Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΠΟΕ- ΟΤΑ : ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ





Γενική συνέλευση στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή και την έκταση των κινητοποιήσεων. Μεταξύ άλλων εξετάζεται η πρόταση να σταματήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για σήμερα, Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, με καταλήψεις δημαρχείων και άλλων υπηρεσιών, στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, η ΠΟΕ-ΟΤΑ πρόκειται να προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο, που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για απολύσεις στο Δημόσιο.

Το ίδιο καλεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ να κάνει η ΚΕΔΕ αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου, τις οποίες καλεί να συμμαχήσουν όλες μαζί σε ένα κοινό μέτωπο.

Η  ΠΟΕ-ΟΤΑ θα καλύπτει τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίζονται από τους κατά τόπους συλλόγους εργαζομένων.

Το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Σύνταγμα.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΣΚΟΥΠΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ




Κατατέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του Ιουλίου.
Όπως δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης είναι να έχει ψηφιστεί ως τις 19 Ιουλίου από την ελληνική Βουλή το πολυνομοσχέδιο.
Στο νομοσχέδιο, που έχει 108 άρθρα, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, διατάξεις για την κατάργηση της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων από την έναρξη της ισχύος του νόμου και των δημοτικών αστυνομικών από τις 23 Σεπτεμβρίου.
Όπως προβλέπεται από το πολυνομοσχέδιο, οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας μεταφέρονται στην ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με άλλη διάταξη, επιτρέπεται να καταργούνται θέσεις ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα σε υπουργεία, αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες, αποκεντρωμένες διοικήσεις, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού και λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του οικείου υπουργού, σε εκτέλεση σχετικών αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, μετά από τεκμηρίωση που στηρίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης δομών και σχέδια στελέχωσης.
Επίσης, επιτρέπεται: α) η μετάταξη μόνιμων πολιτικών υπαλλήλων και η μεταφορά υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετούν σε υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των ανεξάρτητων αρχών, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού και των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και β) η μεταφορά υπαλλήλων που διατηρούν τη δημοσιοϋπαλληλική τους ιδιότητα των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) που ανήκουν στο δημόσιο τομέα σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ανεξάρτητων αρχών, Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού και των λοιπών Ν.Π.Δ.Δ. όταν επιβάλλεται από το συμφέρον της υπηρεσίας υποδοχής, ιδίως για την κάλυψη άμεσων υπηρεσιακών αναγκών και την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.
Επιπλέον στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν το υπουργείο Δικαιοσύνης, υπάρχει ρύθμιση για τις προσωρινές διαταγές βάσει των οποίων εργαζόμενοι παραμένουν στις θέσεις εργασίας τους (άρθρα 105 και 106).
Μεταξύ άλλων, προβλέπεται πως αγωγές για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, η πραγματική απασχόληση του οποίου έχει διαταχθεί ως ασφαλιστικό μέτρο, οι οποίες κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου είναι εκκρεμείς και έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν μετά την 1.11.2013 εκδικάζονται υποχρεωτικά, ύστερα από κλήση οποιουδήποτε διαδίκου μέχρι την 1.11.2013, διαφορετικά αίρεται αυτοδικαίως το ασφαλιστικό μέτρο που έχει διαταχθεί.
Επίσης, προβλέπεται πως αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για την προσωρινή ρύθμιση καταστάσεως επί διαφορών για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, για τις οποίες έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή και οι οποίες κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου είναι εκκρεμείς, εκτός των περιπτώσεων που αναφέρονται στο εδάφιο β της παραγράφου 1 του άρθρου 693, και έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν μετά την 1.11.2013, εκδικάζονται υποχρεωτικά, ύστερα από κλήση οποιουδήποτε διαδίκου μέχρι την 1.11.2013, διαφορετικά παύει αυτοδικαίως η ισχύς της προσωρινής διαταγής.
Πηγή:naftemporiki.gr

