Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΤΑ " ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ " ΣΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Τα πάνω - κάτω στις αμοιβές των Δημοσίων Υπαλλήλων
Ριζικές αλλαγές, τόσο στους μισθούς, όσο και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Δημόσιο ως «εργοδότης», φέρνει το νέο ενιαίο μισθολόγιο, που σχεδιάζει η Κυβέρνηση. 
Η μελέτη για τη σημερινή κατάσταση και το τι πρέπει να αλλάξει είναι έτοιμη και έχει παρουσιαστεί στην τρόικα, με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης να επεξεργάζονται αυτήν την περίοδο τις λεπτομέρειες του προσχεδίου του νέου μισθολογίου, που θα πρέπει να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο. 
Βάσει χρονοδιαγράμματος, το νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί τον Οκτώβριο και οι αλλαγές να εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου του 2015. 
Βασική ιδέα των αλλαγών είναι να διευρυνθεί η μισθολογική διαφορά μεταξύ των υπαλλήλων με Πανεπιστημιακή ή Τεχνολογική Εκπαίδευση (Π.Ε. και Τ.Ε.) και εκείνων με Δευτεροβάθμια ή Υποχρεωτική (Δ.Ε. και Υ.Ε.), αλλά χωρίς να προκύψει κάποιο δημοσιονομικό όφελος ή απώλεια για τον προϋπολογισμό. 
Παράλληλα, στόχος της Κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα νέο καθεστώς στον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνει το Δημόσιο τους υπαλλήλους και να συνδέσει αυτές τις αλλαγές με τη νέα μέθοδο αξιολόγησής τους. 
Πάντως, αρμόδια στελέχη αναφέρουν, ότι ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι αλλαγές, καθώς τα δύο συναρμόδια Υπουργεία βρίσκονται σε στενή συνεργασία ώστε να διαπιστώσουν ποιες αλλαγές μπορούν να εφαρμοστούν και ποιες είναι λιγότερο εύκολες διοικητικά να υλοποιηθούν. 
Οι πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί το νέο ενιαίο μισθολόγιο είναι τέσσερις: 
1. Στη διεύρυνση της μισθολογικής διαφοράς μεταξύ των υπαλλήλων Π.Ε. και Τ.Ε. και των υπόλοιπων Δ.Ε. και Υ.Ε. Στόχος είναι να πριμοδοτηθούν εκείνοι που έχουν Πανεπιστημιακή ή Τεχνολογική Εκπαίδευση και να μειωθούν οι αποδοχές των υπολοίπων υπαλλήλων. Εφόσον προχωρήσει κάτι τέτοιο, τότε περίπου 250.000 εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται, ενώ περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα υποστούν νέες μειώσεις. 
2. Στην αλλαγή του τρόπου πρόσληψης στο Δημόσιο. Τα δύο Υπουργεία έχουν επεξεργαστεί σχέδιο, που προβλέπει την πρόσληψη για ένα έτος των υπαλλήλων με αμοιβές ιδιωτικού τομέα (585 ευρώ τον μήνα μεικτά ο κατώτατος μισθός για άνω των 25 ετών και 510 ευρώ για κάτω των 25 ετών). Μετά την πάροδο του έτους θα αξιολογείται η απόδοσή τους και εφόσον κρίνονται κατάλληλοι για τη θέση, τότε θα γίνεται κανονική πρόσληψη με αποδοχές δημόσιου τομέα (780 ευρώ μεικτά για Υ.Ε. χωρίς προϋπηρεσία). 
3. Στο «ξεπάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών. Στο πλαίσιο του περιορισμού της μισθολογικής δαπάνης είχε αποφασιστεί το «πάγωμα» των ωριμάνσεων. Πλέον, η Κυβέρνηση θέλει να επαναφέρει το σύστημα σε φυσιολογική ροή. 
4. Στην κατάργηση της υπερβάλλουσας μείωσης. 
Ολα τα παραπάνω θα λειτουργήσουν συνδυαστικά. Για παράδειγμα, κάποιος που θα χάσει την υπερβάλλουσα μείωση, θα λάβει αύξηση λόγω της μισθολογικής προαγωγής του, οπότε οι απώλειές του θα είναι μικρότερες. 
Επίσης, στόχος είναι να ξεκινήσει η εφαρμογή της καταβολής του κινήτρου απόδοσης για όσους επιτυγχάνουν τους στόχους τους, οπότε θα μειωθούν περαιτέρω οι απώλειες ορισμένων υπάλληλων. 
Διάφορα σενάρια 
Στο πλαίσιο των αλλαγών αυτών, τα Υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης εξετάζουν διάφορα σενάρια. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση επιδιώκει να προωθήσει: 
• Την αύξηση του ελάχιστου χρόνου παραμονής στα μισθολογικά κλιμάκια κατά δύο έτη για τους υπαλλήλους Δ.Ε. και Υ.Ε. Με τον τρόπο αυτό, θα παραμένουν για περισσότερο καιρό στο ίδιο κλιμάκιο οι εν λόγω υπάλληλοι και αυτομάτως θα διευρύνεται η μισθολογική τους διαφορά με τους υπαλλήλους Π.Ε. και Τ.Ε. 
• Την περικοπή των μη μισθολογικών παροχών. Ήδη, έχουν εντοπιστεί δεκάδες περιπτώσεις σε όλα τα Υπουργεία, στις οποίες οι υπάλληλοι έχουν παροχές που κοστίζουν στον προϋπολογισμό. Σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι δαπάνες για θέρετρα, μεταφορές, σίτιση, παιδικούς σταθμούς και κατασκηνώσεις. Πρόθεση είναι να περικοπούν αρκετές και άλλες να καταργηθούν. 
• Την αναγνώριση της προϋπηρεσίας από τον ιδιωτικό τομέα. Τα δύο Υπουργεία θέλουν να προχωρήσει αυτό το μέτρο, ώστε να υπάρχει ένα έξτρα κίνητρο για τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα να εργαστούν στο Δημόσιο και να προσφέρουν σε τεχνογνωσία και όχι μόνο. Ωστόσο, οι αρμόδιες Υπηρεσίες έχουν προειδοποιήσει ότι πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο έχει μεγάλη γραφειοκρατία και δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτή τη φάση. 
Μπόνους, έστω και μικρό, στους «άριστους», μείωση στους «κακούς» 
Η «χρυσή αναλογία» μεταξύ της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων και των απολαβών τους είναι ένα ακόμη από τα ζητήματα που επεξεργάζεται η ειδική επιτροπή στην οποία συμμετέχουν στελέχη των Υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η επιτροπή εξετάζει τη χορήγηση κινήτρων για την βελτίωση της παραγωγικότητάς τους. 
