Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΗ !!! ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΧΙΟ στο www.Tsaba.gr



31€ για μανικιούρ (απλό, γαλλικό ή σχέδιο) και πεντικιούρ και αποτρίχωση όλο το πόδι και αποτρίχωση άνω χείλους στο Limbo στην Χίο. Aποκτήσετε υπέροχα και περιποιημένα άκρα με άψογη εμφάνιση. Αξίας 62€, έκπτωση 50%, κέρδος 31€.

http://tsaba.gr/chios/deal/31€-για-μανικιούρ-(απλό,-γαλλικό-ή-σχέδιο)-και-πεντικιού

31€ για μανικιούρ (απλό, γαλλικό ή σχέδιο) και πεντικιούρ και αποτρίχωση όλο το πόδι και αποτρίχωση.
tsaba.gr
Πακέτο προσφοράς 31€ για μανικιούρ (απλό, γαλλικό ή σχέδιο) και πεντικιούρ και αποτρίχωση όλο το πόδι και αποτρίχωση άνω χείλους και επιπλέον 20% έκπτωση για αγορά προϊόντων, στο Limbo στην Χίο. Aποκτήσετε υπέροχα και περιποιημένα άκρα με άψογη εμφάνιση. Αξίας 62€, έκπτωση 50%, κέρδος 31€.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΔ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΜΕ ΒΡΑΧΕΙΑ ΚΕΦΑΛΗ ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ

Αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες για σήμερα αργά το μεσημέρι εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Β. Αιγαίου, καθώς λόγω του καιρού δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ο Δήμαρχος Ψαρών, ενώ ακόμη απουσίαζε και ο Δήμαρχος Οινουσσών. Ο Δήμαρχος Χίου, Πολύδωρος Λαμπρινούδης κατέθεσε πρόταση για μεταφορά των εκλογών την ερχόμενη εβδομάδα, πρόταση που πλειοψηφικά πέρασε με επιχείρημα ότι στην αρχή αυτού του νέου θεσμού πρέπει να εκπροσωπηθούν δια της ψήφους τους όλα τα νησιά, ακόμη και τα μικρότερα. Ωστόσο πρέπει σημειώσουμε ότι αντέδρασε ο Δήμαρχός Λέσβου, Δ. Βουνάτσος και ο Δήμαρχ0ς Λήμνου, Α. Χατζηδιαμαντής, καθώς προφανώς έβλεπαν ότι μειώνονται οι σταυροί του Π. Λαμπρινούδη. Το γεγονός ωστόσο ότι πέρασε η πρόταση του Π. Λαμπρινούδη για αναβολή, δείχνει προφανώς ότι και σήμερα να γίνονταν οι εκλογές θα είχε την πλειοψηφία στην ΠΕΔ.

Τα σενάρια για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών σύμφωνα με πληροφορίες της ChiosPress αυτή τη στιγμή είναι δύο: To ένα αναφέρει ότι θα γίνει πρόταση να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα οι εκλογές στην Αθήνα, όπου θα βρίσκονται και τα 15 μέλη της ΠΕΔ Β. Αιγαίου με αφορμή τις εκλογές της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Και το άλλο αναφέρει ότι σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό να γίνουν οι εκλογές στην Αθήνα θα οριστεί μετά τη Δευτέρα νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στη Λέσβο.
chiospress.gr

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΝΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Tο παρακάτω κείμενο κατέθεσε ο Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», Β. Τεντόμας και ζητά από τον Περιφερειάρχη, Ν. Γιακάλη να τον ενημερώσει για τις προσλήψεις ειδικών συμβούλων στην Περιφέρεια, τις αμοιβές τους και τα προσόντα τους.


Αναλυτικά το κείμενο που κατέθεσε ο Β. Τεντόμας:

Σύμφωνα με το άρθρο 243 του Ν. 3852/10 (ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗΣ), στις περιφέρειες συνιστώνται τέσσερις (4) θέσεις ειδικών συμβούλων ή επιστημονικών ή ειδικών συνεργατών για την κάλυψη των αναγκών του περιφερειάρχη και μία (1) για κάθε αντιπεριφερειάρχη, δηλ. συνολικά 10 θέσεις.

