Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΟΛ ΚΑΙ ΤΟΥ Mega ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, αρθρογράφος της «Αυγής» και πρώην διευθυντής του «Ριζοσπάστη», δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός θα ενταχθεί ως σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.
Ο Θανάσης Καρτερός θα ενταχθεί στην νέα ομάδα ειδήσεων του Mega, η οποία θα απαρτίζεται από την Ολγα Τρέμη, τον Νίκο Ευαγγελάτο και τον Γιάννη Πρετεντέρη.
Το παρελθόν με την «Αυγή»
Πρόκειται για μια μεταγραφή-έκπληξη, με δεδομένο το γεγονός ότι οι σχέσεις του Μεγάλου Καναλιού με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν οι καλύτερες όλο το προηγούμενο διάστημα. Προ διμήνου, μάλιστα, η «Αυγή» (επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ) υποσχόταν ανθρωποφαγίες και σε άρθρο του Γιώργου Ανανδρανιστάνη επαιρόταν: «Φάγαμε» Τρέμη και Παναγιωτόπουλο, μας έμεινε το... ντόμπερμαν ο Πρετεντέρης. Τότε, ο  δημοσιογράφος της «Αυγής» έγραφε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να «φάει» την κεντρική παρουσιάστρια και τον διευθυντή ειδήσεων του Mega.
Μεταξύ άλλων, πανηγύριζε που φαγώθηκε η Όλγα Τρέμη από κεντρική παρουσιάστρια, που έφυγε από διευθυντής ενημέρωσης ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος και που περιορίστηκε κάπως ο ρόλος του Γιάννη Πρετεντέρη. Στον τελευταία μάλιστα έκανε ακόμη πιο ειδική αναφορά, επισημαίνοντας τη... στήριξη που του παρείχε προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή, προφανώς για να τον… «σώσει από το φευγιό», όπως ανέφερε ο αρθρογράφος της «Αυγής».
«Τους φάγαμε όλοι μαζί, διότι μας εξανάγκασαν να τους φάμε. Ξεπέρασαν κάθε μέτρο, κάθε όριο, διέπραξαν ύβρη ασυγχώρητη. Το δελτίο του Mega δεν έκανε απλώς προπαγάνδα, το δελτίο του Mega εκτελούσε τα συμβόλαια του καθεστώτος», αναφέρει ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης, ενώ δεν παραλείπει να… ρίξει και μια προειδοποιητική στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι και εκείνος έδειξε προεκλογικά ότι είναι το ίδιο αδίστακτος με το Μega.
Ποιος έκανε το «προξενιό» με τον Θανάση Κρατερό στο Mega
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, από τη στιγμή που στο Mega έπεσε η ιδέα της προσέγγισης ενός δημοσιογράφου του ΣΥΡΙΖΑ για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, τη διαμεσολάβηση ανέλαβε ο Βασίλης Μουλόπουλος, πρώην διευθυντικό στέλεχος του ΔΟΛ, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν επικεφαλής της ομάδας δημοσιογράφων της Αυγής, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα στα θέματα επικοινωνίας και ΜΜΕ.
Στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ και από το «Βήμα»
Εντυπωσιακή στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται επίσης για πρώτη φορά και από το «Βήμα της Κυριακής», τη ναυαρχίδα του ΔΟΛ, το οποίο κυκλοφορεί με τίτλο «Η ιστορική ευκαιρία της Αριστεράς».
Το κύριο άρθρο υπογράφει ο Αντώνης Καρακούσης, είναι ιδιαίτερα θετικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και προβλέπει νίκη του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου με διαφορά τουλάχιστον 5 μονάδες έναντι της ΝΔ.
Τι έγραφε ο Θανάσης Καρτερός στην «Αυγή» για το Mega
Ο Μπομπολόκοσμος και οι Μπολσεβίκοι
Ιανουαρίου 13, 2013
Μπορεί το δημοσιογραφικό σόι του Mega να βοηθάει πολλές αριστερές ψυχές να εκτονώνονται με ξεγυρισμένα και εν πολλοίς δικαιολογημένα γαλλικά. Μπορεί τα τσεκουράτα της γνωστής παρουσιάστριας, η οποία ολγίζεται μεν με τα Μνημόνια και την τρικομματική, οργίζεται δε με τον ΣΥΡΙΖΑ, να προσέφεραν μια σπάνια ευκαιρία ψυχαγωγίας στο κοινό του Διαδικτύου. Μπορεί η σύγκρουση του ΣΥΡΙΖΑ με το μεγάλο κανάλι να προκάλεσε ενθουσιασμό στο πλήθος όσων θεωρούν το εμπόρευμα της συγκεκριμένης εταιρείας των Μπόμπολα – Ψυχάρη – Βαρδινογιάννη κάτι σαν όπιο του λαού. Αλλά…
Αλλά ούτε η οργή, ούτε οι καταγγελίες, ούτε το βρισίδι απαντούν στο πρόβλημα -και πολύ περισσότερο δεν απαντούν τα γκαζάκια ομάδων υψηλού κινδύνου και χαμηλής νοημοσύνης. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο η απαράδεκτη από κάθε άποψη (ηθική, δεοντολογική, πολιτική, αισθητική) στάση ενός μεγάλου μέσου ενημέρωσης απέναντι σε όσα διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία. Αλλά η στάση του συνόλου των μεγάλων παραδοσιακών ΜΜΕ -καναλιών, ραδιοφώνων, εφημερίδων, ακόμα και sites. Την έχουν στημένη στον τηλεθεατή, τον ακροατή, τον αναγνώστη απʼ όλες τις πλευρές. Δραπετεύεις από το Mega και πέφτεις στην ενέδρα του Σκάι, του Star ή του ΑΝΤ1. Το βάζεις στα πόδια από τον Βαρδινογιάννη και πέφτεις στον λάκκο του Ρέτση. Και πάει λέγοντας.


