Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΡΑΣΗΣ



Το Εργατ/κό Κέντρο Χίου και το Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ προσκαλούν όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία της δύναμής τους σε κοινή σύσκεψη τη
ΤΕΤΑΡΤΗ 28/9/2011 στις 6 μμ στο Εργατ/κό Κέντρο Χίου με θέμα:
« Οργάνωση της Δράσης μας και των απεργιακών κινητοποιήσεων

Η ΣΦΙΓΓΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ




Η ΣΦΙΓΓΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

δετός Χίου-άρχισε γλώσσα μ'

Chios "O Kampos"

Chios Genesis "The Blessed Island"

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ




Στον Δήμο Χίου ψάχνουν νέο χώρο προκειμένου να στεγάσουν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του 1ου Γυμνασίου Χίου, καθώς λόγω των εργασιών ανακατασκευής του κτιρίου στο 1ο Γυμνάσιο Χίου, πρέπει να γίνει η μεταστέγασή του. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος συγκρότησε εκτιμητική επιτροπή, που πρόεδρός της είναι ο Ν. Νύκτας.

ΠΗΓΗ chiospress.gr

Η ΧΙΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΑΙΠΟΥΣ




Η ΧΙΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΑΙΠΟΥΣ

"Αρχιπέλαγος"-Χορωδία Χίου (Οινούσσες 01-08-11)

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΑΙΠΟΣ




ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΑΙΠΟΣ

3 ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΔ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γράφει: Πολλάτου Μαρίνα ---

Μόνο εύκολη δεν αναμένεται να είναι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του πρώτου προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Βορείου Αιγαίου, αφού, παρά την υπεροχή τού ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο συσχετισμών, ο υποψήφιος που υποστηρίζει το κυβερνών κόμμα, ο δήμαρχος Χίου, δε συγκεντρώνει απόλυτη πλειοψηφία. Οπότε, δεδομένων δύο ακόμη υποψηφιοτήτων, των δημάρχων Λέσβου και Λήμνου, κανένα αποτέλεσμα δεν είναι απίθανο.

Με πρόσκληση του πρώτου σε ψήφους δημοτικού συμβούλου του πρώτου σε ψήφους συνδυασμού της εκλογικής γενικής συνέλευσης της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, Παντελή Πατερέλλη, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 3 το μεσημέρι, στα γραφεία τής ΤΕΔΚ Ν. Λέσβου στη Μυτιλήνη, η πρώτη συνεδρίαση της ΠΕΔ. Η συνεδρίαση μοναδικό θέμα θα έχει την εκλογή πενταμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής και πιο συγκεκριμένα προέδρου, αντιπροέδρου, γραμματέα και δύο μελών. Η επιλογή της ώρας, όπως ανέφερε ο κ. Πατερέλλης, έγινε προκειμένου να διευκολυνθούν να έρθουν και να φύγουν απ’ τη Λέσβο τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τής ΠΕΔ απ’ τα υπόλοιπα νησιά.
Στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ μετέχουν οι εννιά δήμαρχοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου, καθώς και οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν την προηγούμενη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στη γενική συνέλευση του οργάνου.
Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Προεδρικού Διατάγματος 75/2011, που ρυθμίζει τα σχετικά με τις ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ, «πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου τής ΠΕΔ εκλέγεται, με μυστική ψηφοφορία, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου που κατά την πρώτη ψηφοφορία συγκεντρώνει τουλάχιστον το 50% συν 1 των παρόντων μελών του διοικητικού συμβουλίου τής ΠΕΔ. Αν δεν επιτευχθεί η εκλογή ύστερα από δύο διαδοχικές ψηφοφορίες, στην τρίτη ψηφοφορία εκλέγεται όποιος εκ των υποψηφίων συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους.».

Ισοψηφία…
Στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται πως, «σε περίπτωση ισοψηφίας, πρόεδρος εκλέγεται ο υποψήφιος του συνδυασμού που έλαβε τις περισσότερες ψήφους κατά τη διαδικασία εκλογής του διοικητικού συμβουλίου τής ΠΕΔ. Σε περίπτωση ισοψηφίας συνδυασμών διενεργείται δημόσια κλήρωση.».
Στελέχη της αυτοδιοίκησης εντοπίζουν και στο σημείο αυτό, όπως και σε άλλα του ίδιου Διατάγματος, θεσμικό κενό, αφού οι δήμαρχοι μετέχουν ex officio στο διοικητικό συμβούλιο, οπότε μόνο εάν υποψήφιοι για την προεδρία είναι δημοτικοί σύμβουλοι μπορεί να τύχει εφαρμογής το παραπάνω εδάφιο. Εκτός κι αν «διασταλτικά» - κι εντελώς αυθαίρετα - στους συνδυασμούς που υποβλήθηκαν στη γενική συνέλευση «νοούνται» ως συμμετέχοντες και οι αντίστοιχοι δήμαρχοι των παρατάξεων που εξέλεξαν συμβούλους.
Με την ίδια διαδικασία θα γίνει και η εκλογή του αντιπροέδρου, του γραμματέα και των δύο μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής τής ΠΕΔ.


