Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΤΡΕΙΣ ΧΙΩΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


3 ΧΙΩΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ







Ανοικτή επιστολή προς τα ΜΜΕ του νησιού μας απευθύνουν 3 συλλογικοι φορείς, καυτηριάζοντας ταυτόχρονα την απαξιωτική συμπεριφορά του Δημάρχου Χίου κ. Πολύδωρου Λαμπρινούδη 




Στο αδιαμφισβήτητα δίκαιο και νόμιμο αίτημα των πολιτών, να αισθάνονται ασφαλείς όταν βαδίζουν στους δρόμους της πόλης μας, ο δήμαρχος απάντησε με τρόπο που αδικεί και ζημιώνει και τον θεσμό αλλά και το πρόσωπο.
Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη πολιτεία, ο αρμόδιος απολογείται, αφού εξαιτίας της κακής κατάστασης των διαβάσεων πεζών και της πλήρους απουσίας αξόνων κυκλοφορίας πεζών, συνάνθρωποί του κινδυνεύουν καθημερινά από σοβαρό ατύχημα.
Η καχυποψία στην αντιμετώπιση και η απαξιωτική στάση για τις μέχρι τούδε εθελοντικές, γνήσιες και ανυστερόβουλες δράσεις των συλλόγων μας , σίγουρα δεν βοηθούν στην επαφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη λαϊκή της βάση από όπου αντλεί και την εξουσία της, ενώ τις προσδίδουν χαρακτήρα έπαρσης και αλαζονείας.
Βασικός άξονας ωστόσο της κοινωνικής μας ευαισθησίας είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων μας, με την επισήμανση παραλείψεων η λαθών.
Από την πλευρά του Δήμου Χίου, γίνεται επίκληση της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, η Τ.Α είναι μια από τις αιτίες που τη δημιούργησε και τη χειροτέρεψε.
Στην τελευταία ΔΕΔ ακούστηκε επανειλημμένα η προτροπή μας για την έγκαιρη επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων του Δήμου, ωστόσο προφανώς δεν εισακουστήκαμε, καθότι καθημερινά διαπιστώνουμε έργα αμφιλεγόμενης σκοπιμότητας και αναγκαιότητας.
Κύριε Δήμαρχε, απαιτούμε ασφάλεια ως πεζοί, απαιτούμε σωστή οικονομική διαχείριση των πόρων του Δήμου, και απαιτούμε σεβασμό στην εθελοντική προσφορά μας. Επιτρέψτε μας να σας υπενθυμίσουμε την έγκαιρη γραπτή ενημέρωση που λάβατε από τα μέλη μας στις 21-02-2012, για τη συντήρηση διαβάσεων πεζών , γεγονός που δεν μας επιτρέπει να αποδεχθούμε τους εναντίον μας χαρακτηρισμούς και τα υπονοούμενα.
Αξιώνουμε έναν ειλικρινή διάλογο σε συνελεύσεις ουσίας και όχι τύπων , την μετατροπή των διαβουλεύσεων βιτρίνας όπως αυτή της ΔΕΔ σε όργανα ουσίας , όπου οι ιδέες, οι προτάσεις θα μετουσιώνονται σε έργα και πράξεις για το καλό και την ευημερία όλων μας.

«ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΖΟΥ» «ΠΟΔΗΛΑΤΕΙΝ» «ΕΛΙΚΑΣ»
gatonimepetala.blogspot.com