Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΤΙΧΑ




Νέες πληρωμές από ΟΠΕΚΕΠΕ για μαστίχα, παραδοσιακούς ελαιώνες, εσπεριδοειδή, φασόλια, γάλα και e coli (18/10/2012 11:01)

Σε μια σειρά πληρωμών προχώρησε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ). Οι πληρωμές αυτές αφορούν ενισχύσεις για την καλλιέργεια μαστίχας, τη διατήρηση παραδοσιακών ελαιώνων, την καλλιέργεια εσπεριδοειδών, φασολιών αλλά και την ενίσχυση γάλακτος.
Επίσης πληρώθηκαν Προσωρινά Έκτακτα Μέτρα Στήριξης για τον Τομέα φρούτων και λαχανικών (e-coli) Ν. Ηρακλείου, Ν. Ρεθύμνου, Ν.Λασιθίου και Ν.Ηλείας.

Αναλυτικά στις 17/10, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε της εξής πληρωμές:

1) Ενίσχυση για καλλιέργεια μαστίχας 2011 σε 5 δικαιούχους και ποσό 3.171,05 ευρώ.
2) Στρεμ. Ενίσχυση για Διατήρηση Παραδοσιακών Ελαιώνων ΜΝΑ 2011 σε 346 δικαιούχους και ποσό 58.064,52 ευρώ
3) Ενίσχυση για Καλλιέργεια Εσπεριδοειδών 2011 σε 164 δικαιούχους και ποσό 32,429,60 ευρώ
4) Ενίσχυση για Καλλιέργεια Φασολιών σε 2 δικαιούχους και ποσό 250 ευρώ
5) Ενίσχυση Γάλακτος για Τυρί ΜΝΑ 2011 σε 9 δικαιούχους και ποσό 4.592,34 ευρώ
Επίσης στις 17/10/2012 έγινε πληρωμή Προσωρινών Εκτάκτων Μέτρων Στήριξης για τον Τομέα φρούτων και λαχανικών (e-coli) Ν. Ηρακλείου, Ν. Ρεθύμνου, Ν.Λασιθίου και Ν.Ηλείας σε 51 παραγωγούς με ποσό 86.234,31 ευρώ.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΣΒΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ


Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, εισηγήθηκε την Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου "Μεταφορά Μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013 (ΦΕΚ 171 Α΄), μεταφορά αρμοδιότητας στις Περιφέρειες και άλλες διατάξεις", κατά τη διάρκεια των δύο Συνεδριάσεων της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, που πραγματοποιήθηκαν στις 16 και 17 Οκτωβρίου.
Το Σχέδιο Νόμου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής Συνεδρίασης, έγινε τελικά δεκτό κατά πλειοψηφία στο σύνολό του.

Ο Βουλευτής, αφού παρουσίασε αναλυτικά στα μέλη της Επιτροπής, παρόντος του Υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, τα άρθρα του Σχεδίου Νόμου, δήλωσε σχετικά τα εξής:

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ ΧΑΣΙΣ




Kανονικό θερμοκήπιο με σύστημα εξαερισμού, ειδικές λάμπες και ηλεκτρονικά όργανα για τον έλεγχο θερμοκρασίας και υγρασίας είχαν εγκαταστήσει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο μέσα στο σπίτι τους στο Καρλόβασι της Σάμου δυο φοιτητές, για να καλλιεργούν μια χασισοφυτεία… εσωτερικού χώρου!
Οι αστυνομικοί που έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα, ανακάλυψαν τη φυτεία που αποτελούνταν από 15 δενδρύλλια ύψους 0,50 εκατοστών, ποσότητες λιπάσματος και διάφορα εργαλεία για την καλλιέργεια. Οι φοιτητές ηλικίας 24 και 25 χρόνων συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.
Έναν ανάλογο ειδικά διαμορφωμένο χώρο με λάμπες φθορίου, μετασχηματιστές καθώς και ένα σύστημα εξαερισμού είχε κατασκευάσει στο σπίτι του στο Καρλόβασι και ένας 38χρονος, για να καλλιεργεί δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,40 μ.. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν από πού προμηθεύτηκε τα συνολικά τρία κιλά και 154 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης που βρήκαν στο σπίτι του μέσα σε 14 πλαστικές και τέσσερις γυάλινες συσκευασίες, μαζί με μια ζυγαριά ακριβείας. Πάντως, ο 38χρονος παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη και για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή του κατασχέθηκαν 1.430 ευρώ.
Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 977,2 γραμμαρίων βρήκαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου στο σπίτι ενός 47χρονου στο Νεοχώρι Χαλκιδικής, μαζί με μια ηλεκτρονική ζυγαριά και 77 νάιλον σακουλάκια συσκευασίας που πιστοποιούν ότι έκανε διακίνηση ναρκωτικών. Ωστόσο, ερευνούν για ποιο λόγο είχε στην κατοχή του ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, τρία σπρέι πιπεριού και μια αντιασφυξιογόνα μάσκα. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.
protothema.gr

MAΓΙΕΥΤΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΡΓΙΑΝΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΑΡΟΥ
    Εξαιρετικές  βραδιές επεφύλαξαν στο Αθηναϊκό κοινό οι καλλιτεχνικές εμπνεύσεις και οι μουσικές συνθέσεις του Γιώργου Λιάρου και των συντελεστών της παραγωγής του, στο Ίδρυμα Κακογιάννη.
H:\DCIM\100MEDIA\PICT0015.JPG
Στιγμιότυπο από την τελευταία μουσική βραδιά. Διακρίνεται ο εξαιρετικός
 ερμηνευτής Απόστολος Ρίζος  και  η Συγχρονοπαραδοσιακή ορχήστρα
  Τα μουσικοσυνθετικά και μουσικοχορωδιακά δρώμενα έλαβαν χώρα στην αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Κακογιάννη, Πειραιώς 206 Αθήνα, την Πέμπτη 21 και το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 και λόγω της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσαν,  τα μουσικοσυνθετικά δρώμενα επαναλήφθηκαν και την τελευταία  Παρασκευή  του Σεπτεμβρίου.
«Μη περιμένεις να πνιγώ...»
Βασικοί Συντελεστές του σύνθετου και καινοτόμου μουσικού εγχειρήματος του Γ. Λιάρου, με τον ως άνω τίτλο,  ήσαν:
Ερμηνευτές: ο Απόστολος Ρίζος Special guest και η εξαιρετική Άρτεμις Ματαφιά.  
Μουσικοί που υλοποίησαν επιτυχώς τα σύνθετα και δύσκολα καλλιτεχνικά διαβήματα ήσαν:

Ο Βασίλης Γραμματικός (Γκάιντα - καβάλι), ο Bασίλης Ραψανιώτης (Βιολί), ο Πέτρος Φουντουκίδης (RANSACKRAT – Μπάσο), ο Στέφανος Φίλος (Βιολί), ο Νίκος Χατζησταύρου (RANSACKRAT - Ηλ. κιθάρα), ο Θύμιος Μπούτσης (RANSACKRAT - Τύμπανα), η Ελιζαμπέτα Σκιαδά (Ακουστική κιθάρα), ο Χρόνης Χρηματόπουλος (Μπουζούκι-τραγούδι), ο Κώστας Παπακωστόπουλος (Ακουστική κιθάρα). Φιλική ήταν η συμμετοχή του Κώστα Φωτιάδη (Ποντιακή λύρα). Εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή της παιδικής χορωδίας που απαρτιζόταν κυρίως από τους μικρούς μαθητές του Γ. Λιάρου.
Σύγχρονες Μουσικές Συνθέσεις σε Παραδοσιακά Ακροπατήματα
Διπλή αγκύλη:    Ο Γ.Λιάρος  στο τέλος της  τελευταίας  εκδήλωσης ευχαριστεί    το κοινό και όλους τους υνεργάτες του και τους ανθρώπους που τον     στηρίζουν                   Ο Γιώργος Λιάρος είναι καταξιωμένος χοροδιδάσκαλος, εμπνευστής και υπεύθυνος της έκδοσης του λαογραφικού περιοδικού «ΧΟΡΕΥΩ», συνθέτης και παραγωγός της μουσικής δημιουργίας «Χαρακτηροπλαστείο», συμπαραγωγός του πρώτου Θεατρικού έργου Ιστορικού Μυθιστορήματος για την 1η Ιστορική Επέτειο της Ελαφονήσου, Ερευνητής και Σμιλευτής της γνήσιας μουσικοχορευτικής και λαογραφικής Ελληνικής παράδοσης, εμπνευστής και δημιουργός του πολιτιστικού φορέα «Ελλήνων Όρχησις», και Ιδρυτικό Μέλος και Μέλος του Πρ. Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Επιστημόνων Ελαφονήσου.    
Η νέα του μουσικοκαλλιτεχνική δημιουργία αποτελεί ένα ιδιότυπο και πρωτοποριακό πολιτισμικό μόρφωμα και μια μεγάλη πρόκληση για την αναδίφηση των μουσικών πλόων της παράδοσης, μέσα από τα σύγχρονα κελεύσματα της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Το Ίδρυμα Κακογιάννη στο πρόγραμμα για την εκδήλωση και στην ιστοσελίδα του αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα στη μουσική παράδοση της πατρίδας μας κι έχοντας ταξιδέψει σε διάφορους τόπους έξω από αυτήν, με μοναδικό μεταφορικό μέσο την δύναμη της μουσικής, ο Γιώργος Λιάρος, συντροφιά με την τραγουδίστρια Άρτεμι Ματαφιά, επιχειρούν να μας πάνε σε μέρη αγαπημένων τραγουδιών αλλά και αγνώστων που περιμένουν να αγαπηθούν. Συνδυάζοντας κλασσικούς ροκ ήχους με αυτούς της γκάιντας, του καβάλι και του βιολιού, της κιθάρας και του μπουζουκιού.
«Μη περιμένεις να πνιγώ...»  Μια μουσική πρόταση του Γιώργου Λιάρου που παντρεύει την ροκ μπάντα RANSACKRAT με ρυθμούς και ήχους παραδοσιακούς, σε τραγούδια Γιάννη Μαρκόπουλου, Νίκου Ζούδιαρη, Θαν. Παπακωνσταντίνου, Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, Loreena McKennitt, Kώστα Τουρνά και αγνώστων καλλιτεχνών της λαϊκής μας παράδοσης.

