Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠ


Τις πρώτες κάρτες Κοινωνικής Αλληλεγγύης έλαβαν σήμερα στα χέρια τους οι δικαιούχοι από τα ΚΕΠ. Οι κάρτες αυτές ενεργοποιούνται από την Παρασκευή 24 Ιουλίου και οι δικαιούχοι θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν σε καταστήματα τροφίμων που διαθέτουν POS (μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών).

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας παρακαλούνται οι δικαιούχοι, λόγω του μεγάλου αριθμού, να ακολουθούν τις υποδείξεις των λειτουργών στα ΚΕΠ για την γρήγορη και χωρίς προβλήματα εξυπηρέτησή τους.

ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣΤου ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*  
Υπέρτιτλος: «Το «Τέταρτο Ράιχ»». Τίτλος: «Ενα κύμα μίσους κατά των Γερμανών σαρώνει την Ευρώπη». Υπότιτλος: «Το μίσος εναντίον των Γερμανών έχει εδώ και πολύ καιρό ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας καιέχει πλημμυρίσει τα πάντα. Το «Τέταρτο Ράιχ» απειλεί. Ας μην έχουμε αυταπάτες - μισητοί Γερμανοί είμαστε όλοι εμείς». Ολοι αυτοί οι τίτλοι ανήκουν στη σκληρή δεξιά γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ», η οποία προσπαθεί αφενός να δώσει στους Γερμανούς αναγνώστες της να καταλάβουν πώς σκέπτονται οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι γι' αυτούς και αφετέρου να αφυπνίσει τις συνειδήσεις τους και να τους ενώσει εναντίον των εχθρών τους.