Πολύδωρος Λαμπρινούδης, Δημήτρης Βουνάτσος και Αντώνης Χατζηδιαμαντής
Ποιος θα είναι ο πρώτος πρόεδρος;
Όπως είναι διαμορφωμένοι οι συσχετισμοί σε επίπεδο Βορείου Αιγαίου, δεν αποκλείεται το θέμα της ισοψηφίας να είναι καθοριστικής σημασίας για το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος. Υπάρχει, μάλιστα, όπως εκτιμούν εμπλεκόμενοι, σοβαρή πιθανότητα στην τρίτη κατά σειρά ψηφοφορία για την προεδρία να υπάρχουν δύο υποψήφιοι με επτά ψήφους ο καθένας και μία λευκή ψήφος.
Σε ό,τι αφορά στις υποψηφιότητες, θυμίζουμε πως υποψήφιος, και με ανακοινωμένη τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπό του, είναι ο δήμαρχος Χίου, Πολύδωρος Λαμπρινούδης, που όπως φάνηκε και στη γενική συνέλευση μπορεί να ξεκινήσει την κούρσα της προεδρίας με επτά συνολικά ψήφους, και πιο συγκεκριμένα τη δική του, των δημάρχων Σάμου Στέλιου Θάνου, Φούρνων Κορσεών Γιάννη Μαρούση, Ψαρών Κώστα Βρατσάνου, αλλά και Οινουσσών Βαγγέλη Αγγελάκου, καθώς και των δημοτικών συμβούλων Λέσβου Παντελή Πατερέλλη και Σάμου Μανώλη Ματθαίου.
Υποψηφιότητα αναμένεται να θέσει, παρ’ ότι λόγω συσχετισμών χαρακτηρίζεται ως «αουτσάιντερ», και ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, ο οποίος με παλαιότερη δήλωσή του είχε αναφέρει πως «ως δήμαρχος της έδρας και μεγαλύτερου δήμου του Βορείου Αιγαίου, είναι υποχρεωμένος να θέσει υποψηφιότητα». Η συγκεκριμένη ανεξάρτητη υποψηφιότητα ξεκινά με δύο ψήφους, του κ. Βουνάτσου και του δημοτικού συμβούλου Λέσβου Κώστα Φραγκόπουλου.

«Δε μετράμε κουκιά…»
Τρίτη υποψηφιότητα θα είναι του δημάρχου Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, που εμφανίζεται αποφασισμένος πλέον να διεκδικήσει την προεδρία, ώστε όπως τόνισε «να συνεχίσει την ειλικρινή προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για εκπροσώπηση της αυτοδιοίκησης του Αιγαίου».
Ο κ. Χατζηδιαμαντής αποφεύγει να αναφερθεί σε συσχετισμούς, υποστηρίζοντας: «Στη διαδικασία εκλογής της Εκτελεστικής Επιτροπής θα είμαστε 15 αυτοδιοικητικοί, που θα συζητήσουμε και θα κατανοήσει ο ένας τις θέσεις των άλλων για το πώς και με ποιες δυνατότητες, αποφασιστικά, διεκδικητικά και με γνώση, θα παλέψουμε για τα νησιά μας.»
Όπως και στην προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών τού 2010, ο δήμαρχος Λήμνου δηλώνει πως δε δέχεται κανένα χρίσμα και καμμία κομματική στήριξη, ακόμη κι αν του προσφέρεται, σημειώνοντας: «Την ώρα που η χώρα έχει τόσο σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσει, δε νοείται εμείς, οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, να καθόμαστε και να μετράμε τα κουκιά μας.»
Η ομοίως ανεξάρτητη υποψηφιότητα του κ. Χατζηδιαμαντή φέρεται να συγκεντρώνει κατ’ αρχάς τέσσερις ψήφους, τη δική του και του δημοτικού συμβούλου Λήμνου Δημήτρη Βουλγαράκη, αλλά και των δημάρχων Αγίου Ευστρατίου Χαράλαμπου Μακρή και Ικαρίας Χρήστου Σταυρινάδη, που ψήφισαν το συνδυασμό «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση» στη γενική συνέλευση.
Με αυτά τα δεδομένα, η ψήφος του Άρη Χατζηκομνηνού, του μοναδικού προσκείμενου στη Ν.Δ. που εκλέχτηκε και μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο, θα είναι καθοριστικής αξίας, ενώ ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Βαγγέλης Παλαιολόγος, πιθανολογείται πως θα ψηφίσει λευκό. Εννοείται πως όλα τα παραπάνω διαφοροποιούνται αν κάποιοι απ’ τους δημάρχους, ιδίως των μικρών νησιών, δεν καταφέρουν να έρθουν την Τρίτη στη Μυτιλήνη ή αν υπάρξει αλλαγή πλεύσης σε σχέση με την ψήφο που τα 15 μέλη του διοικητικού συμβουλίου έδωσαν στη γενική συνέλευση, κάτι που πάντως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει.
emprosnews.gr