Επίσης, σε τραγούδια του Γιώργου Λιάρου με στίχους δικούς του και άλλων (Σάββα Τσαλίκη, Γιώργου Μακρή, Ελιζαμπέτας Σκιαδά και Κων/νας Βήχου)».
Η μουσική πρόταση όμως του Γιώργου Λιάρου σηματοδοτεί και την ρότα της Σύγχρονης Ελληνικής Πολιτισμικής Παραγωγής.
   Διότι η πολιτιστική παρακαταθήκη ενός Έθνους αποτελεί πηγή της Συλλογικής του μνήμης και συνείδησης, σηματοδότη της ιστορικής του διαδρομής και φυσιογνωμίας, κυρίαρχο συστατικό του Πλαισίου διαμόρφωσης της Εθνικής του ταυτότητας, αποτελεσματικό μέσο γνώσης και ιστορικής εκμάθησης, σύγχρονο επικοινωνιακό μέσο εξοικείωσης με τα στάδια της πολιτισμικής του εξέλιξης και κυρίαρχο δομικό υλικό της Σύγχρονης Πολιτισμικής Παραγωγής του.
   Η αυθεντική μουσική και καλλιτεχνική του δημιουργία, έξω από τα εμπορικά κυκλώματα, τις επιχειρηματικές πατρωνίες, την τυποποιημένη και κατευθυνόμενη πολιτιστική παραγωγή και τα κατασκευασμένα πολιτιστικά πρότυπα, αποτελεί ένα γνήσιο λαϊκό πολιτιστικό πλέγμα με δομικές μουσικές αναλύσεις και συνυφάνσεις πολιτιστικών δράσεων, από γνήσιους εκφραστές της Λαϊκής παράδοσης, αλλά και από δημιουργικούς αναζητητές της σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής.
Με μία αρμονικότατη δύναμη συγχέει τις θαλάσσιες αύρες παραδοσιακών ακουσμάτων με τις ροκ παρηχήσεις των ατέρμονων κρουνών μιας ανόθευτης και αέναης παιδείας ταξιδεύοντας μας σε μία κουστωδία πρωτόγνωρων απολαύσεων. Έχει μια θεσπέσια δύναμη να μετουσιώνεται από γητευτή μαζών σε αναπολητή μιας μνήμης που μπορεί να είναι απροσδιόριστη για τον ακροατή, παραμένει όμως ενεργός και αφυπνίζει από το λήθαργο των στιγμιαίων ηδονών.
 Η μουσική δημιουργία του Γ. Λιαρου και των συνεργατών του, αποτελεί ένα αισθητικό σεργιάνισμα στις νεροσυρμές του ανέμου, στο Απολλώνιο φως των Κυκλάδων, στις αφροντυμένες ακτές του αλικύμονα Ποσειδώνα, στους θαλάσσιους αχούς της Ελαφονήσου και της Λευκάδας, στους απροσμέτρητους ιριδισμούς του Κρητικού Πελάγους, στα βιολετιά δειλινά των Επτανήσων, στα γαλαζόβλεφα σμιλέματα του Αιγαίου, στην Καστροθώρητη Πελοπόννησο και Ρούμελη, στη φωσφόρεια και νυφόστολη Θεσσαλία, στους αετόβολους βράχους της Ηπείρου και της Μακεδονίας και στον Ωκεανοθώρητο Ελληνικό Πολιτισμό του Πόντου.  
  Εκχέει όμως και ένα καθάριο Ελληνικό μήνυμα προς τους οιστρηλάτες των επίπλαστων και πρόσκαιρων απολαύσεων και προς τους στρατηλάτες του Ελληνικού Πολιτισμού και της αδάμαστης Ελληνικής ψυχής.
Διπλή αγκύλη:                                                        Μέντης      Κωνσταντίνος  
                         Διδάκτωρ  Πολιτισμού, Κοινωνιολογίας και Οικονομικών
                            Συγγραφέας,  Ιστορικός  και  Πολιτισμικός  Ερευνητής                         

