Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ : " ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΣΦΥΞΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ "

Για αλλαγή σελίδας έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.
Επιτεύχθηκε προσέγγιση, η οποία θα επιτρέψει τη σταδιακή «αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», όπως είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα υλοποιηθεί η συμφωνία για τετράμηνη παράταση που επιτεύχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Eurogroup.
Είμαστε ξανά σε πολύ καλό έδαφος ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, καθώς καταφέραμε μετά από κοπιαστική και εντατική εργασία να φθάσουμε σε μια κατ΄αρχήν συμφωνία, η οποία προβλέπει τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος, με παράλληλα παράταση των ομολόγων του EFSF.
Σημαντικό στοιχείο, ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ, είναι ότι έχει προβλεφθεί και ευελιξία στο πρόγραμμα, οι λεπτομέρειες της οποία θα αποφασισθούν μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.
Οι κύριες δεσμεύσεις της Ελλάδας σύμφωνα με τον κ. ΝτάΙσελμπλουμ είναι να υπάρξουν περαιτέρω διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να μην υπάρξουν μονομερείς δράσεις με αρνητικό αντίκτυπο, να διασφαλίζονται τα πλεονέσματα που θα προκύπτουν από τις διαρθρωτικές ρυθμίσεις.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ακόμη.ότι οι θεσμοί θα παράσχουν μια πρώτη άποψη για το αν οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι επαρκείς. Για το σκοπό αυτό οι ελληνικές αρχές με τους θεσμούς θα συνεχίσουν το έργο τους άμεσα, καθώς τη Δευτέρα ξεκινούν οι συνομιλίες για την τελική απόφαση.
Με τη σειρά του ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι μια συμφωνία είναι εφικτή  αν όλοι έχουν λογική προσέγγιση και ότι στην αναζήτηση λύσης πρέπει να επικρατεί πνεύμα ορθολογισμού.
Η συμφωνία που επτεύχθη δεν είναι μόνο προς το συμφέρον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού αλλά ολόκληρης της Ευρώπης. Με δεδομένο ότι οι ελληνικές προτάσεις είναι καλή βάση, πρόσθεσε, θα αποτελεί θετική εξέλιξη αν φθάσουμε σε κάποιο συγκεκριμένοσ υμπέρασμα την Δευτέρα.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ , Κριστίν Λαγκάρντ χαρακτήρισε την προσπάθεια εποικοδομητική και το κείμενο που προέκυψε πολύ συνεκτικό που πρέπει να μελετηθεί με προσοχή. Το έργο που προκύπτει, από το κείμενο αυτό είναι μια σειρά από στάδια και προθεσμίες που πρέπει να υλοποιηθούν. Σύμφωνα με την κυρία Λαγκάρντ , η επόμενη προθεσμία είναι τα τέλη του Απριλίου όπου οι δυο πελυρές πρέπει να συμφωνήσουν για τον τελικό κατάλογο.
Η συμφωνία προβλέπει παράταση για τέσσερις μήνες -όχι έξι μήνες που ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση- ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι υπάρχει «ευελιξία» και θα γίνει χρήση της.
Σκοπός της παράτασης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στη βάση των όρων της παρούσας συμφωνίας.
Η παράταση, επίσης, θα χρησιμεύσει για να γεφυρώσει το χρόνο προς μία επόμενη συμφωνία μεταξύ του Eurogroup, της Ελλάδας και των «θεσμών».
Τα 10,9 δισ. ευρώ από το δάνειο του EFSF που είχαν δεσμευτεί για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι θα επιστραφούν στο ταμείο αλλά ότι θα παραμένουν διαθέσιμα για ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, εάν κριθεί απαραίτητο.
Η συμφωνία περιλαμβάνει δεσμεύσεις, ορισμένες εκ των οποίων περιλαμβάνονται στην επιστολή συνόδευε το ελληνικό αίτημα για παράταση, και οι υπόλοιπες θα περιλαμβάνονται σε δήλωση προθέσεων που καλείται να κάνει η Αθήνα τη Δευτέρα.
Προϋποθέσεις είναι επίσης να μην υπάρξει οπισθοδρόμηση σε μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, να υπάρχει επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και χρηματοοικονομική σταθερότητα και εκπλήρωση όλων των οικονομικών υποχρεώσεων. 
Οι θεσμοί θα λάβουν υπόψη τις οικονομικές συνθήκες, αλλά ο στόχος για πλεονάσματα παραμένει αλλά αυτά θα είναι «τα κατάλληλα» δεδομένων των οικονομικών συνθηκών.
Συνοπτικά τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών:
Γιάννης Βαρουφάκης (Υπουργός Οικονομικών)
Χρειάστηκαν τρεις συνεδριάσεις του Eurogroup για ν' αλλάξουμε σελίδα ως Ελλάδα και ως Ευρώπη.Καταφέραμε να συνδυάσουμε την αποφασιστικότητα να είμαστε όρθιοι με μια επιδέξια διαπραγματευτική στρατηγική.
Καταφέραμε να συνδυάσουμε το σεβασμό στους κανόνες με το σεβασμό στη Δημοκρατία. Απέτυχε η προσπάθεια της προηγούμενες κυβέρνησης να μας εγκλωβίσει σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια
Διαπραγμάτευση σημαίνει αμοιβαίες κινήσεις συμβιβασμού, αλλά και να δείξεις έτοιμος για ρήξη. Αποτρέψαμε νέα υφεσιακά μέτρα, αλλά και το ασφυκτικό πρωτογενές πλεόνασμα του 3% φέτος.
Είναι ένα Σαββατοκύριακο χαράς και δημιουργίας - Αφήνουμε πίσω μας το Μνημόνιο και γινόμαστε συν-συγγραφείς των μεταρρυθμίσεων. Η συμφωνία αυτή είναι ένα πρώτο βήμα προς μια νέα κατεύθυνση - Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς.
Τα πρωτογενή πλεονάσματα θα συνάδουν με τις πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Από τον Ιούλιο θα βάλουμε μπροστά για μια νέα συμφωνία με τους εταίρους μας
Όποιες μεταρρυθμίσεις εισάγουμε, εμείς οι ίδιοι δεν θέλουμε να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα δημοσιονομικά ή στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Δεσμευτήκαμε ότι δεν θα προβούμε σε καμία μονομερή κίνηση που θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα στη δημοσιονομική ισορροπία. Η Ελλάδα σήμερα βγήκε από την απομόνωση των Eurogroup των τελευταίων ετών.