Το νέο μισθολόγιο, που βάσει της μνημονιακής σύμβασης θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2015, προβλέπει ότι οι «άριστοι» θα λαμβάνουν υψηλότερες αμοιβές από τους όχι και τόσο... αποδοτικούς υπαλλήλους και ζητούμενο πλέον για την επιτροπή είναι να αποσαφηνιστεί η «κλίμακα». 
Ως προς το «μπόνους» που σχεδιάζεται να δοθεί στους «άριστους», σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει, ωστόσο θα είναι μάλλον μικρό, δεδομένης και της δημοσιονομικής συγκυρίας, και πιθανότατα θα εξοικονομηθεί από μείωση στον μισθό των λιγότερο αποδοτικών. 
Στο θέμα έχει τοποθετηθεί επανειλημμένως ο Υπουργός Δ.Μ.Η.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει, ότι θα υπάρξουν στοχευμένες μειώσεις σε μισθούς, προκειμένου να επιβραβευθούν οικονομικά οι πιο παραγωγικοί. «Εάν θέλουμε να δώσουμε πριμ παραγωγικότητας σε κάποιους που έχουν κριθεί ως καλύτεροι, οι πόροι θα πρέπει να προκύψουν από στοχευμένες μειώσεις σε κάποιους άλλους» έχει δηλώσει χχαρακτηριστικά.
Στόχος πάντως των εργασιών της επιτροπής είναι να υπάρξει εξορθολογισμός και όχι οριζόντια μείωση της συνολικής μισθολογικής δαπάνης.



epoli.gr

Δεν βγήκαν φέτος τα «φιδάκια της Παναγίας» στην Κεφαλονιά


Πού πήγαν φέτος τα «φιδάκια της Παναγίας» και δεν εμφανίστηκαν στην Κεφαλονιά; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί τους κατοίκους στα χωριά Μαρκόπουλο και Αργίνια, καθώς κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου, κάνουν την εμφάνισή τους και κυκλοφορούν ανάμεσα στους πιστούς, μέχρι την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, όπου και κρύβονται πάλι στις φωλιές τους.
Υπενθυμίζεται ότι συγκεκριμένα φιδάκια, έχουν ένα σημάδι στο κεφάλι σε σχήμα σταυρού και θεωρούνται «ιερά» από τους πιστούς, ενώ η παρουσία τους σηματοδοτεί την καλοτυχία.
Ωστόσο, πολλοί συνδέουν το γεγονός με τους σεισμούς που σημειώθηκαν τον Γενάρη και τον Φλεβάρη, ενώ σύμφωνα με την παράδοση, τα φιδάκια δεν είχαν εμφανιστεί το 1953, όταν ισχυροί σεισμοί είχαν προκαλέσει ολική καταστροφή  στο νησί.
Σημειώνεται επίσης ότι το φαινόμενο είχε συμβεί πάλι το 1987 και το 2005 – χωρίς πάντως να συνοδευτεί από κάποια φυσική καταστροφή ή άλλο κακό.
Πηγή: kefaloniapress.gr

aftodioikisi.gr

Ρύθμιση για την εξόφληση της εφορίας έως το 2023


Το σχέδιο είναι έτοιμο. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει τη δυνατότητα σε 3.380.358 φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία καθώς και σε 1.243.000 ασφαλισμένους με ανοιχτούς λογαριασμούς στα ταμεία να πληρώσουν τις οφειλές τους σε δόσεις οι οποίες θα αρχίζουν από 24 και θα ξεπερνούν τις 100, με χρονικό ορίζοντα εξόφλησης κατά περίπτωση έως και το 2023.
Παράλληλα με τις διευκολύνσεις μπαίνει στο τραπέζι και ένα ισχυρό κίνητρο για όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ τις οφειλές τους αλλά σήμερα δεν έχουν κανέναν ουσιαστικό λόγο να το κάνουν. Με έκπτωση φόρου 1,5% που προβλέπεται, εάν κάποιος οφείλει φόρο 1.000 ευρώ θα κερδίσει 15 ευρώ με την εφάπαξ εξόφληση.
Τι θα συνέβαινε όμως αν κέρδιζε 50 ευρώ και η έκπτωση ανέβαινε στο 5%; Μια πρώτη συζήτηση έγινε τον Ιούλιο, όταν η τρόικα ήρθε για λίγες μέρες στην Αθήνα. Σε λεπτομέρειες δεν προχώρησαν ούτε η κυβέρνηση ούτε η τρόικα. Μπήκε όμως το θέμα στο τραπέζι. Οι αποφάσεις, παρ’ ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να είχαν κλειδώσει χθες, δεν πρόκειται να οριστικοποιηθούν πριν από τον Σεπτέμβριο και η διαπραγμάτευση προδιαγράφεται κάθε άλλο παρά εύκολη.
Η τρόικα, η όποια στο παρελθόν έχει απορρίψει πολλές φορές ανάλογα αιτήματα παροχής διευκολύνσεων πληρωμής φόρων και εισφορών, εξακολουθεί να μην βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης.
Πηγή: Τα Νέα

aftodioikisi.gr

Το μεγάλο φαγοπότι στα Ταμεία – Τα φέσια που τινάζουν την κοινωνική ασφάλιση στον «αέρα»


Στοιχεία-φωτιά για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων που αγγίζουν τα 10,4 δισ. ευρώ, αποτυπώνονται σε πρωτοσέλιδιο δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής». Η «ακτινογραφία» δείχνει πως τα χρέη, στη μεγάλη πλειονότητά τους και συγκεκριμένα κατά 83%, ανήκουν σε οφειλέτες που ξεκίνησαν να δημιουργούν χρέη προ κρίσης και συνεχίζουν να τα αυξάνουν.
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για βόμβα 10 δισεκατομμυρίων ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές, η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό προίκα από την εποχή της «ευημερίας». Σήμερα, όμως, οι οφειλές απειλούν τα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος.
Η εφημερίδα επικαλείται δεδομένα που έχει πλέον το υπουργείο Εργασίας μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, με ακρίβεια σεντ στο φάσμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται, 213.234 πρόσωπα χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Mόνο 833 επιχειρήσεις, φέρονται να χρωστούν 2,8 δισ. ευρώ.
Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία, μέχρι τις 31 Ιουλίου στο ΚΕΑΟ είχαν ενταχθεί χρέη 213.234 εργοδοτών/ασφαλισμένων, ύψους 10,472 δισ. ευρώ από τέσσερα Ταμεία: ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ. Μεγάλος ασθενής είναι το ΙΚΑ με 7,87 δισ. «φέσια» από χρωστούμενες εισφορές, αν και ο ΟΑΕΕ διεκδικεί την πρωτιά σε πλήθος οφειλετών (99.140 έναντι 87.647 του ΙΚΑ) που συνολικά όμως χρωστούν λιγότερα (2,34 δισ.).
Το 83% των χρεών έχει δημιουργηθεί από οφειλέτες που ξεκίνησαν να δημιουργούν χρέη για πρώτη φορά από το 2009 και παλαιότερα. Αυτοί χρωστούν σήμερα (σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι 4 Αυγούστου) 9 δισ. ενώ μέχρι και το 2009 χρωστούσαν ήδη 6,4 δισ.
Αντίστοιχα οι οφειλέτες που δημιούργησαν χρέη προς τα Ταμεία για πρώτη φορά από το 2009 και μετά χρωστούν σήμερα 1,86 δισ., δηλαδή το 17% των συνολικών χρεών.
Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ότι δηλαδή «σήμερα διαχειριζόμαστε τις επιπτώσεις της ασυνέπειας και το τίμημα της ανευθυνότητας, που αναπτύχθηκε κυρίως στην περίοδο της ευημερίας»

aftodioikisi.gr

Σε ποιες περιοχές αλλάζει ο ΕΝΦΙΑ – Ποιος ο νέος «Γολγοθάς» των φορολογουμένων – Η λίστα με τις «τιμές Μαυραγάνη»


Νέα εκκαθάριση του ενιαίου φόρου ακινήτων με διορθώσεις στις παραμέτρους υπολογισμού του θα γίνει για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων σε περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος στους οποίους προέκυψαν μεγάλες επιβαρύνσεις από την πρώτη εκκαθάριση.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα θα είναι έτοιμα μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου ως το τέλος του μήνα αυτού. Αυτό ισχύει για όλους τους φορολογούμενους μετά και τις ανακοινώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, με βάση τις οποίες η πρώτη δόση πληρωμής του φόρου μετατίθεται κατά ένα μήνα, για τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη που έχουν προκύψει από τη πρώτη εκκαθάριση.
Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα προέκυψε για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων σε 4.000 περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος και οφείλεται στις παραμέτρους που είχαν ληφθεί υπόψη κατά την πρώτη εκκαθάριση.
Στις περιοχές αυτές -όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς- θα γίνει νέα εκκαθάριση με βάση τις περυσινές τιμές οικοπέδων οι οποίες είχαν ληφθεί υπόψη για τον υπολογισμό του ΦΑΠ. Εκτός από την παράταση της πρώτης δόσης, στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατεθούν κατά έναν μήνα όλες οι δόσεις αποπληρωμής του φόρου, ενδεχομένως και να αυξηθεί ο αριθμός τους προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην καταβολή τους.
Σύμφωνα με το Εθνος, με βάση την περσινή απόφαση προκύπτουν μειώσεις στη φορολογητέα αξία των οικοπέδων ακόμα και πάνω από 50% σε σχέση με την αξία που αναγράφεται στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Για παράδειγμα, η αξία οικοπέδου 800 τ.μ. στην Εύβοια είχε υπολογιστεί το 2013 στα 30.000 ευρώ, ενώ με τον ΕΝΦΙΑ η αξία του ανέβηκε στα 80.000 ευρώ. Ετσι για τον υπολογισμό του νέου ΕΝΦΙΑ θα ληφθεί υπόψη η αξία των 30.000 ευρώ, με αποτέλεσμα ο φόρος να «ξεφουσκώσει».
Εκτιμάται ότι για αγροτεμάχιο 4 στρεμμάτων με κατοικία σε ορεινό χωριό της Ηπείρου η μείωση της φορολογητέας αξίας του θα είναι πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και ο φόρος στο νέο εκκαθαριστικό θα είναι μειωμένος δραστικά.
Στην Αττική
Οσον αφορά τις παρενέργειες που θα φέρει η εφαρμογή της απόφασης του ΦΑΠ του 2013 στην Αττική, καθώς σε αντίθεση με την επαρχία θα εκτίνασσε στα ύψη τις τιμές των ακινήτων, από το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, αφού για τη συγκεκριμένη περιοχή θα ισχύσει το υφιστάμενο καθεστώς του ΕΝΦΙΑ.
Αυτό σημαίνει ότι για ένα οικόπεδο 300 τ.μ. στην Αττική η φορολογητέα αξία του θα παραμείνει στα 35.000 ευρώ, όπως υπολογίστηκε με τον ΕΝΦΙΑ, και δεν θα αναπροσαρμοστεί στα 115.000 που ήταν η αξία του σύμφωνα με την απόφαση για τον ΦΑΠ του 2013.
Στις περιπτώσεις ακινήτων και περιοχών που δεν περιλαμβάνονται στην απόφαση για τον ΦΑΠ, θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε δύο βασικές διατάξεις του νόμου για τον ΕΝΦΙΑ που καθορίζουν τον τρόπο υπολογισμού του φόρου για ακίνητα.
Πρόκειται για κτίσματα εντός ή εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, για τα οποία δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης και τα οποία «δανείζονται» την τιμή από τον δήμο ή και την περιφέρεια, καθώς και για οικόπεδα τα οποία βρίσκονται σε περιοχή στην οποία δεν έχουν καθοριστεί συντελεστής οικοπέδου, συνολική τιμή εκκίνησης και συντελεστής αξιοποίησης, και για τον υπολογισμό της αξίας τους λαμβάνονται υπόψη οι χαμηλότεροι αντίστοιχοι συντελεστές του δήμου ή της περιφέρειας.
Ο επόμενος… βραχνάς
Ο… Γολγοθάς για τους ιδιοκτήτες δεν σταματά, όμως, εδώ, καθώς αμέσως μετά από τις διορθώσεις από το υπουργείο Οικονομικών, θα ανοίξει το σύστημα προκειμένου να κάνουν τροποποιήσεις έως τις 30 Νοεμβρίου όσοι έκαναν λάθη στη συμπλήρωση του Ε9 ή τους «κρέμασαν» οι κακοτεχνίες του ηλεκτρονικού εντύπου.
