Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΧΙΟΥ ΣΑΜΟΥ



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι φιλικοί αγώνες Ακαδημιών Καλαθοσφαίρισης, που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 26-27/05 με τη συμμετοχή του ΒΑΟΛ, των ΙΩΝΩΝ και της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Σάμου. Την Κυριακή (26/05) συναντήθηκαν στο Κλειστό ΙΩΝΕΣ και ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ενώ το απόγευμα της Δευτέρας (27/05) ο ΒΑΟΛ υποδέχτηκε στο Βούρειο τη Σαμιώτικη ομάδα. Και στους 2 αγώνες σημαντική ήταν η παρουσία αρκετών θεατών ενώ φυσικά μόνο θετικά συμπεράσματα βγήκαν από τις συναντήσεις που έφεραν κοντά τα παιδιά των 2 νησιών μέσω του αθλήματος που αγαπούν. Εξαιρετικής ποιότητας υπήρξαν και οι αγώνες που διεξήχθησαν με το ταλέντο να είναι ορατό και στις 2 πλευρές. Στο περιθώριο των αγώνων έγιναν διαγωνιστικά παιχνίδια που έδωσαν μια διαφορετική νότα στις ούτως ή άλλως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Στον χθεσινό αγώνα στο Βούρειο ο Στέλιος Μαμουνήςαπό την Ακαδημία του ΒΑΟΛ νίκησε στο διαγωνισμό σούτ, ενώ ο Φραγκούλης Γεωργούλης (Ακαδημία ΒΑΟΛ) επικράτησε στο διαγωνισμό "καρφωμάτων" που πραγματοποιήθηκε στα πρώτυπα των All Star Game με κριτική επιτροπή. Τα έπαθλα στους νικητές απένειμαναντίστοιχα, ο κ. Τάκης Καρατζάνος (Έφορος Ακαδημιών ΙΩΝΩΝ) και ο κ. Βαγγέλης Δέδες (Καθηγητής ΤΕΦΑΑ - Προπονητής). Μετά το τέλος του αγώνα ΒΑΟΛ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ η Σαμιακή αποστολή δεν παρέλειψε να επισκεφθεί την Αίθουσα "Καπετάν Στρατής Ματσέλας" όπου τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από την πλούσια τροπαιοθήκη του Βούρειου.Συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθούν αυτές οι αθλητικές συναντήσεις που μόνο θετικό αντίκτυπο αφήνουν στις 2 νησιωτικές περιοχές και κυρίως στους μικρούς καλαθοσφαιριστές που γέμισαν με νέες όμορφες εμπειρίες αυτό το διήμερο. Μπράβο σε όλους παιδιά...

ΠΗΓΗ ΒΑΟΛ

ΟΜΥΛΕ : ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ





Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση στέλνουν τα σωματεία εργαζομένων στον ΟΛΠ για να εγκαταλείψει τα σχέδια δημιουργίας νέου λιμανιού κρουαζιέρας.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Τεχνικών και Χειριστών Υπαλλήλων ΟΛΠ, η Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ σε κοινή ανακοίνωσή τους με αφορμή τα εγκαίνια του νέου Επιβατικού Σταθμού Κρουαζιέρας:

• Καλούν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις αντιφατικές και αόριστες πολιτικές για μεταφορά της Κρουαζιέρας, όταν ο ΟΛΠ είναι ο διαχρονικός και εξειδικευμένος πάροχος αυτής της υπηρεσίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των σωματείων έχει ως εξής:

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Β’ Επιβατικού Σταθμού Κρουαζιέρας στο Λιμάνι του Πειραιά, που κόστισε περίπου 4,2 εκ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τον Δημόσιο ΟΛΠ, που είναι και ο πάροχος στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Παράλληλα κοντά στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται και η επέκταση ενός ακόμη έργου υποδομής, η δαπάνη του οποίου αγγίζει τα 2 εκ. ευρώ.

Ολοκληρώνεται με αυτό τον τρόπο ένας κύκλος επενδύσεων από τον Δημόσιο ΟΛΠ.

Όλα αυτά είναι ένα δείγμα της συμβολής του Δημόσιου Οργανισμού Λιμένος στην ανάπτυξη της οικονομίας με αιχμή τον Τουρισμό, τις επενδυτικές δυνατότητες και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Σήμερα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από τις πολιτικές ύφεσης και ανεργίας, έχει απόλυτη ανάγκη από τους κερδοφόρους Δημόσιους Οργανισμούς που μπορούν να υπηρετούν το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.

Καλούμε, λοιπόν, τη Κυβέρνηση:

• Να εγκαταλείψει τις αντιφατικές και αόριστες πολιτικές για μεταφορά της Κρουαζιέρας, όταν ο ΟΛΠ είναι ο διαχρονικός και εξειδικευμένος πάροχος αυτής της υπηρεσίας.
• Να πάψει να αντιμετωπίζει το Δημόσιο σαν τα ασημικά της οικογένειας που τα έχει βγάλει προς πώληση.
• Να αφήσει τα διαχρονικά κερδοφόρα και υπό δημόσια διαχείριση Λιμάνια να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, ώστε να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, να επιτελούν τον κοινωνικό τους ρόλο και να ενισχύουν την απασχόληση, με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις.




pireas2day.gr

ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ- ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ





Τις λεπτομέρειες της δράσης του ΕΣΠΑ για την Ενίσχυση της Νησιωτικής Τουριστικής Επιχειρηματικότητας, προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους μέσω… του ΕΤΕΑΝ πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων στα νησιά έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθώς και Ναυτιλίας-Αιγαίου και Τουρισμού.