Δίνει και παραδείγματα, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρέντσι μίλησε ξαφνικά για «αδιανόητες ταπεινώσεις» του ελληνικού λαού... Για τη «Γερμανία και τους 18 νάνους» έγραψε η μεγαλύτερη φλαμανδική εφημερίδα του Βελγίου «Ντερ Στάντααρντ», η οποία έκανε την όχι και τόσο παραμυθένια εκτίμηση (για τη Γερμανία): «Δεν είναι πια η συμπαθητική χώρα της επανένωσης»... Στην Πορτογαλία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει ανακηρυχθεί στη μεγαλύτερη απειλή της ηπείρου, πολύ μακριά από τους ισλαμιστές, την τρομοκρατία, τον λαϊκισμό». Και η γερμανική δεξιά εφημερίδα συνεχίζει τα παραδείγματα, περνώντας σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο άκρως φιλικών προς τη Γερμανία χωρών. «Ο Αυστριακός καγκελάριος Φάιμαν ώθησε προς την ίδια κατεύθυνση, αν και κάπως πιο διπλωματικά, λέγοντας ότι η Γερμανία με τις «προκλήσεις» της έχασε σε κύρος. Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ασελμπορν ψιθύρισε το πολυσήμαντο περί «φαντασμάτων του παρελθόντος»» τονίζει η «Ντι Βελτ».
Προσπαθεί η γερμανική εφημερίδα να κάνει τους Γερμανούς να αγανακτήσουν με την «αδικία» που υποτίθεται ότι γίνεται εις βάρος τους από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς. «Η Γερμανία είναι τώρα ο παλιάνθρωπος της Ευρώπης» αναφέρει ένας μεσότιτλος του άρθρου. «Η κατηγορία: «Γερμανική τρέλα εξουσίας» και ευρωπαϊκές «ταπεινώσεις»» αναφέρει άλλος μεσότιτλος. Δεν σταματάει εδώ. «Η υπερχρέωση του Μπερλουσκόνι; Το κράτος δημοσίων υπαλλήλων του Ολάντ; Ασημαντότητες» αναφέρει ένας τρίτος μεσότιτλος. Ο τέταρτος μεσότιτλος όμως υπερβαίνει κάθε άλλον: «Να μάθουμε από τη Μεγάλη Βρετανία να συναναστρεφόμαστε με το μίσος»! Αξίζει πραγματικά να δούμε τι συμβουλεύει ο αρθρογράφος τους Γερμανούς: «Ακριβώς από την κάποτε παγκόσμια δύναμη της Μεγάλης Βρετανίας μπορούμε να μάθουμε να συναναστρεφόμαστε με το μίσος και τα κλισέ. Οταν κανείς δεν κατορθώνει να δημιουργήσει δίκαιο, τότε δεν ζητάει συγνώμη και δεν ενδιαφέρεται κιόλας. Δεν βάζει στόχο τη βοήθεια και αγνοεί τη μοχθηρία - όπως ένας γνήσιος τζέντλεμαν»!
Η «Ντι Βελτ» δεν ήταν όμως η μοναδική εφημερίδα της Γερμανίας που ασχολήθηκε με τον αντιγερμανισμό που εξαπλώνεται ραγδαία σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Την ίδια μέρα, την Κυριακή, και η επίσης δεξιά γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» είχε έναν οκτάστηλο τίτλο πέρα πέρα στην τέταρτη σελίδα της: «Η Γερμανία είναι ο νέος αγαπημένος εχθρός της Ελλάδας»! Πλήρης απογοήτευσης ο υπότιτλος: «Παλιότερα ήταν καθαρό - καμιά χώρα δεν εξόργιζε τους Ελληνες όπως η Αμερική. Αυτό άλλαξε». Η εφημερίδα της πολιτικής και της οικονομικής ελίτ της Γερμανίας διαπιστώνει ότι πλέον, μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ευρώπη, ο αντιγερμανισμός των Ελλήνων έχει αντικαταστήσει τον αντιαμερικανισμό τους. «Κανένας άλλος λαός στην Ευρώπη δεν ήταν τόσο εχθρικός προς την Αμερική όσο οι Ελληνες. Πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν έχουν καεί τόσες πολλές αμερικανικές σημαίες. Πουθενά αλλού δεν έχουν υπάρξει τόσες πολλές διαδηλώσεις μπροστά από το κτίριο μιας αμερικανικής πρεσβείας όσες στην Αθήνα» αναπολεί ο συγγραφέας του άρθρου, ο Ράινερ Χέρμαν, ο οποίος γνωρίζει την Ελλάδα από δεκαετίες.
Συνεχίζει αποκαρδιωμένος: «Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ο κακός, για πολλούς μάλιστα ένα είδος Σατανά - και αυτό είναι ακαταμάχητο. Στα ελληνικά πλακάτ διαμαρτυρίας βλέπει κανείς το πρόσωπό του και συχνά δείχνουν με φωτομοντάζ έναν σιδερένιο αγκυλωτό σταυρό στο δεξί του χέρι με τον οποίο φαίνεται έτοιμος να χτυπήσει όποιον τον παρατηρεί!» γράφει η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» πριν καταλήξει στο συμπέρασμα: «Κανένας άλλος πολιτικός δεν απειλεί την κορυφαία θέση του Σόιμπλε στη λίστα μίσους»!  
*Δημοσιεύθηκε στο ''ΕΘΝΟΣ'' την Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

«ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ»Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η απόφαση ενός δημοψηφίσματος είναι δεσμευτική για όλα τα κυβερνητικά και κρατικά όργανα. Δεσμευτική! Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου η πλειοψηφία του λαού απέρριψε το μνημόνιο Γιούνκερ. Τι έγινε όμως – και μάλιστα με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, που θυμίζουμε ότι κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης είχε πει εκείνο το περίφημο πως ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούν την κάθε λέξη του Συντάγματος. Είδαμε να γίνεται το εξής:
Δέκα μέρες αργότερα από το (δεσμευτικό) δημοψήφισμα, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε συνεργασία με τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ψήφισαν υπέρ της εφαρμογής ενός μνημονίου που περιλαμβάνει τα μέτρα του μνημονίου Γιούνκερ συν άλλα τόσα!

Αλήθεια: Όταν ο λαός αποφασίζει «ΟΧΙ», που θεωρείται από το Σύνταγμα δεσμευτικό για την κυβέρνηση και το κράτος, αλλά η κυβέρνηση και το κράτος, παρά και ενάντια στο Σύνταγμα, παρά και ενάντια στον λαό, πράττουν το ακριβώς αντίθετο, αυτό δεν είναι «πραξικόπημα»;
Και κάτι ακόμα: Αν υπάρχει «πραξικόπημα», που όπως λέει η κυβέρνηση εκδηλώθηκε εναντίον της, το «τανκ» ποιο είναι; Το μνημόνιο δεν είναι; Αλλά: Η κυβέρνηση σε σχέση με το «τανκ» που βρίσκεται; Είναι έξω ή μέσα σε αυτό;
Αν πρόκειται για «πραξικόπημα», σίγουρα είναι ένα πολύ παράξενο «πραξικόπημα». Τόσο παράξενο – αλλά και τόσο απροκάλυπτο- ώστε να το καταγγέλλουν ακόμα και όσοι συμμετέχουν σ" αυτό.
*Πηγή: Real news

" ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ " 13 ΕΚΑΤΟΜ.ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μαίνεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για τη διαφθορά στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ). Με νέα σκληρή της ανακοίνωση η ΓΓΕΕ καταγγέλλει απλήρωτους λογαριασμούς, αργομισθίες, προνομιακή μεταχείριση και προστασία εργαζομένων που οδήγησαν σε μαύρη τρύπα χρέους ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ. Διαμηνύει επίσης ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένη να θέσει τέλος στο Βυζάντιο της Δημόσιας Διοίκησης».
Στη νέα ανακοίνωση της η ΓΓΕΕ αναφέρει:
Η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ήρθε στα χέρια της παρούσας διοίκησης με μια μαύρη προίκα χρέους ύψους 13 εκατ.: απλήρωτοι λογαριασμοί, ανεξόφλητες αποζημιώσεις μετακλητών στα γραφεία εξωτερικού, «απόρρητοι λογαριασμοί».
Ταυτόχρονα, ελάχιστοι εργαζόμενοι απολάμβαναν «ειδικού καθεστώτος», όχι μόνο σε βάρος του δημοσίου αλλά και σε βάρος των συναδέλφων τους: εξάντληση της παραμονής τους στο εξωτερικό ή αργομισθίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πέντε (σε σύνολο 185) εργαζόμενοι (δηλαδή το 2,7% του συνόλου) παρέμειναν στο εξωτερικό από 20-27 έτη, 14 εργαζόμενοι από 13-19 έτη (7,6% του συνόλου), υπό την προστασία των προηγούμενων ηγεσιών.
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί ή δρομολογούνται όλες οι απαραίτητες σύνομες ενέργειες για την αποκατάσταση των αδικιών αλλά και για την οικονομική διευθέτηση του χρέους. «Δυστυχώς, όπως φαίνεται και από τη συκοφαντική ανακοίνωση της Γραμματείας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ, υπάρχουν εκείνοι που προσπαθουν να υψώσουν τείχη για να υπερασπίσουν προνόμια ετών, χρησιμοποιώντας φωνασκίες και ανακοινώσεις με τις οποίες ελπίζουν ότι θα «τρομάξουν» τη διοίκηση για να σταματήσει τις μεταρρυθμίσεις».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, συνεχίζει, το επιχείρημα «διώχνουν κόσμο για να βάλουν δικούς τους». Ναι, οι δικοί μας είναι εκείνοι που με αδιάβλητη μοριοδότηση και με αξιολόγηση της εργασιακής τους πορείας θα καλύψουν τις οργανικές θέσεις βάσει των προσόντων τους. Αυτοί είναι οι «δικοί» μας άνθρωποι, όσοι αναδειχθούν με τα προσόντα τους και με την ποιότητα της εργασία τους, αυτοί είναι οι άνθρωποι της Ελλάδας που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε.
Τα στοιχεία που παραθέτουμε έχουν ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και αποτελούν αδιάσειστες αποδείξεις εναντίον όλων εκείνων που με μεθοδευμένες πρακτικές προσπαθούν να καλύψουν τα κακώς κείμενα του παρελθόντος.
Εξορθολογισμός Δαπανών
* Κατάργηση της θέσης των δύο ΓΓ και συνέννωση σε μία θέση. Εξοικονόμιση μισθού ενός ΓΓ και του γραφείου του. Μείωση της τάξης του 58% περίπου, από 510.000 ευρώ σε 212.000 ευρώ.
* Καταγγελία της σύμβασης με το πρακτορείο Reuters, το οποίο δεν χρησιμοποιείται από την υπηρεσία. Εξοικονόμηση 51.660 ευρώ ετησίως.
* Εξοικονόμηση περίπου 22.000 ευρώ ετησίως από τη δαπάνη προμήθειας ελληνικού Τύπου μέσω της διαγραφής από τον κατάλογο παραληπτών που δεν υπάγονται στη στενή σφαίρα αρμοδιοτήτων της ΓΓΕΕ.
Ενδεικτικές ανεξόφλητες δαπάνες προηγούμενων ετών:
