Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν πάνω από την Χίο σήμερα, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. Για αύριο Παρασκευή 30/3, περιμένουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 14 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ

ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ; ΟΙ... "ΠΑΡΑΠΑΝΩ" ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ...


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Καταστρέφουν την Ελληνική φαρμακοβιομηχανία αλλά εκβιάζουν για την εξόφληση των Γερμανικών εταιρειών!


ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΡΜΑΙΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΡΘΡΩΘΕΙ. ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ!

«Σχέσεις… στοργής» φαίνεται αναπτύσσονται ανάμεσα στο ελληνικό υπουργείο Υγείας και στις γερμανικές φαρμακοβιομηχανίες. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς το έγγραφο με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου που ζητάει να ενημερωθεί, μέσα σε μία ώρα (!), από τα 19 νοσοκομεία που εποπτεύει, εάν έχουν εξοφλήσει τα χρέη τους σε δύο συγκεκριμένες γερμανικές φαρμακοβιομηχανίες.

Το έγγραφο, που αποκάλυψε η «Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών», έχει ημερομηνία 19 Μαρτίου και εστάλη στις διοικήσεις των νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων είναι το Αττικό, το Τζάνειο, το Μεταξά αλλά και το νοσοκομείο της Χίου, της Λέσβου, της Κω, της Ρόδου κ.λπ.

Ειδικότερα ο υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ αναφέρει: «Αξιότιμοι κύριοι διοικητές, σε συνέχεια ηλεκτρονικού μηνύματος του υπουργείου Υγείας, παρακαλώ εντός μίας ώρας να μας ενημερώσετε εάν έχετε εξοφλήσει τιςυποχρεώσεις σας στις γερμανικές εταιρίες Fresenius και Bayer A.G».

Η αποκάλυψη του εγγράφου, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον χώρο του ΕΣΥ: «Η “συνεργασία” της γερμανικής κυβέρνησης με το υπουργείο Υγείας προχωρεί κανονικά» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των υγειονομικών και συνεχίζει: «Δεν εξηγείται αλλιώς το μεγάλο ενδιαφέρον της 2ης ΥΠΕ για την αποπληρωμή δύο συγκεκριμένων γερμανικών φαρμακευτικών εταιριών. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στο συγκεκριμένο μήνυμα δεν αναφέρονται μόνο οι εταιρίες, αλλά επισημαίνεται ότι είναι γερμανικές! Μάλιστα, το ίδιο έγγραφο έχει στείλει και σε άλλη ΥΠΕ. Αραγε μέχρι πού θα φτάσει αυτή η “συνεργασία” που μοιάζει με σχέση κατακτητή απέναντι σε υπόδουλους;» αναρωτιούνται οι υγειονομικοί και σίγουρα δεν είναι οι μόνοι που έχουν αυτή την απορία.

Ρίτα Μελά – Δημοκρατία

6.000 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ



Σε 6.000 άτομα ορίστηκε ο μέγιστος αριθμός των προσλήψεων με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους δήμους, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι προσλήψεις θα γίνουν για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα (υπάλληλοι καθαριότητας κ.λπ.), κατόπιν έγκρισης της αρμόδιας Επιτροπής.
Σημειώνεται ότι η πλήρωση των 6.000 θέσεων θα γίνεται σταδιακά και σε συνάρτηση με τις διαθέσιμες πιστώσεις των ΟΤΑ, λαμβάνοντας υπόψη τεκμηριωμένες ανάγκες.
newsit.gr