Το πρόγραμμα προβλέπει την παροχή δανείων ύψους από 10.000 έως 30.000 ευρώ για κεφάλαια κίνησης ή/και χρηματοδότηση επενδύσεων, με τετραετή περίοδο αποπληρωμής και σταθερό επιτόκιο 2,8 %. Ειδικά για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 3.100 κατοίκων καθώς και για επενδύσεις που θα γίνουν στα νησιά αυτά από επιχειρήσεις με έδρα οπουδήποτε στην Ελλάδα, το επιτόκιο θα είναι μηδενικό.
Τα δάνεια θα καλύπτουν έως και το 70% των δαπανών, ενώ το υπόλοιπο 30 % τουλάχιστον θα το εισφέρει η επιχείρηση πριν την εκταμίευση. Η δράση απευθύνεται σε νέες, υπό ίδρυση και υφιστάμενες επιχειρήσεις όλων των νομικών μορφών από τους κλάδους (ενδεικτικά): ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιχειρήσεις εστίασης, τουριστικά πρακτορεία και γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις θαλάσσιων σπορ και θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα, άλλες επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού, λιανεμπόριο τροφίμων, τουριστικών ειδών, έργων τέχνης, επιχειρήσεις μεταποίησης και εμπορίας τοπικών προϊόντων τουριστικού ενδιαφέροντος, καταστήματα ειδών λαϊκής τέχνης κ. ά. (Επισυνάπτεται η πλήρης λίστα των επιλέξιμων ΚΑΔ).
Σημειώνεται ότι για δάνεια κεφαλαίου κίνησης η έδρα της επιχείρησης πρέπει να βρίσκεται υποχρεωτικά σε νησί ενώ για τα επενδυτικά δάνεια οι επιχειρήσεις μπορούν να έχουν έδρα οπουδήποτε στην Ελλάδα αλλά η επένδυση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε νησί.
Οι επιλέξιμες δαπάνες είναι:
•Δημιουργία- διαμόρφωση – ανακαίνιση – αναπαλαίωση σε κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλοντα χώρο
•Μηχανήματα και Εξοπλισμός,
•Δικαιώματα Τεχνογνωσίας,
•Λογισμικό,
•Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας,
•Προβολή – Προώθηση,
•Λειτουργικές δαπάνες (π.χ. ενοίκια – μη συμπεριλαμβανομένων ενοικίων χρηματοδοτικής μίσθωσης-, έξοδα μισθοδοσίας, αμοιβές τρίτων, κόστος πρώτων υλών και αγοράς εμπορευμάτων).
Έμφαση θα δοθεί σε επενδύσεις που συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών. Για παράδειγμα, ανανέωση εξοπλισμού, διαμόρφωση-αναβάθμιση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, προώθηση τοπικών προϊόντων (π.χ. «Ελληνικό πρωινό»), δικτύωση για προμήθειες και προβολή, διαμόρφωση χώρων υποδοχής τουριστών για παρακολούθηση παραγωγικής διαδικασίας (ενδυνάμωση εμπειρίας τουρίστα), δημιουργία πρατηρίου πώλησης τοπικών προϊόντων, περιβαλλοντική αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων, ηλεκτρικών συσκευών κλπ.
Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας των δαπανών έχει οριστεί η ημέρα που ανακοινώθηκε η δράση, δηλαδή η 21η Φεβρουαρίου 2013.
Από την 31η Μαΐου οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται στα υποκαταστήματα των τραπεζών που ανταποκρίθηκαν στη σχετική πρόσκληση του ΕΤΕΑΝ, για πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων. Πρόκειται για τις τράπεζες:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, NEA PROTON BANK, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΑΤΕ.ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ATTICA BANK, PROBANK A.E., ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ
Η πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις θα είναι ανοιχτή έως ότου καλυφθεί ο προϋπολογισμός της δράσης, δηλαδή μέχρι να εκταμιευθούν δάνεια συνολικού ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ. Τα δάνεια πάντως πρέπει να έχουν εκταμιευθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2013.
τράπεζες αναλαμβάνουν την υποδοχή των αιτημάτων, τον έλεγχο της επιλεξιμότητας των επιχειρήσεων και του επιχειρηματικού σχεδίου και θα απευθύνουν προς την ΕΤΕΑΝ «σύσταση συνεργασίας με την επιχείρηση», αναφορικά με την πιστοληπτική ικανότητα και τη δυνατότητα της επιχείρησης να αποπληρώσει το δάνειο. Οι προτάσεις θα εγκρίνονται ή θα απορρίπτονται από την ΕΤΕΑΝ. Για όσες προτάσεις εγκρίνονται, οι τράπεζες θα αναλαμβάνουν στη συνέχεια τη διαδικασία υπογραφής της δανειακής σύμβασης, ελέγχου των δικαιολογητικών και των τυπικών προϋποθέσεων (φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, διαθεσιμότητα κεφαλαίων εκ μέρους της επιχειρήσεως που καλύπτουν το 30 % τουλάχιστον του επιχειρηματικού σχεδίου, παραλαβή και έλεγχος των παραστατικών των δαπανών κλπ.) καθώς και την εκταμίευση του δανείου, την είσπραξη των δόσεων και την παρακολούθηση της αποπληρωμής. Τόσο η υπογραφή των δανειακών συμβάσεων όσο και η εκταμίευση των δανείων θα γίνονται το αργότερο 30 ημέρες μετά την έγκριση του ΕΤΕΑΝ.
Τα δάνεια θα εκταμιεύονται χωρίς διαχειριστικά έξοδα για τους δανειολήπτες και χωρίς προσημείωση ακινήτου ή άλλες εμπράγματες εξασφαλίσεις αλλά με προσωπική εγγύηση τρίτου προσώπου στο 100% του δανείου.
Η δράση εντάσσεται στο ΕΠΑΝ ΙΙ και στα ΠΕΠ Θεσσαλίας-Στερεάς-Ηπείρου-Αττικής-Κρήτης και Νήσων Αιγαίου και χρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Η Δράση προκηρύσσεται με βάση τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1998/2006 της Επιτροπής για την εφαρμογή των άρθρων 87 και 88 της συνθήκης στις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας.
Πηγή: ipop.gr


