Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΝΟ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


 

Την Πέμπτη οι αποφάσεις της ΠΝΟ για κινητοποιήσεις 
Την Πέμπτη θα λάβει τις τελικές αποφάσεις η ΠΝΟόσον αφορά τις κινητοποιήσεις του κλάδου. 

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, έχει ήδη εξαγγείλει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ωστόσο δεν έχει προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο. 

Σε κάθε περίπτωση, η Ομοσπονδία εμφανίζεται αποφασισμένη για δυναμικές κινητοποιήσεις ,παρά τις εκκλήσεις φορέων και αγροτών της Κρήτης αλλά και του επιμελητηρίου Κυκλάδων. 
newpost.gr

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΟ "ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ"



Σαν ένα «τσουνάμι» έχει ξεχυθεί σε ολόκληρη τη χώρα το «Κίνημα της πατάτας», το κίνημα κατά των μεσαζόντων. Ήδη 39 από τους 325 Καλλικρατικούς δήμους (ποσοστό 12% ή σχεδον ένας στους οκτώ) λαμβάνουν ενεργά μέρος στη διακίνηση προϊόντων πρώτηςανάγκης, όπως οι πατάτες, το ρύζι, τα όσπρια και το λάδι. Μάλιστα, όπως έλεγε χαρακτηριστικά στην aftodioikisi.grδήμαρχος, «έχουν "σπάσει" τα τηλέφωνα από τους δημότες που θέλουν τη διανομή και άλλων ειδών. Δεν προλαβαίνουμε να γράψουμε τις παραγγελίες». Σημαντική ώθηση στο Κίνημα έχουν δώσει, εξάλλου, πρώτιστα και κύρια, οι πολίτες· μην ξεχνάμε άλλωστε ότι όλα από αυτούς ξεκίνησαν: από τους πολίτες της Κατερίνης. Πάντως, σε κεντρικό συνδικαλιστικό επίπεδο, σε επίπεδο ΚΕΔΕ, προς το παρόν δε φαίνεται να κινείται τίποτε, με αποτέλεσμα οι δήμοι να κινούνται «ατομικά».
Στα μέχρι στιγμής «μέλη» του «Κινήματος της πατάτας» έχουν εγγραφεί οι δήμοι: της Αγίας Βαρβάρας, της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Δημητρίου, των Αγίων Αναργύρων, του Αιγάλεω, του Αλίμου, του Αμαρουσίου, των Αμπελοκήπων-Μενεμένης, της Αργυρούπολης-Ελληνικού, της Βέροιας, του Γαλατσίου, της Γλυφάδας, της Δάφνης-Υμηττού, του Ζωγράφου, της Ηλιούπολης, του Θερμαϊκού, της Θέρμης, των Ιωαννιτών, της Καβάλας, της Καισαριανής, της Καλαμαριάς, του Κερατσινίου-Δραπετσώνας, της Κηφισιάς, του Κορδελιού-Ευόσμου, της Κορίνθου, του Κορυδαλλού, της Κρωπίας, των Ναυπακτίων, της Νεάπολης-Συκεών, της Νέας Ιωνίας, του Παπάγου-Χολαργού, του Περιστερίου, του Σαρωνικού, της Σπάρτης, της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, του Χαλανδρίου και των Ωρωπίων. Και ο κατάλογος αναμένεται να μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα...
«Κίνημα» και για άλλα προϊόντα