A

ΠΟΕ-ΟΤΑ : ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Με ομόφωνη απόφαση του προεδρείου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα προχωρήσουν από την Τετάρτη σε καταλήψεις όλων των δημοτικών κτιρίων.
Οι εργαζόμενοι ζητούν από τους δημάρχους να λάβουν αποφάσεις στα δημοτικά τους συμβούλια, ενώ ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να βγει αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο που καταργεί φορείς, όπως η Δημοτική Αστυνομία.
Επίσης, ζητούν από τους υπόλοιπους εργαζόμενους τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου.


newsbomb.gr

ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ



Το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών στη Χίο είναι γνωστό και παλιό. Τον Απρίλιο του 2011 ο Κωστής Μουσουρούλης ως βουλευτής Χίου είχε ζητήσει να τεθεί σε νέα βάση και να υπάρξει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση. Ως πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση είχε προτείνει την επιστημονική μελέτη του θέματος, ενώ με κοινοβουλευτική ερώτηση είχε διερευνήσει τις δυνατότητες πιθανής χρηματοδότησης σχετικών έργων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου στην κατεύθυνση αυτή συνεργάστηκε με το Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και μελετήθηκαν οι περιπτώσεις της Κώμης και της Αγ. Φωτιάς. Παλαιότερα με το θέμα είχε ασχοληθεί και το τμήμα Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που είχε προχωρήσει σε προτάσεις για σημεία που είχε υποδείξει η τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση.

Οι επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ σήμερα σημείωσαν με έμφαση το θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των παράκτιων περιοχών σε όλο το νησί. Επίσης σκιαγράφησαν πιθανές λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σημειώνοντας ειδικά τις ήπιες παρεμβάσεις.

Η μελέτη του ΕΛΚΕΘΕ μπορεί να αξιοποιηθεί με ορθολογικό τρόπο αν αντιμετωπιστεί ως το πρώτο βήμα και όχι το τέλος μίας διαδρομής. Κατά συνέπεια θα πρέπει σε επίπεδο περιφέρειας ή περιφερειακής ενότητας ή πλέον κατά δήμο, εφόσον το νησί αποτελεί έναν δήμο, να ξεκινήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων περιοχών και να δρομολογηθούν οι αναγκαίες επεμβάσεις. Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να αξιοποιηθεί το ΕΛΚΕΘΕ και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Στην παρούσα φάση του Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Περιβάλλοντος δεν έχει προκηρύξει σχετικές δράσεις. Επιπλέον θα πρέπει να προγραμματιστούν δράσεις ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 - 2020, αλλά και να εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησης της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής που διαμορφώνεται σε επίπεδο ΕΕ.

Ειδικότερα για την Κώμη, το ΕΛΚΕΘΕ, αλλά και άλλοι επιστήμονες υποδεικνύουν τόσο το θέμα της μεταφοράς άμμου όσο και το θέμα της δημιουργίας τεχνητών υφάλων. Είναι προφανές ότι η δεύτερη λύση είναι σαφώς πιο ήπια. Η δημιουργία τεχνικών υφάλων μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας με σκοπό όμως όχι την προστασία των ακτών (παρότι συμβάλει σε αυτό), αλλά τη διαφύλαξη αλιευτικών πόρων.


Άλλα γνωστά σημεία που πιθανά να απαιτούνται επεμβάσεις: Τάγμα Δεσπότη, Μυλαράκια, Ταμπάκικα, Παρθένης, Καρφάς, Μέγα Λημνίωνας, Κεραμεία, Λιθί