Επειδή διανοηθήκαμε τη ρήξη και δεν μπλοφάραμε, δημιουργήσαμε ερείσματα σε όλη την ΕυρώπηΟι εταίροι μας έχουν να κερδίσουν από μια «έξυπνη» αναδιάρθρωση του χρέους
Σήμερα η Ευρώπη ολόκληρη μπορεί να νιώθει ότι έχει ξεπεράσει τα τελεσίγραφα και τις διαρροές. Τον ΕΝΦΙΑ θα τον καταργήσουμε, επειδή είναι ένας άδικος φόρος
Η σημερινή συμφωνία βάζει τέρμα στους φόβους. Μπορώ να διαβεβαιώσω τους Έλληνες πολίτες ότι θα βρουν χρήματα στα ΑΤΜ. Το τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό όχι για αύριο ή την Τρίτη αλλά στο άπειρο.
Δεν υπάρχει καμία ουσιώδης διαφορά ανάμεσα στην επιστολή που στείλαμε και στο κείμενο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε σήμερα.
Σήμερα η Ευρώπη ολόκληρη μπορεί να νιώθει ότι έχει ξεπεράσει τα τελεσίγραφα και τις διαρροές.
Καλώ όλα τα κόμματα, μέσα σε αυτό το Σαββατοκύριακο, να μας φέρουν τις προτάσεις τους για το ποιες πρέπει να είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις.
Στο τέλος του τετραμήνου θα αξιολογηθούμε για την εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων - Αυτό δεν είναι Μνημόνιο.
Το Μνημόνιο τελείωσε - Εμείς θα κάτσουμε να γράψουμε τις μεταρρυθμίσεις που θέλουμε να κάνουμε τους επόμενους τέσσερις μήνες.
Εμείς δεν θέλαμε ποτέ να χρησιμοποιήσουμε τα 10,9 δισ. ευρώ για την κυβέρνηση. Υπάρχει ρητή δέσμευση ότι τα 10,9 δισ. ευρώ που υπάρχουν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα χρησιμοποιηθούν για τις τράπεζες
Δεν έχουμε υπογράψει κανένα Μνημόνιο - Αυτή είναι μια πραγματικά καινούργια σελίδα/ Εμείς δεν θα κάνουμε ευχολόγια όπως οι κυβερνήσεις στο παρελθόν ότι θα βγούμε στις αγορές/
Έχουμε βρει ευήκοα ώτα για τα «swaps». Όταν έχεις ένα μη βιώσιμο χρέος, δεν μπορείς να βγεις στις αγορές
Δεν έχουμε υπογράψει το παλιό πρόγραμμα. Ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο.
Δεν είμαστε σαν την προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν έχουμε δεσμευθεί να μειώσουμε τον ΦΠΑ και να αυξήσουμε τις συντάξεις. Δεν δεσμευθήκαμε για πρωτογενές πλεόνασμα 3% φέτος
Πόσους δημόσιους υπαλλήλους που απολύθηκαν παράνομα θα επαναπροσλάβουμε; Περίπου 2.500
Εγγυώμαι ότι στο κείμενο που θα παρουσιάσουμε τη Δευτέρα δεν θα υπάρχει δέσμευση για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Θα προωθηθούν τα νομοσχέδια για τα κόκκινα δάνεια και τις δόσεις για τις οφειλές στο Δημόσιο
Δεν θα υπάρξει καμία μείωση συντάξεων το επόμενο τετράμηνο
Τα κίνητρα των ΥΠΟΙΚ της Πορτογαλίας και της Ισπανίας ήταν πολιτικά/ Το σέβομαι αυτό
Το ίδιο το ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι είχε λάθος παρονομαστή σχετικά με το δημοσιονομικό πλεόνασμα και το έλλειμμα
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν φαντάστηκαν ποτέ ότι θα μπορούσαν να πουν «όχι»Δεν είναι η ώρα για πολιτικά παιχνίδια εις βάρος του κόμματος που έχασε τις εκλογές
Και οι δηλώσεις στην συνέντευξη του Γέρουν Ντάισελμπλουμ (Επικεφαλής Eurogroup):
Ναι στα ομολόγα EFSF , ευελιξία στο πρόγραμμα. Δέσμευση  για μεταρρυθμίσεις, δέσμευση για αποχή από μονομερείς δράσεις που έχουν επίπτωση στην ανάκαμψη.
Οι θεσμοί για το φετινό πλεόνασμα θα υπολογιστούν με βάση τις ελληνικές οικονομικές συνθήκεςΚατάλογος μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση.
Οι θεσμοί θα αποφασίσουν αν οι δεσμεύσεις είναι επαρκείς. Την Δευτέρα θα δοθούν οι τελευταίες διευκρινίσεις εκ μέρους της ελληνικής πλευράςΑν καλύπτουν τα συμφωνηθέντα  τότε Δευτέρα βραδύ ή Τρίτη θα περάσει στα κοινοβούλια των υπολοίπων εταίρων
Η ΕΕ δεσμεύεται για διαβουλεύσεις και παράταση του EFSF ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα χρηματοδότησης. Τη Δευτέρα περιμένουμε λίστα μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα. Εάν η λίστα είναι επαρκής, από την Τρίτη το πρωί θα μπορέσουμε να εκκινήσουμε τη διαδικασία. Οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να εκπληρώσουν όλες τις υποχρεώσεις προς τους διεθνείς πιστωτές τους
Ακολούθησαν οι δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί (Επίτροπος Οικονομικών θεμάτων της Ε.Ε.)
Έπρεπε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, ώστε να μπει ένα τέλος στην αβεβαιότητα σε Ελλάδα και ευρωζώνη
Η  συμφωνία ήταν εφικτή αν υπάρχει λογική προσέγγιση, η συμφωνία είναι προς το συμφέρον όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και όλης της €ζώνης
Η νέα συμφωνία επιτρέπει στην ελληνική κυβέρνηση να κάνει τις κινήσεις της αλλά πάντα σε συνάρτηση με τους υπάρχοντες κανόνες
Τα βήματα δεν θα είναι πολύ εύκολα, αλλά θα πρέπει να γίνουν - Πρέπει να έχουμε συγκεκριμένα μέτρα για ορθή δημοσιονομική πολιτική και βιωσιμότητα του χρέους
Η ΕΚΤ θα διασφαλίσει την ακλόνητη εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της
Η δημιουργία εμπιστοσύνης είναι το «κλειδί» - Γνωριζόμαστε σιγά-σιγά όλες αυτές τις εβδομάδες
Πρέπει να επιταχύνουμε τους ρυθμούς, ώστε να φτάσουμε σε μια συνολική συμφωνία - Απόψε κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα
Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι ελληνικές φορολογικές αρχές θα γίνουν πιο ευέλικτες και πιο αποτελεσματικές
Ιδού πώς τοποθετήθηκε και η Κριστίν Λανγκάντ (Διευθύντρια ΔΝΤ)
Το ΔΝΤ βλέπει την συμφωνία σαν μια σειρά από στάδια και προθεσμίες που θα γίνουν κάποιο χρόνο
Την δευτέρα η κυβέρνηση θα καταθέσει τι θα κάνει-με τις μεταρρυθμίσεις
Εμείς θα εξάγουμε συμπέρασμα και θα διατυπώσουμε τη γνώμη μας που θα μας οδηγήσει αν θα γίνει επαρκής αξιολόγηση
Στα τέλη Απριλίου θα γίνουν οι τελικές μεταρρυθμίσεις για να γινει η αξιολογηση
 Οι καταβολές χρημάτων θα γίνουν κανονικά εφόσον η αξιολόγηση θα  είναι θετική
: Το περιεχόμενο του κειμένου το οφείλουμε στον Ντάισελμπλουμ, που το συνέταξε
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ


E-mailΕκτύπωσηPDF
ΠΕΤΑΞΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΚΑΙ "ΤΡΑΒΗΞΕ" ΒΙΝΤΕΟ
Πτήση πάνω από το Αιγαίο πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη ο Αρχηγός των αεροπορικών Δυνάμεων της Τουρκίας πτέραρχος, Οζτούρκ με F-16. Το ακόμα πιο προκλητικό είναι ότι έγινε και βιντεοσκόπηση της εν λόγω πτήσης, με το επίμαχο βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτίου τα τελευταία 24ωρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πτήση αποτελούνταν από 6 μαχητικά στον κάθετο άξονα, από Λέσβομέχρι το Καστελόριζο. Με συνολικά 20 παραβιάσεις.
Την διάσταση της προκλητικής πτήσης - που ήταν η αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων - αποκαλύπτει με επίσημη ανακοίνωσή του το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας που δημοσιοποίησε το κρατικό τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu:Με τον τίτλο «Σημαντική Πτήση» από τον πτέραρχο Οζτούρκ στο Αιγαίο» το Anadolu γράφει ότι ο Αρχηγός των αεροπορικών Δυνάμεων, πραγματοποίησε «εκπαιδευτική πτήση στο Αιγαίο» με σκοπό, όπως ισχυρίζεται, την προστασία των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας στη θάλασσα του Αιγαίου.
Για πτήση πάνω από «διεθνή ύδατα» στο Αιγαίο, κάνει λόγο κάνει λόγο το Αρχηγείο των Αεροπορικών Δυνάμεων της Τουρκίας, σχολιάζοντας το συγκεκριμένο περιστατικό.
Από ελληνικής πλευράς, ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ ότι όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική. «Είναι η πρώτη φορά που έκαναν κάθετο πέρασμα του Αιγαίου στο κέντρο του, από την μια άκρη μεχρι την άλλη» σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

iskra.gr

Αναστέλλει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών το υπ. Παιδείας


Σταματά η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών καθώς και οι αποσπάσεις λόγω των κενών στα σχολεία της χώρας, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.