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΔΟΥ




Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταγγέλλει το απαράδεκτο γεγονός η Περιφερειακή διοίκηση και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Μάρκου, να αδειοδοτεί τη διάνοιξη δασικού δρόμου για έργα υποτίθεται αναδάσωσης στην περιοχή Κλειδού-Αγ. Δημήτριος- Φαγάνο, στον Βροντάδο στη δημοτική ενότητα Ομηρούπολης, μετά από αίτηση της γνωστής εταιρείας TERRA NORMA AE , επί της ουσίας εν κρυπτώ και παραβύστω, καταδεικνύοντας έτσι ,ότι η Περιφέρεια λειτουργεί ως Πέμπτη φάλαγγα για τους κεφαλαιούχους της συγκεκριμένης εταιρείας  η οποία κατά το παρελθόν είχε αναπτύξει συγκεκριμένα  σχέδια, που κάθε άλλο παρά προστάτευαν το περιβάλλον .
Η συγκεκριμένη απόφαση κοινοποιείται μόνο σε δασική υπηρεσία , στην εταιρεία και  στην Εφορία Βυζαντινών αρχαιοτήτων, λες και ο Δήμος για παράδειγμα και το δημοτικό συμβούλιο είναι άσχετο με το θέμα που αφορά στην περιοχή του.
Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια δυστυχώς αποδεικνύει το σημερινό τοπίο που στήνει η συγκυβέρνηση του μετώπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με άλωση από το κεφάλαιο γης, αέρα και θάλασσας, ασχέτως της τεράστιας ζημιάς , που μπορεί να προκληθεί στο περιβάλλον και στη φύση γενικότερα.
Αποδεικνύει όμως και τις διαχρονικές ευθύνες όλων των δημοτικών και νομαρχιακών στο παρελθόν αρχών, που ενώ επί 10 χρόνια ζητούσαμε και ζητάμε την προστασία της περιοχής και την ανακήρυξή της σε προστατευμένο φυσικό τοπίο, εν τούτοις τίποτε επί της ουσίας δεν έπραξαν , παρά μόνο παχιά και μεγάλα λόγια.
Τώρα βέβαια από την Περιφερειακή αρχή δεν εισπράττουμε μόνο αντιπεριβαλλοντικά λόγια , αλλά και έργα.
Από το 2007 σημειώναμε σε ανακοίνωσή μας τα παρακάτω: «…Με εισήγηση του δημ. συμβούλου της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών Δ. Ομηρούπολης κ. Γ. Παντελίδη το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνη απόφαση να κηρυχθεί η περιοχή προστατευμένη και να προωθήσει το ζήτημα στο νομ. Συμβούλιο και τα αρμόδια υπουργεία. Η συγκεκριμένη απόφαση επικυρώθηκε και από το υπάρχον Δημοτικό Συμβούλιο. Τα γεγονότα όμως μας προλαβαίνουν. Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε απόφαση της Δ/νσης δασών που χαρακτηρίζει συγκεκριμένη έκταση ως αγροτική μετά από αίτηση εταιρείας η οποία επιθυμεί να «επενδύσει στην περιοχή». Οι γενικόλογες δηλώσεις περί «οικολογικών» επενδύσεων και ήπιας ανάπτυξης δεν πείθουν για τον απλούστατο λόγο ότι δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται τη ζωτική σημασία που έχει η περιοχή για τη ζωή των κατοίκων του Βροντάδου και όχι μόνο. Θεωρούμε ότι τέτοιες κινήσεις ανοίγουν το δρόμο να αλλάξει ο χαρακτήρας της περιοχής. Φοβόμαστε για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, διότι οποιαδήποτε επέμβαση θα είναι καταστροφική. Είναι ανάγκη να κατανοήσουμε όλοι ότι η Κλειδού μας δεν είναι τόπος για τις επενδύσεις των λίγων, αλλά πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού, αν πραγματικά επιθυμούμε να έχουν τα παιδιά μας νερό για να πιουν….»
Φτάσαμε στο 2012 και οι ίδιοι κίνδυνοι καραδοκούν, τα ίδια συμφέροντα επελαύνουν πάνω στο νησί απ’ άκρη σ’ άκρη με τους ίδιους πολιτικούς βαστάζους και αυλοκόλακες.
Ζητάμε λοιπόν στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή το θέμα που θέσαμε για δασοπροστασία να γίνει ειδική αναφορά στην ανάδειξη της Κλειδούς, Κορακάρη και λοιπών περιοχών, ως προστατευμένων περιοχών με συγκεκριμένες πρακτικές και νομικές ενέργειες ώστε επιτέλους να μπορέσουμε αλώβητες να τις παραδώσουμε στις επερχόμενες γενιές.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Μάρκος  Σκούφαλος

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΘΟΛΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά της περιόδου, σημειώθηκε σήμερα στο Θολό Ποτάμι , κατακαίοντας περίπου τρία στρέμματα. Επί τόπου βρέθηκε η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, καθώς και εθελοντές, οι οποίοι βοήθησαν στο να σβησθεί έγκαιρα η πυρκαγιά και να μη πάρει μεγάλες διαστάσεις

