Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΟΙ : ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ



Τα χέρια των δημάρχων λύνει το υπουργείο Εσωτερικών, στο θέμα της έλλειψης προσωπικού, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης /Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ, η οποία με το μεΑριθ. Πρωτ.: οικ. 532/07-01-13 έγγραφό της προς τους δήμους της χώρας για την ΠΝΠ για την από 31-12-2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 256Α/2012), σύμφωνα με την οποία ρυθμίζονται κατεπείγοντα θέματα του υπουργείου, δίνει το «πράσινο φως» για χιλιάδες προσλήψεις προσωπικού ΙΔΟΧ (8μηνίτες, 9μηνίτες, 11μηνίτες) και για συμβάσεις μίσθωσης έργου.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, «με το άρθρο 2 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου στους ΟΤΑ. Ειδικότερα, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην περίπτωση 3 του άρθρου αυτού, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου, βάσει αιτημάτων των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων, για τα οποία έχει δοθεί έγκριση από την Επιτροπή της 33/2006 ΠΥΣ, όπως ισχύει, έως 31-12-2012, να μπορούν να συναφθούν έως 31-12-2013 και εν συνεχεία να υλοποιηθούν».
Η ρύθμιση αυτή κρίθηκε απαραίτητη λόγω της καθυστέρησης που σημειώθηκε το 2012 στη χορήγηση εγκρίσεων πρόσληψης συμβασιούχων από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006, «που με τη σειρά της ήταν απόρροια της διεξαγωγής δύο εθνικών εκλογών και των αντίστοιχων προεκλογικών περιόδων, κατά τις οποίες δεν επιτρέπονταν οι προσλήψεις ούτε οι προπαρασκευαστικές αυτών ενέργειες (αποστολή αιτημάτων από τους φορείς, χορήγηση εγκρίσεων κ.λπ.)».
aftodioikisi.gr

ΚΟΥΪΚ : ΝΤΡΟΠΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ




Την αδυναμία γρήγορης μετακίνησης στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι της Χίου αλλά και όλων των νησιών του Βορείου Αιγαίου, εξαιτίας της μονοπωλιακής λογικής των αεροπορικών εταιριών που ορίζουν υψηλότατες και εξωπραγματικές τιμές στα εισιτήρια, στηλιτεύει με Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου Χίο, Λήμνο, Σάμο και Μυτιλήνη, οι τιμές προς Αθήνα μετ’ επιστροφής ξεκινούν από 160 ευρώ και φθάνουν στο αστρονομικό ποσό των 340 ευρώ, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι, προκειμένου να αποφύγουν το απαγορευτικό αυτό κόστος, να προτιμούν να πηγαίνουν με τα καραβάκια στη γειτονική Τουρκία και από εκεί να πετούν από το αεροδρόμιο της Σμύρνης είτε προς την Αθήνα με τα μισά λεφτά είτε προς την Ευρώπη και τους άλλους προορισμούς του εξωτερικού!
newsbomb.gr

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ




Πολύ μεγάλο μέρος του ασφαλισμένου πληθυσμού στη Χίο αποτελείται από ναυτικούς και τις οικογένειές τους. Ο ναυτικός κόσμος του νησιού, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής κρίσης, έχει και εκείνος υποστεί μεγάλες περικοπές και μειώσεις, όπως άλλωστε η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της.

Ο εμπορικός ιστός του νησιού έχει θιγεί, και εξαιτίας της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε το νησί το περασμένο καλοκαίρι. Σήμερα οι φαρμακοποιοί του νησιού, βιώνουν μια πολύ δυσχερή οικονομική κατάσταση εξαιτίας των οφειλών του Οίκου Ναύτου. Για αυτόν τον λόγο έχει επανειλημμένα τεθεί το ζήτημα της καταβολής των οφειλόμενων στους φαρμακοποιούς του νησιού. Η καταβολή των οφειλόμενων από τον Οίκο Ναύτουαποτελεί αναγκαία νόμιμη ενέργεια από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου, για τα φαρμακεία που βρίσκονται ένα βήμα πριν από το λουκέτο, αφού, όπως αναφέρθηκε παραπάνω η πλειοψηφία των ασφαλισμένων του νησιού  είναι ναυτικοί και επομένως η οφειλή είναι μεγάλη για να την αντέξει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ένας επαγγελματίας, όπως είναι ο μέσος φαρμακοποιός του νησιού.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

Με δεδομένο ότι έχει εκταμιευθεί η δόση βάσει του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα καταβολής των οφειλόμενων του μηνός Μαρτίου στους φαρμακοποιούς της Χίου;



07 Ιανουαρίου 2013
Ο ερωτών βουλευτής




Κωνσταντίνος Δ. Τριαντάφυλλος


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ




Όπως είναι γνωστό πολύ μεγάλο μέρος του ασφαλισμένου πληθυσμού στη Χίο αποτελείται από ναυτικούς και τις οικογένειές τους. Το παράρτημα του Οίκου Ναύτου στη Χίο εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες, παρά τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του ΠΟΝ Χίου σε επίπεδο ιατρικού, αλλά και νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, οι ελλείψεις είναι σημαντικές και έχουν επανειλημμένα εκφραστεί.