Η πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των ημιτελών κτισμάτων, καθώς το σύστημα σε χιλιάδες περιπτώσεις χαρακτήρισε ελλιπή τα στοιχεία και βεβαίωσε το σύνολο του φόρου, χωρίς την προβλεπόμενη έκπτωση του 60%. Διορθώσεις στο Ε9 θα πρέπει να κάνουν, επίσης, όσοι δήλωσαν περισσότερες προσόψεις, λανθασμένο όροφο ή ποσοστό συνιδιοκτησίας, όπως κι εκείνοι που δεν προσδιόρισαν επαρκώς την τοποθεσία των αγροτεμαχίων τους.
Γκρίζες ζώνες
Πάντως πέραν της διόρθωσης των τιμών, οι εκκρεμότητες και οι «γκρίζες ζώνες» με τον ΕΝΦΙΑ είναι πολλές, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί το πότε και πώς θα αναρτηθούν τα νέα εκκαθαριστικά με τον μειωμένο φόρο για όσους επιβαρύνθηκαν άδικα, αλλά και ο χρόνος και ο τρόπος επιστροφής του φόρου, αν δηλαδή θα επιστραφεί χωρίς έλεγχο, αν θα συμψηφιστεί με τυχόν οφειλές του ιδιοκτήτη στην Εφορία ή αν το ποσό της επιστροφής θα συμψηφιστεί με τα ποσά του ΕΝΦΙΑ του 2015.
Όπως όλα δείχνουν λοιπόν θα αξιοποιηθεί περσινή απόφαση του Γ. Μαυραγάνη με την οποία ορίστηκαν ειδικές τιμές σε 475 περιοχές, που χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά για τον υπολογισμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας το 2013 σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται σημαντικές υπερβάσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε περιπτώσεις που με την έως τώρα εκκαθάριση είχε προκύψει χαμηλότερη αξία σε σχέση με το 2013 θα ληφθεί υπόψη η χαμηλότερη αξία.
Οι περιοχές και οι τιμές που όριζε η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών είναι οι εξής:
Περιφέρεια Νομός Δήμος Τιμή
1 ΑΜΘ Έβρου Αλεξανδρουπόλεως 21,00 €
2 ΑΜΘ Έβρου Βύσσας 3,00 €
3 ΑΜΘ Έβρου Διδυμοτείχου 4,40 €
4 ΑΜΘ Έβρου Κυπρίνου 3,00 €
5 ΑΜΘ Έβρου Μεταξάδων 4,00 €
6 ΑΜΘ Έβρου Ορεστιάδος 4,00 €
7 ΑΜΘ Έβρου Ορφέα 4,20 €
8 ΑΜΘ Έβρου Σαμοθράκης 8,00 €
9 ΑΜΘ Έβρου Σουφλίου 3,50 €
10 ΑΜΘ Έβρου Τραϊανούπολης 14,00 €
11 ΑΜΘ Έβρου Τριγώνου 3,00 €
12 ΑΜΘ Έβρου Τυχερού 4,00 €
13 ΑΜΘ Έβρου Φερρών 4,00 €
14 Αττικής Αθηνών Αγ. Δημητρίου 700,00 €
15 Αττικής Αθηνών Αγ. Παρασκευής 960,00 €
16 Αττικής Αθηνών Αγίων Αναργύρων 250,00 €
17 Αττικής Αθηνών Αθηναίων 820,00 €
18 Αττικής Αθηνών Αλίμου 1.800,00 €
19 Αττικής Αθηνών Αμαρουσίου 1.000,00 €
20 Αττικής Αθηνών Βριλησσίων 585,00 €
21 Αττικής Αθηνών Δάφνης 1.600,00 €
22 Αττικής Αθηνών Εκάλης 1.320,00 €
23 Αττικής Αθηνών Ηλιουπόλεως 624,00 €
24 Αττικής Αθηνών Ιλίου 365,00 €
25 Αττικής Αθηνών Κηφισιάς 1.320,00 €
26 Αττικής Αθηνών Λυκόβρυση 800,00 €
27 Αττικής Αθηνών Μελισσίων 880,00 €
28 Αττικής Αθηνών Μεταμορφώσεως 250,00 €
29 Αττικής Αθηνών Ν. Ηρακλείου 730,00 €
30 Αττικής Αθηνών Ν. Ιωνίας 720,00 €
31 Αττικής Αθηνών Ν. Πεντέλης 395,00 €
32 Αττικής Αθηνών Ν. Φιλαδέλφειας 350,00 €
33 Αττικής Αθηνών Ν. Χαλκηδόνος 300,00 €
34 Αττικής Αθηνών Παλαιού Φαλήρου 3.000,00 €
35 Αττικής Αθηνών Πεντέλης 400,00 €
36 Αττικής Αθηνών Πεύκη 1.000,00 €
37 Αττικής Αθηνών Υμηττού 1.000,00 €
38 Αττικής Αθηνών Χαϊδαρίου 294,00 €
39 Αττικής Αθηνών Χαλανδρίου 670,00 €
40 Αττικής Αν. Αττικής Αναβύσσου 200,00 €
41 Αττικής Αν. Αττικής Αχαρνών 370,00 €
42 Αττικής Αν. Αττικής Βάρης 410,00 €
43 Αττικής Αν. Αττικής Βούλας 3.040,00 €
44 Αττικής Αν. Αττικής Γλυκών Νερών 400,00 €
45 Αττικής Αν. Αττικής Καλυβίων Θωρικού 330,00 €
46 Αττικής Αν. Αττικής Κερατέας 370,00 €
47 Αττικής Αν. Αττικής Κοινότητα Κουβαρά 340,00 €
48 Αττικής Αν. Αττικής Μαραθώνα 280,00 €
49 Αττικής Αν. Αττικής Μαρκοπούλου Μεσογαίας 340,00 €
50 Αττικής Αν. Αττικής Νέας Μάκρης 620,00 €
51 Αττικής Αν. Αττικής Παιανίας 340,00 €
52 Αττικής Αν. Αττικής Παλλήνης 500,00 €
53 Αττικής Αν. Αττικής Ραφήνας 500,00 €
54 Αττικής Αν. Αττικής Σπάτων 535,00 €
55 Αττικής Δυτ. Αττικής Άνω Λιοσίων 230,00 €
56 Αττικής Δυτ. Αττικής Ασπροπύργου 100,00 €
57 Αττικής Δυτ. Αττικής Βιλλίων 165,00 €
58 Αττικής Δυτ. Αττικής Ελευσίνος 125,00 €
59 Αττικής Δυτ. Αττικής κοιν. Οινόης 55,00 €
60 Αττικής Δυτ. Αττικής Μάνδρας 127,00 €
61 Αττικής Δυτ. Αττικής Μεγαρέων 50,00 €
62 Αττικής Πειραιώς Αίγινας 31,00 €
63 Αττικής Πειραιώς Αμπελακίων 190,00 €
64 Αττικής Πειραιώς Δραπετσώνας 450,00 €
65 Αττικής Πειραιώς κοιν. Αγκιστρίου 32,00 €
66 Αττικής Πειραιώς κοιν. Αντικυθήρων 7,16 €
67 Αττικής Πειραιώς Κορυδαλλού 150,00 €
68 Αττικής Πειραιώς Κυθήρων 8,50 €
69 Αττικής Πειραιώς Μεθάνων 15,00 €
70 Αττικής Πειραιώς Νικαίας 747,00 €
71 Αττικής Πειραιώς Περάματος 300,00 €
72 Αττικής Πειραιώς Σαλαμίνας 170,00 €
73 Αττικής Πειραιώς Τροιζήνος 33,00 €
74 Αττικής Πειραιώς Ύδρας 220,00 €
75 Β. Αιγαίου Σάμου Αγ. Κηρύκου 7,00 €
76 Β. Αιγαίου Σάμου Βαθέος 15,00 €
77 Β. Αιγαίου Σάμου Ευδήλου 10,00 €
78 Β. Αιγαίου Σάμου Καρλοβασίων 25,00 €
79 Β. Αιγαίου Σάμου Μαραθοκάμπου 35,00 €
80 Β. Αιγαίου Σάμου Πυθαγορείου 25,00 €
81 Β. Αιγαίου Σάμου Ραχών 8,00 €
82 Β. Αιγαίου Σάμου Φούρνων Κορσέων 83,00 €
83 Β. Αιγαίου Χίου Αγ. Μηνά 51,00 €
84 Β. Αιγαίου Χίου Αμανής 20,00 €
85 Β. Αιγαίου Χίου Ιωνίας 24,00 €
86 Β. Αιγαίου Χίου Καμποχώρων 46,00 €
87 Β. Αιγαίου Χίου Καρδαμύλων 28,00 €
88 Β. Αιγαίου Χίου Μαστιχοχωρίων 41,00 €
89 Β. Αιγαίου Χίου Οινουσσών 42,00 €
90 Β. Αιγαίου Χίου Ομηρούπολης 31,00 €
91 Β. Αιγαίου Χίου Χίου 42,00 €
92 Β. Αιγαίου Χίου Ψαρών 39,00 €
93 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αγγελοκάστρου 9,00 €
94 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αγρινίου 6,50 €
95 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αιτωλικού 13,00 €
