Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Οι μεγάλοι χαμένοι των αλλαγών στο Ασφαλιστικό


Μητέρες ανηλίκων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εργαζόμενοι σε ειδικά Ταμεία (ΔΕΚΟ – τράπεζες) με 25ετία, μισθωτοί και ελευθεροεπαγγελματίες με 35ετία, δημόσιοι υπάλληλοι με 25 χρόνια ασφάλισης και ιδιαίτερα γονείς ανηλίκων είναι οι μεγάλοι χαμένοι των αλλαγών που έρχονται στο Ασφαλιστικό, προκειμένου να κλείσουν οι πόρτες στην πρόωρη συνταξιοδότηση.
Στη «μέγκενη» των αλλαγών, όπως αναφέρει το «Έθνος», μπαίνουν τουλάχιστον 150.000 ασφαλισμένοι που έχουν κατοχυρωμένο δικαίωμα, έχουν δηλαδή τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης (μέχρι το τέλος του 2012), αλλά «κυνηγούν» το όριο ηλικίας. Στους χαμένους των ρυθμίσεων που έρχονται αναμένεται να είναι επίσης αγρότες, ναυτικοί, ενδεχομένως και ένστολοι, που θίγονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ- ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΟΛΗ ΗΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ



Το αφεντικό τρελάθηκε και τα δίνει όσο όσο
Ένα νέο «υπερταμείο» αποκρατικοποιήσεων γεννήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής. Τα περιουσιακά στοιχεία που θα εισφερθούν σε αυτό θα αποτελούν ένα είδος εγγύησης για το νέο δάνειο από τον ESM.
Με την πώλησή τους εκτιμάται ότι θα προκύψουν έσοδα 50 δισ. ευρώ σε ορίζοντα 30 ετών και το μεγαλύτερο μέρος τους (75%) θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του νέου δανείου και του χρέους. Το 25% θα χρησιμοποιηθεί για χρηματοδότηση επενδύσεων.
Στο νέο αυτό ταμείο που θα έχει τελικά έδρα την Ελλάδα και όχι το Λουξεμβούργο, θα μπορούσαν να μεταφερθούν όχι μόνο ακίνητα του Δημοσίου, και κρατικές επιχειρήσεις, αλλά βραχονησίδες, τα μελλοντικά έσοδα από υδρογονάνθρακες, ενώ όπως δήλωσε η Μέρκελ , θα περιλαμβάνει επίσης θυγατρικές και ακίνητα τραπεζών.
Δηλαδή πολύ περισσότερα περιουσιακά στοιχεία απ’ όσα κατέχει σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ, η αποτίμηση των οποίων υπολογίζεται ότι δεν ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ.
Από τα 50 δισ. ευρώ, τα 25 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Από τα υπόλοιπα 25 δισ. ευρώ, το 50% ήτοι 12,5 δισ. ευρώ θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους, και τα άλλα 12,5 δισ. ευρώ για επενδύσεις.
Η διαχείριση του Ταμείου θα γίνεται από τις ελληνικές αρχές, αλλά θα εποπτεύεται από τους ευρωπαικούς θεσμούς. Το νομικό πλαίσιο κάτω από το οποίο θα λειτουργεί το fund θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με τους θεσμούς και με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, προκειμένου να διασφαλίσει διαφανείς διαδικασίες και σωστή τιμολόγηση των περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τις αρχές και τα πρότυπα του ΟΟΣΑ για τη διαχείρηση των κρατικών επιχειρήσεων.
Τα ακίνητα
Στο σφυρι βγάζει η κυβέρνηση και δεκαεφτά ακίνητα. Πρόκειται, σύμφωνα με την Αγορά, για τα:
*Πρώην αμερικανική βάση Ηρακλείου (Γούρνες)
*Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
*Χώροι εγκαταστάσεων και υποστήριξης της Αττικής οδού
*Ερμιόνη
*Ιαματικές πηγές
*Νέα Ηρακλείτσα
*Ξενία Σκιάθου
*Ολυμπιακά Ακίνητα
*Ακίνητα Εξωτερικού
*Ακίνητα Πλάκας, Αθήνα
*Ασπροβάλτα
*Αστέρας Βουλιαγμένης
*Βόρας
*Boutique Hotels
*Castello Bibelli
*Golf Κασσάνδρας
*Αγία Τριάδα
Οι υποδομές
*Περιφερειακά αεροδρόμια
*ΤΡΑΙΝΟΣΕ
• Ψηφιακό μέρισμα
• ΔΕΗ (το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 17%, ενώ το Δημόσιο το 34%)
• Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 30%, ενώ το Δημόσιο το 25%. Επιπλέον το Δημόσιο έχει μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και το δικαίωμα επέκτασης έως το 2046)
• Εγκατάσταση υπόγειας αποθηκεύσεως φυσικού αερίου
• Εγνατία Οδός
• ΕΕΣΣΤΥ (συντήρηση του τροχαίου υλικού του ΟΣΕ)
• ΕΥΑΘ (το Δημόσιο κατέχει 74%)
• ΕΥΔΑΠ (το Δημόσιο κατέχει το 61%)
• Μαρίνες Αλίμου, Νέας Επιδαύρου, Ύδρας και Πόρου
• Μαρίνες Χίου και Πύλου
• ΟΛΠ, ΟΛΘ, 10 περιφερειακά λιμάνια
Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί στους πιστωτές να προχωρήσει άμεσα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις σε όλες τις εκκρεμείς αποκρατικοποιήσεις.
Πρόκειται για τις αποκρατικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων, του Ελληνικού, των ΟΛΠ/ΟΛΘ, Τραινοσέ/ΕΕΣΤΥ, αλλά και άλλων μικρότερων που έχουν «παγώσει» εδώ και έξι μήνες. Η μόνη αποκρατικοποίηση που προχώρησε ήταν αυτή του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος.
Περιφερειακά αεροδρόμια: Είναι η πιο ώριμη και πιο μεγάλη σε αξία αποκρατικοποίηση. Ο επενδυτής έχει υποσχεθεί έσοδα ύψους 10 δισ. ευρώ σε βάθος 40ετίας, εκ των οποίων το 1,2 δισ. ευρώ θα δοθεί προκαταβολικά. Η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση μπορεί να καλύψει το 80% του στόχου των εσόδων που έχει θέσει το ΔΝΤ, ή το 50% του στόχου που έχει θέσει η Κομισιόν για την περίοδο 2015-2018. Εκκρεμεί η έγκριση των Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΔΑ) για τα αεροδρόμια και η έγκριση της σχετικής σύμβασης παραχώρησης από την Ελληνική Βουλή.
Ελληνικό: Κυβέρνηση και επενδυτές πλέον έχουν κάτι περισσότερο από 12 μήνες για να ολοκληρωθεί η υπογραφή της σχετικής σύμβασης.
Ο χρόνος που απομένει έως τον Νοέμβριο του 2016 δεν είναι πολύς, δεδομένου ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προτείνει το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ), ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας να εγκρίνει το ΕΣΧΑΔΑ.
Η εν λόγω αποκρατικοποίηση θα απαιτήσει την έγκριση από τη Βουλή. Βάσει της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί, ο προτιμητέος επενδυτής θα καταβάλει 915 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο σε βάθος 10ετίας. Εξ αυτών τα 300 εκατ. ευρώ θα τα προκαταβάλει αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης.
ΟΛΠ/ΟΛΘ: Σε αντίθεση με ό,τι σχεδιαζόταν, η αποκρατικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) θα κινηθεί σχεδόν παράλληλα με εκείνη του λιμανιού του Πειραιά (ΟΛΠ). Η ζήτηση παραμένει υψηλή και τουλάχιστον δύο στρατηγικοί επενδυτές ενδιαφέρονται για τον ΟΛΠ και άλλοι οκτώ για τον ΟΛΘ. Η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ αρχικά είχε σχεδιαστεί για τα μέσα Σεπτέμβρη.
ΤΡΑΙΝΟΣΕ/ΕΕΣΣΤΥ: Και οι δύο διαγωνισμοί, σύμφωνα με πηγές του ΤΑΙΠΕΔ, θα προχωρήσουν. Για κάθε μία προς αποκρατικοποίηση επιχείρηση, υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενοι. Ετσι δεν τίθεται καν θέμα ανταγωνισμού. Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μπορεί οι Γάλλοι (SNCF) να έχουν αποχωρήσει, αλλά έχουν ενδιαφερθεί μέσω των Ρουμάνων οι Αμερικανοί επενδυτές.
makeleio.gr

