Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

"ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ¨ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ "ΟΧΙ¨Ο ΤΣΙΠΡΑΣ




Συνεργάτες του πρωθυπουργού παραδέχονταν ότι έχασε την δεδηλωμένη, αλλά έλεγαν ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει ως κυβέρνηση… μειοψηφίας, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.
Αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο κ. Τσίπρας έκανε σύσκεψη με τους  Νίκο Παππά, Χρήστο Μαντά, Νικήτα Κορωνάκη, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Νίκο Ξυδάκη, Πάνο Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Νίκο Βούτση.
Πηγές έλεγαν ότι τα προαπαιτούμενα εγκρίθηκαν και υπογράμμιζαν ότι αυτή την στιγμή προτεραιότητά τους είναι να προχωρήσει η συμφωνία.
«Στηρίζουμε την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά μας» τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστηρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης.  Δεν καταψήφισα την κυβέρνηση, στηρίζω την κυβέρνηση. Στηρίζουμε την κυβέρνηση, το είπα 100 φορές, δεν στηρίζουμε το μνημόνιο, στηρίζουμε την κυβέρνηση περισσότερο απ” ότι η ΝΔ»
Αύριο στις 11 το πρωί πρόκειται να γίνει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup προκειμένου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να αποφανθούν αν τα προαπαιτούμενα που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων ικανοποιούν τους δανειστές προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να απελευθερωθεί έκτακτη χρηματοδότηση προς την ελληνική οικονομία.
Αμέσως μετά, αναμένεται ανασχηματισμός προκειμένου να αντικατασταθούν οι υπουργοί οι οποίοι διαφώνησαν με το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, δηλαδή ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι αναπληρωτές υπουργοί Δημήτρης Στρατούλης και Κώστας Ήσυχος.
Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο αναληρωτής υπουργός Πολιτισμού N. Ξυδάκης υποστήριξε «Υπουργός ο οποίος καταψήφισε την πρόταση δεν νομίζω ότι μπορεί να σταθεί. Ένα πράγμα η κοινοβουλευτική παρουσία και άλλο η κυβερνητική δύναμη»

32 ψήφισαν «Όχι», 6 «παρών», μία «απούσα» – Ψήφισαν «όχι» οι βουλευτές: Αγλαϊα Κυρίτση, Γ. Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη,  Κ. Ήσυχος, Δ. Κοδέλλας, Δ. Στρατούλης, Κ. Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Χ. Καραγιαννίδης, Ι. Σταθάς, Β. Χατζηλάμπρου, Κ. Λαπαβίτσας, Θ. Κότσιας, Μ. Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμανατίδου-Πασχαλίδου, Η.Ιωαννίδης, Β. Διαμαντόπουλος, Ραχήλ Μακρή, Γ.Ζερδελής, Θ. Πετράκος, Χ.Δερμιτζάκης, Π.Λαφαζάνης, Στ.Λεουτσάκος, Ζ.Ζάννας, Β.Κυριακάκης, Θ.Σκούμας, Σ.Σαμοϊλης, Κ.Δελημήτρος, Ελένη Ψαρέα


karfitsa.gr

38+1 ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-229 ΝΑΙ ΚΑΙ 84 ΟΧΙ



Οριστικό αποτέλεσμα δείχνει 32 ΟΧΙ, 6 Παρών και μία απούσα οι απώλειες βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ. ΝΑΙ από τους υπόλοιπους του ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΑνΕλ και ΠΑΣΟΚ. ΟΧΙ από ΧΑ και ΚΚΕ. Ψήφισαν 299 βουλευτές, 229 τα ΝΑΙ.
ΟΧΙ ψήφισαν οι Αγλαΐα Κυρίτση, Ζωή ΚωνσταντοπούλουΓιάνης ΒαρουφάκηςΝάντια Βαλαβάνη,Δημήτρης ΣτρατούληςΚώστας ΉσυχοςΔημήτρης ΚοδέλαςΚωνσταντίνος ΖαχαριάςΕλένη ΣωτηρίουΒασίλης ΧατζηλάμπρουΓιάννης ΣταθάςΘανάσης ΣκούμαςΘωμάς Κώτσιας, Κώστας ΛαπαβίτσαςΜιχάλης ΚριτσωτάκηςΔέσποινα ΧαραλαμπίδουΙωάννα ΓαϊτάνηΛίτσα Αμμανατίδου,Ηλίας ΙωαννίδηςΒαγγέλης ΔιαμαντόπουλοςΡαχήλ ΜακρήΕυγενία ΟυζουνίδουΚωστής ΔερμιτζάκηςΓιάννης ΖερδελήςΚώστας ΔελεμήτροςΘανάσης ΠετράκοςΕλένη ΨαρρέαΣτάθης ΛεουτσάκοςΠαναγιώτης ΛαφαζάνηςΖήσης Ζάννας και Βασίλης Κυριακάκης. «Παρών ψήφισαν οιΒασιλική ΚατριβάνουΧρήστος ΚαραγιαννίδηςΈφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Νικόλαος ΜιχαλάκηςΗρώ ΔιώτηΒασιλική Λέβα. Μόνη απούσα η Αλεξάνδρα Τσανάκα.


πηγη  vouli