Πηγή: Η μεγάλη στροφή του ΔΟΛ και του Mega προς τον ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/186262/i-megali-strofi-toy-dol-kai-toy-mega-pros-ton-syriza#ixzz3OWwElEaf

Επιστράτευσαν και το Μίκη Θεοδωράκη «Καραμανλής ή τανκς» σε νέα έκδοση



Από την εφημερίδα «Το Παρόν της Κυριακής»

Το ντόπιο σύστημα που δεν θέλει να έρθει στην εξουσία ο Τσίπρας, ρίχνει στη μάχη τις τελευταίες εφεδρείες του. Επιστράτευσε το Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος εξαπέλυσε, έτσι, από το πουθενά, προσωπική επίθεση κατά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Ότι το 2012 τον χρησιμοποίησε, όπως και το Γλέζο, «για να αυξήσει την εκλογική του δύναμη και να μπει στη Βουλή, με στόχο την κατάκτηση της διακυβέρνησης μέσα από το σύστημα, εγκαταλείποντας τους δύο πυλώνες άμυνας, το Λαϊκό Μέτωπο και τον πλούτο της χώρας».

Και το θυμήθηκε τώρα ο Μίκης, ύστερα από δύο ολόκληρα χρόνια! Και τι τον εμπόδιζε να συνεχίσει μόνος του με τις Σπίθες του για την κατάκτηση των δύο πυλώνων; Με την αίγλη που είχε αποκτήσει, τι του χρειαζόταν ο Τσίπρας; Και αν αυτά ισχύουν, γιατί ο Μανώλης Γλέζος παραμένει μαζί με τον Τσίπρα στο ΣΥΡΙΖΑ; Και πήρε μέρος στις ευρωεκλογές και εκλέχθηκε με 500.000 ψήφους ευρωβουλευτής;

Δεν του φταίει κανένας Τσίπρας εάν οι Σπίθες του έσβησαν πολύ γρήγορα, παρότι το έδαφος ήταν πάρα πολύ πρόσφορο. Όλοι εκείνοι που μετείχαν στη δημιουργία τους έφυγαν, ο ένας μετά τον άλλο, γιατί, εσύ Μίκη, δεν επέτρεπες άλλη άποψη. Όμως αυτό δεν επιτρέπεται σε ένα Μίκη. Να προσπαθεί να εμποδίσει να αλλάξει η σημερινή πολιτική κατάσταση, που έχει φέρει την  κοινωνία στην απόγνωση.