Ήδη από την περασμένη Παρασκευή το υπουργείο έκλεισε τη διαδικτυακή πύλη ανάρτησης των εκθέσεων αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.
«Οι αμοιβές εκπαιδευτικών που συμμετείχαν σε προγράμματα αξιολόγησης εκτός του ωραρίου εργασίας τους θα διασφαλιστούν κατόπιν διερεύνησης με νέα υπουργική απόφαση», αναφέρει το υπουργείο.
Παράλληλα, καταργείται το κριτήριο της βαθμολογίας για τους εκπαιδευτικούς που απέκτησαν το πτυχίο τους στην ίδια εξεταστική περίοδο, στην κατάρτιση των πινάκων των αναπληρωτών.
Ανακαλείται τέλος η υπουργική απόφαση για την έγκριση παροχής υπηρεσιών των στελεχών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την υποστήριξη και υλοποίηση των επιμορφωτικών δράσεων στο πλαίσιο της «Πράξης Προκαταρκτικές ενέργειες για την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης».
- See more at: http://left.gr/news/anastellei-tin-axiologisi-ton-ekpaideytikon-yp-paideias#sthash.EzLtDwIe.dpuf

Ολόκληρο το κείμενο της απόφασης του Eurogroup




«Το Eurogroup επαναλαμβάνει την εκτίμησή του για τις αξιοσημείωτες προσπάθειες προσαρμογής, που κατέβαλε η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. Τις τελευταίες εβδομάδες επιδοθήκαμε, μαζί με τους θεσμούς, σ’ έναν εντατικό και εποικοδομητικό διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές και σήμερα βρήκαμε κοινό έδαφος. 
Το Eurogroup σημειώνει, στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος, το αίτημα των ελληνικών αρχών για παράταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης (MFFA), που συνοδεύεται από μια σειρά δεσμεύσεων.
Στόχος της παράτασης είναι η επιτυχημένη ολοκλήρωση της επιθεώρησης, στη βάση των προϋποθέσεων της τρέχουσας διευθέτησης, κάνοντας την καλύτερη δυνατή χρήση της δεδομένης ευελιξίας (flexibility), που θα μελετηθεί από κοινού από τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς.
Αυτή η παράταση θα γεφυρώσει, εξάλλου, τον χρόνο των συζητήσεων για μια πιθανή επικείμενη διευθέτηση, μεταξύ του Eurogroup, των θεσμών και της Ελλάδας.

Οι ελληνικές αρχές θα παρουσιάσουν μια πρώτη λίστα μεταρρυθμίσεων, βασισμένων στη σημερινή διευθέτηση, μέχρι το τέλος της Δευτέρας 23 Φεβρουαρίου. Οι θεσμοί θα παράσχουν μια πρώτη άποψη αν αυτή είναι επαρκώς αποτελεσματική ως ένα θεμιτό σημείο εκκίνησης για μια επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Η λίστα θα εξειδικευτεί και στη συνέχεια θα συμφωνηθεί από τους θεσμούς μέχρι τα τέλη Απριλίου. 

Μόνο η έγκριση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης της παρατεινόμενης διευθέτησης από τους θεσμούς θα επιτρέψει οιαδήποτε καταβολή της εναπομείνασας δόσης του τρέχοντος προγράμματος του EFSF και τη μεταφορά των κερδών του 2014 από το SMP. Αμφότερα είναι συνάρτηση της έγκρισης από το Eurogroup. 
Με δεδομένη την αποτίμηση των θεσμών, το Eurogroup συμφωνεί ότι οι πόροι, που μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμοι στο πρόγραμμα-μαξιλάρι του ΗFSF, θα πρέπει να διατηρηθούν στην κατοχή του EFSF, ελεύθεροι από δικαιώματα τρίτων μερών για τη διάρκεια της παράτασης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης. Οι πόροι εξακολουθούν να είναι διαθέσιμοι για τη διάρκεια της παράτασης της MFFA και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για τα κόστη ανακεφαλαιοποίησης και αναδιάρθρωσης. Θα αποδεσμευτούν μόνο μετά από αίτημα από τον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας της ΕΚΤ. 
Υπό αυτό το πρίσμα, καλωσορίζουμε τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να συνεργαστούν σε στενή συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς καθώς και τους εταίρους. Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζουμε την ανεξαρτησία της ΕΚΤ. Συμφωνήσαμε, επίσης, ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να παίζει τον ρόλο του. 
Οι ελληνικές αρχές έχουν εκφράσει την ισχυρή δέσμευσή τους για μία ευρύτερη και βαθύτερη δομική μεταρρυθμιστική διαδικασία με βελτιούμενες προοπτικές ανάπτυξης και απασχόλησης, διασφαλίζοντας σταθερότητα και εξυγίανση του δημοσιονομικού τομέα, αλλά και ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι αρχές δεσμεύονται να εφαρμόσουν τις επί μακρόν εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, καθώς και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα. Στο σημείο αυτό οι ελληνικές αρχές αναλαμβάνουν να κάνουν τη βέλτιστη δυνατή χρήση της συνεχιζόμενης πρόβλεψης για τεχνική βοήθεια.
Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την αναπόδραστη δέσμευσή τους να τιμήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως. 

Οι ελληνικές αρχές έχουν, επίσης, δεσμευτεί ότι θα διασφαλίσουν τα κατάλληλα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα ή τα χρηματοδοτικά ποσά που απαιτούνται για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, όπως αυτή απορρέει από τη συμφωνία του Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012. Οι θεσμοί, για τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2015, θα λάβουν υπ’ όψιν τις οικονομικές συνθήκες του 2015. 