Μετακινήσεις προσωπικού στα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού (ΓΤΕ)
• Ο προγραμματισμός των μετακινήσεων για το 2015 πραγματοποιήθηκε με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας και τις υφιστάμενες δημοσιονομικές συνθήκες στη χώρα.
• Τα γνωστά σε όλους λόγω του χρόνιου χαρακτήρα τους πρακτικά, οικονομικά και διοικητικά προβλήματα οφείλονται στην ατροφική λειτουργία των μονομελών ΓΤΕ, τα οποία καλούνται να αντιμετωπίζουν τη διεθνή συγκυρία χωρίς τα απαραίτητα μέσα για την άσκηση του έργου τους. Η επιβάρυνση του προϋπολογισμού της Υπηρεσίας από το κόστος λειτουργίας των ΓΤΕ θα μειωθεί αισθητά λόγω μείωσης των δαπανών λειτουργίας και μισθοδοσίας.
• Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει βάσει συγκεκριμένων αξιολογικών κριτηρίων, όπως ορίζουν ο Νόμος 3166/2003 και ο Κώδικας Κατάστασης Δημοσίων Υπαλλήλων.
• Οι προγραμματισμένες μετακινήσεις, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Νόμου 3166/2003, πραγματοποιούνται εντός του έτους της προκήρυξης και επομένως θα υλοποιηθούν έως το Δεκέμβριο 2015.
• Η σημερινή πολιτική ηγεσία της ΓΓΕΕ καλείται να διορθώσει τις πράξεις και παραλείψεις παλαιότερων πολιτικών ηγεσιών. Πρόθεσή της είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα να θεσμοθετηθεί ένα αντικειμενικό σύστημα μεταθέσεων στα ΓΤΕ εξωτερικού με βάση τις αρχές της αξιοκρατίας και της αναλογικότητας. Οι επικείμενες μετακινήσεις θα υλοποιηθούν σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται στον Ν. 3166/2003 (άρθρα: 14 και 15) και με βασική στόχευση τη διασφάλιση της εναλλαγής του προσωπικού.
• Όπως είναι γνωστό, καμία μετακίνηση σε ΓΤΕ εξωτερικού δεν μπορεί να γίνει αν προηγουμένως δεν έχουν εξασφαλιστεί τα αναγκαία κονδύλια από τον προϋπολογισμό. Η προσωρινή αναστολή ορισμένων γραφείων στο εξωτερικό καθός και ο εξορθολογισμός των δαπανών τους, εξοικονομεί ετησίως κατά προσέγγιση ποσό που υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ. Η Υπηρεσία έχει ήδη προβλέψει την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για τις μετακινήσεις στα ΓΤΕ εξωτερικού για το 2015.
• Ως αντιστάθμισμα της αναστολής λειτουργίας ορισμένων ΓΤΕ θα ενισχυθούν άλλα κεντρικά ΓΤΕ τόσο σε πόρους όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να καλύψουν με το έργο τους μεγαλύτερες γεωγραφικές περιφέρειες. Σε κάθε περίπτωση, όταν οι δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας το επιτρέψουν, η ΓΓΕΕ θα προβεί στην επανέναρξη της λειτουργίας των εν λόγω ΓΤΕ.
• Η Διεύθυνση Επικοινωνίας και Προβολής έχει ήδη λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των διαδικαστικών ζητημάτων που αφορούν στην αναστολή των εν λόγω ΓΤΕ.
• Οι δημοσιονομικές συνθήκες αναγκάζουν την Υπηρεσία να προβεί στην αναστολή της λειτουργίας απομακρυσμένων ΓΤΕ, τα οποία έχουν ως κύριο αντικείμενο την καλλιέργεια των σχέσεων με τα ομογενειακά ΜΜΕ. Η Κεντρική Υπηρεσία, προκειμένου να αντιμετωπίσει το έλλειμμα επικοινωνίας που δημιουργείται με την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των συγκεκριμένων ΓΤΕ, περιλαμβάνει στους άμεσους στόχους της τη διοργάνωση τακτικών συναντήσεων στην Ελλάδα, φιλοξενιών και συνεδρίων των ομογενειακών ΜΜΕ
tvxs.gr