OMIΛΙΑ ΤΟΥ ΥΝΑ, ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ , ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΟΛΠ Α.Ε.




«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση εγκαινιάζουμε σήμερα το νέο Διεθνή Επιβατικό Σταθμό Κρουαζιέρας του ΟΛΠ. Το έργο αυτό επιβεβαιώνει τη διαχρονική και ακατάλυτη σχέση της πόλης του Πειραιά με την ανάπτυξη της χώρας, μέσα από τη ναυτιλία, το εμπόριο και τη μεταφορά ταξιδιωτών. Μια σχέση που θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο με την ανάδειξη του Λιμένα του Πειραιά όχι μόνο ως του κυριότερου διαμετακομιστικού κέντρου της ανατολικής Μεσογείου, αλλά ως ενός διεθνούς κόμβου εκκίνησης κρουαζιέρας. Πρόκειται άλλωστε, για τους πρωταρχικούς στόχους της εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη των λιμένων μας που παρουσιάσαμε πριν από λίγους μήνες.

Η μεταρρύθμιση του λιμενικού μας συστήματος που θεσπίστηκε με τον πρόσφατο Νόμο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να πετύχουμε τους στόχους αυτούς. Και θα τους πετύχουμε κόντρα σε εκείνους που νομίζουν ότι η αντίθεση αποτελεί και πρόταση.

Ειδικά από την κρουαζιέρα, το όφελος είναι μεγάλο και είναι αναγκαίο για να επιστρέψουμε ταχύτερα στην ανάπτυξη. Θα μπορούσα να πω ότι είναι και μεσοπρόθεσμα εξασφαλισμένο. Γιατί, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, η κρουαζιέρα είναι ένας κλάδος που αναπτύσσεται ταχύτατα, όπως βλέπουμε στα δεδομένα της ζήτησης. Γι’ αυτό και οξύνεται όλο και περισσότερο ο διεθνής ανταγωνισμός, όπως διαπιστώνουμε από τα δεδομένα της προσφοράς. Στο σκέλος της προσφοράς, η χώρα μας σαφώς υπερτερεί σε φυσική ομορφιά και πολιτιστικό πλούτο, τόσο σε ποικιλία, όσο και σε αξία.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα κριτήρια των διαχειριστριών εταιριών. Βαθμολογούν την αξιοπιστία, την πληρότητα, την ποιότητα, το κόστος αλλά και την ταχύτητα παροχής των υπηρεσιών. Τόσο στους λιμένες εκκίνησης, όσο και στους λιμένες διέλευσης. Και επιλέγουν. Και όλα αυτά προϋποθέτουν δια-λειτουργικότητα όλων σχεδόν των τομέων οικονομικής δραστηριότητας, τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Αλλά και υπευθυνότητα και σοβαρότητα από πλευράς όλων των εμπλεκόμενων φορέων και επαγγελματικών κλάδων.

Γιατί η κρουαζιέρα, κυρίες και κύριοι, είναι όπως η ορχήστρα. Το παραμικρό «φάλτσο» θα διώξει τον πελάτη. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε παραδείγματα. Χρειάζεται όμως να αναφέρω την ανάγκη παρακολούθησης και διαρκούς σύγκρισης με τους λιμένες ανταγωνισμού. Υπάρχουν λιμένες που επιβεβαιώνουν θέσεις ελλιμενισμού ακόμα και δυο χρόνια πριν από την άφιξη του πλοίου, την εποχή δηλαδή που ανακοινώνονται δρομολόγια. Υπάρχουν λιμένες που σχεδιάζουν και εφαρμόζουν «έξυπνες» πολιτικές εκπτώσεων για να αποσπάσουν αφίξεις.