ΑΠΟ ΤΟ 2013 Η ΕΤΗΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΟΤΑ



Από το 2013 θα ξεκινήσει η ετήσια αξιολόγηση των οργανικών μονάδων του Δημοσίου και των ΟΤΑ αλλά και των ίδιων των υπαλλήλων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας. Σύμφωνα με το Π.Δ. το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα,  κάθε υπάλληλος θα υπογράφει ένα συμβόλαιοαπόδοσης με την υπηρεσία του (τον προϊσταμενό του),  ώστε ο εργαζόμενος να αξιολογείται με βάση ορισμένα κριτήρια όπως η διοικητική ικανότητα, η συμπεριφορά και η απόδοση.
Η βαθμολογία θα είναι στην 100βαθμη κλίμακα και με βάση αυτή ο υπάλληλος θα λαμβάνει ή όχι το πριμ παραγωγικότητας (Κίνητρο Επίτευξης Στόχου και Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικού Στόχου) που ορίζει ο νόμος. Γι' αυτό το λόγο θα λαμβάνονται υπόψη τρεις παράμετροι: η διοικητική ικανότητα, η συμπεριφορά και ηαπόδοση. Οι υπάλληλοι που θα πιάνουν τους στόχους σε ποσοστό άνω του 80%, θα λαμβάνουν και το κίνητρο επίτευξης στόχου που προβλέπεται από το νέο μισθολόγιο.
Να σημειωθεί ότι τα πρώτα πριμ θα θα δοθούν στα τέλη του 2014, ενώ παράλληλα «παγώνουν» για φέτος και του χρόνου οι προαγωγές που είναι άμεσα εξαρτημένες από την αξιολόγηση και, εκτός από το πριμ, είναι ο άλλος τρόπος για την αύξηση των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων. Όπως διευκρίνισε ο Δ. Ρέππας,  το υπουργείο Οικονομικών θα καθορίσει ποιες οργανικές μονάδες θα λάβουν το πριμ απόδοσης δημοσιονομικών στόχων (εφορίες κ.λπ.).
Εισηγητής για την αξιολόγηση θα είναι ο άμεσος προϊστάμενος, την αξιολόγηση όμως θα την κάνει ο προϊστάμενος της υπερκείμενης διοικητικής μονάδας, «προκειμένου να διασφαλίζεται η αξιοκρατία», όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Η αξιολόγηση κάθε οργανικής μονάδας (γενικής διεύθυνσης, διεύθυνσης, τμήματος) και κάθε υπαλλήλου θα γίνεται κάθε τρίμηνο και, βεβαίως, κάθε έτος, ενώ οι στόχοι τόσο για τις οργανικές μονάδες του Δημοσίου όσο και για τον κάθε υπάλλήλο θα μπαίνουν στο τελευταίο δίμηνο της προηγούμενης χρονιάς.
Ο υπουργός σημείωσε ότι τις ανώτερες θέσεις θα τις καταλαμβάνουν με το νέο σύστημα αξιολόγησης μόνο οι «άριστοι», καθώς τελειώνει το ισχύον σύστημα που βασιζόταν μόνο στα χρόνια προϋπηρεσίας. Πρόσθεσε δε ότι η αξιολόγηση έχει και το υποκειμενικό στοιχείο, αλλά από μόνο του ένα σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων δεν είναι απαραίτητα αξιοκρατικό, κάτι που -όπως άφησε να εννοηθεί- φάνηκε και στην εφεδρεία.
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει για τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και για το οποίο έχει εκφρασει ενστάσεις η Ν.Δ., ο Δ. Ρέππας δήλωσε ότι το νομοσχέδιο, που συντάχθηκε σε συνεργασία με 10 υπουργεία, παραμένει στη Βουλή, προσέθεσε πως υπάρχει χρόνος για διαβούλευση, ενώ απέρριψε τις αιτιάσεις της Ν.Δ., ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο κατά την προεκλογική περίοδο. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι μπορεί να ψηφιστεί, και αν χρειάζονται αλλαγές ή βελτιώσεις, αυτές μπορούν να γίνουν από την επόμενη Βουλή, καθώς το νομοσχέδιο αποτελεί μία σημαντική βάση για την επόμενη κυβέρνηση.