Με δεδομένες αυτές τις δεσμεύσεις, χαιρετίζουμε ότι σε μια σειρά τομέων οι ελληνικές πολιτικές προτεραιότητες μπορούν να συνδράμουν την ενίσχυση και καλύτερη εφαρμογή της τρέχουσας διευθέτησης. Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να αποφύγουν οποιαδήποτε ανάκληση μέτρων ή μονομερείς αλλαγές πολιτικών και δομικών μεταρρυθμίσεων, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους ή τη δημοσιονομική σταθερότητα, όπως αποτιμάται από τους θεσμούς. 
Στη βάση του αιτήματος των δεσμεύσεων των ελληνικών αρχών, των συμβουλών των θεσμών και της σημερινής συμφωνίας, θα εγκαινιάσουμε τις εθνικές διαδικασίες, με στόχο την επίτευξη τελικής συμφωνίας για την παράταση της σημερινής Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης κατά τέσσερις μήνες από το Δ.Σ. του EFSF. Καλούμε επίσης τους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές να ξαναρχίσουν αμέσως το έργο που θα τους επιτρέψει να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αξιολόγηση. 
Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην παροχή επαρκούς υποστήριξης προς την Ελλάδα μέχρις ότου ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές».
______________________________
"The Eurogroup reiterates its appreciation for the remarkable adjustment efforts undertaken by Greece and the Greek people over the last years. During the last few weeks, we have, together with the institutions, engaged in an intensive and constructive dialogue with the new Greek authorities and reached common ground today.
The Eurogroup notes, in the framework of the existing arrangement, the request from the Greek authorities for an extension of the Master Financial Assistance Facility Agreement (MFFA), which is underpinned by a set of commitments. The purpose of the extension is the successful completion of the review on the basis of the conditions in the current arrangement, making best use of the given flexibility which will be considered jointly with the Greek authorities and the institutions. This extension would also bridge the time for discussions on a possible follow-up arrangement between the Eurogroup, the institutions and Greece.
The Greek authorities will present a first list of reform measures, based on the current arrangement, by the end of Monday February 23. The institutions will provide a first view whether this is sufficiently comprehensive to be a valid starting point for a successful conclusion of the review. This list will be further specified and then agreed with the institutions by the end of April. 
Only approval of the conclusion of the review of the extended arrangement by the institutions in turn will allow for any disbursement of the outstanding tranche of the current EFSF programme and the transfer of the 2014 SMP profits. Both are again subject to approval by the Eurogroup.
In view of the assessment of the institutions the Eurogroup agrees that the funds, so far available in the HFSF buffer, should be held by the EFSF, free of third party rights for the duration of the MFFA extension. The funds continue to be available for the duration of the MFFA extension and can only be used for bank recapitalisation and resolution costs. They will only be released on request by the ECB/SSM.
In this light, we welcome the commitment by the Greek authorities to work in close agreement with European and international institutions and partners. Against this background we recall the independence of the European Central Bank. We also agreed that the IMF would continue to play its role.
The Greek authorities have expressed their strong commitment to a broader and deeper structural reform process aimed at durably improving growth and employment prospects, ensuring stability and resilience of the financial sector and enhancing social fairness. The authorities commit to implementing long overdue reforms to tackle corruption and tax evasion, and improving the efficiency of the public sector. In this context, the Greek authorities undertake to make best use of the continued provision of technical assistance.
The Greek authorities reiterate their unequivocal commitment to honour their financial obligations to all their creditors fully and timely.
The Greek authorities have also committed to ensure the appropriate primary fiscal surpluses or financing proceeds required to guarantee debt sustainability in line with the November 2012 Eurogroup statement. The institutions will, for the 2015 primary surplus target, take the economic circumstances in 2015 into account.
In light of these commitments, we welcome that in a number of areas the Greek policy priorities can contribute to a strengthening and better implementation of the current arrangement. The Greek authorities commit to refrain from any rollback of measures and unilateral changes to the policies and structural reforms that would negatively impact fiscal targets, economic recovery or financial stability, as assessed by the institutions.
On the basis of the request, the commitments by the Greek authorities, the advice of the institutions, and today's agreement, we will launch the national procedures with a view to reaching a final decision on the extension of the current EFSF Master Financial Assistance Facility Agreement for up to four months by the EFSF Board of Directors. We also invite the institutions and the Greek authorities to resume immediately the work that would allow the successful conclusion of the review.
We remain committed to provide adequate support to Greece until it has regained full market access as long as it honours its commitments within the agreed framework."
- See more at: http://left.gr/news/olokliro-keimeno-tis-apofasis-toy-eurogroup#sthash.nEXAGEof.dpuf

