Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΕ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ




Η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χίου συνεχίζοντας το επιστημονική της έργο, έχει σχεδιάσει την έναρξη ερευνητικού πρωτοκόλλου για την επίδραση της φυσικής μαστίχας Χίου στα επίπεδα χοληστερίνης υγιών εθελοντών στο Νομό Χίου και για αυτό το λόγο ζητά εθελοντές.
Η μελέτη θα συμπεριλάβει 180 ενήλικες με υψηλά επίπεδα χοληστερίνης, χωρίς Σ. Διαβήτη, χωρίς καρδιοπάθεια ή άλλη αγγειακή νόσο. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εθελοντικά στην μελέτη αυτή θα πρέπει να απευθυνθούν στο τηλέφωνο    

         2271350179  ή  2271350177      

Ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ







Άκαρπες έμειναν οι προσπάθειες την Κυριακή 13-5-2012, στα Γραφεία του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής, για την  εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η μη συμμετοχή των μελών του Ομίλου, έκανε τον απερχόμενο Πρόεδρο  Θεοδόση Σταθόπουλο, να μεταθέσει την ερχόμενη Κυριακή 20-5-2012 και ώρα 11.00, την διενέργεια των εκλογών στα Γραφεία του Ομίλου, πιστεύοντας ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών. . " Τα Μαστιχωχορούσικα Νέα " καλούν όλα τα νέα παιδιά του χωριού να δώσουν το παρών και να επιδιώξουν να είναι υποψήφιοι και όχι μόνο.Διότι η  Καλαμωτή σας χρειάζεται όλους , γιατί Πιστεύει σε Σας, γιατί με την αγωνιστικότητα σας, την γνώση και την αγάπη που έχετε  για το χωριό μας, είναι τα καλύτερα εχέγγυα για να το κρατήσετε ζωντανό. 
Ο Προοδευτικός Όμιλος Καλαμωτής ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1977.Σκοποί του Συλλόγου είναι η πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη της Κοινότητας Καλαμωτής, η αναβίωση και διατήρηση ζωντανών ηθών και εθίμων του χωριού και στη συνέχιση της λαϊκής παράδοσης" Καλαμωτούσικος Γάμος "
Επίσης αποβλέπει στην επιμόρφωση και ψυχαγωγία των κατοίκων της Καλαμωτής με τη διοργάνωση συνεστιάσεων,χοροσπερίδων,επιμορφωτικών ομιλιών,μουσικών και χορωδιακών συγκροτημάτων,προβολών ταινιών,θεατρικών παραστάσεων και λαογραφικών εκθέσεων.Μπορεί ακόμα να βοηθά και να συμβάλλει στην κατασκευή κοινοτικών και εξωραϊστικών έργων και στην επίτευξη κοινοφελών σκοπών.
Γενικά ο Όμιλος έχει σκοπό να βοηθήσει την Κοινότητα Καλαμωτής να καταλάβει πρωτοποριακή θέση στο δρόμο της προόδου και της πνευματικής και πολιτιστικής 



πηγη ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ 

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ




ΘΕΜΑ :
α) Μη απαίτηση απαλλοτριώσεων για την εκτέλεση του έργου «Ανακαίνιση και Ανάπτυξη οικισμού Νεοχωρίου»

Με την υπ’ αριθμ. 477/2011  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου αποφασίστηκε η   υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» Άξονας «Ποιότητα Ζωής στις Αγροτικές Περιοχές και Διαφοροποίηση της Αγροτικής Οικονομίας» στο μέτρο «Ανακαίνιση και Ανάπτυξη των Χωριών» με κωδικό 322 για το έργο «Ανακαίνιση και Ανάπτυξη οικισμού Νεοχωρίου». Ο Δήμος έχει εκπονήσει τη μελέτη για το έργο «Ανακαίνιση και Ανάπτυξη οικισμού Νεοχωρίου» προϋπολογισμού € 1.000.000. Με το έργο αυτό προβλέπεται να γίνει α) Η  βελτίωση του εσωτερικού οδικού  δικτύου  της Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρίου, β) η  ανάδειξη κεντρικής πλατείας στη θέση «Πύργος» και γ) η δημιουργία νέου πάρκου με παιδική χαρά και χώρους για την ξεκούραση, αναψυχή και την ψυχαγωγία των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών,
Επειδή το εσωτερικό οδικό δίκτυο του οικισμού, η κεντρική πλατεία και ο χώρος στον οποίο θα κατασκευαστεί το νέο πάρκο ανήκουν στο Δήμο, δεν απαιτείται να κηρυχτούν απαλλοτριώσεις.


  Ο Εισηγητής                                                                                Θεωρήθηκε



Ιωάννης Αμπαζής                                                                      Χαράλαμπος Τσακός
  Γεωπόνος ΠΕ                                                                       Μηχανολόγος Μηχανικός
   με βαθμό Δ’                                                                                   με βαθμό Β’

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΚΕΔΕ




Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ συνεδριάζει την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 11.30 πμ  στα γραφεία της (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 3ος όροφος).

Το βασικό θέμα συζήτησης είναι: 

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που συσσωρεύει η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος στην Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΜΕΣΤΩΝ





Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κ. Γανιάρη πραγματοποιήθηκε στις 14/5/2012 σύσκεψη των εμπλεκομένων τοπικών φορέων για το θέμα του καθορισμού του Λιμένα Μεστών ως προσωρινό σημείο εισόδου επισκεπτών από τρίτες χώρες για την εξυπηρέτηση της τουριστικής κίνησης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Βουλευτής κ. Κ. Τριαντάφυλλος, εκπρόσωπος του Βουλευτή κ. Κ. Μουσουρούλη, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Απ. Λύκου, ο Πρόεδρος του Λιμ. Ταμείου κ. Στ. Φαραντζής, ο Λιμενάρχης Χίου, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Τελωνείου Χίου, καθώς και ενδιαφερόμενοι τουριστικοί πράκτορες και κάτοικοι των Μεστών.
Κατά τη συζήτηση υπήρξε σύμπτωση απόψεων για τη σημασία που έχει η δυνατότητα υποδοχής ξένων επισκεπτών στο Λιμένα Μεστών, εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις και συμφωνήθηκε η συμβολή κάθε φορέα στον τομέα ευθύνης του ώστε να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό.
Επισημάνθηκε ότι το καθοριστικό σημείο είναι η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των Υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, όπου θα ορίζεται ο Λιμένας Μεστών ως προσωρινή πύλη εισόδου, κάτι που έχει ήδη ζητήσει ο Αντιπεριφερειάρχης με την από 10/5/2012 επιστολή του. Συμφωνήθηκε δε, να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την ταχύτερη δυνατή υπογραφή της σχετικής Απόφασης.