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ




Περιγραφή Σεμιναρίου

Το σεμινάριο Ναυτικής Μετεωρολογίας με τίτλο Modern Marine Meteorology (Level I) εκπαιδεύει τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές της σύγχρονης Nαυτικής Mετεωρολογίας έχοντας ως κύρια αντικείμενα την εκμάθηση του τρόπου ανάγνωσης των μετεωρολογικών χαρτών επιφανείας που εκδίδονται καθημερινά από τις μεγαλύτερες μετεωρολογικές υπηρεσίες του κόσμου, που ασχολούνται με την πρόγνωση του καιρού στους Ωκεανούς. Αυτές οι υπηρεσίες είναι η Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NOAA/OPC), η Ιαπωνική (JMA) και η Αγγλική (Metoffice). Επίσης, διδάσκονται οι πιο σύγχρονες τεχνικές ασφαλούς σχεδιασμού πορείας (weatherrouting) με στόχο την αποφυγή των επικίνδυνων βαρομετρικών συστημάτων και των τροπικών κυκλώνων ενώ αναλύεται διεξοδικά και με πλήθος παραδειγμάτων, ο τρόπος λήψης των μετεωρολογικών χαρτών και των ψηφιακών αρχείων πρόγνωσης καιρού (GribFiles) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στο σεμινάριο γίνεται επίσης ειδική αναφορά στα κύματα (wind waves and swell).

Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται στους αξιωματικούς γέφυρας ποντοπόρων πλοίων, οποιασδήποτε βαθμίδας καθώς επίσης και σε στελέχη γραφείου ναυτιλιακών εταιριών.

Περιεχόμενα σεμιναρίου

Κατηγορίες Μετεωρολογικών χαρτών, ανάλυση χάρτη επιφανείας, ασφαλής σχεδιασμός ταξιδιού, ανάλυση χαρτών ύψους κύματος - significant wave height, λήψη μετεωρολογικών χαρτών και πληροφοριών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ψηφιακοί χάρτες καιρού και χρήση του προγράμματος Zygrib.

Που & Πότε

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013, Ώρα: 0900 – 1530, Θησέως 14-15 στις εγκαταστάσεις του City Unity College στο Σύνταγμα.

Κόστος

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 105€ το άτομο (+23% ΦΠΑ, 130€ τελική τιμή), αλλά για σπουδαστές ΑΕΝ γίνεται έκπτωση 30% και η συμμετοχή διαμορφώνεται στα 73€ (+23% ΦΠΑ, 90€ τελική τιμή). Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται το υλικό παρακολούθησης με τις έντυπες σημειώσεις και η βεβαίωση συμμετοχής. 

Εγγραφές

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 697 80 52 622 ε

HELLENIC SEAWAYS : ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ



Tου Μηνά Τσαμόπουλου

Με στόχο την επιστροφή της Hellenic Seaways σε λειτουργική κερδοφορία φέτος και τη διεύρυνση των μεριδίων αγοράς, η νέα διοίκηση της εταιρείας χαράσσει νέα στρατηγική μετά την αποχώρηση του Γ. Σ. Βαρδινογιάννη και την πιο ενεργή συμμετοχή της οικογένειας Γκριμάλντι.

Οι βασικοί άξονες, όπως τις παρουσίασε σήμερα η διοίκηση, είναι: α) ανακατάταξη των δρομολογίων του στόλου, β) περαιτέρω περιορισμό λειτουργικών και διοικητικών εξόδων, γ) πωλήσεις πλοίων που δεν εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της εταιρείας δ) ανάπτυξη συνεργιών, και ε) αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζονται.

Ο κ. Αγαπητός αναφέρθηκε στη θέση της εταιρείας μεταξύ των πέντε μεγαλυτέρων ελληνικών ακτοπλοϊκών εταιρειών και επεσήμανε ότι κατέχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στο 2012 αναφορικά με το δείκτη δάνεια προς αξία στόλου και του δείκτη δάνεια προς ίδια κεφάλαια που είναι το 114%. Επίσης η εταιρεία έχει μόλις 70 εκατ. ζημιές, όπως τόνισε σε σύγκριση με συνολικά 757 εκατ. ζημιές που έχουν σημειώσει την τελευταία πενταετία οι πέντε μεγαλύτερες ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Υπογράμμισε επιπλέον ότι η HSW στην πενταετία 2008 - 2012 έχει σημειώσει το υψηλότερο περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας ύψους 7% επί των πωλήσεων τους.

Μείωση της επιβατικής κίνησης φέτος !

