Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ : ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ 60.000 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ



Τη συνέχιση του προγράμματος δωρεάν φιλοξενίας 60.000 παιδιών σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών των δήμων, αποφάσισε σήμερα η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Να σημειωθεί ότι μιλώντας στηνaftodioikisi.gr προ 15θημέρου πηγές του υπυοργείου Εργασίας είχαν ξεκαθαρίσει ότι παρά τις αστοχίες της ΕΕΤΑΑ, η συμφωνία υπουργείου Εργασίας-ΚΕΔΕ για την φιλοξενία των 60.000 παιδιών θα ισχύσει, καθώς έχει ήδη υπάρξει επικοινωνία με την ηγεσία του Ανώτατου Δικαστηρίου, η οποία «έχει διαβεβαιώσει ότι από τη στιγμή που η συμφωνία ΚΕΔΕ - υπουργείου αφορά το δημόσιο συμφέρον η αντιμετώπιση από την Ολομέλεια η οποία λαμβάνει και τις τελικές αποφάσεις θα είναι θετική».
Η απόφαση της Ολομέλειας ελήφθη μετά από προσφυγές δομών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με αίτημα να ακυρωθεί η πρωτόδικη απόφαση του Ζ΄ Κλιμακίου  με την οποία ακυρωνόταν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς κρίθηκε πως υπάρχει «ουσιώδης πλημμέλεια» στις τροποποιήσεις της προκήρυξης και τις συμβάσεις που έκανε η ΕΕΤΑΑ.
Με την απόφαση της Ολομέλειας  η χώρα μας «σώζει»  145 εκατ. ευρώ. από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», με αποτέλεσμα οι γονείς να μην υποχρεωθούν  να καλύψουν οι ίδιοι το κόστος φιλοξενίας των παιδιών τους στις συγκεκριμένες δομές.
aftodioikisi.gr