96 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αλυζίας 19,00 €
97 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αμφιλοχίας 6,00 €
98 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Ανακτορίου 40,00 €
99 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αντιρρίου 10,00 €
100 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αποδοτίας 10,00 €
101 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αρακύνθου 13,00 €
102 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αστακού 14,00 €
103 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Θέρμου 4,00 €
104 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Θεστιέων 5,00 €
105 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου 9,00 €
106 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Ινάχου 7,00 €
107 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Μακρυνείας 6,00 €
108 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Μεδεώνος 15,50 €
109 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Μενιδίου 8,00 €
110 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Ναυπάκτου 13,00 €
111 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Νεάπολης 16,00 €
112 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Οινιάδων 12,00 €
113 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Παλαίρου 30,00 €
114 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Παναιτωλικού 6,00 €
115 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Παραβόλας 6,00 €
116 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Παρακαμπυλίων 6,00 €
117 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Πλατάνου 6,00 €
118 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Πυλλήνης 10,00 €
119 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Στράτου 18,50 €
120 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Φυτειών 18,00 €
121 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Χάλκειας 7,00 €
122 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Αιγείρας 14,00 €
123 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Αιγίου 25,00 €
124 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Ακράτας 16,00 €
125 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Αροανίας 12,00 €
126 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Βραχναιίκων 23,00 €
127 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Διακοπτού 28,00 €
128 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Δύμης 18,00 €
129 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Ερινεού 23,00 €
130 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Καλαβρύτων 20,00 €
131 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Κλειτορίας 12,00 €
132 Δ. Ελλάδας Αχαϊας κοιν. Καλεντζίου 19,00 €
133 Δ. Ελλάδας Αχαϊας κοιν. Λεοντίου 27,00 €
134 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Λαρισσού 15,00 €
135 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Μεσσάτιδος 22,00 €
136 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Μόβρης 18,00 €
137 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Παϊων 12,00 €
138 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Παραλίας 50,00 €
139 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Πατρέων 25,00 €
140 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Ρίου 22,00 €
141 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Συμπολιτείας 30,00 €
142 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Τριταίας 17,00 €
143 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Φαρρών 21,00 €
144 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Ωλενίας 14,00 €
145 Δ. Ελλάδας Ηλείας Αλιφείρας 8,33 €
146 Δ. Ελλάδας Ηλείας Αμαλιάδος 14,00 €
147 Δ. Ελλάδας Ηλείας Ανδραβίδας 18,00 €
148 Δ. Ελλάδας Ηλείας Ανδριτσαίνης 18,00 €
149 Δ. Ελλάδας Ηλείας Αρχαίας Ολυμπίας 20,00 €
150 Δ. Ελλάδας Ηλείας Βαρθολομιού 10,00 €
151 Δ. Ελλάδας Ηλείας Βουπρασίας 13,00 €
152 Δ. Ελλάδας Ηλείας Βώλακος 28,00 €
153 Δ. Ελλάδας Ηλείας Γαστούνης 15,00 €
154 Δ. Ελλάδας Ηλείας Ζαχάρως 6,00 €
155 Δ. Ελλάδας Ηλείας Ιαρδάνου 23,00 €
156 Δ. Ελλάδας Ηλείας Κάστρου−Κυλλήνης 18,00 €
157 Δ. Ελλάδας Ηλείας Λαμπείας 15,00 €
158 Δ. Ελλάδας Ηλείας Λασιώνος 13,00 €
159 Δ. Ελλάδας Ηλείας Λεχαινών 10,00 €
160 Δ. Ελλάδας Ηλείας Πηνείας 10,00 €
161 Δ. Ελλάδας Ηλείας Πύργου 19,00 €
162 Δ. Ελλάδας Ηλείας Σκιλλούντος 15,50 €
163 Δ. Ελλάδας Ηλείας Τραγανού 11,50 €
164 Δ. Ελλάδας Ηλείας Φιγαλείας 12,10 €
165 Δ. Ελλάδας Ηλείας Φολόης 15,00 €
166 Δ. Ελλάδας Ηλείας Ωλένης 13,00 €
167 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης Αετού 3,70 €
168 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης Αμυνταίου 7,20 €
169 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης Κάτω Κλεινών 5,50 €
170 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης κοιν. Βαρικού 14,00 €
171 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης κοιν. Κρυσταλλοπηγής 8,70 €
172 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης κοιν. Λεχόβου 11,50 €
173 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης κοιν. Νυμφαίου 52,00 €
174 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης Μελίτη 5,60 €
175 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης Περάσματος 6,30 €
176 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης Πρεσπών 5,80 €
177 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης Φιλώτα 6,00 €