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

Πώς προτίθεστε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα στη λειτουργία του ΠΟΝ Χίου, τα οποία οφείλονται στην έλλειψη προσωπικού;



07 Ιανουαρίου 2013
Ο ερωτών βουλευτής




Κωνσταντίνος Δ. Τριαντάφυλλος

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ




Θα ήταν περιττό να γίνει εκτενής αναφορά στην συνεισφορά της ναυτιλίας και του ναυτικού κόσμου στην προσπάθεια που γίνεται για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας μας. Είναι, επίσης, γνωστό, ότι η πλειοψηφία των ασφαλισμένων στη Χίο είναι ναυτικοί, όπως και ότι ο ναυτικός κόσμος του νησιού, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής κρίσης, έχει και εκείνος υποστεί σημαντικές περικοπές, όπως άλλωστε η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της. Καθημερινά εκφράζονται παράπονα και ανησυχία από τους ασφαλισμένους ναυτικούς, για τους οποίους εκκρεμεί, εδώ και μήνες, η καταβολή των χρημάτων που δικαιολογεί το Ασφαλιστικό τους Ταμείο, για θέματα που αφορούν την υγειονομική τους περίθαλψη.

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα καταβολής των οφειλόμενων προς τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου;


07 Ιανουαρίου 2013
Ο ερωτών βουλευτής




Κωνσταντίνος Δ. Τριαντάφυλλος


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗ ΓΔΥΣΗ ΓΙΑ 2 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ


Στρατής Γδύσης        
Σ. Τσουρή 11, 1ος όροφος  Τηλ – fax: 2271-043497  Κινητό: 693-2666428
  


Το μελετητικό γραφείο του ΣΤΡΑΤΗ ΓΔΥΣΗ σας εύχεται
«ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2013!»
και σας ενημερώνει για 2 προγράμματα που αναμένονται:

1) Στις 14 Ιανουαρίου 2013 θα προκηρυχθεί το μεγάλο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Το πρόγραμμα αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις, νέες επιχειρήσεις και υπο-σύσταση επιχειρήσεις όλων των κλάδων (Μεταποίηση, Τουρισμός, Εμπόριο και Υπηρεσίες).

Επιλέξιμες δαπάνες:
- Κτιριακές εγκαταστάσεις
- Μηχανολογικός Εξοπλισμός
- Εξοπλισμός Πληροφορικής & Λογισμικό
- Εγκαταστάσεις και εξοπλισμός προστασίας του περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας
- Συστήματα Αυτοματοποίησης
- Προβολή & Προώθηση
- Αμοιβές Συμβούλων

Ο προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης μπορεί να είναι:
  • από 20.000 € μέχρι 100.000 € (Εμπόριο)
  • από 20.000 € μέχρι 100.000 € (Υπηρεσίες)
  • από 30.000 € μέχρι 300.000 € (Μεταποίηση)
  • από 30.000 € μέχρι 300.000 € (Τουρισμός)

Το ποσοστό επιχορήγησης είναι 50 % του κόστους της επένδυσης.

2) Σύμφωνα με το ΦΕΚ 3211Β, που δημοσιεύτηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 2012, σύντομα θα προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ πρόγραμμα για την επιχορήγηση 2.200 νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 22-64 ετών.

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία ανέρχεται σε 24.000 € και θα καταβάλλεται σε 4 ισόποσες δόσεις των 6.000 €, σε διάστημα 36 μηνών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ




Συνάντηση είχε την Παρασκευή στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Κών/νος Γανιάρης, με τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ) Βορείου Αιγαίου, κ. Γιάννη Ζαφείρη και τους ηθοποιούς Γιώργο Ματαράγκα και Πέτρο Ξεκούκη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν γενικότερα θέματα πολιτισμού και ειδικότερα οι προοπτικές συνεργασιών του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στην πολιτιστική και καλλιτεχνική δραστηριότητα του τόπου.