Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Δημόσιο: Διορισμούς και όχι απολύσεις φέρνει ή συμφωνία με τους εταίρους – Τι θα γίνει με την αξιολόγηση


Τη διαβεβαίωση ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξει καμία απόλυση όσων επαναπροσληφθηκαν στο δημόσιο αλλά και ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για όσους δεν έχουν εκδοθεί σχετικές διαπιστωτικες πράξεις έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ενώ μίλησε και για νέους διορισμούς αργότερα. “Δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις και θα επαναπροσληφθούν για όσους έχει γίνει προγραμματισμός. Είμαστε περήφανοι που επαναπροσλήφθηκαν μερικές χιλιάδες άνθρωποι στο δημόσιο, που είχαν μπει στο θυσιαστήριο”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην τελευταία του συνέντευξη στην ΕΡΤ.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης με εγκύκλιο του θα καλεί όσους φορείς, όπως για παράδειγμα τα Πανεπιστήμια, δεν έχουν προχωρήσει στην έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων επαναπρόσληψης, να το κάνουν άμεσα.
Αναφορικά με νέο το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση για το οποίο αντιδρα η ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νέος υπουργός πρόκειται να κάνει έναν νέο κύκλο συζητήσεων με τους φορείς ώστε να υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Βερναρδάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δήλωσε ότι θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση και λογική με τον Γ. Κατρούγκαλο, καθώς εκτός των άλλων, όπως είπε “με πίεσε ο Γιώργος για να αναλάβω αυτή τη θέση φέρνοντάς με ενώπιον σοβαρών διλημμάτων”. Νωρίτερα και ο κ. Κατρούγκαλος είχε τονίσει ότι “με τον Χριστόφορο είμαστε από παλιά φίλοι και κοινωνοί των ίδιων απόψεων για τη Δημόσια Διοίκηση”, προσθέτοντας ότι “αποτέλεσε προσωπική του πρόταση στον πρωθυπουργό” και ότι “είναι σίγουρος ότι θα είναι νικηφόρος”
Παράλληλα ο κ. Βερναρδάκης τόνισε ότι στόχος του είναι τόνισε ότι να αξιοποιηθεί «αυτό το τεράστιο κεφάλαιο, που είναι το έμψυχο υλικό του δημοσίου, καθώς, όπως είπε, παραμένει αναξιοποίητο λόγω γραφειοκρατίας, πελατειακών σχέσεων και ανορθολογικού σχεδιασμού».
paradosi1_aftodioikisi




aftodioikisi.gr