Δεν θέλουμε να υποθέσουμε τίποτε. Σε ένα όμως στεκόμαστε: Ότι ηχεί στα αφτιά μας εκείνο το «Καραμανλής ή τανκς» που στήριζε τη Δεξιά. Σε νέα έκδοση, με τον ίδιο όμως στόχο…


Κρίμα Μίκη…

Γιώργος Κυριακόπουλος

Ο ίδιος κουβάς...(άρθρο του Γιάννη Ζωφού )


Δεν είναι καθόλου απίθανο, τις επόμενες μέρες να ανοίξουμε τις τηλεοράσεις μας και να δούμε κάποιο προεκλογικό πάνελ που θα συζητά για τις εκλογές. Η σύνθεση του πάνελ μπορεί να είναι η εξής: Η κα Γκερέκου ή ο κ. Οικονόμου από τη ΝΔ, η κ. Τζάκρη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χρυσοχοΐδης από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πεταλωτής από το ΚΙΔΗΣΟ του Γ.Α.Π., η κα Δρέττα από το ΠΟΤΑΜΙ. Μια σύνθεση γνώριμη, αφού το 2010 ήταν μέρος της σύνθεσης του Υπουργικού Συμβουλίου της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου! Μια κυβέρνηση που, όπως αρέσει σε κάποιους επίδοξους κυβερνώντες να λένε, «έβαλε τη χώρα στα μνημόνια». Η αστική πολιτική πραγματικότητα μπορεί να ξεπεράσει κάθε φαντασία...
Τις τελευταίες μέρες, και μπροστά στο «κλείσιμο» των ψηφοδελτίων (η προθεσμία έληξε χτες), οι εργαζόμενοι βλέπουν να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια τους ένα μπαράζ πολιτικών μεταγραφών που προκαλεί τουλάχιστον ίλιγγο και αποστροφή. Αποστροφή σε ένα λαό που τον καλούν στις προσεχείς εκλογές να επιλέξει από τον «ίδιο κουβά», να επιλέξει ανάμεσα σε πολιτικές δυνάμεις που, παρ' όλες τις διαφορές τους, συγκλίνουν στα βασικά στρατηγικά ζητήματα. Ολοι - πλην ΚΚΕ - προβάλλουν ως μονόδρομο για το λαό την ανάκαμψη του κεφαλαίου, τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, τις υποβαθμισμένες εργατικές - λαϊκές ανάγκες, τη ζωή με ψίχουλα.
Το με ποιο κριτήριο γίνονται κινήσεις, μετακινήσεις, μεταγραφές, αν εντάσσονται σε γενικότερους σχεδιασμούς αστικών επιτελείων, αν έχουν σχέση με τη μοιρασιά κοινοβουλευτικών και κυβερνητικών θέσεων, την ατομική διάσωση ορισμένων, λίγο αφορά το λαό.
Αυτό που πρέπει να τον αφορά είναι η διαπίστωση ότι αυτές οι εξελίξεις είναι λογικές, αφού προωθούνται με δεδομένη τη στρατηγική σύμπλευση ανάμεσα στα κόμματα από τα οποία φεύγουν και σ' αυτά στα οποία έρχονται. Στρατηγική σύμπλευση που είναι πολύ πιο ισχυρή από τον όποιο «αυτοεξευτελισμό» μπορεί να ρισκάρει κάποιος πολιτικός ή κάποιο κόμμα που συμμετέχει σε αυτό το αλισβερίσι. Γιατί, γι' αυτά τα κόμματα, υπερισχύει το ότι πρέπει να συνεχιστεί μια πολιτική με το ένα ή το άλλο μείγμα διαχείρισης, που θα ενισχύει την εξουσία του κεφαλαίου σε βάρος του λαού, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Αυτή είναι η ουσία, όσο και αν κάποιοι κριτικάρουν και βάζουν ηθικά ζητήματα που εγείρουν αυτές οι μεταγραφές...
Εξω από αυτό το άθλιο αλισβερίσι είναι μόνο το ΚΚΕ. Και αυτό γιατί ακριβώς η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ βρίσκεται στην αντίπερα όχθη απ' αυτή του κεφαλαίου και της ΕΕ, της ζωής με ψίχουλα. Το κύριο για το λαό στις εκλογές είναι πως, από τις 26 του μήνα, θα αντιμετωπίσει όλα αυτά που θα είναι εδώ, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΚΚΕ στις 26 του μήνα θα βρίσκεται - και γι' αυτό πρέπει να είναι δυναμωμένο - στο μετερίζι για την οργάνωση της πάλης για το ξήλωμα όλου του αντεργατικού - αντιλαϊκού πλαισίου, για την ανάκτηση απωλειών, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο για την ανατροπή αυτής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για να απολαμβάνει όλος ο λαός τον πλούτο που παράγει. Και σε αυτό τον αγώνα αθλιότητες και παιχνιδάκια δε χωράνε, γι' αυτό άλλωστε στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ θα βρει κανείς δοκιμασμένους αγωνιστές στα πεδία της ταξικής πάλης και όχι γυρολόγους της αντιλαϊκής πολιτικής.
Γιάννης Ζωφός

Υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στη Χίο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΧΙΟ

Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ ενημερώνει τους Χιώτες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, συνταξιούχους, τη  νεολαία του νησιού ότι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό αποτελείται:
1.       Ζωφός Ιωάννης του Ανδρέα, συνταξιούχος του ΟΤΕ, πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Χίου
2.       Κούνουπας Μάρκος του Γεωργίου, Οδοντίατρος, μέλος του ΔΣ της  Ένωσης Λαγκάδας Συκιάδας
3.       Κακαρίνος Ευστράτιος του Γεωργίου, Αντιπρόσωπος στην ΕΜΧ
4.       Αμπαζή Στέλλα του Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Χίου και μέλος του ΔΣ του συλλόγου Γυναικών Χίου

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου θα γίνει την Τρίτη 13/1/2015 στις 12:00 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Χίου.

Οι υποψήφιοι που στηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ



Σύμφωνα και με τις αποφάσεις του πρόσφατου εκλογικού τους Συνεδρίου, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για ένα πλατύ μέτωπο συνεργασίας, παίρνοντας θέση στις σημερινές κρίσιμες πολιτικές συνθήκες  που βιώνει η χώρα Στόχος η υποστήριξη μιας ριζικής αλλαγής διακυβέρνησης στη χώρα στις επερχόμενες εκλογές, η από κοινού διαμόρφωση της περιβαλλοντικής πολιτικής και η εφαρμογή των αρχών της βιωσιμότητας για τη διέξοδο από την κρίση για ένα διαφορετικό αύριο. Η αποδοχή της πρότασης προέκυψε μετά από κοινή συμφωνία σε 22 πάγιες οικολογικές θέσεις για ένα νέο, εφαρμόσιμο, οικολογικό παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα.
Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές οριστοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή 20 υποψηφίων που στηρίζονται από τους Οικολόγους Πράσινους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ  σε 17 περιοχές της Ελλάδας αλλά και του Γιάννη Τσιρώνη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας σε μη εκλόγιμη θέση.
Η λίστα των υποψηφίων διατρέχει τη χώρα και περιλαμβάνει:
Α’ Αθήνας: Σωτηρία Ακριβού
Β΄Αθήνας: Σταύρος Αγογλωσσάκης, Δέσποινα Αλάτση –Φραίλιχ. Γιώργος Δημαράς
Υπόλοιπο Αττικής: Κώστας Καλογράνης
Α΄Πειραιά: Ορέστης Κολοκούρης
Α Θεσσαλονίκης: Ελεονόρα Ζώτου, Μιχάλης Τρεμόπουλος
Β΄Θεσσαλονίκης: Δήμητρα Γωγάκου
Λάρισα: Νίκος Σαμαράς
Κορινθία: Δήμητρα Λυμπεροπούλου
Καβάλα: Κατερίνα Γεροστεργίου
Καρδίτσα: Αριστοτέλης Τσόγκας
Φθιώτιδα: Γιάννης Κούτσικος
Αρκαδία: Γιάννης Ζαφειρόπουλος
Αχαία: Μανώλης Βέμης
Ηλεία: Διονυσία Γιαννοπούλου
Κυκλάδες: Δημήτρης Πολιτόπουλος
Δωδεκάνησα: Αλέξανδρος Λουιζίδης
Χανιά: Κώστας Διάκος

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι έβγαλαν 1,5 δισ. στο εξωτερικό