Ωστόσο η προσπάθεια του κ. Αγαπητού και της νέας διοίκησης της HSW θα γίνει σε περιβάλλον με ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις στην ακτοπλοϊα, αφού παρά τις αφίξεις ρεκόρ τουριστών στη χώρα, ο κλάδος δεν φαίνεται να κερδίζει κάτι.



Στην πραγματικότητα, όπως σημείωσε ο κ. Αγαπητός, η επιβατική κίνηση απ' τον Ιούνιο έως σήμερα είναι μειωμένη κατά 4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Όπως είπε, αιτία είναι η μείωση της αγοραστικής δυνατότητας όχι μόνο των Ελλήνων, που αποτελούν το 75% της κίνησης, αλλά και των Ισπανών, των Ιταλών και - προσφάτως - των Γάλλων επισκεπτών της χώρας μας.

Εξάλλου η ακτοπλοϊα έχει να αντιμετωπίσει ακόμα έναν δυσχερή παράγοντα: "Από το 25% των πελατών που είναι ξένοι, αρκετοί πλέον πηγαίνουν κατευθείαν στα νησιά με πτήσεις τσάρτερ. Είναι ακριβές οι υπηρεσίες του αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος" κάτι που πλήττει και εμάς. Θα θέλαμε οι τουρίστες να έρχονται στο "Ελ. Βενιζέλος" να έβλεπαν την Αθήνα και στη συνέχεια να πήγαιναν στα νησιά με τα πλοία", υπογράμμισε ο κ. Αγαπητός.

Συνολικά στην ελληνική ακτοπλοΐα τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κίνηση επιβατών και εμπορευμάτων είναι μειωμένη κατά 30%. "Εχουμε χάσει 4 εκατ. επιβάτες, 500 χιλ. ΙΧ αυτοκίνητα, 140.000 φόρτηγα", είπε ο κ. Αγαπητός προσδιορίζοντας την απώλεια εσόδων για όλο τον κλάδο αυτή την περίοδο στα 300 εκατ. ευρώ.




newmoney.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΓΙΑΚΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα κ. Κερίμ Ουράς είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής.


Ο Περιφερειάρχης καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ν. Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης που συμμετείχε στη συνάντηση, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Τούρκο Πρέσβη για  διάφορα, σχολιάζοντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο επικοινωνίας αλλά και σε επίπεδο τουρισμού τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των νησιών του Βορείου Αιγαίου και της Τουρκίας, διερευνώντας και τις περαιτέρω δυνατότητες συνεργασίας για την αύξηση των επισκέψεων από και προς το Βόρειο Αιγαίο.  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ



Ολοκληρώθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η ΚΕΔΕ εξέφρασε προς τους αρμόδιους Υπουργούς την πλήρη αντίθεσή της για την κατάργηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών όπως είναι η Δημοτική Αστυνομία και οι Σχολικοί Φύλακες. Αρμοδιότητες που αποκτήθηκαν μετά από πολλές θυσίες, κόπους και δαπάνες και οι οποίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων και των τοπικών κοινωνιών.

Η ΚΕΔΕ, όπως είχε χθες δεσμευθεί, κατέθεσε στη διυπουργική συνάντηση δέσμη εναλλακτικών προτάσεων κινητικότητας, ώστε να διατηρήσουν την εργασία τους οι Σχολικοί Φύλακες και οι Δημοτικοί Αστυνόμοι. Εξήγησε στην κυβερνητική αντιπροσωπεία με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οποιαδήποτε νέα οριζόντια κινητικότητα στους Δήμους μετά την πρώτη φάση κινητικότητας, θα σημάνει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αδυναμία υλοποίησης βασικών υπηρεσιών. Επανέλαβε ότι οι Δήμαρχοι είναι σύμφωνοι με την αξιολόγηση του προσωπικού αλλά παράλληλα ζήτησε την μεταφορά των αρμοδιοτήτων που προβλέπει ο Ν.3852/2010 στους Δήμους με το απαραίτητο προσωπικό και τους πόρους, ώστε να ενισχυθεί η αποκέντρωση του κράτους.