Σε HSW και Blue Star η άγονη γραμμή του Βόρειου Αιγαίου

elliniki_aktoploia_

Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός που θα αναδείξει την ακτοπλοϊκή εταιρεία που θα αναλάβει τη σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τα νησιά του Αιγαίου.
Ο διαγωνισμός διεξήχθη δημόσια στις 10 το πρωί, στο κτίριο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενώπιον 5μελούς επιτροπής, η οποία ορίστηκε με απόφαση του ΥΝΑ.
Αν και επίσημη ανακοίνωση αναμένεται σε 20 εργάσιμες ημέρες, πληροφορούμαστε πως η τελική επιλογή των μειοδοτών, θα γίνει με σειρά προτεραιότητας κατηγορίας πλοίων. Η εκτιμώμενη προϋπολογισθείσα δαπάνη για το πρώτο έτος της σύμβασης (σύνολο 52 εβδομάδες) ανέρχεται στα 12.518.204,40 €.
Με βάση λοιπόν τις πρώτες πληροφορίες, όπως αυτές τις μετέφερε ο Παναγιώτης Τσανταρλίωτης, πρώην Αντιδήμαρχος Λήμνου, και καθ υλην αρμόδιος για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου, στην πρωινή εκπομπή του Fm 100, «Έχουμε Θέμα», πρόταση υπέβαλαν 3 ναυτιλιακές εταιρίες.
Πρόκειται για την HSW , την Blue Star και την ΑΝΕΚ.
Η πρόταση της HSW, αφορούσε την εκτέλεση των δρομολογίων :
1. Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου – Άγιος Κήρυκος Ικαρίας και επιστροφή, με 1 δρομολόγιο την εβδομάδα. Το πλοίο θα έχει την υποχρέωση να προσεγγίζει την Πάτμο άνευ μισθώματος, από τις 15 Ιουνίου 2015 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2015 (σύνολο 13 εβδομάδες).
2. Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου και επιστροφή, με 1 δρομολόγιο την εβδομάδα, χωρίς όμως να εκδηλώσει ενδιαφέρον για το 3ο δρομολόγιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δηλαδή.
Αυτό το δρομολόγιο, φαίνεται πως «χτύπησε» η ναυτιλιακή εταιρία Blue Star.
Το 3ο δρομολόγιο, αφορά τη εξυπηρέτηση της γραμμής Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Καρλόβασι Σάμου και επιστροφή, με 1 δρομολόγιο την εβδομάδα, την χρονική περίοδο από τις 15 Ιουνίου 2015 έως 13 Σεπτεμβρίου 2015 (σύνολο 13 εβδομάδες).
Η πρόταση της ΑΝΕΚ, προέβλεπε την εκτέλεση και των 3ων δρομολογίων, με πλοίο όμως Β΄ ή Γ” Κατηγορίας.
Το πιθανότερο σενάριο, λοιπόν, αναφέρει πως η γραμμή θα περάσει στην HSW με δρομολόγια 2 φορές την εβδομάδα για 2 χρόνια και την Blue Star να αναλαμβάνει 1 δρομολόγιο την εβδομάδα μόνο όμως για τους καλοκαιρινούς μήνες.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η ΝΕΛ δεν κατέθεσε τελικά πρόταση.
Εξελίξεις και στη γραμμή του Λαυρίου
Ιδιαίτερα κρίσιμα όμως κρίνονται τα επόμενα εικοσιτετράωρα και για τη γραμμή Λήμνος Λαύριο, καθώς είναι πολύ πιθανό, η ΝΕΛ να κηρυχτεί έκπτωτη και από αυτή τη γραμμή.
Όπως επεσήμανε ο κ. Τσανταρλιωτης, η μη εκτέλεση δρομολογίων της εταιρίας από δική της υπαιτιότητα, όπως για παράδειγμα η επίσχεση των ναυτεργατών, για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, μπορεί να ενεργοποιήσει όρο της σύμβασης για αντικατάσταση της ναυτιλιακής εταιρίας.
Ως γνωστόν το πλοίο Ταξιάρχης τις τελευταίες ημέρες, δεν εκτελεί τα προγραμματισμένα του δρομολόγια, με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο της έκπτωσης και από τη γραμμή του Λαυρίου να είναι πολύ πιθανό.

e-nautilia.gr

Πολύμορφες κινητοποιήσεις για την απλήρωτη εργασία των ναυτεργατών της ΝΕΛ

nel
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
19 Φλεβάρη 2015
Στη σημερινή συγκέντρωση με τους ναυτεργάτες των πλοίων της ΝΕΛ που βρίσκονται στο νέο μώλο της Δραπετσώνας, αποφασίστηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας.
Ο Αναπλ. Υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι:
α) Ο εκπρόσωπος της ΝΕΛ παρότι σε προηγούμενη συνάντηση είχε δεσμευτεί ότι θα καταθέσει γραπτώς τις καταγγελίες του, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
β) Για την τράπεζα Πειραιώς που εμπλέκεται ως υπόχρεος έναντι της εταιρείας, ότι είναι σε προφορική συζήτηση.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του περιμένει εάν και πότε θα ευαρεστηθούν οι εμπλεκόμενοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει με την πολιτική τους. Απόφυγε να αναλάβει τις ευθύνες του και να ελέγξει τη νομιμότητα των πράξεων του ΥΝΑ, των υπηρεσιακών παραγόντων, του ΣΑΣ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών), των εμπλεκόμενων τραπεζών και του Δ.Σ της ΝΕΛ, δηλώνοντας ότι είμαστε σε αδιέξοδο.
Επίσης απόφυγε να δεσμευτεί ρητά ότι θα εξασφαλιστούν οι στοιχειώδης κανόνες ασφαλείας και αξιοπλοϊας των πλοίων και ιδιαίτερα οι συνθήκες διαβίωσης στα πλοία της ΝΕΛ, στο νέο μώλο Δραπετσώνας.
Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τα σωματεία, να οργανώσουμε την πάλη μας, να αναπτύξουμε πολύμορφους αγώνες, με προοπτική την υπεράσπιση των συγκροτημένων δικαιωμάτων, ΣΣΕ – Κοινωνική Ασφάλιση, την καταπολέμηση της απλήρωτης εργασίας.
Οι Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Αγωνιζόμαστε για δημόσια, ασφαλή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με δρομολόγια 365 μέρες το χρόνο, που θα σχεδιάζεται κεντρικά και θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των ναυτεργατών και των άλλων εργαζομένων.
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