Τέλος, απέρριψε τις προτάσεις της τρόικας για περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς, σημειώνοντας ότι με το νέο μισθολόγιο έχουν μειωθεί κατά πολύ οι αποδοχές των δημόσιων υπαλλήλων, με ωφέλεια για το δημόσιο πάνω από 1,5 δισ. ευρώ, και σημείωσε ότι ο καθοριστικός παράγοντας για ανταγωνιστικότητα δεν είναι το κόστος εργασίας, αλλά η βούληση να παράγουμε περισσότερο και ποιοτικότερα προϊόντα και υπηρεσίες.
 aftodioikisi.gr

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΡΟΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΗΜΝΙΟΥΣ



Όμιλος Φίλων Βουνού & Θάλασσας Λήμνου
 Προς: Δ. Σ. Δήμου Λήμνου
Λήμνος, 26 Μαρτίου 2012


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΡΟΚΑΣ

Περιβάλλον - Ενεργειακή αυτάρκεια
Θα λέγαμε, γενικά, ότι η απεξάρτηση του ανθρώπου από το πετρέλαιο, η οικολογική σωτηρία του πλανήτη και η ενεργειακή αυτάρκεια είναι καταστάσεις για τις οποίες αγωνιζόμαστε όλοι. Θα μπορούσαμε λοιπόν να ταχθούμε υπέρ μιας δημόσιας ή μιας συνεταιριστικής επένδυσης που θα στόχευε στο να αποφορτίσει τα νοικοκυριά της Λήμνου από τους λογαριασμούς του ρεύματος και να απαλλάξει το περιβάλλον από τους ρύπους. Τέτοιες επενδύσεις γίνονται παντού στην Ευρώπη αλλά δειλά-δειλά και στην Ελλάδα (π.χ. η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου με κεφάλαιο 850.000 ευρώ δημιούργησε ήδη το δικό της αιολικό πάρκο!)
Η επένδυση ΡΟΚΑΣ, όμως, δεν προτείνει την απεξάρτηση της τοπικής κοινωνίας από το πετρέλαιο, αλλά την καθολική εξάρτησή της από τους επενδυτές του αέρα! Επιπρόσθετα, η επένδυση έχει σχεδιαστεί σε ένα “απείρου φυσικού καλλούς” νησί και αναρωτιόμαστε τι ακριβώς είχε στο νού του ο νομοθέτης για τα “απείρου φυσικού κάλλους” νησιά εκτός από το να παρεμποδίζεται η οικοδομική δραστηριότητα κατά περίπτωση. Επίσης αναφέρονται σαφέστατα στη ΜΠΕ, επιπτώσεις στην ορνιθοπανίδα της Λήμνου, οι οποίες προτείνεται να λυθούν με ραντάρ ή με αφαίρεση ανεμογεννητριών, ενώ το τοπίο θα αλλοιωθεί ανεπανόρθωτα. Η Λήμνος θα στερηθεί την τουριστική της προοπτική.
Οικονομία
Ο επενδυτής προσφέρει έναν αριθμό θέσεων εργασίας, χωρίς να αναφέρονται οι ειδικότητες, τα ωράρια, το μισθολογικό, κλπ.
Σε αναρίθμητες περιπτώσεις οι επενδυτές εμφανίζονται με την βοήθεια οικονομικών και πολιτικών παραγόντων, ως σωτήρες των τοπικών κοινωνιών, ενώ πολύ σύντομα αποδεικνύεται ότι δεν προκύπτει κανένα απολύτως όφελος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ακόμη κι αν ισχύουν τα νούμερα που αναφέρει η εταιρία, τα οφέλη για την τοπική οικονομία που εξαθλιώνεται καθημερινά θα είναι ασήμαντα.


Αντισταθμιστικά οφέλη
Τα οφέλη για το δήμο είναι επίσης μηδαμινά. Ο νόμος ορίζει ότι το 1,7 % θα πηγαίνει στους ΟΤΑ. Αλλά τα λιγοστά αυτά χρήματα θα επιστρέφουν στους δημότες; Μια άλλη ερώτηση που μπορεί να τεθεί είναι η εξής: Γιατί το 1,7% και όχι το 10%; Γιατί να μην υπάρχει στα αντισταθμιστικά ακτοπλοϊκή κάλυψη, νοσοκομείο και δωρεάν ρεύμα για όλη τη Λήμνο; Ο επενδυτής θα τζιράρει πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ ετησίως! Κι εμείς θα πληρώνουμε “αέρα”, όπως και τα 520.000 ελληνικά νοικοκυριά που θα τροφοδοτούνται από τις ανεμογεννήτριες του ιδιώτη.