Το 2012, την περίοδο που υπήρχε έντονη φημολογία περί εξόδου της χώρας από το ευρώ, μια «χούφτα» δημόσιοι υπάλληλοι αποφάσισαν να βγάλουν σε τράπεζες του εξωτερικού πάνω από 1,5 δισ. ευρώ. Στην πλειονότητά τους ήταν γιατροί του ΕΣΥ και εκπαιδευτικοί, όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά.
Εκείνη την εποχή, εξαιτίας του τρόμου για το Grexit, έφυγαν από την Ελλάδα, πάνω από 25-30 δισ. ευρώ, χρήματα τα οποία βρήκαν ασφαλές καταφύγιο στις τράπεζες της Ελβετίας, της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας, κ.λ.π. Πολλά από αυτά τα χρήματα δεν είχαν δηλωθεί ποτέ στην εφορία. Δηλαδή ήταν «μαύρα».Προφανώς εκείνη την εποχή κανείς δεν υπολόγιζε ότι θα ερχόταν η ώρα της εφορίας.
parapolitika emvasmata dy
Πηγή: «Παραπολιτικά»

aftodioikisi.gr

Πώς θα επιβραβευθούν 15.000 οφειλέτες - Ποιοι συνεπείς κερδίζουν - Ποια η διαδικασία (παραδείγματα)


Κούρεμα χρεών και μείωση στα ποσά των δόσεων κερδίζουν όσοι εντάχθηκαν και μένουν συνεπείς στην παλιά ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία με 12 έως 48 δόσεις, καθώς, έστω και με καθυστέρηση, υπογράφεται εντός των επόμενων ημερών η υπουργική απόφαση για τα μπόνους που κερδίζουν, εφόσον εξοφλήσουν τα χρέη τους, παραμένοντας στην παλιά ρύθμιση.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα μπόνους παραμονής στην παλιά ρύθμιση κερδίζουν περίπου 15.000 οφειλέτες του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ.
Όπως καταγράφεται σε ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», η απόφαση οριστικοποιήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας και αναμένεται να υπογραφεί τα επόμενα 24ωρα από τον υπουργό Γ. Βρούτση.
Οι τυχεροί
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της απόφασης που παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος, τα μπόνους κερδίζουν:
- Όσοι εντάχθηκαν και διατηρούν ενεργή μέχρι σήμερα τη ρύθμιση νέας αρχής του νόμου 4152/13, που προβλέπει εξόφληση οφειλών σε 12 ως 48 δόσεις.
- Όσοι μεταπηδούν στη νέα ρύθμιση της νέας αρχής του ν.4305 / 14 που προβλέπει 100 δόσεις για κύρια οφειλή μέχρι 15.000 ευρώ και 12 ως 72 δόσεις για οφειλές από 15.000,01 ευρώ έως 1 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικότερα το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου»
etypos 1001 ofeiletes ένα
etypos 1001 ofeiletes β
etypos 1001 ofeiletes γ
etypos 1001 ofeiletes δ

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

aftodioikisi.gr

Σε 350.000 δικαιούχους το επίδομα θέρμανσης – Πώς να το υπολογίσετε


Στους λογαριασμούς των δικαιούχων πιστώθηκε το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, καθώς εκταμιεύθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κονδύλια ύψους 46 εκατ ευρώ.
Συγκεκριμένα περίπου 350.000 δικαιούχοι είδαν στους λογαριασμούς τους το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ή την προκαταβολή, εάν είχαν ζητήσει μέσω του taxisnet, όπου γίνονται οι αιτήσεις, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι από τις δύο πρώτες δόσεις του επιδόματος θέρμανσης έχουν εκταμιευθεί 90 εκατ ευρω.
Ο τρόπος υπολογισμού
Το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται σε 0,35€/λίτρο:
– Η μέγιστη ποσότητα λίτρων για την οποία χορηγείται το επίδομα καθορίστηκε στα 25 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο σπιτιού στην Α’ ζώνη, στα 15 λίτρα ανά τ.μ. στην Β’ ζώνη, στα 8 λίτρα ανά τ.μ. στην Γ’ ζώνη και στα 5 λίτρα ανά τ.μ. στη Δ’ ζώνη.
– Το ανώτατο όριο επιφάνειας για το οποίο χορηγείται επίδομα είναι τα 120 τ.μ. σπιτιού.
Η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με την αγορά πετρελαιοειδών έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι, αφού τον Οκτώβριο η αύξηση ήταν 25%, ενώ το πρώτο 15νθημερο του Νοεμβρίου η αύξηση έφθασε το 10%. Στο δεύτερο 15νθημερο του Δεκεμβρίου, λόγω και του ψύχους η κατανάλωση αυξήθηκε κατά περίπου 40% σε σχέση με πέρσι.

aftodioikisi.gr

ΚΑΠΑ Research : ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ Ν.Δ.