e-nautilia.gr

Ρύθμιση ανάσα για μικρομεσαίους





Μεγάλη ανακούφιση προκαλεί σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες η προωθούμενη ρύθμιση της κυβέρνησης σχετικά με τις δυνατότητες εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Η διοίκηση του ΒΕΑ εκτιμά ότι η νέα ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες, κινείται αναμφίβολα προς τη σωστή κατεύθυνση και εκφράζει την ικανοποίησή της καθώς δίνει βαθιές «ανάσες» σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες που ήθελαν, αλλά αδυνατούσαν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους.
Με μια πρώτη ανάγνωση της νέας ρύθμισης, ιδιαίτερη σημασία έχουν για τα μέλη μας, η απαλοιφή του ορίου ενός εκατ. ευρώ, η μείωση του ελάχιστου ποσού της δόσης σε 20 ευρώ, η αναστολή των εισπρακτικών μέτρων και η κατάργηση της προσωποκράτησης, η μείωση του επιτοκίου και η γενναία μείωση σε τόκους, προσαυξήσεις και πρόστιμα. Και αυτό γιατί είναι μέτρα που εκτός της «βαθιάς ανάσας» που θα προσφέρουν στα μέλη μας προκαλώντας ανάσχεση των συνεπειών της πολυετής κρίσης, θα αυξήσουν παράλληλα τα έσοδα του δημοσίου των ασφαλιστικών ταμείων.
Στην αντίποδα δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την αδικία που αισθάνονται οι συνεπείς ασφαλισμένοι, οι οποίοι βλέπουν ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για οποιασδήποτε μορφής επιβράβευσή τους. Η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει ειδική μέριμνα γι’ αυτούς που παρά την τεράστια έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και τη μείωση του τζίρου τους κατάφεραν να καταβάλλουν τις οφειλές τους, παρέχοντάς τους για παράδειγμα την δυνατότητα να καταβάλλουν μειωμένες εισφορές για κάποιο χρονικό διάστημα.    
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΒΕΑ Παύλο Ραβάνη: «Η νέα ρύθμιση οφειλών κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, έχει πιο ευνοϊκούς όρους και αναμένεται να δώσει μεγάλη ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυξάνοντας παράλληλα τα έσοδα για δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Η ρύθμιση οφειλών μόνη ωστόσο δεν αρκεί, απαιτείται να προωθηθούν παράλληλα αναπτυξιακές πολιτικές που θα ενισχύσουν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και θα αποτελέσουν το εφαλτήριο εξόδου της χώρας μας από την κρίση».


Και επίσημα το όνομα του νέου γενικού γραμματέα του ΥΔΜΗΔ (φωτο)


Πλήρης ήταν η επιβεβάιωση της στήλης για το όνομα του γενικού γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Χθες, κατά την επίσκεψη του Νίκου Βούτση στο ΥΔΜΗΔ ανακοινώθηκε και επίσημα ότι τη θέση αναλαμβάνει ο πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στην Α΄Αθήνας, Δημήτρης Τσουκαλάς

aftodioikisi.gr
tsoukalas_aftodioikisi

ΟΑΕΔ: Έτοιμα δύο προγράμματα για 18.000 προσλήψεις ανέργων


Δύο νέα προγράμματα απασχόλησης για 18.000 ανέργους είναι έτοιμα στον ΟΑΕΔ και περιμένουν το πράσινο φως από το υπουργείο Εργασίας για να αρχίσει η υλοποίησή τους.
Το πρώτο αφορά την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30 έως 66 ετών από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα οι οποίες θα λάβουν επιδότηση ως 450 ευρώ στο μισθό που θα καταβάλλουν στους ανέργους που θα προσλάβουν.
Το δεύτερο πρόγραμμα είναι από τη δράση «Εγγύηση για τη νεολαία» και απευθύνεται σε 8.000 νέους σε ηλικίας ανέργους ως 24 ετών.
Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα από τον Ελεύθερο Τύπο:
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