ΕΛΓΑ : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 150 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ 8ΜΗΝΑ


Ο ΕΛΓΑ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 150 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των υπηρεσιών (ανά την Επικράτεια) του ΕΛΓΑ.
Η διάρκεια των συμβάσεων είναι 8 μήνες.
Η κατανομή των θέσεων περιγράφεται στον πίνακα:

aftodioikisi.gr
150 8mhna elga

Τέλος στο χύμα τσίπουρο θέλει να βάλει ο ΟΟΣΑ – Τι προτείνει για πετρελαιοειδή και ζυθοπαραγωγούς


Συστάσεις για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στους κλάδους των ποτών και των πετρελαιοειδών περιλαμβάνει η δεύτερη «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ που παραδόθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας.
Συνολικά οι εμπειρογνώμονες του Οργανισμού εξέτασαν 482 νομοθετικές ρυθμίσεις που διέπουν τη λειτουργία των κλάδων αυτών, καθώς και της κλωστοϋφαντουργίας και του μηχανολογικού εξοπλισμού, τομείς στους οποίους δεν βρέθηκαν εμπόδια στον ανταγωνισμό.
Οι συστάσεις που περιλαμβάνονται στην εργαλειοθήκη προβλέπουν 82 αλλαγές στον κλάδο των ποτών και έξι στα πετρελαιοειδή. Όλες έχουν τεθεί υπ’ όψιν της κυβέρνησης προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις.
Το «χύμα» τσίπουρο
Η μελέτη του κλάδου των ποτών ο ΟΟΣΑ επικεντρώνεται στην παραγωγή και διακίνηση «χύμα» τσίπουρου και συναφών προϊόντων και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ετησίως 17 – 19 εκατ. λίτρα τσίπουρου διακινούνται αφορολόγητα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός.
Το μέγεθος αυτό προκύπτει αν υπολογίσει κανείς την παραγωγή των 67 μεγάλων μονάδων του κλάδου (3 εκατομμύρια λίτρα που φορολογούνται με 12,75 ευρώ ανά λίτρο καθαρής αλκοόλης) και των 30.000 περίπου μικρών αποσταγματοποιών (που δηλώνουν ότι παράγουν 5-7 εκατ. λίτρα και έχουν πολύ μικρότερη φορολογία, 1,33 ευρώ ανά λίτρο αλκοόλης). Τα μεγέθη αυτά συγκρίνονται με τη συνολική ποσότητα που διακινείται στην αγορά, η οποία -σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ- είναι 24 εκατ. λίτρα.
Η πρόταση του Οργανισμού είναι να καταργηθεί η διακίνηση «χύμα» τσίπουρου, ούτως ώστε όποιες ποσότητες δεν είναι τυποποιημένες να κατάσχονται και να περιοριστούν οι μικροί παραγωγοί αποκλειστικά στην κάλυψη των δικών τους αναγκών.
Η πρόταση αυτή, όπως αναγνωρίζει ο ίδιος ο Οργανισμός, είναι βλαπτική για τα συμφέροντα των μικρών αποσταγματοποιών, αλλά έχει το πλεονέκτημα ότι η εφαρμογή της μπορεί εύκολα να ελεγχθεί.
Εναλλακτικά προτείνεται να υποχρεωθούν οι μικροί παραγωγοί να εκδίδουν φορολογικά παραστατικά, κάτι που όμως έχει το μειονέκτημα της δυσκολίας στους ελέγχους.
Η μπύρα
Για την μπύρα η πρόταση είναι να θεσπιστεί κλιμακωτή φορολογία στους μικρούς παραγωγούς, ούτως ώστε να τους δοθούν κίνητρα, όπως ισχύει και σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Προτείνεται επίσης η άρση σειράς εμποδίων όπως τα ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα για εγκαταστάσεις παραγωγής μπύρας, οινοπνευματωδών, εμφιάλωσης, επεξεργασίας νερού, κ.α., η υποχρέωση των ζυθοποιείων να διαθέτουν ξεχωριστή αποθήκη πρώτων υλών, η απαγόρευση παραγωγής ξυδιού και αλκοολούχων ποτών από τα οινοποιεία κ.α.
Πετρελαιοειδή
Στον κλάδο των πετρελαιοειδών οι προτάσεις του ΟΟΣΑ επικεντρώνονται στο καθεστώς τήρησης των αποθεμάτων ασφαλείας καυσίμων και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την κατάργηση της ελάχιστης διάρκειας των συμβάσεων τήρησης, τη θέσπιση υποχρέωσης να τηρούνται αποθέματα για το σύνολο των προϊόντων, τη διευκόλυνση της τήρησης αποθεμάτων σε άλλη χώρα – μέλος της ΕΕ (που επιτρέπεται ήδη από τη νομοθεσία) κ.ά..