Στον Αντώνιο Τσιάρα η μελέτη επικαιροποίησης των περιβαλλοντικών όρων της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Χίου

Στη Χίο και στην αίθουσα διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Νήσου Χίου που βρίσκεται στην αίθουσα του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Αγίου Μηνά συνήλθε σε συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Νήσου Χίου με την προεδρία του Προέδρου του κ. Μιχάλη Φυτούση


Ο Δ/ντής εισηγούμενος στο συμβούλιο λέει τα εξής,
Οι περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας της Κεντρικής μονάδας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Χίου έληξαν στις 31/12/2010. Για την νόμιμη λειτουργία της εγκατάστασης καθώς και τη διεκδίκηση μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ χρηματοδοτήσεων απαιτείται η ανανέωση –επικαιροποίηση των περιβαλλοντικών όρων της εγκατάστασης.
Για το σκοπό αυτό ειγηγούμαι να ανατεθεί σε μελετητικό γραφείο η προετοιμασία του φακέλλου Ανανέωση –Επικαιροποίηση των περιβαλλοντικών όρων στην ΕΕΛ Χίου κι η αποστολή της στις αρμόδιες υπηρεσίες για έγκριση τους.
Προτείνω να ανατεθεί η προετοιμασία στον μηχανολόγο –μηχανικό κ. Τσιάρα Αντώνιο με Α.Μ 13396, με το ποσό των 5.000 ευρώ.
Το συμβούλιο αφού συζήτησε το θέμα , σκέφθηκε και
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ
Να εγκρίνει την ανάθεση μελέτης για την προετοιμασία του φακέλλου Ανανέωση –Επικαιροποίηση των περιβαλλοντικών όρων στην ΕΕΛ Χίου με το ποσό των 5.000 ευρώ στον κ. Αντώνιο Τσιάρα μηχανολόγο –μηχανικό με Α.Μ. 13396.
Εγκρίνει την τροποποίηση του προϋπολογισμού 2011 ως εξής,
Ανοίγει τον κωδικό στα έξοδα αναδιοργάνωσης – μελέτες 16.17.0028 με τον τίτλο «ανανέωση – επικαιροποίηση των περιβαλλοντικών όρων Ε.Ε.Λ.» με το ποσό των 5.000,00€ και μειώνει ισόποσα το πλεόνασμα του προϋπολογισμού που από 12.320,77€ γίνεται 7.320,77€

ΙΑΚΩΒΟΣ ΖΑΝΝΙΚΟΣ: ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ



-Συνέντευξη στον ΗΛΙΑ ΦΥΛΛΑ

Εξωφρενική η κατάσταση στον Οίκο του Ναύτη, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου Συνταξιούχων Ναυτικών κ. Ιάκωβος Ζαννίκος.ο οποίος παράλληλα δηλώνει ότι έχει αρχίσει να υπποβαθμίζεται αισθητα το ναυτικό επάγγελμα



- Γιατί υπάρχει αυτή η καθημερινή εικόνα προσέλευσης ασφαλισμένων, χωρίς να εξυπηρετούνται στον Οίκο Ναύτου Χίου

