Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν.ΧΙΟΥ , ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΥ Σ. ΠΑΠΑΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ


Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Χίου, τιμά το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, τη μνήμη του αειμνήστου Υποσμηναγού (Ι) Στυλιανού Παναγυφτόπουλου. Το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία, με μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας και στις 11:15 πμ με επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο της αναθηματικής στήλης στη Λεωφόρο Ενώσεως παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ Μάρκου.                                                                                                                       Καλούμε τα Μέλη του Συνδέσμου, αλλά και τους συμπατριώτες μας να παρευρεθούν για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Ποιος ήταν όμως ο Υποσμηναγός(Ι) Στυλιανός Παναγυφτόπουλος.
Γεννήθηκε στη Νίκαια Αττικής το 1966. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1984 και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1988 με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού(Ι). Υπηρετούσε στην 342 ΜΠΚ (Μοίρα Παντός Καιρού) της 114 ΠΜ (Πτέρυγα Μάχης).                                                                                                     Την 7η Νοεμβρίου 1994 και ώρα 2.20 το μεσημέρι, καθώς εκτελούσε πτήση σε προγραμματισμένη άσκηση με αεροσκάφος Mirage F-1CG στη διαδρομή Τανάγρα-Λέσβος-Χίος συντρίβεται λίγα μέτρα από τη παραλία στη Λεωφόρο Ενώσεως στο ύψος της Βίλας Μίχαλου.                                                                                   Άφησε πίσω τη σύζυγο του και των λίγων ετών γιό του, που φέτος και εκείνος αποφοιτεί από τη Σχολή Ικάρων-τμήμα μηχανικών.

Από το ΣΕΑΝ Χίου.

ΛΑΘΗ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑΑ ΤΑ ΧΡΕΗ 98 ΔΗΜΩΝ





Σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των οικονομικών στοιχείων που υπέβαλαν 98 δήμοι της χώρας και τα οποία αφορούν στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των δήμων άνω των 90 ημερών προς τρίτους, διαπίστωσε το υπουργείο Εσωτερικών στη βάση δεδομένων «Οικονομικά Στοιχεία Δήμων».
Mε έγγραφό του («εξαιρετικά επείγον») το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους 98 δήμους να ελέγξουν τα στοιχεία που έχουν υποβάλλει προκειμένου να εντοπιστούν τα λάθη και στη συνέχεια να διορθωθούν και να τα υποβάλλουν εκ νέου.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, οι διασταυρώσεις των στοιχείων πραγματοποιήθηκαν στα πεδία «Εκκρεμείς υποχρεώσεις σε φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης και «Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους» άνω των 90 ημερών, για τους μήνες από Μάρτιο έως και Ιούλιο του 2012.
Επίσης, σημειώνεται ότι αν δεν πρόκειται για λάθος εγγραφές, να τεκμηριωθεί η αιτία της μεγάλης απόκλισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών μεταξύ των δύο πεδίων.
Υπενθυμίζει, μάλιστα, ότι ο στόχος που έχει τεθεί από το υπουργείο Οικονομικών για τα στοιχεία των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων που υποβάλλονται από το υπουργείο Εσωτερικών ορίζεται σε ποσοστό μέγιστης απόκλισης 1% έως το Δεκέμβριο του 2012.
Τέλος, το υπουργείο Εσωτερικών εφιστά την προσοχή στους ΟΤΑ ώστε εφεξής να καταχωρούν προσεκτικά τα στοιχεία προκειμένου να αποτυπώνουν την πραγματική οικονομική εικόνα του δήμου και να είναι αξιοποιήσιμα.
ethnos.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ



Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες συναντήσεις του βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλου, της θεματικής αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Λίτσας Λύκου και του προέδρου της δημοτικής επιτροπής τουριστικής προβολής Κώστα Μούνδρου με τους Πρέσβεις της Τουρκίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου.

ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ



Δέκα δεκαετίες γιομάτη από αγώνες, πόθους, πάθη αλλά και ελπίδες.
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου στέκεται δίπλα σε άλλη μια αξιόλογη εκδήλωση του Φιλοτεχνικού Ομίλου Χίου. Ένα σπουδαίο αφιέρωμα σε Χιώτες ποιητές.
Ο ομιλητής της εκδήλωσης, Δρ. Φιλολογίας Νίκος Στουπάκης, επιχειρεί την προβολή συλλογών και ποιημάτων γεμάτων από συναισθήματα και εικόνες, έχοντας ως «συνεργούς» του (απαγγελία), το Γιάννη Ζαφείρη και τη Νίτσα Κλούβα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2012 στις 19:00 στην αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χίου.
filotexnikos.jpg

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ




«ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΟΔΥΝΗΡΗ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΑΔΡΑΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟ  ΜΚΟ, ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ»



Τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται, αλλά και την ευθύνη των εμπλεκόμενων εργοδοτικών και πολιτικών φορέων για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο νησί της Λέσβου, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

ΛΑΜΠΑΔΟΦΟΡΙΑ ΣΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ




Λαμπαδοφορία στα Καρδάμυλα για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου, οι νέοι των Καρδαμύλων παραδοσιακά ανάβουν δύο τεράστια "ΟΧΙ" στα βουνά του χωριού, ένα στα Πάνω Καρδάμυλα στη Γριά και ένα στα Κάτω Καρδάμυλα στο 
Μαργαρίτη. Το ίδιο βράδυ της 27ης Οκτωβρίου, στις 
7.00 μμ ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμυλων καλεί όλους να συμμετάσχουν στη λαμπαδοφορία που διοργανώνει σύμφωνα με το παλιό Καρδαμυλίτικο έθιμο. Συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία των Άνω Καρδαμύλων το Σάββατο 27 Οκτωβρίουστις 7.00 μμ.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ 96 ΑΔΤΕ


Γνωρίζεται ότι, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Χίου, την Παρασκευή 02 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 1800, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφικού υλικού, που διοργανώνει η 96 ΑΔΤΕ, με τίτλο «Το ανδραγάθημα του Υποπλοιάρχου Νικόλαου Βότση» στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου (ισόγειο). Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 και θα λειτουργεί καθημερινά από 0900 έως 1300 και 1730 έως 2030.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και προσκαλούνται οι επιθυμούντες να τιμήσουν με την παρουσία τους την όλη εκδήλωση.

METAΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012 - 2013



Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, κατά τη διάρκεια της χθεσινής Συνεδρίασης Ολομέλειας της Βουλής, εισηγήθηκε την Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου "Μεταφορά Μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013 (ΦΕΚ 171 Α΄), μεταφορά αρμοδιότητας στις Περιφέρειες και άλλες διατάξεις", η οποία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο σύνολό της.

Ο Βουλευτής, παρόντος του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, και με βάση τις ομιλίες των συναδέλφων του Βουλευτών που είχαν προηγηθεί κατά τη διάρκεια των Συνεδριάσεων της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης (16 και 17 Οκτωβρίου), κατά τις οποίες η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία στο σύνολό της, έκανε τις ακόλουθες επισημάνσεις:

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΒΙΚΙΟΥ"





Ολοκληρώθηκε το έργο «Ανακατασκευή ορειβατικού καταφυγίου Βικίου» από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου και παραδόθηκε στο Δήμο Χίου για χρήση, δια του Αντιδημάρχου κ. Γ. Λιγνού.
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 92.000,00 € περιλάμβανε τις ακόλουθες εργασίες:
  • Επισκευή Στέγης
  • Αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων.
  • Αντικατάσταση παλαιών ψευδοροφών με νέα.
  • Εξωτερικό αρμολόγημα πέτρινων τοίχων και επίστρωση αυλής.
  • Επισκευή εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης.
  • Αντικατάσταση ηλεκτρικής εγκατάστασης με γεννήτρια, φωτισμό, θερμαντικά σώματα, θερμοσίφωνες.
  • Εγκατάσταση συστήματος πυροπροστασίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ





Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Σας γνωρίζουμε ότι συμφωνούμε με την εκτίμηση της κατάστασης της κτηνοτροφίας στο νησί μας μετά την καταστρεπτική πυρκαγιά της 18ης Αυγούστου 2012 από την ομάδα εργασίας η οποία επισκέφθηκε πρόσφατα τη Χίο και αποτελείτο από τον κ. Χατζηγεωργίου από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον κ. Παναγιωτόπουλο από τον ΕΛΓΑ.
Επιπλέον συμφωνούμε με την αναγκαιότητα εκπόνησης εφαρμοστικού προγράμματος από το ΥΠΑΑΤ με τίτλο "Πρόγραμμα διαχείρισης της αιγοπροβατοτροφίας στη Χίο, ύστερα από τις τελευταίες πυρκαγιές, με εστίαση στους βοσκοτόπους".
Παρακαλούμε θερμά για τις απαραίτητες ενέργειες από πλευράς Υπουργείου προκειμένου να προγραμματιστεί άμεσα η χρηματοδότηση και εκπόνηση του εν λόγω προγράμματος. 

Με εκτίμηση

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ

STOP ΥΠΟΥΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΑ ΕΡΓΑ ΕΣΠΑ 3,2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ


«Μπλόκο» στα λιμνάζοντα έργα του ΕΣΠΑ, που σε μεγάλο βαθμό αφορά και τους δήμους, βάζει το υπουργείο Ανάπτυξης με εγκύκλιο του υπουργού Κ. Χατζηδάκη.  Πρόκειται για άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό έργων ύψους έως και 3,2 δισ. ευρώ, καθώς,   από τα περίπου 3.500, ύψους 3,8 δισ. που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και έχουν ως τελικούς δικαιούχους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ έχουν αποπληρωθεί μέχρι σήμερα μόλις 600 εκατ. ευρώ (το 15,8% ή περίπου ένα στα έξι έργα του συνόλου του προγράμματος), ενώ έχουνσυμβασιοποιηθεί αλλά πολλά από αυτά είναι «κολλημένα», έργα ύψους  1,1 δισ. (το 28,9% ή λιγότερα από ένα στα τρία του συνόλου του προγράμματος).

NA ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ



Να ξεκινήσει η λειτουργία των  Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ώστε να μην ταλαιαπωρούνται χιλιάδες συμπολίτες με αναπηρία και με χρόνιες παθήσεις, ζητά μεεπιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση ο περιφερειάρχης Α. Κατσιφάρας.
«Οι ενδιαφερόμενοι προσέφυγαν μεν στα ΚΕΠΑ προκειμένου να πιστοποιηθεί η κατάστασή τους, πλην όμως τα Κέντρα αυτά δεν λειτουργούν και δεν πιστοποιούν εδώ και μήνες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφάρας. Και προσθέτει: «Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν χιλιάδες άτομα με αναπηρία που βρίσκονται κυριολεκτικά σε δεινή κατάσταση, αφού η μη πιστοποίησή τους συνεπάγεται διακοπή της σύνταξης, του προνοιακού ή οποιουδήποτε άλλου επιδόματος λαμβάνουν!».
Να σημειωθεί ότι λόγω της μη λειτουργίας των ΚΕΠΑ πραγματοποιούν σήμερα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ΑμΕΑ σε όλη την Ελλάδα.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΧΙΟΥ, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Οι δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του νησιού μας καλούν τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τους εμπόρους να δώσουν παρόν κοινωνικής ευαισθησίας και να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία που διοργανώνεται με τη στήριξη του Νοσοκομείου Χίου και του Τμήματος Αιμοδοσίας την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 στο Εργατικό Κέντρο από τις 9:00 έως τις 13:00 μ.μ.