aftodioikisi.gr

Παρατείνεται η καταβολή της α’ δόσης του φόρου εισοδήματος


Παρατείνεται έως την 31η Αυγούστου η ημερομηνία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου που θα προκύψει από τις φορολογικές δηλώσεις του έτους 2014. Η νομοθετική ρύθμιση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με την ΠΝΠ για τις τράπεζες.
Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9), που είχε παραταθεί μέχρι την 27η Ιουλίου 2015, παρατείνεται εκ νέου ως και την 26η Αυγούστου 2015.
Εξάλλου, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει ότι η έναρξη ισχύος των νέων συντελεστών ΦΠΑ, όπως αυτοί διαμορφώθηκαν με το ν. 4334/2015, είναι η 20η Ιουλίου.
Ειδικότερα για τα ξενοδοχεία, ο συντελεστής διαμορφώνεται σε 6% κατά τη μεταβατική περίοδο από 20 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου 2015.



aftodioikisi.gr

Πώς θα υλοποιούν οι δήμοι διαγωνισμούς στη διάρκεια της τραπεζικής αργίας


Τη φόρμουλα προκειμένου να μπορούν να υλοποιηθούν διαγωνισμοί κάτω από το καθεστώς της Τραπεζική Αργία Βραχείας Διάρκειας προσδιορίζει το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Πολλοί δήμοι της χώρας έχουν προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις καθώς είναι αναγκαίο να υλοποιηθούν μια σειρά από διαγωνισμοί που είναι σε εξέλιξη. Όπως διευκρινίζεται, θα υποβάλλουν αντί της απαιτούμενης εγγυητικής επιστολής, υπεύθυνη δήλωση με πλήρη στοιχεία του συμμετέχοντα και του αντίστοιχου διαγωνισμού.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο «όσοι διαγωνισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών το χρονικό διάστημα της τραπεζικής αργίας και τυχόν παράτασης αυτής θα διεξαχθούν κανονικά. Αναφορικά με την αδυναμία έκδοσης εγγυητικών επιστολών συμμετοχής ή καλής εκτέλεσης από τα πιστωτικά ιδρύματα, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς, θα καταθέτουν ή θα υποβάλλουν αντί της απαιτούμενης εγγυητικής επιστολής, υπεύθυνη δήλωση με πλήρη στοιχεία του συμμετέχοντα και του αντίστοιχου διαγωνισμού στην οποία θα δηλώνει υπεύθυνα ο συμμετέχων ή ο νόμιμος εκπρόσωπος της συμμετέχουσας εταιρείας ότι: Λόγω της τραπεζικής αργίας, σύμφωνα με τις από 28/6/2015 και 08/07/2015 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τίτλο «Τραπεζική Αργία Βραχείας Διάρκειας»( ΦΕΚ Α 65 /28-06-2015) και «Παράταση διάρκειας τραπεζικής αργίας βραχείας διάρκειας και ρύθμιση θεμάτων συναλλαγών κατά τη διάρκεια αυτής»((ΦΕΚ 1420/08-07-2015 τεύχος Β), θα προσκομίσω χωρίς καμία όχληση εντός 3 εργάσιμων ημερών από την λήξη της τραπεζικής αργίας, την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή συμμετοχής ή καλής εκτέλεσης, όπως απαιτείται από τους όρους της διακήρυξης ».
Να σημειωθεί ότι οι προσφορές των διαγωνισμών θα αποσφραγιστούν, αλλά δεν θα αξιολογηθούν μέχρι την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΙΟΥ κ. ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ , ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ¨ΠΟΛΙΤΗΣ ¨ ΤΗΣ ΧΙΟΥ