Τόνισε για μια ακόμη φορά ότι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μεταρρύθμιση του κράτους σημαίνει αποκέντρωση και εγγύτητα ως προς την άσκηση της δημόσιας εξουσίας και όχι τυφλές και οριζόντιες μετακινήσεις, διαθεσιμότητα και απολύσεις.

Στις αιτιάσεις ότι η Αυτοδιοίκηση δεν έχει προχωρήσει στην αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών της οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ υπενθύμισαν στους αρμόδιους Υπουργούς ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση με δική της πρωτοβουλία από τον Δεκέμβριο του 2012, πρότεινε στην Κυβέρνηση 12 Δήμοι να συμμετάσχουν εθελοντικά σε πιλοτικό πρόγραμμα αξιολόγησης δομών, υπηρεσιών και προσωπικού και αμέσως μετά να επεκταθεί και στους υπόλοιπους Δήμους, με ζητούμενο να τεθεί σε εφαρμογή η κινητικότητα του προσωπικού από Δήμους που έχουν πλεόνασμα, σε Δήμους που έχουν ελλείψεις.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, βρισκόμαστε σε καθυστέρηση επειδή τα κριτήρια και οι προδιαγραφές αξιολόγησης δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών στους Δήμους μόλις στις 4 Μαΐου 2013 και αυτό μετά από πίεση της ίδιας της Αυτοδιοίκησης. Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αν και είχε δεσμευτεί εξαρχής να εξασφαλίσει τους κατάλληλους εμπειρογνώμονες για την εφαρμογή του μέτρου της αξιολόγησης, σήμερα, επτά μήνες μετά, οι εμπειρογνώμονες ακόμη …έρχονται. Επίσης μέχρι σήμερα δεν έχει καθοριστεί το θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση, ούτε και υπάρχει κάποια εφαρμοστική εγκύκλιος!!

Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ ζητούν άμεσα ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης που θα προχωρήσει σε αντικειμενική, αξιόπιστη και σοβαρή αξιολόγηση των Υπουργείων, των φορέων τους και των Δήμων και αμέσως μετά να γίνει σοβαρός και αξιόπιστος διάλογος για την κινητικότητα των υπαλλήλων.


Η ΚΕΔΕ θεωρεί ότι ο συνδυασμός των παραπάνω αποτελεί προϋπόθεση για να ξεκινήσει μια σοβαρή, αποτελεσματική και με σχέδιο αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης, που θα στηρίζεται στην αποκέντρωση ρόλων και αρμοδιοτήτων και σε ένα επιτελικό κράτος, που θα ενισχύει και δεν θα «στραγγαλίζει» τους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς. 

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ

Απάντηση στην Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων την οποία κατέθεσε προς τα συναρμόδια Υπουργεία, για τη βελτίωση των διαδικασιών για την έκδοση βίζας είχε ο βουλευτής Χίου, Κώστας Τριαντάφυλλος.
Στη σχετική απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών,   εκφράζεται η πρόθεση για απλούστευση και επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών και σημειώνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες με κριτήριο την ταχύτητα διεκπεραίωσης αιτήσεων για χορήγηση θεωρήσεων Schengen.
Αναφέρεται, επίσης, ότι εν όψει αναθεώρησης του Κώδικα Θεωρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χώρα μας επεξεργάζεται τις προτάσεις της, και παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης, κάτι που πρότεινε στο κείμενο της Ερώτησής του ο Κώστας Τριαντάφυλλος. Τέλος, εκφράζεται η δέσμευση για επιδίωξη επέκτασης του προγράμματος έκδοσης βίζας και σε διάρκεια, αλλά και σε άλλες περιοχές.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Τουρισμού δεν ανταποκρίθηκε ακόμη στην κατατεθείσα Ερώτηση και ΑΚΕ, ενώ ο βουλευτής, μέσα από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζητά τα σχετικά στατιστικά στοιχεία για την πορεία του πιλοτικού προγράμματος που αφορούν την περιοχή και το νησί μας και από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.


