Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Καμίνης με «άρωμα Βαρουφάκη» για την κρατική χρηματοδότηση των δήμων – Συστήνεται επιτροπή για αλλαγές στον «Καλλικράτη»


Μετά τον Γιάννη Μπουτάρη και ο Γιώργος Καμίνης τάχθηκε, αν και με ηπιότερο τρόπο, υπέρ της άποψης του Γιάνη Βαρουφάκη ότι η πηγή εσόδων των δήμων θα έπρεπε να είναι η φορολογία, ώστε, όπως είπε, «να είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι γι’ αυτό». Μάλιστα, ο κ. Καμίνης επανέφερε την παλαιότερη πρόταση για μεταβίβαση του φόρου ακινήτων στους δήμους.
Στο πλαίσιο αυτό αλλά και καθώς έχει ανοίξει η σχετική συζήτηση το δημοτικό συμβούλιο Αθηναιων αποφάσισε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για την αναθεώρηση και αλλαγές στον «Καλλικράτη».
Η δήλωση Καμίνη για την οικονομική αυτοτέλεια των δήμων
Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Η συζήτηση που έχει ανοίξει για τη χρηματοδότηση των δήμων πρέπει να γίνει βάσει σοβαρού σχεδιασμού. Πρέπει να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή στο δήμο Αθηναίων για την αναθεώρηση και αλλαγές στον «Καλλικράτη». Η χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό είναι η σημαντικότερη πηγή εσόδων για τους δήμους. Όμως για να είναι αυτοτελείς οι δήμοι, θα έπρεπε να αντλούν έσοδα από τη γενικότερη φορολογία και να είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι γι’ αυτό, στους δημότες τους, δίχως όμως αυτοί να επιβαρυνθούν με πρόσθετη φορολογία».


aftodioikisi.gr