Το «Κίνημα της πατάτας» ανάλογα με τα προϊόντα αλλάζει και... όνομα. Έτσι, έχει εμφανιστεί το «Κίνημα του Αλευριού» (και πάλι από την «Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας») και το «Κίνημα του λαδιού», με δήμους, όπως του Αλίμου, της Νέας Ιωνίας, των Ιωαννιτών, της Κορίνθου, του Κορυδαλλού, και του Χαλανδρίου να ετοιμάζονται να γίνουν ο «συνδετικός κρίκος» ανάμεσα σε παραγωγούς και καταναλωτές-δημότες.
Προσπάθεια για να βοηθήσει τους ελαιοπαραγωγούς του δήμου κάνει και το Δίκτυο Τοπικών Κοινοτήτων Λέσβου, αναζητώντας δήμους που θα φέρει σε επαφή με παραγωγούς για φθηνό λάδι (όσοι ενδιαφέρονται, τηλ. επικοινωνίας με συντονιστή-προέδρο Δικτύου, Προκόπη Σινάνη, και αναπληρωτή συντονιστή, Κίμωνα Χρυσίδη, 2251051433).
Καθώς πλησιάζει το Πάσχα των Ελλήνων, αρχίζει, πλέον, και «φουντώνει» και το «Κίνημα των αμνοεριφίων». Ήδη, μετά τουςκτηνοτρόφους του Λαγκαδά, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κορωπίου και το Δήμο Κρωπίας, το Δήμο Πεντέλης, στο «χορό» μπήκαν και αυτοί της Κρήτης, με τους υπαλλήλους της περιφέρειας να ετοιμάζονται να παραγγείλουν 10.000 αρνιά. Την ίδια ώρα, οι κτηνοτρόφοι της Ροδόπης ετοιμάζονται να ζητήσουν τη βοήθεια του Δήμου Κομοτηνής για τον έλεγχο και τη σφαγή των ζώων (εδώ).
Ο ρόλος των πολιτών
Αξίζει, δε, να μνημονευθεί πρώτα και κύρια η πρωτοβουλία της «Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας», της πρώτης που ήρθε σε επαφή με τους πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου, προσπαθώντας να διασφαλίσει φθηνή πατάτα για τους συμπολίτες της, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει άτυπα το «Κίνημα της πατάτας», ένα Κίνημα που σαν «τσουνάμι» απλώθηκε σε όλη τη χώρα, συμπαρασύροντας και άλλα προϊόντα, όπως το αλεύρι, τα όσπρια, το λάδι και τα αμνοερίφια.
Σημαντική η ανάλογη προσπάθεια και η κίνηση των «Πολιτών της Βέροιας» στον ομώνυμο δήμο, καθώς επίσης και η κοινή εκείνη της «Άνωσης Εθελοντές Βόλου», της «Ένωσης Καταναλωτών Βόλου», του «Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας», του Εργατικού Κέντρου Βόλου, της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας στο Βόλο κτλ.
Αξιομνημόνευτη, τέλος, και η κίνηση του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης που ουσιαστικά βοήθησε στο να εξαπλωθεί το «Κίνημα της πατάτας», αν και οι διοικούντες την πόλη φροντίζουν να δείχνουν την αντίθεσή τους στο κίνημα κατά των μεσαζόντων, κόβοντας κλήσεις στους πατατοπαραγωγούςγια κατάληψη πεζοδρομίου.
aftodioikisi.gr

"Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ SAMUEL" AΠΟ ΤΟ "ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ"


\\Kpeserver\UserShares\shared\etairia\ΣΗΜΑΤΑ από scanner\ΣΗΜΑ ΚΜΨΥ.pngC:\Documents and Settings\ndimitriou\Επιφάνεια εργασίας\logo1.png




Η ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΧΙΟΥ
ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ
ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ SAMUEL»
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 5:30 μ.μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ Σ.Φ.Ο ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗ ΛΑΙΜΟΥ.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ
Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
39845-small[1]

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012


Μεταξύ των θεμάτων, που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12ης Μαρτίου 2012, ήταν η λήψη νέας απόφασης για την εφαρμογή της ανακύκλωσης, κατόπιν των 2 άγονων δημοπρασιών, που προηγήθηκαν.
Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε να υλοποιηθεί η δράση της ανακύκλωσης με δύο ξεχωριστές δημοπρασίες:
α) διάθεση του απαραίτητου εξοπλισμού ανακύκλωσης με εξαετή σύμβαση συνεργασίας με ιδιώτη και
β) δημοπράτηση για τη διαχείριση της ανακύκλωσης.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίσθηκε η έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Δ. Χίου & Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας με αντικείμενο την εκπόνηση μελέτης για την «Τροφοδότηση με νερό του Ιωνικού Κολυμβητηρίου από τον ΑΣΠ Χίου, για τις ανάγκες θέρμανσης του κλειστού κολυμβητηρίου».
Επίσης στη συνεδρίαση ελήφθη απόφαση για την εκτέλεση του έργου: «Καθαρισμός κοινοχρήστων χώρων Δ. Χίου», που προβλέπει εργασίες καθαρισμού κι ευπρεπισμού των πλατειών, οδών, παραλιών και γενικότερα όλων των δημοτικών χώρων στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες του δήμου μας.
Επίσης εγκρίθηκε η καταβολή της 2ης δόσης της αποζημίωσης στους πλημμυροπαθείς της θεομηνίας της 18ης Οκτωβρίου 2010, συνολικού ποσού 99.850 ευρώ, καλύπτοντας το 35% της εκτίμησης της ζημιάς.
Στη συνεδρίαση εγκρίθηκαν δύο έργα με αυτεπιστασία: «Αναπλάσεις-παρεμβάσεις στους οικισμούς του Δ. Χίου» και «Εξωραϊσμός και διαμόρφωση παραλιών και πεζοδρόμων Δήμου Χίου», συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, τα οποία σε πρώτη φάση θα απασχολήσουν 40 εργαζόμενους από τους κυλιόμενους πίνακες κατάταξης ανέργων του ΟΑΕΔ.
Τέλος το σώμα αποφάσισε την έγκριση υποβολής πρότασης «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών, για την καταπολέμηση της βίας και δημιουργία κέντρων συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών -θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο» στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».
Εκτός ημερήσιας διάταξης το Δ.Σ., εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον αγώνα των χιωτών ναυτικών για την επικείμενη κατάργηση του ΝΑΤ, αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των ναυτικών μας σε συνεργασία με τα ναυτεργατικά σωματεία.
Παράλληλα αποφασίσθηκε, κατόπιν πρότασης του Δημάρχου, η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, προκειμένου να προωθήσει τα αιτήματα των ναυτικών και, με τη συνδρομή νομικού συμβούλου, να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΧΙΟΥ


Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι ο Δήμος μας, συνεισφέροντας στο κίνημα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, λειτουργεί το Δημοτικό ιατρείο καθημερινά 8.00-13.30 το πρωί για την εξυπηρέτηση απόρων, άνεργων και ανασφάλιστων συμπολιτών μας.
Ήδη από τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου συνεργάζονται 19 ιδιώτες ιατροί, που προσφέρουν τις εθελοντικές υπηρεσίες τους, κατόπιν παραπομπής των ασθενών από το δημοτικό ιατρείο.
Παράλληλα ευχαριστούμε θερμά τους δημότες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και προσέφεραν φάρμακα (η προσφορά φαρμάκων συνεχίζεται) στο δημοτικό ιατρείο, για να διατεθούν σε πάσχοντες, που τα έχουν ανάγκη.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΜΕΛΟΥ



«Εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του καπετάν Νικόλα Γιόμελου,
Προέδρου της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων του ΝΑΤ.
Ο εκλιπών υπήρξε μαχόμενος συνδικαλιστής, που αγωνίσθηκε για τις διεκδικήσεις των ναυτεργατών και τη στήριξη του ναυτικού κλάδου, και ήταν μπροστάρης σε κάθε αγώνα, κερδίζοντας την εκτίμηση και το σεβασμό της χιώτικης κοινωνίας.
Εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και ιδιαιτέρως στην κόρη του Κλαίρη Κωστάλα, δημοτική σύμβουλο του Δήμου Χίου».
Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευτεί και να επιδοθεί στους οικείους του.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΛΕΙΣΣΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ



Με μεγάλη συμμετοχή και αυξημένο ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου «Μιχαήλ Βουρνούς», η πρώτη συνάντηση για τη δημιουργία της αγροδιατροφικής σύμπραξης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Κώστας Γανιάρης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Παναγιώτης Καπάρας, ειδικό κλιμάκιο συνεργατών από την έδρα της Περιφέρειας, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Χίου, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και πολλοί επαγγελματίες του νησιού.
Στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «είναι όσο ποτέ άλλοτε απαραίτητο την παρούσα περίοδο να στηρίξουμε τα ελληνικά προϊόντα, να αναλάβουμε εξωστρεφείς πρωτοβουλίες και να αναπτύξουμε το δίκτυο συνεργασιών που θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε τη θέση των τοπικών προϊόντων σε μια διευρυμένη αγορά. Από την πλευρά μας θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, πάντα σε συνεργασία με επιχειρηματικούς φορείς, παραγωγούς και καταναλωτές σε όλα τα νησιά μας.»
Διεξήχθη μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση και συζήτηση των δυνατοτήτων και της λειτουργίας της αγροδιατροφικής σύμπραξης, η οποία θα είναι μία μη κερδοσκοπική Εταιρεία στην οποία θα συμμετέχουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, παραγωγοί και τοπικές επιχειρήσεις των νησιών μας, φορείς και φυσικά πρόσωπα του τουριστικού κλάδου, με σκοπό την προώθηση των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών των νησιών της Περιφέρειας. 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΟΜΕΛΟΥ





Ο Νικόλαος Γιόμελος υπήρξε ένας πραγματικός  αγωνιστής με προσήλωση στις αρχές του, και στα ιδανικά του. Ήταν  σε όλη του τη ζωή σταθερά προσανατολισμένος στις προοδευτικές αξίες και τις υπηρέτησε  με σεμνότητα και συνέπεια. Αγωνίστηκε για μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο ειρηνική, πιο ανθρώπινη. 
Εξέπεμπε  το σεβασμό σε όλους μας και πάντα ο λόγος του όσο και κριτικός και αν ήταν, ήταν πάντα δίκαιος και  ανιδιοτελής.
Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου . Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει

"Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ"


               ΕΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩN      Σ.Ε.Γ.Α.Σ      ATHLETIC UNION ASSOCIATION
  Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΧΙΟΥ – ΣΑΜΟΥ                              S.E.G.A.S CHIOS - SAMOS

                     
                            ΣΥΛΛΑ 8ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΧΙΟΥ                                           8 SYLLA AV., ΝΑΤΙΟΝΑL STADIUM OF CHIOS
                       82100 ΧΙΟΣ                                            82100 CHIOS - HELLAS
      ΤΗΛ-ΦΑΞ :22710-20588                                           TEL – FAX : 22710- 20588
E mail:segaschios-samos@otenet.gr
E.A.Σ  Σ.Ε.Γ.Α.Σ  ΧΙΟΥ - ΣΑΜΟΥ
 


Προς
Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ
Γραφείο Δημοσ.Σχέσεων  και Ν.Π.Δ.Δ  του Δήμου Χίου
Μ.Μ.Ε ΧΙΟΥ

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                             Χίος,13 Mαρτίου 2012
                                                                            

          Διεξάγεται την Κυριακή 18 Μαρτίου  2012 ,με ώρα έναρξης 10.00 ,ο αγώνας δρόμου «Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ», στη μνήμη του μεγάλου ΄Ελληνα δρομέα  ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΣΗ.Ο αγώνας είναι ο 5ος  και τελευταίος κατά σειρά  του θεσμού  και συνδιοργανώνουν ο Δήμος Χίου δια του  Νομικού του Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης,Πολιτισμού,Αθλητισμού και Παιδείας και η Ε.Α.Σ  Σ.Ε.Γ.Α.Σ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ,με την υποστήριξη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
           Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι μπροστά από το Δημαρχείο Χίου και θα λάβουν μέρος  οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες:
ΔΡΟΣΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (Π.Α.Ο)
ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ)
ΠΙΤΣΩΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ)
ΜΕΡΟΥΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (Φ.Ο.ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ)
ΒΛΑΧΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ(ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)
ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΕΛΩΨ ΠΑΤΡΑΣ)
ΣΥΜΙΡΙΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (Φ.Ο.ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ)