Από πλευράς μας, για να ενισχύσουμε τον κλάδο, με το πρόσφατο Νόμο του Υπουργείου Ναυτιλίας, όλα τα πλοία, ανεξαρτήτως σημαίας, μπορούν πλέον να παραλαμβάνουν επιβάτες όχι μόνο από τον αφετήριο λιμένα αλλά και από τους ενδιάμεσους λιμένες που προσεγγίζουν, με την υποχρέωση οριστικής αποβίβασής τους στον ελληνικό λιμένα επιβίβασης. Αναφέρθηκα στα παραδείγματα αυτά για να δείξω ότι η αύξηση των εσόδων από την κρουαζιέρα είναι πολύ-παραγοντική. Και όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η σχέση των εσόδων με τις αφίξεις δεν είναι πάντα γραμμική.

Στο πλαίσιο αυτό, χρέος μας είναι να εξετάζουμε το τι ακριβώς προσφέρουν οι ανταγωνιστές, αλλά και το πως εξελίσσουν το προσφερόμενο προϊόν προκειμένου να κατοχυρώσουν τη θέση τους βραχυπρόθεσμα, αλλά και να καθιερωθούν μακροπρόθεσμα. Ο στόχος είναι εθνικός και δεν είναι μόνο του Πειραιά. Γιατί όπως γνωρίζετε, ανάπτυξη των λιμένων εκκίνησης σημαίνει αύξηση των λιμένων διέλευσης. Και όταν αυξάνονται οι λιμένες διέλευσης, δημιουργούνται απαιτήσεις για ανάπτυξη νέων λιμένων εκκίνησης. Είναι συμπληρωματική η σχέση των ελληνικών λιμένων μεταξύ τους στον τομέα αυτό. Ας το καταλάβουμε. Ο τουρίστας κρουαζιέρας δεν είναι εμπορευματοκιβώτιο. Και η πίτα είναι πραγματικά μεγάλη, όπως και οι προτιμήσεις είναι πολλές. Έχει δηλαδή «για όλους».

Ειδικά φέτος αναμένουμε θεαματικά βελτιωμένα έσοδα, σε πραγματικές τιμές, αφού η αγορά ήδη κινείται αυξητικά. Μέχρι τώρα έχουμε 22% αύξηση στους επιβάτες εκκίνησης και 25% στους επιβάτες διέλευσης. Όμως δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε. Η αύξηση της παγκόσμιας πίτας δεν έχει σχέση με τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να αυξήσουμε το μερίδιό μας. Και ο νέος σταθμός που εγκαινιάζουμε σήμερα είναι μια από αυτές τις ενέργειες. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και τα δύο διαφορετικά σημεία εισόδου και εξόδου εξυπηρετούν άνετα και γρήγορα μέχρι και 25.000 επιβάτες την ημέρα. Και αυτό μετράει για τις διαχειρίστριες εταιρίες.

Θα ήθελα λοιπόν να εκφράσω στη διοίκηση του ΟΛΠ την ικανοποίησή μου για το σημαντικό αυτό έργο. Είμαι βέβαιος ότι ο νέος Διεθνής Σταθμός Κρουαζιέρας που φέρει το όνομα του δημιουργού του Πειραιά Θεμιστοκλή, θα συμβάλει αποτελεσματικά ώστε να γίνει ο Πειραιάς το πρώτο λιμάνι κρουαζιέρας στη Μεσόγειο.

Σας ευχαριστώ.»

1ο ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ




Ο Παγχιακός Όμιλος Μουσικής Παιδείας ¨Η ΑΡΜΟΝΙΑ¨ διοργανώνει την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου το 1ο Μουσικοχορευτικό αντάμωμα ¨εν αρμονία χορεύσιν ¨ . Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα καθώς επίσης ερμηνεία παραδοσιακών τραγουδιών των εκάστοτε περιοχών.

Στα πλαίσια του ανταμώματος συμμετέχουν : ο Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Χαλκειούς , ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Γεωργίου Συκούση και ο Δεσμός του Φραγκομαχαλά .

Στην διδασκαλία και την παρουσίαση των παραδοσιακών χορών ο Σαράντος Κωστίδης , στην ερμηνεία των παραδοσιακών τραγουδιών ο Παντελής Λύκος.

ETHΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 30-31 ΜΑΪΟΥ 2013



ΘΕΜΑ: Ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα 30 - 31 Μαΐου

Ξεκινούν την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Μαΐου, στις 10.00 το πρωί στα Γιάννενα οι διήμερες εργασίες του τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με κεντρικό θέμα συζήτησης και αίτημα: Η ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστής στην ανασυγκρότηση της χώρας.

