Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΔΕ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ




ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ 
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Π ρ ό σ κ λ η σ η

O Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων 
και η Οργανωτική Επιτροπή της Συνάντησης Αποφοίτων ΤΔΕ
σας προσκαλούν στην 

Π Ρ Ω Τ Η Σ Υ Ν Α Ν Τ Η Σ Η Α Π Ο Φ Ο Ι Τ Ω Ν 
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 
ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

που θα πραγματοποιηθεί στο Μιχάλειο κτίριο, στη Χίο
το Σάββατο 11 & την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2012.

Η παρουσία σας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας.

Καθηγητής Βασίλειος Αγγελής
Πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων



ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ : " ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΜΑΣ "

«Μήνυμα» με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στην εκδήλωση για την 28η επέτειο καθιερώσεως του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, πολιούχου των Αθηνών και προστάτη των δικαστικών λειτουργών. Την ώρα που συνεχίζεται η διελκυστίνδα για την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων, ο κ. Αθανασίου στην ομιλία του τόνισε ότι στη Δημοκρατία ακόμη και οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο κριτικής αυτή όμως –όπως ανέφερε χαρακτηριστικά– δεν μπορεί να φτάνει ως την μη εφαρμογή των νόμων και το μη σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων.
Αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση της προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Βασιλικής Θάνου, η οποία ζήτησε από τον κ. Αθανασίου να μεταφέρει στη κυβέρνηση τη δυσαρέσκεια των δικαστικών λειτουργών για την μη εφαρμογή των αποφάσεων του Μισθοδικείου, που έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις στις αποδοχές δικαστών και εισαγγελέων. «Περιμένουμε άμεσα λύση» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Θάνου απευθυνόμενη στον κ. Αθανασίου.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου μια εβδομάδα οι πέντε δικαστικές ενώσεις της χώρας, ζήτησαν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την άμεση καταβολή των αναδρομικών τους -μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου- σε εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από το Μισθοδικείο.
Τώρα, στην εφετινή εκδήλωση για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου που έγινε στη Παλαιά Βουλή, εκτός από τον κ. Αθανασίου παρέστησαν οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. κ. Γιώργος Σούρλας και Νικόλας Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αθανάσιος Κουτρουμάνος και Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αντιστοίχως, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, ο τέως υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας, εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, δικαστές και εισαγγελείς, κ.ά. Είχε προηγηθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η ορχήστρα του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας τραγούδησε Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο, ενώ λίγο πριν πέσει η αυλαία του εφετινού εορτασμού οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής τραγούδησαν τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη «της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ειδικότερα, στην ομιλία του ο κ. Αθανασίου, επισήμανε ότι η κριτική στις δικαστικές αποφάσεις δεν μπορεί να φθάνει ως ως την άρνηση εφαρμογής των νόμων ή το μη σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων. «Ως ανθρώπινα δημιουργήματα και οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις είναι από τη φύση τους ατελείς» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης για να προσθέσει: «Ωστόσο ιστορικά έχουν κριθεί οι καλύτερες, αν όχι οι μοναδικές, μέθοδοι προκειμένου να δομήσουμε τη ζωή μας σε κοινωνίες. Και για τα δύο έχουν προβλεφθεί τρόποι να ανατραπούν. Οι μεν νόμοι με νέα νομοθεσία ή με δικαστική απόφαση που θα κρίνει τη συνταγματικότητά τους, οι δε δικαστικές αποφάσεις μπορούν να επανακριθούν σε ανώτερο βαθμό. Όποιος θεωρεί πως στη Δημοκρατία υπάρχουν άλλοι τρόποι να ανατρέψει είτε τους νόμους είτε τις δικαστικές αποφάσεις σφάλλει, και πιθανότατα κινείται από ταπεινά ή ιδιοτελή αίτια».
Ο κ. Αθανασίου έκανε λόγο για ανάγκη επιτάχυνσης των ρυθμών απονομής δικαίου και επισήμανε ότι «η Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία λειτουργεί με ψυχραιμία και νηφαλιότητα ούτε φοβάται, ούτε χειραγωγείται».
Από την πλευρά της η κεντρική ομιλήτρια κυρία Ειρήνη Γιανναδάκη, πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, η οποία μίλησε εκ μέρους όλων των δικαστικών ενώσεων, ήταν ιδιαίτερα επικριτική για τον τρόπο που η πολιτεία νομοθετεί και εφαρμόζει τους νόμους, κάνοντας μάλιστα λόγο για «παρακμιακή πορεία κράτους δικαίου». Η κυρία Γιανναδάκη αναφέρθηκε σε «ακατάσχετη μνημονιακή πολυνομία» αλλά και σε συνεχείς επιθέσεις κατά της δικαιοσύνης με επιλεκτική κριτική των δικαστικών αποφάσεων και με αμφισβήτηση του θεσμικού ρόλου της, κάτι που όπως είπε είναι αδιανόητο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Η κυρία Γιανναδάκη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ποιος καταστρέφει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς; Ο δικαστής που είναι υποχρεωμένος να ελέγχει τη συνταγματικότητα των νόμων και τις πέρα και έξω από το γράμμα και το πνεύμα του νόμου εκτροπές του κρατικού μηχανισμού της εκτελεστικής λειτουργίας; Ή ο πολιτικός που αμφισβητώντας συνειδητά το θεσμικό ρόλο της δικαιοσύνης αρνείται παραβιάζοντας το σύνταγμα και τους νόμους να εφαρμόσει δικαστικές αποφάσεις επειδή παρεκκλίνουν των δημοσιονομικών στόχων της κυβερνητικής πολιτικής;».
Κλείνοντας την εκδήλωση η κυρία Μαργαρίτα Στενιώτη γενική γραμματέας της ΕΔΕ τόνισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα ίσως είναι η μη συμμόρφωση της πολιτείας με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Η κυρία Στενιώτη επισήμανε πως η κριτική στις δικαστικές αποφάσεις θα πρέπει να γίνεται με επιστημονικά κριτήρια και όχι με κριτήριο αν οι αποφάσεις αυτές είναι αρεστές ή όχι στη κυβέρνηση και συμβατές με τη δημοσιονομική πολιτική.