Αγαπητέ Πολίτη,
Η ευθύνη για την αύξηση του ΦΠΑ στα Νησιά έχει όνομα: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Και τα γεγονότα είναι συγκεκριμένα. Όσο η ΝΔ ήταν στην Κυβέρνηση απέκρουσε με επιτυχία κάθε σκέψη αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, όπως αποδεικνύεται στο γνωστό email Χαρδουβελη.
Όμως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και με την επιστολή Βαρουφάκη το Φεβρουάριο και την 47σελιδη πρόταση Τσίπρα τον Ιούνιο πρότεινε η ίδια την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος, και φυσικά μετά δεν το πήρε πίσω. Το Δημοψήφισμα, το ΟΧΙ, οδήγησε σε κλειστές τράπεζες, σε κίνδυνο να χαθούν περιουσίες, σε κίνδυνο να βγούμε από το Ευρώ. Οδήγησε στην κατάρρευση της διαπραγματευτική δύναμης της χώρας.
Η τελική συμφωνία περιείχε δέκα φορές περισσότερα μέτρα από όσα χρειαζόμασταν προ εξαμήνου. Ευθύνη της Κυβέρνησης το πάγωμα της οικονομίας, όταν το 2015 από 2,5% ανάπτυξη που περιμέναμε, τώρα περιμένουν 4% ύφεση!  Η επιλογή των μέτρων επίσης επιλογή της Κυβέρνησης. Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ πρότειναν όλα τα μέτρα, έκαναν τις επιλογές που ήθελαν.
Η Βουλή δε διάλεξε μέτρα, ψήφισε την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, ψήφισε το άνοιγμα των τραπεζών και την προστασία της περιουσίας του κόσμου. Ενώ με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα βγαίναμε από το Μνημόνιο τέλος Φεβρουαρίου, τώρα υπογράψαμε για αλλά 3 χρόνια! Οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν.
Η αρχική διατύπωση όπως κατατέθηκε στην Επιτροπή εξαιρούσε την κατάργησης του ΦΠΑ των "απομακρυσμένων νησιών" και προφορικά η Κυβέρνηση συζητούσε την αντικατάσταση με τον όρο "παραμεθόρια νησιά", με αποτέλεσμα να μη συμπεριλαμβάνεται ο Νομός Χίου. Όμως προς τη λήξη της συνεδρίασης, και μετά που είχε ολοκληρωθεί το δικαίωμα παρέμβασης από Βουλευτές, το κείμενο άλλαξε με νομοτεχνική βελτίωση του Υπουργού Οικονομικών, καταργώντας αυτή την εξαίρεση! Με ευθύνη καθαρά δηλαδή της Κυβέρνησης.
Μετά τιμής,
Νότης Μηταράκης

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη: Δεν ενδιαφέρομαι να διεκδικήσω τη θέση του Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία



Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα οποία γίνεται αναφορά ότι προτίθεμαι να διεκδικήσω τη θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι :

  • Πρώτον, ουδέποτε εξεδήλωσα την πρόθεση να συμμετάσχω στη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ξεκαθαρίζω μια και καλή, ότι δεν ενδιαφέρομαι να διεκδικήσω τη θέση αυτή.
Δεύτερον, πιστεύω ότι η Αυτοδιοίκηση είναι ο σημαντικότερος κρατικός θεσμός, που βρίσκεται εγγύτερα από οποιονδήποτε άλλον στον πολίτη και στις ανάγκες της καθημερινότητάς του. Ως Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. δηλώνω παρόν στην εθνική προσπάθεια για τη δημιουργία μιας Δυνατής Ελλάδας. Με τη δύναμη που μας δίνει η εμπιστοσύνη της κοινωνίας των πολιτών, προχωράμε μπροστά, για το θεσμικό εκσυγχρονισμό του Κράτους μας και την προώθηση των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων

Η ΙΣΟΡΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΗΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΩΝ

O φορητός πυροσβεστήρας είναι ένα απαραίτητο εργαλείο σε κάθε χώρο εργασίας τα τελευταία χρόνια, κυρίως επειδή οι κυβερνήσεις έχουν αναγνωρίσει τον ζωτικό ρόλο που έχουν στην πυρασφάλεια και έχουν καταστήσει παράνομο να μην υπάρχει πυροσβεστήρας σε κάθε εργασιακό χώρο.
Έχετε ποτέ όμως αναρωτηθεί πόσο καιρό υπάρχουν ή ποιος τα επινόησε;
Η απάντηση σε αυτό εξαρτάται αρκετά από το τι εννοούμε όταν λέμε πυροσβεστήρα. Το πρώτο παράδειγμα που αναγνωρίστηκε ως συσκευή πυρόσβεσης μπορεί να βρεθεί σχεδόν 200 χρόνια πριν. Ο George Manby έκανε αυτήν την επανάσταση στην Αγγλία το 1813 με κάτι που ονομαζόταν Extincteur. Αυτό αποτελούνταν από ένα δοχείο χαλκού το οποίο είχε μέσα του τρία γαλόνια διαλύματος ανθρακικού καλίου και πεπιεσμένο αέρα. Αυτό ήταν το πρώτο παράδειγμα της βασικής αρχής πίσω από όλο αυτό που ονομάζουμε πυροσβεστήρα σήμερα.
Η ευρηματικότητα του Manby δεν σταμάτησε όμως με αυτήν την συσκευή, καθώς δημιούργησε διάφορες άλλες μικρές εφευρέσεις σχετικά με την εκμετάλλευση της δύναμης μικρών εκρήξεων. Ένα από τα πιο γνωστά είναι το Manby Mortar που χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στη διάσωση πλοίων σε έκτακτη ανάγκη, με την εκτόξευση σχοινιών από την γη πάνω στα σκάφη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΟ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ .


C:\Users\user\Documents\ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ\ΦΩΤΟ\Μάρκος.jpg
Αν μελετήσει κανείς  την πορεία των τελευταίων μηνών και αν  ανήκει στους πληβείους αυτής της ζωής, θα δει πως ξεκίνησε  με την ελπίδα  ότι κάτι επιτέλους θα αλλάξει σ’ αυτόν τον έρμο τόπο   με την κατάργηση των μνημονίων με ένα μόνο νόμο, ένιωσε περηφάνια, γιατί νόμιζε πως όλους αυτούς τους μήνες γινόταν  ισχυρή  διαπραγμάτευση για τη ζωή του και το μέλλον των παιδιών του, θυμό,  γιατί στην πορεία έβλεπε την αμείλικτη στάση των δανειστών, που θα χόρευαν πεντοζάλη ειρήσθω εν παρόδω, πείσμα για την αισχρή χειραγώγηση των μεγαλοκαναλαρχών, εγχώριων και ξένων,  οι οποίοι  γνήσια ζυμάρια της αστικής τάξης, σάρκα από τη σάρκα του καπιταλισμού, έδωσαν με τα παπαγαλάκια τους,  τους συστημικούς δημοσιογράφους, επάξια τη μάχη της υποταγής του λαού μας στο ντόπιο και ευρωπαϊκό κεφάλαιο.
Συνισταμένη όλων αυτών,  να  συνθλιβεί  ο λαός , ανάμεσα σε  ένα  « Ναι» σε όλα για την πατρίδα- κεφάλαιο  και  στο κυβερνητικό ψευδεπίγραφο  «όχι», που κατέληξε στο «Ναι» από όλο το φάσμα των αστικών δυνάμεων στη βουλή, που κομπορημονούν για τη διάσωση της πατρίδας και την εκτέλεση με αργό θάνατο του λαού.
Τελικό αποτέλεσμα, για τους «κολασμένους» του Ναι και του Όχι,  μούδιασμα, απογοήτευση, τρόμος για το αύριο μιας χώρας που υποφέρει από τη σιδερένια μπότα του καπιταλισμού και των  συμφέροντων που εκπροσωπεί.
Οι θεωρίες και οι κουβέντες πολλές:. «Οι δανειστές μας φταίνε, που είναι εκβιαστές, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που λέγανε μόνο ναι, η απειρία του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είχε σχέδιο Β΄, χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις φίλα το, το καημένο το παλικάρι (Τσίπρας) δεν το ήθελε να φτάσουμε μέχρι εδώ, τον ανάγκασαν...» και πολλά άλλα που ορίζουν την πλειοψηφική προς το παρόν κοινωνική και πολιτική συνείδηση του λαού μας,  το διαβρωτικό ρόλο των αστικών δυνάμεων, τον καταλυτικό ρόλο του οπορτουνισμού δεξιού (ΣΥΡΙΖΑ) και αριστερού (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ)  και σαφώς υποδεικνύουν τη δουλειά, τα καθήκοντα  και τα πρέπει του κόμματος που αντικειμενικά απέμεινε να φυλάει από τη σκοπιά της εργατικής τάξης τις  Θερμοπύλες , του ΚΚΕ.
Σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής είχαμε  τέσσερις συστημικές τοποθετήσεις με κοινή συνισταμένη τον εγκλωβισμό του λαού με αποπροσανατολιστικές διαφοροποιήσεις μεν, καθαρά εντός των τειχών του  αστικού πολιτικού συστήματος δε.
·         ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ και νεκραναστημένοι  παραπόταμοι (ΔΗΜΑΡ) δήλωσαν και ψήφισαν,  οι συμμετέχοντες  από αυτούς στη βουλή, το  «είμαστε εδώ και σας στηρίζουμε στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ»,  άλλως πως και τεχνηέντως , το έθεσε ο κ. Μεϊμαράκης εκ μέρους της ΝΔ, «εμείς στηρίζουμε με την ψήφο μας, εσείς εφαρμόζετε»,  αποδεικνύντας το «τοις κείνων( του κεφαλαίου) ρήμασι πειθόμενοι.»
·         Η φασιστική  εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» πιστή στη χιτλερική γραμμή  της πατριδοκαπηλίας, περιέγραψε την Ελλάδα του καπιταλισμού με δραχμή , του «πατριωτικού» κεφαλαίου που σέρνει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια τους άλλους καπιταλιστές, της πρόσδεσης σε άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα πχ Ρωσία, της εθνικής παραγωγής από εθνικόφρονα αφεντικά, (Μιχαλολιάκος) και του κράτους εκτάκτου ανάγκης για τον καπιταλισμό.(Πουλαντζάς για το φασισμό)
·         ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με πόνο ψυχής, δακρύβρεχτα, με συναισθηματικούς τόνους αλά Μάρθα Βούρτση, προχώρησαν εξ αντικειμένου ως κυβέρνηση στην ψήφιση του πιο επαχθούς μέχρι τώρα μνημονίου 3, ενώ ευτράπελη νότα αποτέλεσε η ομάδα Λαφαζάνη με τους 32 τσάμπα μάγκες-αφού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ ψήφιζαν ναι, γιατί να «καούν» άλλωστε-οι οποίοι καταψήφισαν τα μέτρα, αλλά στηρίζουν την κυβέρνηση  που παίρνει τα μέτρα, ξεπερνώντας το γνωστό «και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ,ορίζοντας την επιτομή του οπορτουνισμού- καιροσκοπισμού.
·         Σε ρόλο απατημένης συζύγου μέσα σε όλο αυτό το πολιτικό τοπίο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλα δίκτυα και «νέα» κινήματα της παρηγορητικής πολιτικής «ιατρικής» του καπιταλισμού, που για πολλοστή φορά έπαιξαν του ρόλο του μαϊντανού του ΣΥΡΙΖΑ,  για να διαψευστούν οικτρά. Αμετανόητοι καλούν  «να μη γίνει το όχι του λαού ναι», δείχνοντας,  πως δεν πήραν είδηση τα χαλκεία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Αυτό που αποτελεί γεγονός, είναι ότι τα «μαξιλαράκια» της επόμενης μέρας είναι εδώ, το σύστημα μελετά  τρόπους να αποκόψει τη ριζοσπαστικοποίηση του λαού, την προσέγγιση των κομμουνιστών και είναι σίγουρο πως αξιοποιεί τους πρόθυμους να ενδώσουν είτε συνειδητά είτε με αυταπάτες.