178 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης Φλώρινας 9,00 €
179 Ηπείρου Άρτης Αγνάντων 4,00 €
180 Ηπείρου Άρτης Αθαμανίας 4,00 €
181 Ηπείρου Άρτης Αμβρακικού 6,00 €
182 Ηπείρου Άρτης Αράχθου 10,00 €
183 Ηπείρου Άρτης Αρταίων 12,00 €
184 Ηπείρου Άρτης Βλαχερνών 10,00 €
185 Ηπείρου Άρτης Γ. Καραϊσκάκη 6,00 €
186 Ηπείρου Άρτης Ηρακλείας 5,00 €
187 Ηπείρου Άρτης κοιν. Θεοδωριάνων 8,00 €
188 Ηπείρου Άρτης κοιν. Κομμένου 10,00 €
189 Ηπείρου Άρτης κοιν. Μελισουργών 10,00 €
190 Ηπείρου Άρτης Κομποτίου 6,00 €
191 Ηπείρου Άρτης Ξηροβουνίου 5,00 €
192 Ηπείρου Άρτης Πέτας 7,00 €
193 Ηπείρου Άρτης Τετραφυλίας 4,00 €
194 Ηπείρου Άρτης Φιλοθέης 10,00 €
195 Ηπείρου Θεσπρωτίας Αχέροντα 9,00 €
196 Ηπείρου Θεσπρωτίας Ηγουμενίτσας 5,50 €
197 Ηπείρου Θεσπρωτίας κοιν. Σουλίου 4,00 €
198 Ηπείρου Θεσπρωτίας Μαργαριτίου 7,00 €
199 Ηπείρου Θεσπρωτίας Παραμυθιάς 5,00 €
200 Ηπείρου Θεσπρωτίας Παραποτάμου 3,60 €
201 Ηπείρου Θεσπρωτίας Σαγιάδας 14,00 €
202 Ηπείρου Θεσπρωτίας Συβότων 9,50 €
203 Ηπείρου Θεσπρωτίας Φιλιατών 2,20 €
204 Ηπείρου Πρεβέζης Ανωγείου 7,50 €
205 Ηπείρου Πρεβέζης Ζαλόγγου 6,00 €
206 Ηπείρου Πρεβέζης Θεσπρωτικού 8,00 €
207 Ηπείρου Πρεβέζης κοιν. Κρανέας 12,00 €
208 Ηπείρου Πρεβέζης Λούρου 7,00 €
209 Ηπείρου Πρεβέζης Πάργας 9,00 €
210 Ηπείρου Πρεβέζης Πρεβέζης 22,00 €
211 Ηπείρου Πρεβέζης Φαναρίου 11,00 €
212 Ηπείρου Πρεβέζης Φιλλιπιάδος 8,00 €
213 Θεσσαλίας Καρδίτσης κοιν. Αθαμανών 7,00 €
214 Θεσσαλίας Καρδίτσης Αργιθέας 6,00 €
215 Θεσσαλίας Καρδίτσης Άρνης 15,00 €
216 Θεσσαλίας Καρδίτσης Αχελώου 6,00 €
217 Θεσσαλίας Καρδίτσης Ιθώμης 8,00 €
218 Θεσσαλίας Καρδίτσης Ιτάμου 25,00 €
219 Θεσσαλίας Καρδίτσης Καλλιφωνίου 20,00 €
220 Θεσσαλίας Καρδίτσης Κάμπου 20,00 €
221 Θεσσαλίας Καρδίτσης Καρδίτσας 20,00 €
222 Θεσσαλίας Καρδίτσης κοιν. Ανατ. Αργιθέας 6,00 €
223 Θεσσαλίας Καρδίτσης Μενελαΐδας 15,00 €
224 Θεσσαλίας Καρδίτσης Μητρόπολης 20,00 €
225 Θεσσαλίας Καρδίτσης Μουζακίου 8,00 €
226 Θεσσαλίας Καρδίτσης Νεβρόπολης Αγράφων 45,00 €
227 Θεσσαλίας Καρδίτσης Παλαμά 13,00 €
228 Θεσσαλίας Καρδίτσης Παμίσου 18,00 €
229 Θεσσαλίας Καρδίτσης Πλαστήρα 12,00 €
230 Θεσσαλίας Καρδίτσης Ρεντίνης 50,00 €
231 Θεσσαλίας Καρδίτσης Σελλάνων 20,00 €
232 Θεσσαλίας Καρδίτσης Σοφάδων 15,00 €
233 Θεσσαλίας Καρδίτσης Ταμασίου 16,00 €
234 Θεσσαλίας Καρδίτσης Φύλλου 13,00 €
235 Θεσσαλίας Τρικάλων Αιθήκων 9,00 €
236 Θεσσαλίας Τρικάλων Βασιλικής 12,00 €
237 Θεσσαλίας Τρικάλων Γόμφων 12,00 €
238 Θεσσαλίας Τρικάλων Εστιαιώτιδας 12,00 €
239 Θεσσαλίας Τρικάλων Καλαμπάκας 13,00 €
240 Θεσσαλίας Τρικάλων Καλλιδένδρου 12,00 €
241 Θεσσαλίας Τρικάλων Καστανιάς 12,00 €
242 Θεσσαλίας Τρικάλων Κλεινοβού 11,50 €
243 Θεσσαλίας Τρικάλων Κόζιακα 12,00 €
244 Θεσσαλίας Τρικάλων κοιν. Ασπροποτάμου 12,00 €
245 Θεσσαλίας Τρικάλων κοιν. Μυροφύλλου 7,00 €
246 Θεσσαλίας Τρικάλων κοιν. Νεράιδας 7,00 €
247 Θεσσαλίας Τρικάλων Μαλακασίου 13,00 €
248 Θεσσαλίας Τρικάλων Μεγάλων Καλυβίων 12,00 €
249 Θεσσαλίας Τρικάλων Οιχαλίας 10,00 €
250 Θεσσαλίας Τρικάλων Παληοκάστρου 10,00 €
251 Θεσσαλίας Τρικάλων Παραληθαίων 10,00 €
252 Θεσσαλίας Τρικάλων Πελλιναίων 12,00 €
253 Θεσσαλίας Τρικάλων Πιαλείων 10,00 €
254 Θεσσαλίας Τρικάλων Πινδαίων 7,00 €
255 Θεσσαλίας Τρικάλων Πύλης 9,00 €
256 Θεσσαλίας Τρικάλων Τρικκαίων 8,00 €
257 Θεσσαλίας Τρικάλων Τυμφαίων 12,00 €
258 Θεσσαλίας Τρικάλων Φαλωρείας 12,00 €
259 Θεσσαλίας Τρικάλων Φαρκαδόνας 9,00 €
260 Θεσσαλίας Τρικάλων Χασίων 12,00 €
261 Ιονίων Νήσων Ζακύνθου Αλυκών 40,00 €
262 Ιονίων Νήσων Ζακύνθου Αρκαδίων 45,00 €
263 Ιονίων Νήσων Ζακύνθου Αρτεμισίων 30,00 €
264 Ιονίων Νήσων Ζακύνθου Ελατίων 35,00 €
265 Ιονίων Νήσων Ζακύνθου Ζακυνθίων 60,00 €
266 Ιονίων Νήσων Ζακύνθου Λαγανά 60,00 €
267 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Αγ. Γεωργίου 50,00 €
268 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Αχιλλείων 50,00 €
269 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Εσπερίων 50,00 €
270 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Θιναλίου 50,00 €
271 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Κασσωπαίων 77,00 €
272 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Κερκυραίων 70,00 €
273 Ιονίων Νήσων Κερκύρας κοιν. Ερεικούσσης 50,00 €
274 Ιονίων Νήσων Κερκύρας κοιν. Μαθρακίου 50,00 €
275 Ιονίων Νήσων Κερκύρας κοιν. Οθωνών 50,00 €
276 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Κορισσίων 50,00 €
277 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Λευκιμμαίων 50,00 €
278 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Μελιτειέων 50,00 €
279 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Παλαιοκαστριτών 50,00 €
280 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Παξών 50,00 €
281 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Παρελίων 50,00 €
282 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Φαιάκων 50,00 €
283 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας Αργοστολίου 21,00 €
284 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας Ελειού−Πρόνων 20,00 €
285 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας Ερίσου 20,00 €
286 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας Ιθάκης 20,00 €
287 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας κοιν. Ομαλών 20,00 €
288 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας Λειβαθούς 32,00 €
289 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας Παλικής 27,00 €