protothema.gr

ΑΣΕΠ : ΣΤΙΣ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ στις 9 Οκτωβρίου 2014, ολοκληρώνεται η διαδικασία για την κινητικότητα προσωπικού δημοτικής αστυνομίας (Ανακοίνωση 5/2013).
Όπως σημειώνεται από το ΑΣΕΠ, «οι συμμετέχοντες στην Ανακοίνωση 5/2013, οι οποίοι βάσει των οριστικών αποτελεσμάτων αυτής, δεν συμπεριλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα διάθεσης, προκειμένου να υπαχθούν στις διατάξεις του άρθρου 40 του Ν.4250/2014 (διαθεσιμότητα) θα πρέπει να έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής στην Ανακοίνωση 15/2014»

ethnos.gr

ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ : ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ ΠΥΡΕΤΟ

Περί τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων σε κτηνοτρόφους τόσο για τη χρήση εντομοαπωθητικών, όσο και για τις απώλειες που έχει υποστεί το ζωικό τους κεφάλαιο από τον καταρροϊκό πυρετό και την ευλογιά.
Αυτό γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος, στο πλαίσιο τρίωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στο υπουργείο, με τη συμμετοχή αντιπεριφερειαρχών, διευθυντών περιφερειακών κτηνιατρικών υπηρεσιών και εκπροσώπων κτηνοτρόφων.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας θα εκδοθεί εγκύκλιος η οποία θα διευκρινίζει απολύτως διάφανα και με σαφήνεια το πλαίσιο παροχής των αποζημιώσεων αλλά και την επόμενη δέσμη μέτρων που θα αναληφθεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας του καταρροϊκού. «Η κυβέρνηση», τόνισε, «στέκεται δίπλα στον Έλληνα κτηνοτρόφο. Θα τους παράσχουμε όλα τα μέσα και όλα τα εργαλεία».
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου, ο καταρροϊκός πυρετός έχει εξαπλωθεί σε 33 νομούς της χώρας, με τις εστίες μόλυνσης που έως χθες είχαν καταχωρηθεί, να φτάνουν στις 906. Συνολικά έχουν προσβληθεί 207.705 ζώα, εκ των οποίων τα 181.971 είναι πρόβατα, τα 24.769 είναι αίγες και τα 965 βοοειδή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στα πρόβατα όπου η νοσηρότητα φτάνει στο 5,96% και η θνησιμότητα στο 0,83%. Σε ό,τι αφορά στην ευλογιά, μέχρι σήμερα έχουν θανατωθεί 22.000 πρόβατα, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων αφορά στην περιοχή του Έβρου όπου και εντοπίζονται οι περισσότερες εστίες μόλυνσης.
Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη ειδική μελέτη προκειμένου να προσδιοριστεί εάν έχει αναπτυχθεί και σε τι βαθμό φυσική ανοσία στον καταρροϊκό πυρετό και ήδη έχουν ληφθεί περισσότερα από 2.000 δείγματα αίματος από 13 νομούς. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν, ότι παρουσιάζονται υψηλά ποσοστά ανοσίας σε περιοχές όπως η Ξάνθη (100%), ο Έβρος (75%) και η Λακωνία (75%). Τα αποτελέσματα της μελέτης θα αποτελέσουν κρίσιμο οδηγό για το θέμα του εμβολιασμού του ζωικού κεφαλαίου.
Στη σύσκεψη, ο αναπληρωτής υπουργός, αναφέρθηκε επίσης και στις δράσεις που έχουν αναληφθεί ή πρόκειται να αναληφθούν για την ελληνική κτηνοτροφία. Μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα «Άρτεμις» προκειμένου να μπει φραγή στις «ελληνοποιήσεις» εισαγομένου κρέατος, ενώ γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες να διευθετηθεί πλήρως το θέμα των βοσκοτόπων, έτσι ώστε από την 1.1.2015 να μην υπάρχουν τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν τα τελευταία δυο χρόνια.
Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά στην εξισωτική αποζημίωση και την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, ο κ. Κουκουλόπουλος δήλωσε, ότι όλες οι πληρωμές θα «τρέξουν» κανονικά, τονίζοντας, ότι το μεγάλο στοίχημα για το υπουργείο είναι να ανοίξουν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ το ταχύτερο δυνατό -στις αρχές της νέας χρονιάς- έτσι ώστε οι παραγωγοί να λαμβάνουν στην ώρα τους αυτά που δικαιούντα
ι



ehnos.gr

Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Χίου


erturk_
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χίου ότι το Ε/Γ πλοίο “FB CHIOS” σημαίας Τουρκίας, προερχόμενο από Τσεσμέ με 45 επιβάτες, στην προσπάθεια πρυμνοδέτησής του, προσέκρουσε με τη ράμπα του καταπέλτη του στο “ERTURK” σημαίας Τουρκίας, το οποίο βρισκόταν ήδη πλαγιοδετημένο στον ίδιο χώρο.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι επιβάτες του “FB CHIOS” προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω πλοίων, μέχρι την ολοκλήρωση της επιθεώρησης τους και την προσκόμιση των βεβαιωτικών αξιοπλοΐας τους, σύμφωνα με τα οποία τα δύο πλοία δύναται να συνεχίσουν τους πλόες τους.


aftodioikisi.gr

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει αύριο, Σάββατο 4 Οκτωβρίου, σε ανοιχτή εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας με τίτλο «Νέα Δημοκρατία: 40 χρόνια για την Ελλάδα».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109) στις 18:00. 


O EΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ




Το Περιφερειακό Τμήμα Χίου  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ενημερώνει ότι στα πλαίσια των δράσεών του για την περίθαλψη των προσφύγων, συγκέντρωσε και διένειμε τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και ιματισμού, κλινοσκεπάσματα και φάρμακα στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο νησί μας, για την κάλυψη των πρώτων κατεπείγουσων αναγκών τους.
    Αντίστοιχες ενέργειες θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση  στο πλαίσιο της προσφοράς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  στην κοινωνία, στηριζόμενες αποκλειστικά στην αλληλεγγύη των πολιτών της Χίου, που ενισχύουν το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τους  ευχαριστούμε γι’ αυτό.


Από το Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Χίου

ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Για το Ισλαμικό Κράτος και το εθνοτικό και θρησκευτικό μίσος, που οδηγεί στη βία και στον θάνατο, μίλησε ο Κώστας Τριαντάφυλλος, Βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ και Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο πλαίσιο των εργασιών της Ολομέλειας της Συνέλευσης στο Στρασβούργο, την Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου.

Ο Βουλευτής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «για χιλιάδες ανθρώπους στην περιοχή αυτή είναι, ήδη, πολύ αργά. Οι τζιχαντιστές βρίσκονται, ήδη, έξω από μία μεγάλη Κουρδική πόλη, έχοντας, ήδη, καταλάβει  εβδομήντα χωριά».

