Η πολιτική των μνημονίων έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.
Πολύ πικρούς καρπούς για τις δυνάμεις της εργασίας και ιδιαίτερα για τον σκληρό ιδιωτικό τομέα που ούτε στην εποχή με τις παχιές αγελάδες έπαιρναν παραπάνω από τα νόμιμα. Ειδικά οι ρυθμίσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, τις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές συμβάσεις, έχουν επιφέρει τέτοια απορύθμιση που σε συνδυασμό με την οικονομική κατάρρευση δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα που θα γίνει έντονα αντιληπτό μετά το καλοκαίρι. Τώρα καλούνται να υπογράψουν με εκβιασμούς κάτω και από αυτά τα κατώτερα ημερομίσθια, μαύρα, ανασφάλιστα, ίσα μόνο να κρατήσουν τη δουλειά τους, να πάνε τον επιούσιο στο σπίτι. Να μην πληρώνονται και να ζητούν απεγνωσμένα τα δεδουλευμένα τους που σε μερικές των περιπτώσεων φθάνουν και το χρόνο. Σ’ αυτό το περιβάλλον ακόμα και στο τελευταίο στάδιο, αυτό πριν την απόλυση, η συμπεριφορά από κάποιους εργοδότες είναι απαράδεκτη, στερούν από αυτόν που επί χρόνια τους πρόσφερε, ακόμα και αυτή του την αξιοπρέπεια. Έτσι, αντί με τη λήξη της συνεργασίας τους να γίνουν καθαροί λογαριασμοί και να πάρει ο καθένας αυτό που του αναλογεί, γίνονται εκβιασμοί και κουτοπονηριές για να «κλέψουν» τα δεδουλευμένα ή την αποζημίωση και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σε μια όμως οικονομία που οι εργαζόμενοι είναι και πελάτες, γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο κάτω θα πάει το σπιράλ της ύφεσης, μέχρι εκεί που η συντριπτική πλειοψηφία των εργοδοτών και των εργαζομένων να βρεθούν από την ίδια πλευρά των ανέργων.
Θα κληθούμε να ζήσουμε σε ένα άναρχο τοπίο στο οποίο θα κυριαρχούν οι πεινασμένοι που θα είναι διατεθιμένοι να κάνουν οτιδήποτε για να επιβιώσουν.
Το συνδικαλιστικό κίνημα και το Εργατικό Κέντρο Χίου στηρίζει όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα αυτούς που ορθώνουν το ανάστημά τους και διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Στηρίζουμε την Αντιπρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κώτη Ευγενία που συνεχίζει την επίσχεση εργασίας και διεκδικεί τα δικαιώματά της από το συγκρότημα επιχειρήσεων «ΑΛΗΘΕΙΑ» και καλούμε το σωματείο και τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό της.
Στηρίζουμε όλους τους εργαζόμενους που επικοινωνούν ή έρχονται καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο αναζητώντας πληροφόρηση ή στήριξη.