ΝΑΥΛΩΣΗ ΠΛΟΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ REVOIL




Σε νέα ναύλωση του φορτηγού πλοίου της «BLUE BALANCE» προχώρησε η ΑΡΙΣΤΟΝ Ε.Ε.Π.Ν., 100% θυγατρική της Revoil, μετά τη διακοπή της μίσθωσης και την παραλαβή του εν λόγω πλοίου από την ναυλώτρια κορεατική STX Pan Ocean.

Η νέα ναύλωση έχει διάρκεια από 5 μήνες (το ελάχιστο) μέχρι 7 μήνες (το μέγιστο) και ημερήσιο έσοδο 7.750 δολάρια ΗΠΑ.

Το πλοίο παραδόθηκε στους νέους ναυλωτές του, την εταιρεία TRANSBULK SHIPPING CORPORATION LTD.




naftemporiki.gr

"AN ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ , Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ <ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ> "



Πιστή στο εξάμηνο ραντεβού της με την τρόικα, η κυβέρνηση παίρνει και άλλα, νέα μέτρα, ακόμα πιο εξοντωτικά αυτή τη φορά. 12.500 τουλάχιστον, απολύσεις εργαζόμενων, που έρχονται να προστεθούν στις 2.600 της ΕΡΤ και με την πόρτα ανοιχτή για άλλες τόσες οι οποίες θα έρθουν τμηματικά στο δημόσιο, στα τρία νέα «υπομνημόνια» στα οποία έχει σπάσει η τρέχουσα «συμφωνία για τη δόση».
Ούτε τη δικομματική κυβέρνηση ενδιαφέρει η τύχη των εργαζόμενων, ούτε φυσικά την τρόικα. Το μόνο που τους αφορά είναι «το δημοσιονομικό όφελος» που σε απλά ελληνικά, είναι τα συμφέροντα εργοδοτών, κεφαλαίου, αγορών. Γι αυτό έχουν επιστρατεύσει το στρατό των ΜΜΕ τους, τα οποία δεν ψελλίζουν καν τη λέξη «απόλυση» και τη βαφτίζουν με διάφορα άλλα ονόματα.
Η σύγχυση είναι φανερή, καθώς ενώ οι μισοί λένε «η συμφωνία έκλεισε», οι άλλοι μισοί διαδίδουν ότι είναι… υπό διαπραγμάτευση ο ΦΠΑ στην εστίαση, προσπαθώντας να χρυσώσουν το χάπι και να γλυτώσουν από την οργή.
Οι μέρες τους όμως, με το λαό στους δρόμους, θα είναι μετρημένες. Ο ένας χρόνος κυβέρνησης από το ακροδεξιό έκτρωμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αρχικά με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ και τώρα με αυτή εξωκυβερνητικό στήριγμα, που το στηρίζουν αναφανδόν και οι νεοναζί, απόδειξε ότι μέλλον δεν υπάρχει στην Ε.Ε., το ευρώ και τα συνεχή, αλλεπάλληλα μνημόνια.
Το μέλλον είναι στο ξήλωμα και την ανατροπή τους, όχι στα κυβερνητικά υποκατάστατα και την εκλογική προσμονή.
Οι εργατικοί αγώνες πρέπει να κλιμακωθούν και να συντονιστούν για να ανατρέψουν την κυβέρνηση και τις πολιτικές της, να καταργήσουν όλα τα απάνθρωπα μέτρα που έχουν πάρει μέχρι τώρα, να ανοίξουν το δρόμο για τη δημιουργία μιας ανθρώπινης, δημιουργικής κοινωνίας, χωρίς «έκτακτες εθνικές ανάγκες» στο όνομα των οποίων ισοπεδώνονται όλα τα δικαιώματα, μιας κοινωνίας όχι υποταγμένης στο καπιταλιστικό κέρδος,

Κανένας στην ανεργία-όλοι στο δρόμο.
Θα τους ανατρέψουμε!