Αμέσως μετά ένωσε τη φωνή του με όλους όσοι ζητούν  «να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη για την ανθρωπότητα επέλαση», ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι δεν πρέπει «να οδηγηθούμε σε έναν πόλεμο θρησκειών».

«Δεν είναι όλοι οι Μουσουλμάνοι 
τζιχαντιστές, ούτε ισλαμιστές, όπως, όμως, δεν είναι και όλοι οι Χριστιανοί ρατσιστές ή φασίστες", επεσήμανε αμέσως μετά.

Στη συνέχεια, εκφράζοντας την αγωνία του, ανέφερε ότι «Αυτόν τον καιρό ακροδεξιά "γεράκια", πίνοντας τσάι ονειρεύονται νέους γενικευμένους πολέμους. Εμείς εδώ, οι δημοκράτες από την Ευρώπη, από όλο τον κόσμο, πρέπει να τους σταματήσουμε».

Τέλος, εστίασε στην ανάγκη για Δημοκρατία, η οποία, δεν πρέπει να επιβληθεί, για άλλη μια φορά, από την Ευρώπη, αλλά μπορεί «να φυτρώσει» και «να ανθίσει» στην περιοχή με πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Αρκεί, όπως επεσήμανε, «η Διεθνής Κοινότητα να σταματήσει να ενεργεί με τρόπο που δεν προάγει τη δικαιοσύνη, τον πλουραλισμό και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».




«Πρώτα απ όλα θα  ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την Εισηγήτρια για την έκθεσή της, αλλά και για το γεγονός ότι εδώ και πολύ καιρό έχει αναδείξει το ζήτημα της απειλής του Ισλαμικού Κράτους, στην Ελλάδα και διεθνώς.

Θα ξεκινήσω με μία αναφορά:

“Ήθελε πάντα να προσφέρει βοήθεια. Δεν τον ένοιαζε ούτε το χρώμα ούτε η θρησκεία. Όποιος είχε ανάγκη ήταν εκεί για να τον βοηθήσει. Έχασε τη ζωή του με τον πιο τραγικό τρόπο, κάνοντας αυτό που τον εξέφραζε και αγαπούσε. Αυτός ήταν ο μπαμπάς μου.

Αυτά είναι τα λόγια της κόρης του Βρετανού ομήρου Ντέιβιντ Χέινς που αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, 160.000 άνθρωποι έχουν, ήδη, εκτοπισθεί.

Σήμερα, για χιλιάδες ανθρώπους στην περιοχή αυτή είναι, ήδη, πολύ αργά. Οι τζιχαντιστές βρίσκονται, ήδη, έξω από μία μεγάλη Κουρδική πόλη, έχοντας, ήδη, καταλάβει  εβδομήντα χωριά.

Για να αντιμετωπισθεί η ανθρωπιστική κρίση είναι ανάγκη να υποστηριχθούν οι χώρες που υποδέχονται εκτοπισθέντες και πρόσφυγες.

Το άμεσο και μείζον ζήτημα είναι να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη για την ανθρωπότητα επέλαση χωρίς, όμως -προσοχή!- να οδηγηθούμε σε έναν πόλεμο θρησκειών.

Δεν είναι όλοι οι Μουσουλμάνοι τζιχαντιστές, ούτε ισλαμιστές, όπως, όμως, δεν είναι και όλοι οι Χριστιανοί ρατσιστές ή φασίστες.

Το θέμα είναι το μίσος, όπως συζητούσαμε και προχθές, εδώ, σε αυτή την αίθουσα, στη συζήτηση για το ψήφισμα και την έκθεση κατά του νεοναζισμού και της ξενοφοβίας. Το εθνοτικό και θρησκευτικό μίσος που οδηγεί στη βία και στο θάνατο.

Αυτόν τον καιρό ακροδεξιά "γεράκια", πίνοντας τσάι ονειρεύονται νέους γενικευμένους πολέμους. Εμείς εδώ, οι δημοκράτες από την Ευρώπη, από όλο τον κόσμο, πρέπει να τους σταματήσουμε.

Για να το αντιμετωπίσουμε, όμως, αυτό το μείζον θέμα απαιτείται να επέλθει σταθερότητα. Και η σταθερότητα σχετίζεται με τη Δημοκρατία. 

Αλλά η Ευρώπη δεν μπορεί, για άλλη μια φορά, να επιβάλλει τη Δημοκρατία. Κάθε φορά που το επιχείρησε αυτό, απέτυχε. 