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΩΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ


Επίκαιρη Ερώτηση
Προς
τον Υπουργό Εσωτερικών,
τον Υπουργό Οικονομικών,
και τον
Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Ενέργειες για τον χαρακτηρισμό του Δήμου Χίου ως πυρόπληκτου και την χρηματοδότησή του από το ειδικό Πρόγραμμα Αποκατάστασης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης.
Είναι γνωστή και αδιαμφισβήτητη η μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή που υπέστη η Χίος από την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου. Η οικονομική δραστηριότητα και το σύνολο των παραγωγικών τομέων του νησιού έχουν υποστεί σημαντική βλάβη.
Πιο συγκεκριμένα, περίπου 148.000 στρέμματα έχουν αποτεφρωθεί, με τις ζημιές στη μαστιχοπαραγωγή, την παραγωγή μελιού, την κτηνοτροφία και τον ευρύτερο αγροτικό τομέα να είναι σε πολλές περιπτώσεις ολοσχερείς. Καίριο είναι και το πλήγμα που δέχθηκε ο τουρισμός.
Ο φάκελος με τα στοιχεία που απαιτούνται για την κήρυξη του Δήμου Χίου ως πυρόπληκτου έχουν, ήδη, αποσταλεί, αρμοδίως, όπως και ο σχετικός φάκελος αίτησης για την χρηματοδότηση του εκπονηθέντος, από την περιφερειακή ενότητα Χίου, Ολοκληρωμένου Προγράμματος Αποκατάστασης, στο Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ.

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί
1.      Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας και οι ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί και θα προβείτε ώστε να κηρυχθεί πυρόπληκτος ο Δήμος Χίου;
2.      Ποιος είναι ο σχεδιασμός και οι ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί και θα προβείτε για την υποστήριξη του αιτήματος χρηματοδότησης της Χίου από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει του ολοκληρωμένου Προγράμματος Αποκατάστασης που έχει εκπονηθεί από την  περιφερειακή ενότητα της Χίου, με στόχο την οικονομική ενίσχυση της πληγείσας περιοχής;

19 Οκτωβρίου 2012
Ο ερωτών βουλευτής

Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος

ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ


                  
      Την Τετάρτη 17-10-2012, επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη πανεπιστημιακοί φοιτητές της ΠΑΣΠ Χίου, οι οποίοι του έθεσαν τα κατεπείγοντα προβλήματα στέγασης των φοιτητών στη Χίο, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Κατά τη συζήτηση τέθηκε θέμα παραχώρησης δημοτικών χώρων για την άμεση λύση του προβλήματος. Ειδικότερη αναφορά έγινε για το κτίριο του πρώην ξενοδοχείου «Ξενία» (περιοχή Μπέλλα Βίστα), στην περίπτωση που η χρήση του διατεθεί στο Δήμο Χίου.
       Ο Δήμαρχος Χίου διαβεβαίωσε ότι θα ενεργήσει όλα τα δέοντα για την ταχύτερη παραχώρηση του κτιρίου «ΞΕΝΙΑ» από τον ΕΟΤ στο Δήμο Χίου,  ώστε να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατόν το στεγαστικό πρόβλημα των φοιτητών. 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ


     Την Τετάρτη, 17-10-2012, συγκλήθηκε στο Δημαρχείο σύσκεψη υπό το Δήμαρχο Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη και τον Αρχιπλοίαρχο Σπυρίδων Δημητρίου, υπεύθυνο για τους εορτασμούς του Πολεμικού Ναυτικού, με θέμα το συντονισμό των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Χίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι από την Ιερά Μητρόπολη Χίου, τη Στρατιωτική Διοίκηση Χίου, τη Ναυτική Διοίκηση Χίου, την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, το Δήμο Χίου, καθώς και από Πολιτιστικούς Φορείς του Δήμου Χίου.

     Κατά τη σύσκεψη γνωστοποιήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό ότι πρόκειται να συμμετάσχει στους εορτασμούς με μία σειρά εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα, στις 9 Νοεμβρίου αναμένεται να καταπλεύσουν στο νησί μας πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, στα οποία θα επιβαίνουν Ναυτικοί Δόκιμοι, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επετειακές εκδηλώσεις. Ένα από αυτά, το αρματαγωγό «ΛΕΣΒΟΣ», θα είναι επισκέψιμο για το κοινό. Στο πλοίο θα υπάρχει και έκθεση εκθεμάτων και όπλων του Πολεμικού Ναυτικού.

     Από τη Στρατιωτική Διοίκηση Χίου έχει σχεδιασθεί Έκθεση φωτογραφικού υλικού με τίτλο «Το ανδραγάθημα του Υποπλοιάρχου Βότση» (2-14 Νοεμβρίου), καθώς και ομιλία με θέμα «100 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου – Η συμβολή των Κρητών Αγωνιστών».

         

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΩΣ ΤΟΠΟΥ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ


     Την Πέμπτη, 18-10-2012, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο σύσκεψη με την παρουσία του Δημάρχου Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη, του αντιδημάρχου και προέδρου της Τουριστικής Προβολής Δ. Χίου Κων/νου Μούνδρου, του Διευθυντή της εταιρείας Attica Group (που εκπροσωπεί το πλοίο Patmos) κ. Διονύση Θεοδωράτου, του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας κ. Μιχάλη Σακέλλη, καθώς και του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, κ. Πέτρου Φεγγουδάκη.
    Θέμα της συζήτησης ήταν ο καθορισμός των λεπτομερειών σχετικά με το πρόγραμμα Hotel & Ferry, με το οποίο θα παρέχεται η δυνατότητα σημαντικών εκπτώσεων όσων επισκέπτονται τη Χίο κατά τη χειμερινή περίοδο, έτσι ώστε να τονωθεί η τουριστική αγορά του νησιού μας και μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.
     Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και εξετάστηκε η περίπτωση το εκπτωτικό πρόγραμμα Hotel & Ferry να επεκταθεί και σε πακέτα μαθητικών εκδρομών με έκπτωση 40% σε πρώτη φάση και το Δήμαρχο να προτρέπει για 50%. Από την πλευρά του ο κ. Φεγγουδάκης δεσμεύτηκε να μεταφέρει άμεσα το θέμα στο συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα όσο το δυνατόν περισσότεροι ξενοδόχοι.
     Ο Δήμαρχος έθεσε την ανάγκη διερεύνησης και σύστασης μιας νέας άγονης γραμμής, η οποία θα έχει σημείο αναχώρησης το λιμάνι του Λαυρίου ή της Ραφήνας και προορισμό τα Ψαρά, τα Μεστά και το Καρλόβασι Σάμου. Στόχος της συγκεκριμένης άγονης γραμμής είναι η σημαντική συντόμευση του ταξιδιού, καθώς και η ενίσχυση της επισκεψιμότητας των ακριτικών νησιών.
     Τέλος, η εταιρεία Attica Group δεσμεύτηκε για την προώθηση του εν λόγω προγράμματος και της Χίου ως ελκυστικού προορισμού, μέσα από τα δίκτυα τουριστικών πρακτόρων που διαθέτει, καθώς και από τις ηλεκτρονικές σελίδες της εταιρείας.