 Η κήρυξη των εργασιών θα γίνει από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, θα παρουσιάσει την κεντρική εισήγηση που θα αφορά στις μεγάλες αλλαγές που έχουν συντελεστεί με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης», με  αναδιαρθρώσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δομών και υπηρεσιών, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στους δήμους της χώρας στα τρία χρόνια εφαρμογής των μέτρων δημοσιονομικής σταθερότητας  και τα οικονομικά προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά τις τεράστιες περικοπές των πόρων που έχουν γίνει την τελευταία τριετία.

Ειδική αναφορά αναμένεται να γίνει τόσο από τον πρόεδρο όσο και από τους συνέδρους στις επαπειλούμενες νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις νομικών προσώπων, κυρίως δημοτικών επιχειρήσεων, και απολύσεις εργαζομένων σ΄ αυτά. Ο κ. Ασκούνης θα επαναλάβει τη θέση της Αυτοδιοίκησης,  ότι δηλαδή είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πολύ περισσότερο στις σημερινές δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που θεμελιώδεις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ασκούνται μέσω των κοινωφελών Δημοτικών Επιχειρήσεων και παρέχονται με τον πλέον αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο, αναγκαίες κοινωνικοοπρονοιακές  υπηρεσίες που ανακουφίζουν τις πιο ευαίσθητες και ευάλωτες στις συνέπειες της κρίσης κοινωνικές ομάδες πολιτών.

Ταυτόχρονα όμως θα καταθέσει τις προτάσεις και τις αδιαπραγμάτευτες θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τη συνταγματική της αυτοτέλεια, την ενίσχυση του κοινωνικού της ρόλου και της προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες, την οικονομική επάρκεια αλλά και για την κατοχύρωση πρωταγωνιστικού ρόλου στην ανασυγκρότηση της χώρας.

Στις εργασίες του συνεδρίου έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και φορέων.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ "ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ" - ΤΟ ΠΡΩΤΟ LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μεταξύ 24 έως 26 Μαΐου 2013, η τριήμερη εκδήλωση του νέου θεσμού των «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΩΝ» στο Μουσείο της Ακρόπολης με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τη συμμετοχή της αποσκοπούσε στην καλύτερη προβολή των αγροδιατροφικών προϊόντων των νησιών του Βορείου Αιγαίου, μέσω των επιχειρήσεων της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης», τη βοήθεια και την τεχνογνωσία των στελεχών της Περιφέρειας. Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χίου κ. Κώστας Γανιάρης ο οποίος ήταν και ένας εκ των κεντρικών ομιλητών στο συνέδριο που διοργανώθηκε στα πλαίσια της  εκδήλωσης.
Την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης κατά την οποία έγιναν και τα εγκαίνια του θεσμού εκτός του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Τσαυτάρη, συμμετείχε η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Τζαβάρας,  ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης κ. Παντερμαλής καθώς και επιστήμονες της Ακαδημίας Αθηνών, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και του επιστημονικού κόσμου. Σημειώνουμε ότι τις εκδηλώσεις συντόνιζε και κάλυπτε ο κ. Αμυράς από την εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» η οποία και κάλυψε εκτεταμένα τις εκδηλώσεις. Ο κ. Τσαυτάρης με τον κ. Αμυρά και τη κάμερα του «Μένουμε Ελλάδα» επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου όπου παρέμεινε για αρκετό χρόνο και έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα παραδοσιακά προϊόντα των νησιών μας.
Στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα «Θεσμοφόρια» η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δια του κ. Γανιάρη και των στελεχών της Περιφέρειας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Υπουργό κ. Τσαυτάρη για θέματα που αφορούν τα νησιά μας. Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην έγκριση του πρώτου LEADER Αλιείας της χώρας που θα είναι αυτό της Χίου, δεδομένης της αναγκαιότητας να στηριχθεί το νησί μετά από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές. Επίσης ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε και στον νέο Κανονισμό που αφορά στα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, λέγοντας ότι αναμένεται η έγκριση του και ότι θα περιλαμβάνει και τη θεσμοθέτηση και κατοχύρωση του Νησιωτικού Σήματος. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο θέμα αποτελούσε πάγιο αίτημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου το οποίο περιλαμβανόταν στο «Καλάθι Προϊόντων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου» και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής το έθετε μετ’ επιτάσεως όποτε έβρισκε την ευκαιρία είτε σε Έλληνες αξιωματούχους, είτε σε ξένους όπως συνέβη με Γερμανούς επισήμους (βουλευτές, Γερμανική Πρεσβεία κ.λ.π.) στα πλαίσια των συνεδρίων ελαιολάδου που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Αξίζει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη θεσμοθέτηση έχει ιδιαίτερη σημασία για όλα τα Αγροδιατροφικά προϊόντα, αλλά κυρίως για τα κτηνοτροφικά προϊόντα (γαλακτοκομικά, τυριά, κρέας) και το μέλι των νησιών του Βορείου Αιγαίου, λόγω της μοναδικής χλωρίδας των νησιών και του εμπορικού πλεονεκτήματος που μπορούν να χτίσουν πάνω σ’ αυτό.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χίου, στην κεντρική ομιλία του, παρουσίασε την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου τα τελευταία χρόνια στις διεθνείς αγορές και τα νέα επενδυτικά σχέδια. Ο κ. Γανιάρης ως τότε Πρόεδρος της ΕΜΧ ηγούνταν της ομάδας εκείνης που σχεδίασε και υλοποίησε τα επενδυτικά σχέδια της ΕΜΧ που νεκρανάστησαν την ΕΜΧ και οδήγησαν τη μαστίχα και τους μαστιχοπαραγωγούς σε νέους δρόμους. Ήταν μια ιδιαίτερη τιμή για την ΕΜΧ δεδομένου ότι από όλον τον αγροτικό κόσμο εκλήθησαν να συμμετάσχουν και να παρουσιαστούν ως φωτεινά παραδείγματα επιτυχίας εκτός της ΕΜΧ, μόνο άλλες δύο περιπτώσεις σε όλη τη χώρα.
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ευχαριστεί τις επιχειρήσεις της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Βορείου Αιγαίου» που συμμετείχαν στην έκθεση και στη γευσιγνωσία – αρκετοί δε εξ αυτών και με τη φυσική τους παρουσία και στήριξη -  και μ’ αυτόν τον τρόπο όχι μόνο προέβαλαν τα προϊόντα τους, αλλά και συνέβαλλαν στην άρτια εκπροσώπηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και την ευρύτερη προβολή των θεμάτων και προβλημάτων  της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.     

