Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Στον «αέρα» οι επικουρικές συντάξεις των ναυτικών


Φωτο:http://www.traveltimes.gr
Φωτο:http://www.traveltimes.gr

Οι Διοικήσεις των Σωματείων μας ζητούν την επείγουσα παρέμβασή σας έτσι ώστε κατά την συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην Βουλή στις 22/7/2015 να κατατεθεί εκ μέρους σας τροπολογία με την οποία θα εξαιρείται το ΚΕΑΝ από την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑ και την μη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για το Ταμείο των Ναυτικών.
Σε αντίθεση περίπτωση το ΚΕΑΝ και η επικουρική μας ασφάλιση οδηγούνται στην διάλυση και οι επικουρικές συντάξεις μετατρέπονται σε ψίχουλα για τους απόμαχους του κύματος που τόσα πολλά πρόσφεραν στην εθνική οικονομία και στην χώρα μας.
Σας ενημερώνουμε ότι το ΚΕΑΝ χρηματοδοτείται από το ΝΑΤ σε ετήσια βάση με το ποσόν των 130 εκατομμυρίων ευρώ ενώ τα έσοδά του κυμαίνονται γύρω στα 18 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Από το ΚΕΑΝ λαμβάνουν επικουρική σύνταξη 40.000 συνταξιούχοι Ναυτικοί.
Είναι προφανές ότι εάν η κυβέρνηση επιμείνει σε αυτήν την άθλια αντικοινωνική δέσμευση στα προαπαιτούμενα της συμφωνίας κυβέρνησης και δανειστών, το ΚΕΑΝ διαλύεται και ταυτόχρονα μαζί του και ο θεσμός της επικουρικής ασφάλισης.
Δηλώνουμε ότι οι εν Ενεργεία και οι Συνταξιούχοι Ναυτικοί θα αγωνισθούμε με όλες τις δυνάμεις μας για να αποτραπεί αυτή η δυσμενής εξέλιξη.
Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας.
Με εντολή των Διοικήσεων
Για την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)
                                                 Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας
                                      Νταλακογεώργος Αντώνης                               Κροκίδης Νικόλαος




e-nautilia.gr