Κάπα Research: Στο 2,6% η διαφορά ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ν.Δ.
Προβάδισμα 2,6 ποσοστιαίων μονάδων για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έναντι της Ν.Δ., σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».
Συγκεκριμένα, τα ποσοστά στην «πρόθεση ψήφου» έχουν ως εξής:
- ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 28,1% 
- Ν.Δ.: 25,5% 
- Το Ποτάμι: 6,5% 
- Χρυσή Αυγή: 5,4% 
- ΠΑ.ΣΟ.Κ.: 5,2% 
- ΚΚΕ: 5,0%
- ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.: 2,8% 
- ΑΝ.ΕΛ.: 2,6%
- Άλλο Κόμμα: 4,1%
- Λευκό/Άκυρο: 2,2% 
- Αδιευκρίνιστη ψήφος: 12,6%.
«Καταλληλότερος Πρωθυπουργός» εξακολουθεί να θεωρείται ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με ποσοστό 43,9%, με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να συγκεντρώνει 36,2%. 
Τέλος, η πλειοψηφία εξακολουθεί να προτιμά μια συμμαχική Κυβέρνηση, με κορμό τη Ν.Δ., σε ποσοστό 42,5%, ενώ μια συμμαχική Κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., επιλέγει το 39,9%.


e-nautilia.gr

Επιστολή προέδρου ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη στη δήμαρχο Παρισιού Αν Ίνταλγκο


Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης με επιστολή του προς τη δήμαρχο  Παρισιού, Αν Ίνταλγκο,  εκφράζει τη θλίψη και τη συμπαράσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας μας προς τον Γαλλικό Λαό.
«Η φρικιαστική δολοφονική επίθεση στο σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo που δοκιμάζει τη χώρα σας και συγκλονίζει ολόκληρο τον πλανήτη, τονίζει ο κ. Πατούλης, αποτελεί καίριο χτύπημα στην Ελευθερία της Έκφρασης, στη Δημοκρατία και στον Πολιτισμό».
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει ακόμη ότι «ολόκληρη η Ευρώπη και η υφήλιος οφείλουν να ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια στα φαινόμενα της τρομοκρατίας και της μισαλλοδοξίας. Ας αποτελέσει αυτή η τραγωδία την αφορμή για αφύπνιση, ενότητα και κινητοποίηση λαών και κυβερνήσεων για την πάταξη της ωμής βίας».


Αναλυτικά η επιστολή:

Προς: Δήμαρχο Παρισιού
κυρία Anne Hidalgo
Αξιότιμη κυρία Αν Ίνταλγκο,
Η φρικιαστική δολοφονική επίθεση στο σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo που δοκιμάζει τη χώρα σας και συγκλονίζει ολόκληρο τον πλανήτη, αποτελεί καίριο χτύπημα στην Ελευθερία της Έκφρασης, στη Δημοκρατία και στον Πολιτισμό.
Πρέπει να μας αφυπνίσει όλους όχι μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά σε παγκόσμια κλίμακα.
Ολόκληρη η Ευρώπη και η υφήλιος οφείλουν να ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια στα φαινόμενα της τρομοκρατίας και της μισαλλοδοξίας.
Ας αποτελέσει αυτή η τραγωδία την αφορμή για αφύπνιση, ενότητα και κινητοποίηση λαών και κυβερνήσεων για την πάταξη της ωμής βίας.
Ως Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, εκφράζω τη θλίψη και τη συμπαράσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τον Γαλλικό Λαό.
Με εκτίμηση,
Γιώργος Ε. Πατούλης

Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε
Δήμαρχος Αμαρουσίου

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ κ. Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Υποψήφιος Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης παρευρέθηκε σήμερα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Κοφινά – Σϊφι.
Στη συνέχεια, παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Χίου και στην εκδήλωση για τη νέα χρονιά της Προοδευτικής Εκπολιτιστικής Κοινωνικής Ένωσης Βροντάδου, όπου πραγματοποιήθηκε κοπή της Βασιλόπιτας και βραβεύσεις μαθητών και αθλητών που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους το 2014.
Χθες, ο κ. Νότης Μηταράκης περιόδευσε σε χωριά της Ιωνίας, όπου συνομίλησε με κατοίκους στο Μυρμήγκι, στη Μέσα Διδύμα, στην Κοινή, στον Καταρράκτη και στα Νένητα.
Ο Νότης Μηταράκης κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Κοφινά – Σϊφι