aftodioikisi.gr

Δωρεάν laptop & tablet: Η ανανεωμένη λίστα με τα καταστήματα στις 8 Περιφέρειες


Νεα λίστα με καταστήματα ανακοινώθηκε στις 18 Φεβρουαρίου από το πρόγραμμα Ψηφιακή Αλληλεγγύη για την απόκτηση απο τους δικαιούχους δωρεάν laptop και internet. Το πρόγραμμα στις 8 Περιφέρειες συνεχίζεται και οι δικαιούχοι κάνουν ουρές στα καταστήματα για να προμηθευτούν τις παροχές του προγράμματος.
Προσφάτως, ανακοινώθηκε νέα λίστα με τα καταστήματα που προσφέρουν δωρεάν laptop, tablet και σύνδεση στο ίντερνετ από το κοινωνικό μέρισμα με το πρόγραμμα “Ψηφιακή Αλληλεγγύη”.
Οι δικαιούχοι για την Ψηφιακή Αλληλεγγύη όπου έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα από τις 04/02/2015 έως 30/06/2015 μπορούν να εισέρχονται στην ιστοσελίδα e-inclusion.gr και να εκτυπώνουν τον κωδικό τους.
Δικαιούχοι του κουπονιού είναι όλοι οι ωφελούμενοι πολίτες, που αιτήθηκαν και έλαβαν το Κοινωνικό Μέρισμα και οι οποίοι, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό αρχείο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), κατοικούν σε μία από 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη), σύμφωνα με τη δηλωθείσα κατά την 31/12/2014 στο πληροφοριακό σύστημα “TAXISNET” και ισχύουσα διεύθυνση κατοικίας.
Στόχος της παρέμβασης είναι η μείωση του ψηφιακού χάσματος και η παροχή ισότιμων ευκαιριών στους πλέον αδύναμους οικονομικά πολίτες για πρόσβαση στο διαδίκτυο και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.
Οδηγίες για την εκτύπωση του κουπονιού
Κάθε ωφελούμενος δικαιούται μόνο μία επιταγή-κουπόνι , η αξία του οποίου καλύπτει τις ακόλουθες παροχές:
Διαδικτυακή σύνδεση (σταθερή ADSL/VDSL ή κινητή (mobile) 3G (ή ανώτερη) ή δορυφορική) – μέχρι 12 ευρώ το μήνα και μέχρι 31/10/2015
Βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο (tablet ή netbook ή laptop/notebook) – μέχρι 230 ευρώ.
Υπηρεσίες Υποστήριξης Συμβουλευτικής ενημέρωσης κατ’ οίκον προαιρετικά, σε βασικά στοιχεία χρήσης του εξοπλισμού και του διαδικτύου, έως 60 ευρώ.
Έχοντας το μοναδικό κωδικό του κουπονιού, το οποίο είτε το τυπώνει ή έλαβε στο mail του ή στο κινητό του, θα πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:
1. Αναζήτηση προσφοράς: Μέσω της ιστοσελίδας (http://www.e-inclusion.gr) θα αναζητήσει τους προμηθευτές που έχουν κατάστημα στην περιοχή του και θα εντοπίζει τις προσφορές που τον ενδιαφέρουν.
2. Προσέλευση σε Κατάστημα: Προσέρχεται στο κατάστημα με το προσωπικό του κουπόνι και με την αστυνομική του ταυτότητα. Ο υπάλληλος θα μπορεί μέσα από την εφαρμογή να ελέγξει τα στοιχεία του ωφελούμενου καθώς και αν το ηλεκτρονικό κουπόνι είναι ενεργό ή έχει χρησιμοποιηθεί.
3. Επιλογή Προσφοράς: Ο ωφελούμενος επιλέγει υποχρεωτικά Συσκευή και Τηλεπικοινωνιακή Σύνδεση και προαιρετικά, Υποστήριξη/Συμβουλευτική Ενημέρωση. Το κατάστημα καταχωρεί την παραγγελία του ωφελούμενου μαζί με όλα τα απαραίτητα στοιχεία (ενδεικτικά: Serial Number συσκευής κλπ) στο ΠΣ της Δράσης.
4. Καταχώρηση Μοναδικού κωδικού: Τα παραστατικά που θα εκδώσουν οι Πάροχοι/Προμηθευτές και οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, θα πρέπει να περιλαμβάνουν σε εμφανές σημείο τον μοναδικό Κωδικό Κουπονιού του ωφελούμενου. Παραστατικό που δε φέρει το σωστό Κωδικό Κουπονιού ΔΕΝ θα είναι επιλέξιμο από τη Δράση.
5. Υπογραφή Εγγράφων: Πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο ωφελούμενος θα πρέπει να υπογράψει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα εκδοθούν και τυπωθούν στο κατάστημα από το πληροφοριακό σύστημα της Δράσης (π.χ. Φόρμα Επιλογής προϊόντων ωφελούμενου, Υπεύθυνη Δήλωση ωφελούμενου, Σύμβαση μεταξύ Παρόχου/Προμηθευτή και ωφελούμενου, κλπ) καθώς και από τους Παρόχους/Προμηθευτές (ενδεικτικά: Τηλεπικοινωνιακό Συμβόλαιο, Δελτίο Αποστολής-Τιμολόγιο Εξοπλισμού, κλπ).
6. Έλεγχος Παραγγελίας: Οι ωφελούμενοι μπορούν να ελέγξουν στο Web Site της Δράσης, εάν ο Κωδικός Κουπονιού αντιστοιχεί στα προϊόντα (συσκευή, σύνδεση και υποστήριξη/συμβουλευτική ενημέρωση) που προμηθεύτηκαν.
Πέραν των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τη γενική υποχρέωση της τήρησης των όρων της Πρόσκλησης του ΤΕΕ, ο κάθε ωφελούμενος έχει στο πλαίσιο της δράσης τις ακόλουθες υποχρεώσεις:
Να συνεργαστεί με τους Συμβούλους Υποστήριξης/Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον υποστήριξης/ενημέρωσής του καθώς και κατά τη διαδικασία προγραμματισμού της.
Να διατηρήσει την τηλεπικοινωνιακή σύνδεση που προμηθεύτηκε μέσω της δράσηςμέχρι 31/10/2015, ή, αν επιθυμεί να τη διακόψει, να προσκομίζει σχετική Υπεύθυνη Δήλωση.
Να διατηρήσει τον εξοπλισμό που προμηθεύτηκε μέσω της δράσης μέχρι 31/12/2015, με το απαραίτητο αυτοκόλλητο αναγνωρισιμότητας της συγχρηματοδότησης της δράσης από την Ε.Ε. που του παρείχε ο Πάροχος/Προμηθευτής.
Να συνεργαστεί με τα ελεγκτικά όργανα ενδεικτικά του ΤΕΕ και της ΕΔΕΤ ΑΕ σε περίπτωση που επιλεγεί στο προς εξέταση δείγμα για τη διενέργεια επιτόπιας επαλήθευση.
Να παράσχει τις απαραίτητες πληροφορίες και τα στοιχεία που τυχόν του ζητηθούν, σε σχέση με τη συμμετοχή του στην παρούσα δράση.

aftodioikisi.gr