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΙΟΥ κ.κ.ΜΑΡΚΟΥ,ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2013



E-mailΕκτύπωσηPDF
Κυριακή 02.06.2013    Ἱ. Ναός Ἁγίου Θεράποντος Ζωγράφου Θεία Λειτουργία
Σάββατο 08.06.2013    Ἱ. Ναός Ἁγίου Ἰακώβου πόλεως Χίου    Ἑσπερινός, ὥρα 7.00 μ.μ.
Κυριακή 09.06.2013    Ἱ. Ναός Παναγίας Μουτσαίνης Βροντάδου   Θεία Λειτουργία
Τετάρτη 12.06.2013    Ἱ. Μητροπολιτικός Ναός Χίου   Θεία Λειτουργία
Τετάρτη 12.06.2013    Ἱ. Ναός Παναγίας Ἀρβανίτισσας Καρυῶν    Ἑσπερινός
Πέμπτη 13.06.2013    Ἱ. Ναός Ἀναλήψεως Σωτῆρος Βουνοῦ   Θεία Λειτουργία
Παρασκευή 14.06.2013    Ἱ. Ναός Προφήτου Ἠλιοῦ  Βροντάδου   Θεία Λειτουργία
Σάββατο 15.06.2013     Ἱ. Ναός Ἁγίου Γεωργίου Σταφυλᾶ Κάμπου    Ἑσπερινός, ὥρα 6.30 μ.μ.
Κυριακή 16.06.2013    Ἱ. Ναός Παναγίας Λατομιτίσσης   Θεία Λειτουργία
Τετάρτη 19.06.2013    Ἱ. Μητροπολιτικός Ναός Χίου   Ἱ. Ἀγρυπνία, ὥρα 11.00 μ.μ.
Σάββατο 22.06.2013    Ἱ. Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιᾶς    Ἑσπερινός, ὥρα 6.30 μ.μ.
Κυριακή 23.06.2013    Ἱ. Μητροπολιτικός Ναός Χίου    Θεία Λειτουργία
Δευτέρα 24.06.2013   Ἱ. Ναός Ἁγίας Τριάδος Ἐλάτης   Θεία Λειτουργία
Παρασκευή 28.06.2013    Ἐνορία Ἁγ. Νικολάου Οἰνουσσῶν    Μ. Ἑσπερινός, ὥρα 7.00 μ.μ.
Σάββατο 29.06.2013   Ἱ. Ναός Ἁγ. Νικολάου Οἰνουσσῶν   Θεία Λειτουργία
Σάββατο 29.06.2013   Ἱ. Ναός Ἁγίου Ἰωάννου "Μαύρης Ράχης" Ψαρῶν   Ἑσπερινός
Κυριακή 30.06.2013    Ἱ. Ναός Μεταμορφώσεως Χριστοῦ Ψαρῶν   Θεία Λειτουργία

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΕ 20 ΠΑΡΑΛΙΕΣ - 3 ΑΠ΄ ΑΥΤΕΣ ΣΤΗ ΧΙΟ