-«Η έλλειψη επαρκούς αριθμού θεραπόντων ιατρών, έχει επιδεινώσει πολύ την κατάσταση . Δεν επαρκούν οι γιατροί, είναι μόλις δύο τον αριθμό (η τρίτη ιατρός βρίσκεται σε άδεια λοχείας). Έχει λήξει επίσης και η σύμβαση της ελεγκτού ιατρού κυρίας Σακαλή και δεν ανανεώθηκε , και παρά τις προσπάθειές μας για να επεκταθεί η σύμβασή της , δεν καταφέραμε κάτι . Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν και ελεγκτές –ιατροί, οι οποίοι σύμφωνα με την νομοθεσία είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν, και χρέη ελεγκτού εκτελεί ο ένας από τους δύο γιατρούς που έχει απομείνει και έτσι καταλαβαίνουμε, ότι όλοι οι ασφαλισμένοι του Ταμείου εξυπηρετούνται στην ουσία με ένα γιατρό και αυτό μέχρι τις 11 το πρωϊ. Επιπλέον η πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού συνταγολογίου , στερεί χρόνο γιατί πρέπει να γίνει η ανάλογη εκπαίδευση στους χειριστές του . Το Λιμενικό μας παραχώρησε μια κοπέλα η οποία κάνει ότι μπορεί»


- Τι πιστεύετε ότι έφερε τα πράγματα σε αυτή τη δεινή θέση;

Η κατάργηση του υπουργείου Ναυτιλίας μέσα σε όλη αυτή τη σύγχιση κατάργησης φορέων, έφερε αβεβαιότητα και χάος, κανείς δεν ξέρει τι υπάρχει , τι καταργήθηκε, ποιές υπηρεσίες υπάγονται και που, οι συμβάσεις εργαζομένων δεν ανανεώνονται. Ο Οίκος Ναύτου παραμένει αποδυναμωμένος και κάθε μέρα γίνεται πάλη, από ασφαλισμένους που περιμένουν από τις 4 το πρωί να εξασφαλίσουν μια προτεραιότητα . Για την κατάργηση του Υπουργείου Ναυτιλίας, πιστεύω ότι δεν υπήρχε η αντίδραση που έπρεπε από τον εφοπλιστικό κόσμο. Περίμενα πιο δυναμική παρέμβαση, μη πω απαίτηση, να παραμείνει ως είχε το Υπουργείο

-Τι προσδοκίες έχετε από την συγκέντρωση της 27ης Σεπτεμβρίου , στο Εργατικό Κέντρο;


Με την συγκέντρωση της 27ης Σεπτέμβρη, στην οποία έχουμε καλέσει όλους τους φορείς , ξεκινώντας από τους βουλευτές , κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας. Είναι μια μορφή αγώνα. Σας θυμίζουμε ότι πριν σύο μήνες είχαμε προχωρήσει και σε συμβολική κατάληξη του Οίκου Ναύτου Χίου
Είμαστε υπέρ των δυναμικών κινητοποιήσεων και αγωνιζόμαστε και για τους εν ενεργεία ναυτικούς που αύριο θα είναι στη θέση μας και υπέρ των νέων των παιδιών, αυτών δηλαδή που φοιτούν στις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού . Θέλω επίσης να αναφέρω ότι η εκπαίδευση πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν και όχι ιδιωτική. Πρόσφατα άνοιξε στη Χίο μια σχολή μετεκπαιδεύσεως . Η κυρία Λυριτζή που την ίδρυσε ,είναι σύζυγος στελέχους του ΙΜΟ και μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Κάτι ανάλογο επιχειρεί και το ίδρυμα Τσάκου, με τις πρόσφατες δραστηριότητές του .

-Γιατί δεν τα βρίσκετε θετικά αυτά;

. Επιθυμούν να αυξήσουν την προσφορά ναυτικών στο επάγγελμα, για να μειωθούν οι αμοιβές . Γυρίζουμε σε εποχές του 1955 που οι μισθοί ήταν πολύ χαμηλοί . Κάτι τέτοιο επιχειρείται και τώρα. Δεν διαφωνούμε να έλθουν παιδιά στη θάλασσα, αλλά με προϋποθέσεις για εξασφάλιση μισθών . Οι μηνιαίες κρατήσεις σε ένα πλοίαρχο φθάνουν τις 3500 ευρώ και ο συνταξιούχος μετά βίας παίρνει το ένα τρίτο Που πάνε τα χρήματα;

Καλλιμασιά χωριό μας

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΤΡΕΙΣ ΜΥΛΟΙ" ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΩΡΑΚΗ




Η Δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης απεφάσισε την παραχώρηση του ανεμόμυλου στη θέση "Τρεις Μύλοι" στον Δημήτριο Μωράκη, βάσει της παρακάτω εισήγησης:

Θέμα: Πρόταση αξιοποίησης του ανεμόμυλου στη θέση «Τρεις Μύλοι» Βροντάδου, βάση της αίτησης του κ. Δημητρίου Μωράκη.

