Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ

Απάντηση στην Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων την οποία κατέθεσε προς τα συναρμόδια Υπουργεία, για τη βελτίωση των διαδικασιών για την έκδοση βίζας είχε ο βουλευτής Χίου, Κώστας Τριαντάφυλλος.
Στη σχετική απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών,   εκφράζεται η πρόθεση για απλούστευση και επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών και σημειώνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες με κριτήριο την ταχύτητα διεκπεραίωσης αιτήσεων για χορήγηση θεωρήσεων Schengen.
Αναφέρεται, επίσης, ότι εν όψει αναθεώρησης του Κώδικα Θεωρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χώρα μας επεξεργάζεται τις προτάσεις της, και παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης, κάτι που πρότεινε στο κείμενο της Ερώτησής του ο Κώστας Τριαντάφυλλος. Τέλος, εκφράζεται η δέσμευση για επιδίωξη επέκτασης του προγράμματος έκδοσης βίζας και σε διάρκεια, αλλά και σε άλλες περιοχές.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Τουρισμού δεν ανταποκρίθηκε ακόμη στην κατατεθείσα Ερώτηση και ΑΚΕ, ενώ ο βουλευτής, μέσα από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζητά τα σχετικά στατιστικά στοιχεία για την πορεία του πιλοτικού προγράμματος που αφορούν την περιοχή και το νησί μας και από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.