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο οι ανωτέρω πρέπει να κατέχουν πτυχίο ή δίπλωμα Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής και προσλαμβάνονται με ειδική σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από τους περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες.

Επειδή μέσω διαφόρων δημοσιευμάτων στα τοπικά ΜΜΕ γίνονται γνωστά κάποια ονόματα που αυτοπροσδιορίζονται ως ειδικοί σύμβουλοι της περιφέρειας,

Επειδή σαν περιφ. σύμβουλοι άλλα και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας θα πρέπει να πληροφορηθούν με υπεύθυνο τρόπο κάθε λεπτομέρεια σε σχέση με το παραπάνω θέμα, "διαφάνειας γαρ", κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα,



Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης :



Έχουν γίνει τέτοιες προσλήψεις και πόσες;

Ποιοί-ποιές έχουν καταλάβει τις παραπάνω θέσεις;

Τι προσόντα διαθέτουν και ποιά είναι η αμοιβή τους;

Ποιό είναι το αντικείμενο των υπηρεσιών που προσφέρουν;



Ο ερωτών περιφερειακός σύμβουλος

Βασίλης Τεντόμας

Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»



chiospress.gr

ΝΗΡΕΑΣ : ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΛΟΥΜΠΟΥΝΗ




Σε αγορές 81.370 μετοχών της Νηρέας προέβη ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας, Δημήτριος Λουμπούνης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά, την 22η Σεπτεμβρίου 2011, αγόρασε 15.811 μετοχές συνολικής καθαρής αξίας 10.735,26 ευρώ, την 23η Σεπτεμβρίου 2011 αγόρασε 61.419 μετοχές συνολικής καθαρής αξίας 40.422,35 ευρώ και την 26η Σεπτεμβρίου 2011 αγόρασε 4.140 μετοχές συνολικής καθαρής αξίας 2.732,40 ευρώ.



Πηγή:www.capital.gr

" ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ




Ο Δήμος Χίου, όπως φαίνεται στην σχετική πρόσκληση που επισυνάπτεται, έχει επιλεχθεί ως δυνητικός δικαιούχος προκειμένου να υποβάλει πρόταση στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» με κωδικό πρόσκλησης 28. Η πρόσκληση 28 αφορά την ένταξη έργων που είχαν αρχικά ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνίας της Πληροφορίας» και για διάφορους λόγους δεν κατέστη δυνατόν να λάβουν κοινοτική επιχορήγηση. Τέτοια περίπτωση έργου είναι και το έργο του Δήμου Χίου με τίτλο «Επέκταση Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών Δήμου Χίου» το οποίο αν και έχει ολοκληρωθεί, χρηματοδοτήθηκε μόνο από εθνικούς πόρους. Προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να μπορέσει να λάβει χρηματοδότηση και από κοινοτικούς πόρους ώστε να επωφεληθεί ο κρατικός προϋπολογισμός θα πρέπει να υποβληθεί πρόταση για ένταξη του στο Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» .
Εισηγούμαστε προς το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει την υποβολή πρότασης η οποία θα περιλαμβάνει τεχνικό δελτίο και όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για ένταξη του έργου με τίτλο «Επέκταση Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών Δήμου Χίου» στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» .

«ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ» ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ




Δεν πάει άλλο. Κραυγή αγωνίας για το μέλλον, την οικογένεια, το βιοτικό επίπεδο, απευθύνει ο Σύλλογος των Συνταξιούχων Ναυτικών του νησιού μας , το σωματείο ενός κλάδου που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην Ελληνική Οικονομία και βρίσκεται να αντιμετωπίζει την χειρότερη υποβάθμιση των οικονομικών και κοινωνικών παροχών του.
Οι συνεχείς μειώσεις, οι περικοπές, οι φόροι και όλες αυτές οι επαχθείς πολιτικές λιτότητας και συμπίεσης του επιπέδου ζωής, έχουν πλήξει και τις ναυτικές οικογένειες.
«Οι συνταξιούχοι ναυτικοί θα αντιπαλέψουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο τις αυθαίρετες και αντικοινωνικές ρυθμίσεις».
Αυτό ήταν το μήνυμα της σημερινής συγκέντρωσης, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Χίου , στα πλαίσια του καλέσματος προς όλους τους πολιτικούς και θεσμικούς φορείς του νησιού μας, από τον Σύλλογο.
Στην συγκέντρωση τέθηκαν από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ιάκωβο Ζαννίκο καίρια ερωτήματα όπως:
- Ποιές είναι οι κρατήσεις αξιωματικών για την αυριανή σύνταξη των εργαζομένων;
- - Πόσα πλήρωναν οι συνταξιούχοι και πόσες συνταξιοδοτικές απολαβές έχουν σήμερα; Ποιά είναι η βασική σύνταξη καιποιά τα επιδόματα; Από ποια ηλικία αποδίδονται τα επιδόματα, «αλλοιώνοντας» έμμεσα το όριο ηλικίας στα 60 χρόνια για το δικαίωμα σύνταξης;
- Τι προσφορές υγείας του Οίκου Ναύτη έχουμε;

Ο πρόεδρος επίσης αναφέρθηκε στην τρέχουσα ανεργία που ωθεί τα νέα παιδιά στην αναζήτηση ενός θαλάσσιου επαγγέλματος, προοπτική που μέχρι πριν λίγα χρόνια φάνταζε ιδανική, όμως τώρα πια είναι με εξευτελιστικούς μισθούς και με όρους που χειροτερεύουν μέρα με την ημέρα
Τέλος τόνισε ότι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεν έχει κάποιο κομματικό χρωματισμό , αλλά είναι μία μορφή αγώνα και πάλης που συσπειρώνει, ενώνει τους συναδέλφους απόμαχους ναυτικούς, θέτει προβληματισμό στη νέα γενιά ναυτικών και αναζητά την συμπαράσταση και την βοήθεια της τοπικής κοινωνίας, για τα δίκαια αιτήματα.
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι των δύο βουλευτών, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Λιμενάρχης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου , ο διευθυντής της Σχολής Μηχανικων και εκπρόσωποι σωματείων συνταξιούχων

ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΡΣΙΝΙΔΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΛΑΓΚΑΔΑΣ




Σας γνωρίζουμε ότι λόγω εκτελέσεως εργασιών στα πλαίσια του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΧΙΟΥ- ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ. ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΥΡΣΙΝΙΔΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΟΜΒΟ ΣΥΚΙΑΔΑΣ», επί της οδού Χίου – Καρδαμύλων και συγκεκριμένα στο τμήμα από Ι.Μονή Μυρσινιδίου μέχρι Κόμβο Συκιάδας θα διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων την Παρασκευή 30/09/2011 και το Σάββατο 1/10/2011 και κατά τις ώρες 08.30 μέχρι 17.00
Απαγορεύεται αυστηρά κάθε προσέλευση στις παραλίες .
Παρακαλούνται η Τροχαία Χίου και η Δημοτική Αστυνομία για τις δικές τους ενέργειες για την ρύθμιση της κυκλοφορίας και οι οδηγοί να χρησιμοποιούν άλλους δρόμους κυκλοφορίας κατά την διάρκεια των εργασιών

KAΘΑΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΧΙΟ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Σε σειρά καθαρισμών σε χώρους ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Χίου προχώρησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα συνεργεία της Π.Ε. εν όψει της χειμερινής περιόδου.
Συγκεκριμένα παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν:
1. Επί της Λεωφόρου Ενώσεως και στην ευρύτερη περιοχή, κυρίως για καθαρισμό αγωγών απορροής ομβρίων υδάτων (από το ύψος Γέφυρας Παρθένη έως Λευκωνιά – περιοχή Τζίμη, συνολικά 12 αγωγοί).
2. Στο Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ).
3. Στο Γήπεδο Εφήβου κάμπου Χίου.
4. Επί της Εθνικής Οδού Χίου – Λιμένα Μεστών (περιοχή Κοντυλώπου).
5. Στον Άγιο Γεώργιο.