Από όλα τα παραπάνω προκύπτει η ανάγκη να δώσουμε τη δική μας απάντηση με βάση , όχι βολουνταριστικές και νεομαρξιστικές θεωρήσεις που σαν χάρτινοι πύργοι έχουν καταρρεύσει, αλλά με τον ταξικό μπούσουλα. Αναφέρει ο Λένιν στις συστατικές πηγές του μαρξισμού:
«Οι άνθρωποι ήταν πάντα και θα είναι πάντα τα απλοϊκά  θύματα της  εξαπάτησης και της αυτό-εξαπάτησης στην πολιτική,  ωσότου μάθουν  να  ανακαλύπτουν τα  συμφέροντα τούτης  ή εκείνης της τάξης πίσω από όλες τις ηθικές, θρησκευτικές, πολιτικές και κοινωνικές  φράσεις διακηρύξεις  και υποσχέσεις. Οι  υποστηρικτές των μεταρρυθμίσεων και των βελτιώσεων  θα εξαπατούνται πάντα από τους υπερασπιστές  του παλιού  ωσότου συνειδητοποιήσουν ότι  κάθε παλιός  θεσμός, όσο βάρβαρος και σάπιος μπορεί  να φαίνεται πωςείναι, διατηρείται από τις δυνάμεις  τούτων ή εκείνων των κυρίαρχων τάξεων. Και υπάρχει μόνο ένας τρόπος για νασπάσουμε την αντίσταση αυτών των τάξεων: να βρούμε μέσα στην ίδια την κοινωνία που μας περιβάλλει τις δυνάμεις εκείνες που μπόρούν – και λόγω της  κοινωνικής τους θέσης οφείλουν- να αποτελέσουν τη δύναμη  την  ικανή να σαρώσει το παλιό και να δημιουργήσει το νέο, και να διαφωτίσουμε και να οργανώσουμε αυτές τις  δυνάμεις για την πάλη.» (Προσβεστσένιγιε, Νο 3, Μάρτιος 1913 Πηγή: Λένιν, Collected WorksProgress Publishers, Μόσχα 1977, τομ 19 σελ 21-28)
Ας αναρωτηθούμε λοιπόν με βάση το Λένιν,η ΕΕ είναι ευαγές ίδρυμα ή   άντρο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας,  ένωση του κεφαλαίου που ξεκίνησε ως  συνθήκη χωρών του χάλυβα και του άνθρακα;
Η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Ολάντ, ο Ντράγκι, ο Ντάινσεμπλουμ  και το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό της ΕΕ,  είναι απλά σκληροί και μοχθηροί ως άνθρωποι, μισέλληνες ή πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα είναι καπιταλιστές, που περιφρουρούν την κερδοφορία του κεφαλαίου  τόσο ανά χώρα που εκπροσωπούν, όσο και σε επίπεδο ένωσης;
H διαπραγμάτευση είτε με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφορούσε τελικά στα ζωτικά συμφέροντα των πληβείων ή των πατρικίων;
Τα μεγάλα ναι και τα μεγάλα  όχι , ως νοηματοδοτήσεις  της αστικής τάξης και των κομμάτων της,  τι αποτελέσματα έφεραν αν ιδωθούν στη βάση  της βασικής αντίθεσης που αφορά στην αντίθεση κεφαλαίου εργασίας;
Κριτήριο της επιστημονικής αλήθειας θα είναι η πράξη ή η πολιτική σχιζοφρένεια τύπου Λαφαζάνη και  λοιπών που έχουν αναγάγει σε επιστήμη τον πολιτικό ερμαφροδιτισμό;
Ο Γληνός έγραφε για το κράτος, «Η θεωρία το κράτος υπεράνω των τάξεων τη στιγμή που υπάρχουν τάξεις, είναι καθαρό ξεγέλασμα για να κρύψει την πραγματικότητα, δηλαδή το κράτος υπέρ της άρχουσας τάξης…».
Δεν είναι λοιπόν καθαρό ξεγέλασμα, οι θεωρίες των κομμάτων του αστικού φάσματος, που με δακρύβρεχτες κορόνες, κόπτονται για την εθνική συνεννόηση, για να σωθεί η πατρίς, όταν ο λαός τσακίζεται και σώνονται, τραπεζίτες , χρηματιστές και επιχειρηματικοί όμιλοι;
Γλαφυρά ο Μαρξ αναφέρει, «Το κεφάλαιο το τρομάζει η έλλειψη κέρδους ή το πολύ μικρό κέρδος. ..Όταν το κεφάλαιο έχει το ανάλογο κέρδος γίνεται κάτι παραπάνω από τολμηρό. Με 10% αισθάνεται τον εαυτό του σίγουρο και μπορεί να το χρησιμοποιήσει  κανείς παντού. Μες 20% γίνεται ζωηρό. Με 50% γίνεται θετικά παράτολμο. Με 100% τσαλαπατά όλους τους ανθρώπινους νόμους.Με 300% δεν υπάρχει έγκλημα που να μη ριψοκινδυνεύει να το διαπράξει ακόμα και με κίνδυνο να πάει στην κρεμάλα.» (Το Κεφάλαιο, τόμος 1,  σελ 785 Σύγχρονη εποχή)
Το ΚΚΕ, ως κόμμα της εργατικής τάξης,  με αυτά τα μεθοδολογικά εργαλεία , ανέλυε και αναλύει τη σύγχρονη πραγματικότητα σε επίπεδο χώρας, ΕΕ και στον κόσμο. Γι αυτό και  αντικειμενικά έπρεπε να πάρει την ξεκάθαρη θέση για ακύρωση στην πράξη του ψευτοδιλήμματος του δημοψηφίσματος. Έπρεπε το κόμμα,  μετά την άρνηση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει και το ερώτημα του ΚΚΕ στο  ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος,  να αποκαλύψει τις ταξικές ορίζουσες της απάτης που συντελούνταν σε βάρος του λαού, που  από την αρχή τον καλούσαν οι αστοί και όλα τα κόμματά τους- ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να ψηφίσει  ένα μεγάλο ναι στον καπιταλισμό, ναι στον αφανισμό του, ναι στο μνημόνιο 3, για να παραμείνει στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, με άλλα λόγια να υπογράψει δήλωση μετανοίας  στο σύστημά τους. Αν το ΚΚΕ δεν είχε αυτή τη στάση στην ουσία θα συνέπραττε , θα ήταν συνένοχο στο έγκλημα.