ΜΙΧΑΗΛΟΒΑ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ(ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ)
ΜΑΛΑΪ ΜΑΡΙΑ(ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ)
ΒΛΑΧΑΚΗ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ)
          Η βαθμολογία από τους τέσσερις αγώνες έχει ως εξής:
ΖΕΡΒΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ           ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ                  48 ΒΑΘΜΟΙ
ΔΡΟΣΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                Π.Α.Ο                             31
ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ          ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ                24
ΠΙΤΣΩΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ                22
ΜΕΡΟΥΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Φ.Ο.ΒΡΟΝΤΑΔ.             22
ΒΛΑΧΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ               ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝ.              20
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡ.   ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ   20


ΜΙΧΑΗΛΟΒΑ ΒΑΛΕΝΤ         ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ           42
ΜΑΛΑΪ ΜΑΡΙΑ                       ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ                30
ΒΛΑΧΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ       ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ                25
ΔΗΜΑΚΗ ΝΤΕΝΙΖ                  ΔΡΟΜΕΑΣ ΑΜΑΡ.        22
ΜΑΡΜΑΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ   ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ                16
ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΥ ΜΑΡΙΑ           ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ           14

          Αναμένεται μεγάλη συμμετοχή και στον λαϊκό αγώνα Ανδρών και Γυναικών καθώς και μαθητών από όλα τα Δημοτικά και Γυμνάσια ,τους Συλλόγους και Σχολεία  ΑμεΑ του Νομού Χίου.


Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

"ΟΜΗΡΟΣ" ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΥΘ. ΒΑΡΔΙΚΟΣ



Το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι γονείς αποφάσισαν να επέμβουν δυναμικά αυτή τη φοράΈτσι όταν έμαθαν πως στο νησί βρίσκεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πυθαγόρας Βαρδίκος αποφάσισαν να “μπλοκάρουν” το αεροδρόμιο και να τον “εγκλωβίσουν” στην Ικαρία.
Ουσιαστικά ο κ. Βαρδίκος εδώ και αρκετή ώρα βρίσκεται “όμηρος” στο αεροδρόμιο καθώς οι γονείς των μαθητών παραμένουν εκεί, εμποδίζοντας την επιβίβασή του, απαιτώντας να τους δώσει λύση εδώ και τώρα.
Από την πλευρά του ο βουλευτής δηλώνει ότι δεν είναι εφικτό να λυθεί το θέμα στον χώρο του αεροδρομίου και ζητά να τον αφήσουν να φύγει προκειμένου να το συζητήσει με τον αντιπεριφερειάρχη.
Όπως είπε στο newsit η αερολιμενάρχης Ικαρίας. Η πτήση της Ολυμπιακής που ήταν προγραμματισμένη για τις 10:40 έγινε τελικά στις 11:45.
Ο κ. Βαρδίκος δεν επιβιβάστηκε ποτέ στο αεροπλάνο. Οι διαμαρτυρόμενοι μπλόκαραν τον βουλευτή στην είσοδο του αεροδρομίου.
Στο σημείο υπάρχουν αστυνομικοί, ωστόσο δεν υπάρχει επέμβαση καθώς ο βουλευτής συζητά με τους γονείς για τη λύση του προβλήματος
Το πρόβλημα τη μεταφορά των μαθητών αφορά σε παλαιότερες οφειλές για τις οποίες δεν έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις.
Οι πολίτες δηλώνουν ότι δεν ανέχονται να ακούσουν και άλλες υποσχέσεις και δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω.
newsit.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ. Για αύριο Πέμπτη 15/3, περιμένουμε ηλιοφάνεια, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 10 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.
epimeleia m.lagana