Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΧΙΟΥ, "Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"


Ο Σύλλογος Θρακομακεδόνων Χίου “Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” ενημερώνει ότι όσοι κατοικούν στη Χίο με καταγωγή από την Μακεδονία, την Θράκη και τον Πόντο και επιθυμούν να γίνουν μέλη του σωματείου μας μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλ. 6937098756 (Γιώργος Μπρανίδης) και 6972883866 (Λευτέρης Μπλάτζιος).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ



Το Εργατικό Κέντρο Χίου σε συντονισμό, πανελλαδικά και τοπικά, με τα υπόλοιπα συνδικάτα των εργαζομένων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων καθώς και των συνταξιούχων και των ανέργων, οργανώνουμε και κλιμακώνουμε την αντίδραση του κόσμου γι’ αυτό που έγινε και γι’ αυτό που πρόκειται να γίνει. Να σταματήσουμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων, εργασιακών, κοινωνικών και ασφαλιστικών που απεργάζονται με τα νέα επώδυνα μέτρα. Μπορούμε και έχουμε χρέος να ανατρέψουμε την πιο σκληρή, άδικη και ταξική πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ στη χώρα μας. Η ανάπτυξη γι’ αυτούς σημαίνει φθηνό και εξαθλιωμένο εργατικό δυναμικό για να έρθουν οι λίγοι να στήσουν επιχειρήσεις. Η ανάπτυξη για μας σημαίνει πλήρη εργασία για όλους, υγεία, παιδεία, πρόνοια, για όλους.
Απευθύνουμε ανοιχτή δημόσια πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους συλλογικούς και κοινωνικούς φορείς, την Τ. Αυτοδιοίκηση και σε όλο το Χιώτικο Λαό που ξεχείλισε τους δρόμους στην Απεργία της 26ηςΣεπτεμβρίου 2012 αλλά και όσους δε συμμετείχαν να έρθουν και να δυναμώσουν τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη και την ανατροπή των πιο βάρβαρων και αντιλαϊκών μέτρων που προσπαθεί να επιβάλλει η τρικοματική κυβέρνηση και η Τρόικα.


Όλοι μαζί μπορούμε

Όλοι μαζί στο συλλαλητήριο της
ΔΕΥΤΕΡΑΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Στις 18:00 το απόγευμα
Στην είσοδο της Απλωταριάς.

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ , ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ



Ο Γιώργος Σαρρής είναι ο διάδοχος του Σοφοκλή Πιλάβιου στην προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Στις σημερινές αρχαιρεσίες της ΕΠΟ ο τέως πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου συγκέντρωσε 37 ψήφους, έναντι 20 του συνυποψήφιου, Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος να σημειωθεί ότι γνώρισε την πρώτη εκλογική ήττα από τότε που ασχολείται με τα κοινά του ποδοσφαίρου. Η διαδικασία ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 10:30 αλλά ξεκίνησε στις 12:15, επειδή ο κ. Γκαγκάτσης κατέθεσε ένσταση για «σημαδεμένα ψηφοδέλτια» από την αντίπαλη πλευρά, αίτημα που απορρίφθηκε από την εφορευτική επιτροπή. Η θητεία του προέδρου είναι τετραετής.
Όσον αφορά στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, υπήρξε καθολική επικράτηση της παράταξης Σαρρή από την οποία εξελέγησαν και τα 15 μέλη, που είναι τα εξής: Νίκος Ανασόπουλος (ΕΠΣ Πειραιά), Αργύρης Βούλγαρης (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Γιώργος Βούρβαχης (ΕΠΣ Χανίων), Δαμιανός Γαβριηλίδης (ΕΠΣ Θράκης), Γιώργος Γκιρτζίκης (ΕΠΣ Ξάνθης), Κώστας Γκίτσιος (ΕΠΣ Καστοριάς), Παναγιώτης Δημητρίου (ΕΠΣ Αθηνών), Γιώργος Καραμελίδης (ΕΠΣ Ημαθίας), Μαζαράκης Ευάγγελος (ΕΠΣ Κεφαλονιάς Ιθάκης), Γιάννης Οικονομίδης (ΕΠΣ Δωδεκανήσων), Γιάννης Παπακωνσταντίνου (ΕΠΣ Ευβοίας), Νίκος Προύντζος (ΕΠΣ Αρκαδίας), Άρης Σταθόπουλος (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Μιχάλης Τζανόπουλος (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής) και Βαγγέλης Τοπολιάτης (ΕΠΣ Βοιωτίας).
«Το σημερινό αποτέλεσμα δείχνει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο αποφάσισε να κινηθεί προς το μέλλον. Το άθλημα υποφέρει, όπως και η κοινωνία μας. Είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε προς πάσα κατεύθυνση πως θα λειτουργήσουμε χωρίς παρεκτροπές και παρεμβάσεις. Θα δουλέψουμε σκληρά, με όραμα και σχέδιο για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει συλλογική διοίκηση στην ομοσπονδία, άριστη συνεργασία και σταθερά καλές σχέσεις με την Πολιτεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις Ενώσεις, ανεξάρτητα με την ψήφο τους και να εγγυηθώ ότι η νέα διοίκηση θα τις αντιμετωπίσει όλες με τον ίδιο τρόπο», ήταν η δήλωση του Γιώργου Σαρρή μετά την εκλογή του.
Από την πλευρά του, ο Βασίλης Γκαγκάτσης μίλησε για «μη φυσιολογικές συνθήκες» αλλά αποδέχθηκε το αποτέλεσμα και συνεχάρη τον αντίπαλό του: «Συγχαρητήρια στον κ. Σαρρή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Ενώσεις που με στήριξαν παρά τις αντίξοες συνθήκες. Δώσαμε έναν έντιμο αγώνα μέχρι το τέλος. Πιστέψτε με, οι συνθήκες δεν ήταν φυσιολογικές, όμως δεν θα ήθελα να επεκταθώ σ΄ αυτό. Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Θεωρώ ότι θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στον αγώνα της ομοσπονδίας, που έχει δύσκολο ρόλο να επιτελέσει».
Ποιος είναι
Ο Γιώργος Σαρρής γεννήθηκε στο 1958 στη Χίο και εξασκεί το επάγγελμα του γιατρού (παθολόγος). Η ενεργός συμμετοχή του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα ξεκίνησε το 2001, όταν εξελέγη μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Χίου. Το 2003 ανελίχθηκε στην προεδρία της ίδιας Ένωσης, ενώ τον Οκτώβριο του 2008 εισήλθε και στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, με το ψηφοδέλτιο του σημερινού αντιπάλου του. Πέρυσι ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, θέση από την οποία παραιτήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα στις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ.
naftemporiki.gr