Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

"ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ " ΝΑΥΤΙΚΟΙ




Αποφασισμένα να πιέσουν το υπουργείο Ναυτιλίας τις επόμενες μέρες να λάβει άμεσα μέτρα έναντι των ακτοπλοϊκών εταιρειών που δεν πληρώνουν τους ναυτικούς τους, είναι αρκετά ναυτεργατικά σωματεία.

Ήδη το στίγμα έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα η ΠΕΝΕΝ που κάλεσε τον εισαγγελέα να παρέμβει. Ετσι ο Κωστής Μουσουρούλης με την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες από σήμερα θα κληθεί να αντιμετωπίσει το θέμα καθώς η τουριστική περίοδος είναι προ των θυρών για να νησιά.

Τα ναυτεργατικά σωματεία επιμένουν ότι σε 2.500 με 3.000 ναυτικούς, οφείλονται δεδουλευμένα έως και επτά μηνών. Από τις τρεις μεγάλες εταιρείες που καθυστερούν τη μισθοδοσία, όπως λένε μία μόνο δίνει κατά διαστήματα κάποια έναντι ενώ δύο έχουν πάψει κάθε πληρωμή με αποκορύφωμα να οφείλουν ακόμα το δώρο του Πάσχα.

Τον Φεβρουάριο, κατά τη διάρκεια της μεγάλης απεργίας της ΠΝΟ, που έληξε με την επιστράτευση των ναυτικών, οι οφειλές των εταιρειών είχαν υπολογιστεί στα περίπου 20 εκατ. ευρώ και αφορούσαν δεδουλευμένα έως και τεσσάρων μηνών. Τότε ο κ. Μουσουρούλης είχε έρθει σε συμφωνία με τις εταιρείες για τη σταδιακή εξόφληση των υποχρεώσεών τους, αλλά τελικά, όπως προκύπτει από τις αντιδράσεις των σωματείων, η καταβολή των δεδουλευμένων δεν έχει ολοκληρωθεί.




imerisia.gr