Τιμολόγια ρεύματος
Ήδη την τελευταία διετία έχουν γίνει οι παρακάτω αυξήσεις:
  • Ρήτρα καυσίμου
  • Φ.π.α. από 9% σε 10% (Μάρτιος 2010) και ύστερα σε 11% (Ιούλιος 2010)
  • Ειδικός φόρος κατανάλωσης για επιχειρηματική χρήση
  • Τέλος ΔΕΤΕ: 0.50 ευρώ/ 1000KWh
  • Τέλος ΑΠΕ (για φωτοβολταϊκά και αιολικά) από 0.3 σε 5.57 ευρώ/MWh  για βιομηχανική και εμπορική χρήση
  • Χρέωση για χρήση δικτύου 15% και 7% (μέση και χαμηλή τάση αντίστοιχα)
  • Νέα αύξηση του τέλου ΑΠΕ κατά 2,65% για επιχειρήσεις
  • Νέα αύξηση του φ.π.α. σε 13% (Ιανουάριος 2011)
  • Αυξήσεις για τα οικιακά τιμολόγια έως 13,7%

Μπορεί το Κράτος να εγγυηθεί, να προβλέψει και να ελέγξει την τιμολογιακή πολιτική; Eφόσον παραχωρήσουμε ένα τόσο τεράστιο ποσοστό από την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στον ιδιώτη αναμένεται δραματική αύξηση του ρεύματος για τα επόμενα 25 χρόνια. Είμαστε αντίθετοι στην τακτική της μετατροπής ενός κοινωνικού αγαθού σε καταναλωτικό προϊόν. Αυτή η τακτική παγιώνεται όταν επενδυτές, όπως ο ΡΟΚΑΣ, αναλαμβάνουν να παράγουν το ρεύμα που αντιστοιχεί σε μισό εκατομμύριο νοικοκυριά!

Ο ΡΟΚΑΣ είναι μόνον η αρχή!
Οι συγκεκριμένη επένδυση δεν θα είναι η μόνη. Σύντομα θα έρθουν και οι γερμανοί να ζητήσουν εκτάσεις για να βάλουν φωτοβολταϊκά στο πλαίσιο του προγράμματος ΗΛΙΟΣ. Και ύστερα θα έρθουν κι άλλοι ενεργειακοί επενδυτές; Πόσοι συνολικά; Ποια είναι η χωροθέτηση για τις ΑΠΕ; Ποιος ο χωροταξικός σχεδιασμός γενικότερα; Ποιές οι χρήσεις γης; Γιατί δεν έχει γίνει κτηματολόγιο; Η απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις δίνεται μόνη της: Σχεδιασμός δεν έχει γίνει, ώστε να μπορεί ο κάθε επενδυτικός και ο κάθε πολιτικός παράγοντας να διαχειρίζεται τον υποβαθμισμένο τόπο μας.
Η θέση μας λοιπόν είναι να μην επιτραπεί καμμιά επένδυση τέτοιου μεγέθους χωρίς να γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός: χωροθέτηση ΑΠΕ, χωροταξικό, κτηματολόγιο.

με τιμή
                                                            Ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Φύσης Λήμνου
Νίκος I. Ψαρρός
(T:22540 24365, K: 6955807209)
η αντιπρόεδρος

Μάλαμα Μπανάβου

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Κύριε Πρωθυπουργέ
Κύριε Υπουργέ των Οικονομικών,
Κύριοι Αρχηγοί όλων των Κομμάτων.

Παρακαλώ όπως επιβεβαιώσατε η διαψεύσετε την πρώτη είδηση του κρατικού καναλιού (της ΝΕΤ) η οποία αφορά 
τα 38.000 "Μαϊμού" επιδόματα (δηλαδή όσοι δεν απογράφηκαν σαν δικαιούχοι αυτών των επιδομάτων),ότι προς 
στιγμή θα τα λάβουν επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η απογραφή .
Μα αλήθεια με αυτήν την ολοφάνερη ψηφοθηρική πολιτική θα ανακάμψει την οικονομία μας;;;; 
Διότι προς στιγμή αυτό που σίγουρα κάνετε είναι να τιμωρείται τους νομοταγείς πολίτες,κόβοντας συντάξεις και επιδόματα 
σε όλους εμάς που τα δικαιούμεθα και πληρώσαμε για να έχουμε την σύνταξη και την περίθαλψη μας.
Λοιπόν σοβαρευτείτε και αφήστε αυτά τα συνηθισμένα ψηφοθηρικά παιγνίδια.
Οι καιροί επιβάλουν μόνον αληθινές και σοβαρές αποφάσεις έστω και αν πονάμε κάποιοι που μόνο φταίξιμο δεν έχουμε.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Ζαννίκος Μάρκος,
Συντ/χος Πλοίαρχος Ε.Ν.
Χίος