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ : ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΣΕ 5 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ


Αναταραχή επικρατεί στην κυβέρνηση μετά την απόφαση του Eurogroup η πρώτη δόση της διαθεσιμότητας στις 19 Ιουλίου, δηλαδή, σε μόλις εννέα ημέρες από σήμερα, αντί για τις 31 του μηνός.  Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να  «πρεσάρει» τους υπουργούς του (και κυρίως τους πέντε που εμπλέκονται άμεσα) και εν ανάγκη να «τραβήξει και αυτιά», ώστε το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας που είναι προαπαιτούμενο για τη δόση σε δόσεις, να υλοποιηθεί κανονικά.
Είναι ενδεικτικό ότι αυτή τη στιγμή στα χέρια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται μόνο τα ονόματα των  περίπου 2.200 σχολικών φυλάκων και των 40 με 50 υπαλλήλων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι θέσεις των οποίων καταργούνται με βάση τα νέα οργανογράμματα. Δηλαδή, λείπουν οι 2.000 εκπαιδευτικοί από τις ειδικότητες που έχουν πλεονάζον προσωπικό όπως είναι οι γυμναστές, οι καθηγητές πληροφορικής και οι θεολόγοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Β. Βενιζέλο με στόχο να τεθούν οι υπουργοί προ των ευθυνών τους.
«Η ευθύνη ανήκει σε κάθε υπουργείο ξεχωριστά»
Είναι χαρακτηριστικό ότι πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθιστούν σαφές μέσω τηςaftodioikisi.gr, ότι «το υπουργείο έχει συντονιστικό ρόλο αναφορικά με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο», προσθέτοντας με έμφαση ότι «η ευθύνη ανήκει σε κάθε υπουργείο ξεχωριστά».
Πλην του υπουργείου Εσωτερικών που φαίνεται ότι με τις οριζόντιες περικοπές υπαλλήλων έχει «καθαρίσει», τουλάχιστον για την πρώτη φάση της διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, εμπλέκονται:
-Το υπουργείο Παιδείας που, όπως προαναφέρθηκε, δεν έχει δώσει ακόμη τα ονόματα των 2.000 εκπαιδευτικών που «περισσεύουν», πόσο μάλλον των 1.500 του Σεπτεμβρίου που έχουν δηλώσει αδυναμία να διδάξουν
-Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης που, επίσης, δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο
-Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας   (κανένα στοιχείο)
-Το υπουργείο Υγείας (κανένα στοιχείο)

ΠΡΟΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι 8.000 αγροφύλακες μεγάλο τμήμα των οποίων είχε προσληφθεί επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του πατέρα, δηλαδή, του σημερινού υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Στόχος, είναι η διεύρυνση των «δεξαμενών» της διαθεσιμότητας αλλά και των απολύσεων με υπαλλήλους οι οποίοι, σύμφωνα με καταγγελίες,  παραμένουν, τουλάχιστον σε ένα τμήμα τους, ανενεργοί.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, σχετική πρόταση πρόκειται να καταθέσει σήμερα και το προεδρέιο της ΚΕΔΕ κατά την εν εξελίξει συνάντηση με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.
Πάντως, πριν από λίγο με ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβεβαιώνει και επίσημα το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr για  4.200 «διαθεσιμότητες» σχολικών φυλάκων, εκπαιδευτικών και υπαλλήλων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ



«ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΕΡΤ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΓΑΠ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΤΗΚΕ Η ΝΔ, ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος εκτάκτως ορίστηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος στο νομοσχέδιο της ΕΡΤ με Εισηγητή το Γιάννη Δημαρά, έκανε απόψε (8/7/2013) την εξής δήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή, όταν η κυβέρνηση κατέβασε τους διακόπτες της ΕΡΤ, σε μία πρωτοφανή πράξη παγκόσμιας άθλιας πρωτοτυπίας, είχα δηλώσει ότι η Δημόσια Ραδιοφωνία Τηλεόραση σαφέστατα χρειαζόταν εξορθολογισμό, όπως εξάλλου, το επιζητούσαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοί της.