Η Δημοκρατία «φυτρώνει και ανθεί» με τα δικά της χαρακτηριστικά σε κάθε τόπο και σε κάθε εποχή.

Για να ανθίσει πρέπει η Διεθνής Κοινότητα να σταματήσει να ενεργεί με τρόπο που δεν προάγει τη δικαιοσύνη, τον πλουραλισμό και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Για να ανθίσει η Δημοκρατία σε αυτήν την περιοχή του κόσμου πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις για σεβασμό όλων των εθνοτικών και θρησκευτικών κοινοτήτων. Και να βελτιωθεί, σημαντικά, το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Τέλος, για να ανθίσει η Ειρήνη σε αυτήν την περιοχή του πλανήτη, πρέπει οι ίδιοι οι πολίτες να ταυτίσουν τη Δημοκρατία με την αξιοπρέπεια του καθενός και με δικαιοσύνη για όλους.

Σας ευχαριστώ πολύ.»


ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 - 2015

ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 - 2015

E-mailΕκτύπωσηPDF

E-mailΕκτύπωσηPDF

Επιμορφωτική Συνάντηση των Θεολόγων Χίου και Οινουσσών, στο 1ο Γυμνασίου Χίου


E-mailΕκτύπωσηPDF
DSCN1847aΤη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε Επιμορφωτική Συνάντηση των Θεολόγων που διδάσκουν στις σχολικές μονάδες Νήσων Χίου και Οινουσσών, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Γυμνασίου Χίου, την οποία προθύμως και ευγενώς παρεχώρησε ο Διευθυντής κ. Βρούζος Δημήτριος. Θέμα της συνάντησης ήταν «Ο Εκπαιδευτικός Θεολόγος στην τάξη: εφόδια και εμπόδια». Η συμμετοχή υπήρξε καθολική και η εισήγηση επικεντρώθηκε σε προτάσεις και απόψεις για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με απώτερο στόχο την ουσιαστική προσφορά του Θεολόγου στην τάξη.
Σε όλη τη διάρκεια της επιμορφωτικής διαδικασίας, μας τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος μοιραζόμενος την πολύτιμη εμπειρία του από τη διπλή του ιδιότητα, του Ιεράρχη και του Εκπαιδευτικού, πραγματοποιώντας εύστοχες υποστηρικτικές παρεμβάσεις . Η πνευματική του συμβολή υπήρξε ανεκτίμητη, για τον πρόσθετο λόγο ότι υλοποίησε ήδη την απόφασή του να αποστείλει στα σχολεία την επίσημη έκδοση της Καινής Διαθήκης, πολύτιμο απόκτημα για τους μαθητές, έργο από το οποίο ξεχύνεται αστείρευτος ο ποταμός της θεϊκής αγάπης και χάρης. Το βιβλίο θα διευκολύνει το έργο των Θεολόγων, γιατί ευχερώς πλέον θα αξιοποιείται ως παράλληλο κείμενο σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου. 
Ο Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ01 
Νικόλαος Χ. Χριστόπουλος
Θεολόγος