290 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας Πυλαρέων 21,00 €
291 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας Σάμης 21,00 €
292 Ιονίων Νήσων Λευκάδος Απολλωνίων 40,00 €
293 Ιονίων Νήσων Λευκάδος Ελλομένου 46,00 €
294 Ιονίων Νήσων Λευκάδος Καρυάς 50,00 €
295 Ιονίων Νήσων Λευκάδος κοιν. Καλάμου 60,00 €
296 Ιονίων Νήσων Λευκάδος κοιν. Καστού 58,00 €
297 Ιονίων Νήσων Λευκάδος Λευκάδος 46,00 €
298 Ιονίων Νήσων Λευκάδος Μεγανησίου 60,00 €
299 Ιονίων Νήσων Λευκάδος Σφακιωτών 47,00 €
300 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Αλεξάνδρειας 10,00 €
301 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Ανθεμίων 11,44 €
302 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Αντιγονιδών 11,00 €
303 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Αποστόλου Παύλου 30,00 €
304 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Βεργίνας 20,00 €
305 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Βέροιας 30,00 €
306 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Δοβρά 27,00 €
307 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Ειρηνούπολης 13,21 €
308 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Μακεδονίδος 15,00 €
309 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Μελίκης 9,00 €
310 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Νάουσας 13,37 €
311 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Πλατέος 8,00 €
312 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Ευκαρπίας 150,00 €
313 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Αγ. Γεωργίου 45,00 €
314 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Αγίου Αθανασίου 65,00 €
315 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Αξιού 20,00 €
316 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Απολλωνίας 8,00 €
317 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Αρέθουσας 14,00 €
318 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Ασσήρου 17,00 €
319 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Βασιλικών 50,00 €
320 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Βερτίσκου 16,00 €
321 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Εγνατίας 10,00 €
322 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Επανωμής 100,00 €
323 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Εχεδώρου 110,00 €
324 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Θερμαϊκού 200,00 €
325 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Θέρμης 300,00 €
326 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκης 650,00 €
327 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Καλαμαριάς 250,00 €
328 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Καλλιθέας 23,00 €
329 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Καλλινδοίων 6,00 €
330 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Κορωνείας 30,00 €
331 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Κουφαλίων 26,00 €
332 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Λαγκαδά 17,00 €
333 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Λαχανά 7,00 €
334 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Μαδύτου 12,00 €
335 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Μίκρας 100,00 €
336 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Μυγδονίας 100,00 €
337 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Πανοράματος 700,00 €
338 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Πολίχνης 220,00 €
339 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Πυλαίας 400,00 €
340 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Ρεντίνας 12,00 €
341 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Σοχού 50,00 €
342 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Χαλάστρας 34,00 €
343 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Χαλκηδόνος 24,00 €
344 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Χορτιάτη 240,00 €
345 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Αξιούπολης 6,00 €
346 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Γαλλικού 4,00 €
347 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Γουμένισσας 4,00 €
348 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Δοϊράνης 4,00 €
349 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Ευρωπού 6,00 €
350 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Κιλκίς 4,00 €
351 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς κοιν. Λιβαδίων 20,00 €
352 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Κρουσσών 4,00 €
353 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Μουριών 4,00 €
354 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Πικρολίμνης 9,00 €
355 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Πολυκάστρου 4,00 €
356 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Χέρσου 5,00 €
357 Κ. Μακεδονίας Σερρών Αλιστράτης 10,00 €
358 Κ. Μακεδονίας Σερρών Αμφίπολης 7,00 €
359 Κ. Μακεδονίας Σερρών Αχινού 6,00 €
360 Κ. Μακεδονίας Σερρών Βισαλτίας 6,00 €
361 Κ. Μακεδονίας Σερρών Εμμανουήλ Παππά 7,00 €
362 Κ. Μακεδονίας Σερρών Ηρακλείας 6,00 €
363 Κ. Μακεδονίας Σερρών Κ. Μητρουσίου 6,00 €
364 Κ. Μακεδονίας Σερρών Κερκίνης 4,00 €
365 Κ. Μακεδονίας Σερρών κοιν. Αγκίστρου 6,50 €
366 Κ. Μακεδονίας Σερρών κοιν. Άνω Βροντούς 12,00 €
367 Κ. Μακεδονίας Σερρών κοιν. Αχλαδοχωρίου 4,00 €
368 Κ. Μακεδονίας Σερρών κοιν. Ορεινής 9,00 €