Σήμερα, στην πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής, ξεκαθάρισα στην ομιλία μου ότι το νομοσχέδιο που μας έρχεται ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (άλλη μία απαράδεκτη υπογραφή που έβαλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας), όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα, αλλά απεναντίας δημιουργεί ένα ακόμα μεγαλύτερο νεφέλωμα στο καθεστώς λειτουργίας της ΕΡΤ.

Ήμουν εκείνος που πολλές φορές έχει μιλήσει για την εισβολή των «πράσινων ακρίδων» στη δεκαετία του ’80, που διέλυσαν την ΕΡΤ. Είμαι εκείνος που επανειλημμένα έχω αναφερθεί στις σπατάλες με τις εξωτερικές παραγωγές. Είμαι εκείνος που άπειρες φορές έχω πει ότι δεν μπορείς να πυροβολείς τους εργαζόμενους όταν την ΕΡΤ την κουμαντάριζαν κυβερνήσεις, κόμματα, υπάλληλοι - κομισάριοι, με αποτέλεσμα ένας ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός που θα έπρεπε να είναι ο ισχυρός γίγαντας της χώρας, να έχει καταντήσει ένα εργαλείο στα χέρια του πολιτικού συστήματος.

Η ΕΡΤ έχει και τεχνική υποδομή και εξαιρετικής ποιότητας προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων, για να βρίσκεται στο επίπεδο που της αξίζει.

Οι επιβεβλημένες αλλαγές θα μπορούσαν – και μπορούν – να γίνουν με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και φυσικά εν λειτουργία και όχι με μαύρο στις οθόνες ή τη σιωπή στους ραδιοφωνικούς δέκτες.

Ας μην ξεχνάμε, ότι ανάμεσα στο προσωπικό που η κυβέρνηση θέλει, επί της ουσίας, να «ξεπαστρέψει» έναντι ισοδυνάμων που ζητάει η τρόικα, υπάρχουν και οι 200 τεχνικοί που έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ και υπάρχει επίσης ακαθόριστος αριθμός ο οποίος έχει προσληφθεί με πανελλήνιες εξετάσεις.

Αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα, είναι ότι η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή για ψήφιση ένα νομοσχέδιο, το οποίο δεν συνοδεύεται από επιχειρησιακό σχέδιο. Δηλαδή από business plan.

Με λίγα λόγια κανένας δεν ξέρει τι σκοπεύει να κάνει με την όποια νέα ΕΡΤ, πόσα τηλεοπτικά κανάλια θα διατηρήσει, πόσα ραδιοφωνικά, πόσα περιφερειακά, πόσους εργαζόμενους για όλα αυτά, τι θα γίνουν οι αδιάθετες συχνότητες, πόσα συσσωρευμένα χρέη έχει η σημερινή ΕΡΤ, πώς θα πληρωθούν εκείνοι οι προμηθευτές της που έχουν λαμβάνειν χρήματα, αν θα έχουμε μια νέα περίπτωση Αγροτικής Τράπεζας, δηλαδή την «καλή» ΕΡΤ και την «κακή» ΕΡΤ, πόσο θα κοστίσουν όλες αυτές οι διάφορες επιτροπές που θα δημιουργηθούν (Συμβουλευτική Επιτροπή, Περιφερειακές Επιτροπές, Διοικητικό Συμβούλιο, διαμεσολαβητής κλπ) και με ποια εχέγγυα θα εξασφαλιστεί η πλήρης αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που είναι ένα από τα βασικά απαιτούμενα.

Ήλπιζα ότι θα ερχόταν η μέρα που η ΕΡΤ και οι συνεπείς εργαζόμενοί της θα αποκτούσαν και θα απέδιδαν στους απανταχού Έλληνες, τον Οργανισμό που τους αξίζει.

Το νομοσχέδιο, που είναι κατασκευή ΠΑΣΟΚ (από την κυβέρνηση Παπανδρέου) και που ενστερνίζεται απνευστί η Νέα Δημοκρατία, οδηγεί τον Οργανισμό στα χειρότερα».