Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΜΑΙL ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΜΕ 6 ΜΕΤΡΑ- ΦΩΤΙΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ




Νέο mail με 6 «μέτρα – φωτιά» έστειλαν στην κυβέρνηση οι Θεσμοί προκειμένου να «κλειδώσει» η συμφωνία και να ανοίξει η στρόφιγγα της ρευστότητας για την ελληνική οικονομία.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Αγορά», στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης και του επικεφαλής της διαπραγμάτευσης στο Brussels Group, Γιώργου Χουλιαράκη, έφτασε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το κείμενο με τις απαιτήσεις των δανειστών.

Πρόκειται για έξι σημεία που προβλέπουν:

- Την σύνδεση του πλεονάσματος με τον ρυθμό ανάπτυξης για το 2016

- Την διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων και στην Αθήνα

- Τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και στις κύριες συντάξεις από την επόμενη χρονιά,

- Την κάλυψη δημοσιονομικού κενού 4 δις. από φόρους και δαπάνες

- Την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων για τα 200 εκ. ευρώ του νομοσχεδίου της ανθρωπιστικής κρίσης

- Την καθιέρωση μόνο δύο συντελεστών ΦΠΑ.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, σε πολύ μεγάλο «αγκάθι» της διαπραγμάτευσης εξελίσσεται το γεγονός πως η συζήτηση για την επόμενη χρονιά παραπέμπει στην 5η αξιολόγηση του μνημονίου, κάτι που δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση η Αθήνα.

ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 50 ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ- ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΝΑ ΤΑΜΕΙΟ



Τελευταία ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και να «κλειδώσουν» την «έξοδο» με πλήρη σύνταξη από τα 55 ή ακόμη και από τα 50, αν έχουν ανήλικο παιδί και είναι ασφαλισμένες στο Δημόσιο, έχουν οι γυναίκες, προτού μπει φραγμός στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ανά Ταμείο ισχύουν διαφορετικές προϋποθέσεις και αφορούν σε πάνω από 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένες.
Για παράδειγμα, όσες ασφαλίστηκαν πριν από το 1983, στο Δημόσιο, βγαίνουν στη σύνταξη και με 24,5 έτη ασφάλισης χωρίς όριο ηλικίας εφόσον είχαν ανήλικο παιδί στη 15ετία. Στα Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών, αντίστοιχα για την ίδια κατηγορία (ασφαλισμένες πριν από το 1983) υπάρχει όριο ηλικίας που είναι το 50ό έτος για όσες είχαν ανήλικο με 17 έως 25 έτη ασφάλισης κατά περίπτωση.
Στο ΙΚΑ, η «έξοδος» από τα 50, με ανήλικο παιδί, είναι μόνο για μειωμένη σύνταξη και με την προϋπόθεση ότι οι ασφαλισμένες είχαν υπαχθεί στην ασφάλιση πριν από το 1993.
Στον ΟΑΕΕ δεν προβλέπεται ανάλογη διάταξη, αλλά οι γυναίκες αποχωρούν με τα ίδια όρια ηλικίας που ισχύουν για τους άνδρες.
Στο ΕΤΑΑ, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης είναι έως 2 έτη χαμηλότερα (58ο και 59ο έναντι 60ού για τους άνδρες) για όσες συμπληρώνουν την 35ετία έως το 2012.
Στον ΟΓΑ δεν υπάρχουν ευνοϊκά όρια ηλικίας και οι αγρότισσες μπορούν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος μόνον όταν κλείσουν το 67ο έτος και έχουν τουλάχιστον 15 έτη ασφάλισης στον Οργανισμό.
Σε όλους τους φορείς υπάρχουν πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις όταν πρόκειται για σύνταξη λόγω αναπηρίας ή ανάπηρου μέλους της οικογένειας, καθώς και για σύνταξη λόγω θανάτου.
Πηγή: iefimerida.gr

ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΠΑΣΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΟΕ- ΟΤΑ




Διατήρηση της πρωτιάς για τη Συνδικαλιστική Ανατροπή (πρώην ΠΑΣΚΕ) αλλά με σημαντική πτώση των δυνάμεών της, άνοδο για το ΜΕΤΑ (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) και μείωση για τις υπόλοιπες παρατάξεις, ανέδειξαν οι εκλογές για το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που διεξήχθηκαν κατά το 43ο συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Από τους 538 ψηφίσαντες, η παράταξη του απερχόμενου προέδρου Θέμη Μπαλασόπουλου, έλαβε 219 ψήφους (ποσοστό 40,70%) και 14 έδρες, από 246 ψήφους (επί συνόλου 457 ψηφισάντων) και 18 έδρες (ποσοστό 51,20%) που έλαβε στο προηγούμενο συνέδριο το 2012. 

Δεύτερη δύναμη με 117 ψήφους, ποσοστό 21,74% και 7 έδρες, αλλά με μειωμένο αριθμό ψήφων σε σχέση με άλλες φορές, αναδείχτηκε η ΔΑΣ (ΚΚΕ), η οποία είχε αποχωρήσει από το προηγούμενο συνέδριο. 

Ακολουθεί η ΜΕΤΑ με 19,70%, 107 ψήφους και 7 έδρες (17,07%, 78 ψήφοι και 6 έδρες το 2012). 

Στην τέταρτη θέση παρέμεινε η ΔΑΚΕ με 13,38%, 72 ψήφους και 5 έδρες έναντι 20,57%, 94 ψήφους και 7 έδρες. Τέλος, οι Αγωνιστικές Κινήσεις από 33 ψήφους, ποσοστό 7,22% και 3 έδρες, έπεσαν στις 23 ψήφους, 4,27% και μία έδρα.

MAKEΛΕΙΟ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ- 2 ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ



Μακελειό σημειώθηκε πριν λίγο στην Γ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των σωφρονιστικών υπαλλήλων αλλοδαποί κρατούμενοι συνεπλάκησαν μεταξύ τους με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τρείς έγκλειστοι και να τραυματιστούν άλλοι 19. Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.


Όπως αναφέρουν πηγές, στην Γ' πτέρυγα κρατούνται αλλοδαποί αραβικής, αλβανικής και πακιστανικής καταγωγής και λίγο πριν τον εγκλεισμό τους και ενώ μόλις είχαν τελειώσει το βραδινό τους γεύμα συνεπλάκησαν μεταξύ τους με αυτοσχέδια μαχαίρια.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν θανάσιμα δύο από αυτούς, άλλοι δύο να νοσηλεύονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και άλλοι 17 αλλοδαποί κρατούμενοι να έχουν μεταφερθεί με θλαστικά τραύματα στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Την είδηση επιβεβαίωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης και αυτή την ώρα στις φυλακές διεξάγεται έρευνα για να εντοπιστούν αυτοί που κατάφεραν τα θανάσιμα χτυπήματα στους τρείς αλλοδαπούς...

Οι δυο χειρουργούνται αυτή την ώρα στο Κρατικό Νίκαιας, οι έξι στο Νοσοκομείο Γεννηματάς και οι δέκα μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο όπου υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση. 
Πηγή: www.kamikaze.gr
- See more at: http://www.newsone.gr/ellada/96826-tora-megalos-panikos-sten-athena-dyo-nekroi-kai-dekaokto-cheiroyrgoyntai-ayte-ten-ora?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#sthash.PP2C2hcm.dpuf