Σύνταξη: Αναστασία Σπυριδάκη   

Με 20 γαλάζιες σημαίες βραβεύεται φέτος η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Όπως ανακοίνωσε επισήμως η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, οι παραλίες που βραβεύονται με γαλάζια σημαία είναι στη Σάμο τέσσερις: Πυθαγόρειο, Ποτοκάκι 1, Ποτοκάκι 2, Γλυκόριζα.
Στη Χίο γαλάζια σημαία πήραν ο Όρμος Λω, Αγ. Φωτεινή, Καρφάς. Στη Λέσβο βραβεύτηκαν 10 παραλίες και συγκεκριμένα: Τσαμάκια, Κανόνι Θέρμης, Εφταλού/ Άγ. Ανάργυροι, Κάγια, Σκάλα Ερεσσού, Νυφίδα, Βατερά, Άναξος, Πέτρα, Αγ. Ισίδωρος. Στη Λήμνο βραβεύτηκαν τρείς παραλίες και συγκεκριμένα του Εβγάτη/Ζεματά, Άγ. Ιωάννη και Θάνους. Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, στις ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του.
era-aegean.gr

"ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ " ΝΑΥΤΙΚΟΙ




Αποφασισμένα να πιέσουν το υπουργείο Ναυτιλίας τις επόμενες μέρες να λάβει άμεσα μέτρα έναντι των ακτοπλοϊκών εταιρειών που δεν πληρώνουν τους ναυτικούς τους, είναι αρκετά ναυτεργατικά σωματεία.

Ήδη το στίγμα έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα η ΠΕΝΕΝ που κάλεσε τον εισαγγελέα να παρέμβει. Ετσι ο Κωστής Μουσουρούλης με την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες από σήμερα θα κληθεί να αντιμετωπίσει το θέμα καθώς η τουριστική περίοδος είναι προ των θυρών για να νησιά.

Τα ναυτεργατικά σωματεία επιμένουν ότι σε 2.500 με 3.000 ναυτικούς, οφείλονται δεδουλευμένα έως και επτά μηνών. Από τις τρεις μεγάλες εταιρείες που καθυστερούν τη μισθοδοσία, όπως λένε μία μόνο δίνει κατά διαστήματα κάποια έναντι ενώ δύο έχουν πάψει κάθε πληρωμή με αποκορύφωμα να οφείλουν ακόμα το δώρο του Πάσχα.

Τον Φεβρουάριο, κατά τη διάρκεια της μεγάλης απεργίας της ΠΝΟ, που έληξε με την επιστράτευση των ναυτικών, οι οφειλές των εταιρειών είχαν υπολογιστεί στα περίπου 20 εκατ. ευρώ και αφορούσαν δεδουλευμένα έως και τεσσάρων μηνών. Τότε ο κ. Μουσουρούλης είχε έρθει σε συμφωνία με τις εταιρείες για τη σταδιακή εξόφληση των υποχρεώσεών τους, αλλά τελικά, όπως προκύπτει από τις αντιδράσεις των σωματείων, η καταβολή των δεδουλευμένων δεν έχει ολοκληρωθεί.




imerisia.gr

O KΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ


Ο βουλευτής Χίου ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος, προσκλήθηκε και συμμετείχε στο ετήσιο συνέδριο του παγκόσμιου δικτύου βουλευτών για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα,  που πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Μαΐου 2013 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. 
Κατά την παρέμβαση του ο Κώστας Τριαντάφυλλος εξέθεσε προς την διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κ. Sabina Bhatia, τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, ιδιαιτέρως, ως προς την μεγάλη ανεργία που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και κυρίως, τους νέους. 

Ο βουλευτής επισήμανε ότι, αν ο στόχος του ΔΝΤ είναι να αυξήσει τις θέσεις απασχόλησης σε ολόκληρο τον πλανήτη, τότε στην Ελλάδα, η τεχνική συνδρομή του Ταμείου έχει οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα. 
Επεσήμανε, επίσης, ότι η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σταθεροποίηση και τα δημόσια οικονομικά της χώρας ξεπερνούν τους στόχους χάριν στις θυσίες της ελληνικής κοινωνίας.

Η εκπρόσωπος του Ταμείου, απαντώντας στον Έλληνα βουλευτή αναγνώρισε τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν και γίνονται στην χώρα, χαρακτήρισε την σημερινή ελληνική οικονομία ανταγωνιστική στο διεθνές παγκόσμιο περιβάλλον και παραδέχθηκε ότι η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει μια δύσκολη συγκυρία.
Επεσήμανε, όμως, ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία.

Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου, ο Κώστας Τριαντάφυλλος και η ελληνική αντιπροσωπεία, δείπνησαν με την Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας στο Αζερμπαϊτζάν και την Ελληνίδα Πρόξενο και συζήτησαν τα θέματα της ομογένειας. 

Τέλος, ο βουλευτής είχε συζητήσεις με αξιωματούχους του Αζερμπαϊτζάν, με θέμα την ανάπτυξη οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και για την προώθηση της φιλίας των δύο λαών.