Με την ίδια λογική, το ΚΚΕ απορρίπτει και το δήθεν σχέδιο Β΄ της λεγόμενης «αριστερής πλατφόρμας», της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ, που ενώ το προηγούμενο διάστημα  με επαναστατικές κορόνες, μιλούσαν για την κατάργηση του μνημονίου και στήριζαν ως σκαλοπάτι για τη δήθεν ρήξη τη διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης, προωθούσαν  επί της ουσίας το σχέδιο για μια καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής, που σημαίνει νέα δεινά, νέες εξαρτήσεις, σημαίνει ο λάος και πάλι να διαλέξει ξένη σημαία να υπηρετήσει, αυτή των τμημάτων της αστικής τάξης στη χώρα μας που θα επιλέξουν μια τέτοια προοπτική.
Η μαρξιστική-λενινιστική ανάλυση του ΚΚΕ, για την οποία κάποιοι βγάζουν σπυράκια μόλις την ακούν , το οδήγησε το 2012 να απορρίψει τα καλέσματα του ΣΥΡΙΖΑ για ενότητα της αριστεράς και για αντίστοιχη κυβέρνηση, θέση που πλήρωσε εκλογικά το ΚΚΕ, αλλά δε μετάνιωσε ρούπι, γιατί το δίκιο δεν είναι συνάρτηση εκλογικών ποσοστών, αλλά ταξικής ανάλυσης και θέσης. Ένα μαρξιστικό κόμμα οφείλει να περιφρουρεί την αυτοτέλεια του, να βρίσκεται μέσα στο λαό, να παλεύει μαζί του και για τα άμεσα τωρινά, τα καθημερινά άλλά  και για τα μεγάλα ιστορικά μελλούμενα, όμως  δεν μπορεί είναι σπορά της τύχης , έρμαιο του τακτικισμού, της  λογικής το κίνημα είναι το παν , ο τελικός στόχος, τίποτε.(Bernstein).
Από εδώ πηγάζει και ο ιστορικός του ρόλος να εμπνεύσει την εργατική τάξη, ώστε ή ίδια να παλέψει, να αγωνιστεί, για να απελευθερώσει όχι μόνο τον εαυτό της μα και το σύνολο του καταπιεσμένου λαού.
Γι αυτό η πρόταση του ΚΚΕ,  είναι η πραγματική εναλλακτική λύση για να σταματήσει ο σημερινός κατήφορος για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, αφού στηρίζεται σε δύο βασικούς και διαλεκτικά συνδεδεμένους πυλώνες. Τη Λαϊκή συμμαχία από τη μια, δηλαδή τη συμμαχία του εργάτη, του υπάλληλου, του αγρότη, του μικροεπαγγελματία, του καταπιεσμένου με αιχμή τη ρήξη με τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής και τη λαϊκή εξουσία και οικονομία από την άλλη, που σημαίνει το λαϊκό κράτος της κοινωνικής συμμαχίας, συγκεντρώνει τα κοινωνικοποιημένα μέσα παραγωγής στα χέρια του, ο λαός γίνεται αφέντης στον πλούτο που παράγει, αποδεσμεύεται η χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, διαγράφεται μονομερώς το χρέος, σταματά η σημερινή απομόνωση, η χώρα έχει ισότιμες και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με όλους, στηριγμένη στις παραγωγικές της δυνάμεις, στο λαό της, στην κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Η λύση που προτείνει στο λαό το ΚΚΕ, γιατί μόνο αν το αποφασίσει εκείνος μπορεί να υλοποιηθεί, αφού εκείνος θα είναι ο πρωταγωνιστής και ο εγγυητής μιας δύσκολης και γεμάτο θυσίες και αγώνες πορείας, δε διαπραγματεύεται με τους καπιταλιστές για τα χρέη που οι ίδιοι δημιούργησαν, γιατί δεν τα αναγνωρίζει, δεν κλείνει τις  τράπεζες και τις επιχειρήσεις, γιατί τα κοινωνικοποιεί και τα μετατρέπει σε λαϊκή ιδιοκτησία, δε συναγελάζεται-εξευτελίζεται στα σαλόνια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, γιατί αποχωρεί.
Η λύση του  ΚΚΕ θα ανασυγκροτήσει παραγωγικά τη χώρα , θα την κάνει αυτάρκη στα βασικά διατροφικά προϊόντα, θα ανασυγκροτήσει τη βαριά και τη μεταποιητική βιομηχανία,θα αξιοποιήσει ολόπλευρα τον πλούσιο  ορυκτό πλούτο, θα απαλύνει τα βάρη του λαού μας μέσα από ένα καθολικό, δημόσιο και δωρεάν σύστημα Παιδείας, Υγείας και Πρόνοιας, θα προστατέψει το περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά, όχι με μαγικό ραβδί μα με σκληρή πάλη το λαού σε πολλά μέτωπα, με θυσίες για μια ανθρώπινη κοινωνία που η εργατική δύναμη δεν θα είναι εμπόρευμα.
Σήμερα που τα φασιστικά σκυλιά αλυχτούν, σήμερα που οι αστοί και το πολιτικό τους προσωπικό σε αγαστή συνεργασία με τους μεγαλοκαναλάρχες, την υποδουλωμένη δημοσιογραφία και την εξαγορασμένη συνειδησιακά πανεπιστημιακή διανόηση, βυσσοδομούν πάνω στο  σώμα του λαού, προσπαθώντας να τον πείσουν για το μονόδρομο της καπιταλιστικής ζούγκλας, για μια ζωή χωρίς μέλλον, σήμερα πρέπει αυτός ο λαός να σηκώσει το ανάστημά του. Να γράψει ξανά στις σημαίες του τα συνθήματα της αλληλεγγύης, του αγώνα, της διεκδίκησης, της ταξικής πάλης, της  ρήξης και ανατροπής.

