Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Η ιστορία της Εκκλησίας της Χίου


miποροῦμε νά τή χωρίσουμε σέ πέντε περιόδους: α) ἀπό τό 33 – 325 μ.Χ., δηλ. τή ρωμαϊκή ἐποχή.

IΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ (μια ματιά στην Ιστορία της Χίου)
.
Χίος, Ιστορία της ΧίουΤο νησί της Χίου κατοικήθηκε από τα βάθη των αιώνων και οι παλαιότερες ενδείξεις προέρχονται από την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού

ΤΟ ΚΚΕ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"To KKE ζητά την συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» 
Την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ζητά με ανακοίνωσή του τοΚΚΕ, καλώντας την υπηρεσιακή κυβέρνηση να δώσει λύση τώρα στην ανανέωση των Συμβάσεων Εργασίας όλων των εργαζομένων σε αυτό το πρόγραμμα.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι είναι αδιανόητο η διακοπή του προγράμματος «τη στιγμή που η καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα μέτρα οδηγούν στην απόγνωση τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, τα ΑΜΕΑ και τους χαμηλοσυνταξιούχους».

Παράλληλα, τάσσεται υπέρ της επέκτασης του προγράμματος, τονίζει επίσης ότι «η κοινωνική στήριξη και βοήθεια δεν μπορεί να είναι στα χέρια των εμπόρων της υγείας, ούτε αντικείμενο κάποιων εφήμερων προγραμμάτων της ΕΕ. Απαιτούνται άμεσα ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της πολιτικής, ώστε η αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία-Πρόνοια να είναι καθολικό λαϊκό δικαίωμα».
newpost.gr

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΠΡΕΣΒΗ


Χίος, 30 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χίου, προσκλήθηκε από την Πρέσβη της Αυστρίας κα. Melitta Schubert σε άτυπο γεύμα εργασίας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Χίος, 30 Μαΐου 2012
Πρόσκληση
Σας προσκαλούμε στη συνέντευξη τύπου του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Τριαντάφυλλου, που θα δοθεί στο δικηγορικό του γραφείο, Αδελφών Ράλλη 33, την Πέμπτη 31/5 στις 10:30 το πρωί.
Δικηγορικό Γραφείο Κωνσταντίνου Τριαντάφυλλου
Αδελφών Ράλλη, αρ. 33
τηλ. 2271044114
φαξ 2271029451
www.ktriantafyllos.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ


EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ


Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του προσωπικού του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και φέτος στις 19-20/5/2012 η ετήσια κλινική συνάντηση (ολομέλεια) στα Μεστά της Χίου. Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης αναπτύχθηκαν θέματα ψυχικής υγείας με βιβλιογραφική παρουσίαση καθώς και παρουσίαση περιστατικών από τις τρεις δομές που λειτουργεί το ΚΠΕ (τη δομή με τη μορφή Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου, την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας και το Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό στη Δυτική Αττική).
Στις εργασίες της συνεδρίασης συμμετείχαν όλοι οι εργαζόμενοι του ΚΠΕ και συγκεκριμένα οι ακόλουθες ειδικότητες: Παιδοψυχίατρος, Ψυχίατρος, Ψυχολόγος, Κοινωνικός λειτουργός, Λογοπεδικός, Εργοθεραπευτής, Ειδικός παιδαγωγός, Παιδαγωγός προσχολικής αγωγής, Γυμναστής ειδικής φυσικής αγωγής, Νοσηλευτής καθώς και τα μέλη της Διοικητικής Υπηρεσίας.
Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι για την επιτυχή υλοποίηση της διοργάνωσης σημαντική ήταν η συμβολή των κ.κ.: Πιππίδη Μαρίνα και Φύλλα Διαμαντή "ΧΙΑ ΓΗ' για την υποστήριξη της διοργάνωσης, Αλμυρούδη 'Medieval Castle Suites" και Μπούρνακα  - ενοικιαζόμενα δωμάτια για την παραχώρηση δωματίων, Μπάλα Βασίλη – Πρόεδρο πολιτιστικού Συλλόγου Μεστών και Σχολιάδη Κων/νο - Πρόεδρο Μεστών για την παραχώρηση του σχολείου στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι συνεδριάσεις και τους οποίους θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την υποστήριξή τους.