Εισηγούμενη η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου κα. Δέσποινα Ψώρρα το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, είπε τα εξής:

Τίθεται υπόψη του Σώματος η αριθμ. πρωτ. (Δ.Κ.Β.) 42/14-3-2011 αίτηση του κ. Δημητρίου Μωράκη, καραβομαραγκού, κατοίκου Χίου, η οποία έχει ως εξής:
«Κύριοι, ζητώ να μου αναθέσετε τη λειτουργία του ανεμόμυλου, τον οποίο κατασκεύασα, στη θέση «Τρεις Μύλοι» Βροντάδου, για τους εξής λόγους:
1. Ο ανεμόμυλος έχει αναπαλαιωθεί με απόλυτη πιστότητα προς τον αρχικό και αποτελεί σημαντικό δείγμα των κυκλικών ανεμόμυλων του αιγαιοπελαγίτικου χώρου.
2. Η λειτουργία του μπορεί να αποτελέσει ένα διαδραστικό μάθημα για μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων καθώς επίσης και αντικείμενο εκπαιδευτικών προγραμμάτων περιβαλλοντικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, με πολλές δυνατότητες συνεργασίας με σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού (π.χ. Ολλανδία).
3. Η αναβίωση του κυκλικού ανεμόμυλου μπορεί να γίνει ο κεντρικός άξονας δημιουργίας μικρού θεματικού πάρκου με την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου (δημιουργία μικρού καρνάγιου, αξιοποίηση του δεύτερου ανεμόμυλου ως εκθεσιακού χώρου, δημιουργία ναυτικού μουσείου και αναψυκτηρίου), μπορεί να αποτελέσει μια ελκυστική πολιτιστική και τουριστική πρόταση για τον Βροντάδο αλλά και γενικότερα για το νησί της Χίου.

Η λειτουργία του ανεμόμυλου θα γίνεται δυο φορές το μήνα με κατάλληλες καιρικές συνθήκες σε εργάσιμες μέρες και θα περιλαμβάνει συντήρηση, ξενάγηση και διδασκαλία. Ως αμοιβή ζητώ το ποσό των ……….ευρώ».

Πιστεύουμε ότι πρέπει να ανταποκριθούμε θετικά στην πρόταση του κ. Μωράκη, καθώς η αναβίωση του ανεμόμυλου σε συνδυασμό με τις προτάσεις που παραθέτει στην επιστολή του, θα μπορέσει να αποτελέσει πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό για το νησί μας.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Σ.ΑμεΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29/9/2011




Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία ενημερώνει τα ΑμεΑ, τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους ότι μετά από πλούσια συζήτηση στο κάλεσμα που απηύθυνε για την Παρασκευή 23/9/2011 κοινή ήταν η ανησυχία και η συμφωνία για την έναρξη κινητοποιήσεων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν φορείς γονέων και εργαζομένων.

Με βάση την απόφασή μας καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη έξω από τη Δημαρχία Χίου στις 12 και πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία στις 13:30. Να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος!

Τα βάρη που καθημερινά προστίθενται στην, έτσι κι αλλιώς βεβαρημένη, ζωή των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους, μας έχουν γονατίσει!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ & ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ μέσα από το Σύλλογό μας, μαζί με άλλους φορείς εργαζομένων και συνταξιούχων, Αντιστεκόμαστε και παλεύουμε, για να μην μας συντρίψουν!!!
 ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ!
 Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους σε πρόνοια και ειδική αγωγή. Κάτω τα χέρια από το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Χίου. Λειτουργία του με πλήρη στελέχωση και πλήρη ανάπτυξη. Να μην σταματήσει κανένα παιδί τις αναγκαίες θεραπείες του.
 Καμία υποβάθμιση των Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών επιτροπών. Να έχουν όλα τα ΑΜΕΑ στα νησιά πρόσβαση χωρίς επιπλέον έξοδα. Να μην μεταφερθεί η Πρωτοβάθμια στη Μυτιλήνη.
 Κατ’ επείγοντα μέτρα στήριξης των οικογενειών που περιθάλπουν πολύ βαριά αναπήρους με επιδόματα που να καλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες.

 Πάλη για να μην αγγίξουν τις ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ τα επιδόματα των ΑμΕΑ, με τον νέο κανονισμό που ετοιμάζουν για τη διαβάθμιση της αναπηρίας και την "επανεξέταση" των ΑΜΕΑ. Οι ανάπηροι “μαϊμού” είναι κατασκεύασμα των κομμάτων της εξουσίας."
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΤΟ Δ.Σ.