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΚΕΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ



«Τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου θα εκδοθεί εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία οι συνταξιούχοι των τριών παραπάνω ταμείων που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο δύνανται να εξυπηρετούνται -δηλαδή να λαμβάνουν τις βεβαιώσεις των συντάξεων τους εκτυπωμένες- από τα ΚΕΠ». Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τους συνταξιούχους οι οποίοι καλούνται φέτος να υποβάλλουν υποχρεωτικά μέσω Διαδικτύου τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Βεβαιώσεις αποδοχών και από τα ΚΕΠ θα δίνονται για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΝΑΤ.
Πάντως, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει πως το γεγονός ότι εφέτος δεν απεστάλησαν ταχυδρομικά οι βεβαιώσεις από τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης οδηγεί σε εξοικονόμηση 4 εκατ. ευρώ λόγω της μείωσης διοικητικού κόστους ύψους.
Παράλληλα, το υπουργείο ανακοινώνει ότι φέτος είναι η τελευταία χρονιά που απαιτείται έκδοση βεβαιώσεων συντάξεων για φορολογική χρήση, αφού από το 2014 τα σχετικά στοιχεία θα προσυμπληρώνονται αυτόματα στις φορολογικές δηλώσεις των συνταξιούχων.
Άγνωστο, προς το παρόν, παραμένει το τι θα γίνει με τον ΟΑΕΕ και τα άλλα ταμεία. Ειδικά για τον ΟΑΕΕ που μετρά και πολλούς ασφαλισμένους το πρόβλημα είναι μεγάλο καθώς δεν έχει υποδομή για ηλεκτρονική διάθεση των βεβαιώσεων. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως οι συνταξιούχοι του Οργανισμού μάλλον θα λάβουν ταχυδρομικά τις βεβαιώσεις.
aftodioikisi.gr

KINΔΥΝΕΥΕΙ Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ





Τα τεράστια προβλήματα που επικρατούν στον χώρο της ναυτικής εκπαίδευσης περιέγραψε, με ιδιαίτερη έμφαση, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) Γ.Βλάχος, μιλώντας στην γενική συνέλευση της Ενωσης.

Ο κ. Βλάχος κατήγγειλε με έμφαση το γεγονός ότι τόσο οι σπουδαστές των ΑΕΝ όσο και οι πτυχιούχοι ανθυποπλοίαρχοι (πλοίαρχοι Γ) δεν βρίσκουν πλοίο να ταξιδέψουν.


Να σημειωθεί ότι το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα παρά τις δεσμεύσεις του ΥΝΑ αλλά και της ΕΕΕ ότι θα αντιμετωπιστεί, ιδιαίτερα για τους δόκιμους σπουδαστές.

Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος των πλοιάρχων αναφερόμενος στις Δημόσιες Ναυτικές Ακαδημίες(ΑΕΝ) κατήγγειλε οτι αυτές υπολειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις και λιγότερους ναυτοδιδασκάλους, λόγω έλλειψης χρημάτων.

" Πάλι θ αποδώσουμε ευθύνες στο ΥΝΑ. Δεν μπορούμε ν ανεχτούμε άλλο την κοροϊδία σε βάρος των σπουδαστών που εισέρχονται στις ΑΕΝ με μια "βαλίτσα όνειρα" αντιλαμβανόμενοι μετέπειτα το μέγεθος του φαρισαϊσμού και της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί" σημείωσε και πρόσθεσε με νόημα: "Κροκοδείλια κλάματα απο κάποιους για τους Ελληνες ναυτικούς και τη ναυτική εκπαίδευση. Αυτοί οι κάποιοι δεν απασχολούν καθόλου(ή στην καλύτερη περίπτωση ελάχιστους) Ελληνες στα πλοία τους. Κόπτονται ομως για τις τύχες των σπουδαστών".

Ο Γ.Βλάχος αναφέρθηκε επίσης στα επίσημα στοιχεία του ΥΝΑ βάσει των οποίων οι πρωτοετείς πλοίαρχοι που έχουν απορροφηθεί απο τις ναυτιλιακές εταιρείες είναι το 82% των ανδρών και το 37% των γυναικών σπουδαστών, υπολείπονται 95 αγόρια και 73 κορίτσια. Σ ενα μήνα ομως που θα βγούν και οι δευτεροετείς θα δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, θεωρητικά αλλά και πρακτικά, καθώς οπως ανέφερε ο ίδιος, κάποιες εταιρείες ναυτολογούν ελάχιστους πρωτοετείς και καθόλου δευτεροετείς γιατί δεν επιδοτούνται.




pireas2day.gr

ΟΡΓΑΝΩΣΗ 8ης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ





                Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χίου ανακοινώνει ότι στις 30 και 31 Μαΐου 2013 θα διεξαχθεί στην Χίο η 8η Πανελλήνια Συνάντηση- Συνέδριο Δακοκτονίας.
 Η Συνάντηση  οργανώνεται σε συνεργασία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χίου με την Διεύθυνση Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Στις εργασίες της Συνάντησης θα μετέχουν περίπου 100 σύνεδροι - εκπρόσωποι όλων των ελαιοκομικών Νομών της χώρας, πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και σε αυτήν αξιολογούνται τα αποτελέσματα της εφαρμογής του προγράμματος Δακοκτονίας. Επίσης ανακοινώνονται νέα δεδομένα και  καθορίζονται οι τρόποι δράσης την επόμενη περίοδο.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου με έναρξη εργασιών την Πέμπτη 30 Μαίου και ώρα 9.00 πμ . και είναι ανοικτό για το κοινό.