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

O Συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τασούλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Η χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο καιγόταν με ανθρώπινα θύματα και τεράστιες καταστροφές. Την ίδια στιγμή ελάμβανε χώρα κυβερνητικός ανασχηματισμός, προκειμένου να αντιμετωπιστεί σοβαρή ρήξη στο εσωτερικό της πλειοψηφίας.
Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ενεπλάκη και στα δύο.  Μετείχε με εναέρια και επίγεια μέσα στις προσπάθειες κατάσβεσης όπου  και σημειώθηκε ατυχές συμβάν με την αναγκαστική προσγείωση πυροσβεστικού αεροσκάφους στη Λακωνία, χωρίς ευτυχώς οι πιλότοι να υποστούν κάτι σοβαρό, ενώ στον ανασχηματισμό αντικαταστάθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός  Εθνικής Αμύνης.
Ο κ. Π. Καμμένος, Υπουργός Εθνικής Αμύνης, την Παρασκευή το πρωί εγκαινίασε χρήσιμο δημόσιο έργο στην Ικαρία που εκτελεί η ΔΙΔΕΡΓΩΝ. Ενόψει της έκτασης των πύρινων μετώπων και της πτώσης του Canadair η στρατιωτική ηγεσία που συνόδευσε τον Υπουργό στην Ικαρία επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα με το ελικόπτερο Σινούκ με το οποίο και είχε μεταβεί. Ο κ. Καμμένος παρέμεινε στην Ικαρία. Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε από την απουσία του κ. Καμμένου εκτός Αθηνών, ενώ οι φωτιές μαίνονταν, επέστρεψε στην Αθήνα αργά το απόγευμα της Παρασκευής με SUPER PUMA που μετέβη στην Ικαρία από τη Χίο.
Το ίδιο βράδυ και ενώ εμφανίστηκε στις κάμερες για να καταγγείλει προσπάθεια αποσταθεροποίησης, επέστρεψε στην Ικαρία με το SUPER PUMA.
Την Κυριακή το πρωί C-130 απογειώθηκε από Ελευσίνα και μετέβη στην Ικαρία προκειμένου να μεταφέρει τον κ. Καμμένο για πραγματοποίηση προγραμματισμένης επίσημης επίσκεψης στο Τελ Αβίβ.
Είναι άγνωστο εάν ο κ. Καμμένος θα επιστρέψει στην Ικαρία ή στην Αθήνα μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, ωστόσο διερωτάται κανείς τι εννοούσε όταν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου κατήγγειλε απόπειρα αποσταθεροποίησης. Αποσταθεροποίησης της χώρας ή των διακοπών του;

Αλλά και αν δεν μας απαντήσει, είναι βέβαιο πως θα απαντήσει ο ελληνικός λαός που κρίνει τους πάντες, ιδιαίτερα αυτές τις πάρα πολύ δύσκολες ώρες που ο καθένας οφείλει να είναι στο πόστο του και να κάνει τη δουλειά του».

Παροχή εισιτηρίων σε παιδιά ανέργων για δωρεάν είσοδο στο θαλάσσιο πάρκο αναψυχής «Bloom».



Το Εργατικό Κέντρο Χίου σε συνεργασία με την επιχείρηση ΚΟΥΤΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ, ΜΑΝΩΛΑΚΗ-ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΣΑΡΑΝΤΙΝΗ Ο.Ε. (BLOOM waterpark) προσφέρει στα παιδιά των ανέργων συναδέλφων  καθώς και στα παιδιά μελών σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου εισιτήρια για δωρεάν είσοδο κατά την καλοκαιρινή περίοδο από 15/08/2015 έως και 13/09/2015.

Οι εγγραφές θα γίνονται στη Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου από τη Δευτέρα 03/08/2015  και μέχρι τη λήξη του προγράμματος, στις ώρες λειτουργίας του Κέντρου (Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 08:00-14:00 & 18:00-20:00 και Τετάρτη 08:00-14:45).

Οι κηδεμόνες που είναι κάτοχοι κάρτας ανεργίας θα πρέπει να την προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ: 22710-23550.