369 Κ. Μακεδονίας Σερρών κοιν. Προμαχώνος 5,50 €
370 Κ. Μακεδονίας Σερρών Κορμίστας 12,00 €
371 Κ. Μακεδονίας Σερρών Λευκώνα 9,00 €
372 Κ. Μακεδονίας Σερρών Ν. Ζίχνης 10,00 €
373 Κ. Μακεδονίας Σερρών Νιγρίτης 7,00 €
374 Κ. Μακεδονίας Σερρών Πετριτσίου 4,00 €
375 Κ. Μακεδονίας Σερρών Πρώτης 11,00 €
376 Κ. Μακεδονίας Σερρών Ροδολίβους 10,00 €
377 Κ. Μακεδονίας Σερρών Σερρών 7,00 €
378 Κ. Μακεδονίας Σερρών Σιδηροκάστρου 5,00 €
379 Κ. Μακεδονίας Σερρών Σκοτούσσης 5,00 €
380 Κ. Μακεδονίας Σερρών Σκουτάρεως 4,50 €
381 Κ. Μακεδονίας Σερρών Στρυμώνα 5,00 €
382 Κ. Μακεδονίας Σερρών Στρυμωνικού 5,00 €
383 Κ. Μακεδονίας Σερρών Τραγίλου 7,15 €
384 Κ. Μακεδονίας Χαλκιδικής Ζερβοχωρίων 8,00 €
385 Κ. Μακεδονίας Χαλκιδικής Καλλικράτειας 40,00 €
386 Κ. Μακεδονίας Χαλκιδικής Μουδανιών 35,00 €
387 Κ. Μακεδονίας Χαλκιδικής Τρίγλιας 30,00 €
388 Κρήτης Ηρακλείου Γουβών 90,00 €
389 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Αρχαγγέλου 61,00 €
390 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Αστυπάλαιας 25,00 €
391 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Αταβύρου 32,00 €
392 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Αφάντου 47,00 €
393 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Δικαίου 26,00 €
394 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Ηρακλειδών 45,00 €
395 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Ιαλυσού 68,00 €
396 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Καλλιθέας 45,00 €
397 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Καλυμνίων 13,00 €
398 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Καμείρου 26,00 €
399 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Καρπάθου 18,00 €
400 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Κάσου 15,00 €
401 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου κοιν. Αγαθονησίου 25,00 €
402 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου κοιν. Ολύμπου 16,00 €
403 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Κω 20,00 €
404 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Λειψών 38,00 €
405 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Λέρου 22,00 €
406 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Λινδίων 31,00 €
407 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Μεγίστης 35,00 €
408 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Νισύρου 85,00 €
409 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Νότιας Ρόδου 26,00 €
410 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Πάτμου 60,00 €
411 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Πεταλούδων 30,00 €
412 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Ρόδου 66,00 €
413 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Σύμης 41,00 €
414 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Τήλου 33,00 €
415 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Χάλκης 37,00 €
416 Ν. Αιγαίου Κυκλάδων Άνδρου 15,00 €
417 Ν. Αιγαίου Κυκλάδων Κέας 14,00 €
418 Ν. Αιγαίου Κυκλάδων Κορθίου 15,00 €
419 Ν. Αιγαίου Κυκλάδων Κύθνου 280,00 €
420 Ν. Αιγαίου Κυκλάδων Υδρούσας 10,60 €
421 Πελοποννήσου Αρκαδίας Απόλλωνος 25,00 €
422 Πελοποννήσου Αρκαδίας Κλείτορος 15,00 €
423 Πελοποννήσου Κορινθίας Αγίων Θεοδώρων 180,00 €
424 Πελοποννήσου Κορινθίας Άσσου−Λεχαίου 100,00 €
425 Πελοποννήσου Κορινθίας Βόχας 50,00 €
426 Πελοποννήσου Κορινθίας Ευρωστίνης 13,00 €
427 Πελοποννήσου Κορινθίας Κορινθίων 70,00 €
428 Πελοποννήσου Κορινθίας Λουτρακίου−Περαχώρας 70,00 €
429 Πελοποννήσου Κορινθίας Νεμέας 19,00 €
430 Πελοποννήσου Κορινθίας Ξυλοκάστρου 8,00 €
431 Πελοποννήσου Κορινθίας Σαρωνικού 30,00 €
432 Πελοποννήσου Κορινθίας Σικυωνίων 11,50 €
433 Πελοποννήσου Κορινθίας Σολυγείας 45,00 €
434 Πελοποννήσου Κορινθίας Στυμφαλίας 14,00 €
435 Πελοποννήσου Κορινθίας Τενέας 30,00 €
436 Πελοποννήσου Κορινθίας Φενεού 11,00 €
437 Στερεάς Ελλάδας Βοιωτίας κοιν. Αντικύρας 80,00 €
438 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Αιδηψού 9,00 €
439 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Αρτεμισίου 10,00 €
440 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Αυλώνος 10,00 €
441 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Διρφύων 16,00 €
442 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Διστύων 10,00 €
443 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Ελυμνίων 7,00 €
444 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Ιστιαίας 9,00 €
445 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Καρύστου 15,00 €
446 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Κηρέως 5,00 €
447 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας κοιν. Καφηρέως 6,00 €
448 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας κοιν. Λιχάδος 20,00 €
449 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Κονιστρών 10,00 €
450 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Κύμης 11,00 €
451 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Μαρμαρίου 15,00 €
452 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Μεσσαπίων 25,60 €
453 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Νηλέως 4,00 €
454 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Στυραίων 12,00 €
455 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Ταμυναίων 10,00 €
456 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Ωρεών 17,50 €
457 Στερεάς Ελλάδας Φωκίδος Ευπαλίου 12,00 €


aftodioikisi.gr