Στο τελικό στάδιο οι ιδιωτικές σχολές ναυτικής εκπαίδευσης


nautiki_ekpaideusi_
Συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Η συνάντηση, που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Ναυτιλίας, είχε εποικοδομητικό χαρακτήρα για τα ζητήματα που αφορούν την ελληνική ναυτιλία και επιβεβαίωσε τις βάσεις διάλογου που έχει θέσει το Υπουργείο Ναυτιλίας με όλους τους θεσμικούς φορείς της Ελληνικής Ναυτιλίας. Επισημαίνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Αθανάσιος Μπούσιος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικών Υποδομών και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Aθανάσιος Χριστόπουλος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Ναυτιλίας του Αιγαίου.
Επίκεντρο της συζήτησης των δύο πλευρών αποτέλεσε η ναυτική εκπαίδευση και η τόνωση της απασχόλησης στους Έλληνες ναυτικούς. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε τη συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και την υποβολή προτάσεων από την πλευρά της ώστε να επιτυγχάνεται με πιο αποτελεσματικό τρόπο η απορρόφηση των αποφοίτων σπουδαστών από τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού στα πλοία ελληνικής ή ξένης σημαίας. «Διαπιστώνοντας το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες σπουδαστές να μπαρκάρουν έλαβα μία πρωτοβουλία να διευθετηθεί με υπουργική απόφαση η διαφορετική ασφαλιστική αντιμετώπιση μεταξύ των σπουδαστών που πραγματοποιούν εκπαιδευτικά ταξίδια σε πλοία με σημαία κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σημαίας τρίτης χώρας, και εκείνων που πραγματοποιούν εκπαιδευτικά ταξίδια σε πλοία υπό ελληνική σημαία. Με τη δική σας συμβολή, μπορούμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο αυτή τη ρύθμιση και να δούμε τους σπουδαστές μας να πραγματοποιούν το όνειρο τους να βγουν στη θάλασσα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Παράλληλα, ο Υπουργός Ναυτιλίας ενημέρωσε την Ένωση για τον σχεδιασμό του Υπουργείου αναφορικά με την ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας, βρίσκεται στο τελικό στάδιο από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, η κατάρτιση των απαραίτητων κανονιστικών πράξεων για τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης, που έχουν ως σκοπό τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών ναυτικής εκπαίδευσης που παρέχονται στη χώρα, «αντάξιες των προσδοκιών των ναυτικών και του εμπορικού μας στόλου», όπως χαρακτηριστικά ο Υπουργός. «Η λειτουργία των ιδιωτικών σχολών θα έχει έναν επιπλέον στόχο, την ευελιξία στην εξυπηρέτηση των ναυτικών, που θα αποκτήσουν ευχερέστερη πρόσβαση στις εκπαιδεύσεις που κρίνονται απαραίτητες για την ναυτολόγησή τους όλο το χρόνο και όχι με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα».
Εκτενώς αναφέρθηκε ο κ. Βαρβιτσιώτης και στη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την ανακαίνιση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, την αναβάθμιση τους σε εκπαιδευτικό εξοπλισμό, αλλά και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων. «Η συμβολή της Ένωσης με τις δωρεές που πραγματοποιεί για την ανακαίνιση των σχολών σε όλη την επικράτεια είναι καθοριστική, καθώς οι πόροι από το Κεφάλαιο Ναυτικής Εκπαίδευσης δεν επαρκούν για να έχουμε σχολές αντάξιες της φήμης της ελληνικής ναυτιλίας», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας. Επιπλέον όμως και για την ενίσχυση του εκσυγχρονισμού των σχολών, το Υπουργείο, όπως είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, ήδη προχώρησε σε προκήρυξη διαγωνισμού 1.600.000 ευρώ για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού εξοπλισμού των σχολών σε όλη την επικράτεια.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, τόνισε ότι η Ένωση ήδη έχει προχωρήσει σε ένα ευρύ πρόγραμμα χορηγιών για την ανακαίνιση των σχολών της Σύρου και της Ύδρας, ενώ ακολουθούν οι σχολές της Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης, της Χίου και των Οινουσσών. «Γνώμονας των δωρεών μας είναι η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης προς όφελος των νέων ανθρώπων και της κοινωνίας. Εκπροσωπούμε την κορυφαία δύναμη στη ναυτιλία παγκοσμίως και βούληση μας είναι οι νέοι σπουδαστές να λαμβάνουν σύγχρονη εκπαίδευση σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιάμης.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ένωσης, υπογράμμισε την ανάγκη το κράτος να προχωρήσει στο άνοιγμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθώς, όπως είπε, «υπάρχουν διεθνούς φήμης εκπαιδευτικά ιδρύματα που επιθυμούν να εγκατασταθούν στη χώρα και δεν μπορούν». Έμφαση έδωσε, επίσης, στη στην ενίσχυση του ανταγωνιστικού πλαισίου που διέπει την ελληνική ναυτιλία, λέγοντας ότι: «Όλες οι μελέτες από ερευνητικά ινστιτούτα όπως το ΙΟΒΕ, δείχνουν ότι υπάρχει μία δυναμική για την ελληνική ναυτιλία να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας φθάνουν έως τις 200.000. Είναι στο χέρι μας αυτό να το κάνουμε πράξη».
Καταλήγοντας οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχισθεί η εποικοδομητική συνεργασία και ο παραγωγικός διάλογος για τις αλλαγές στη ναυτική εκπαίδευση, την τόνωση της ναυτικής εργασίας, αλλά και εν γένει της προάσπισης του ρόλου της ελληνικής ναυτιλίας στο διεθνές περιβάλλον, ώστε να πολλαπλασιαστούν τα οφέλη από αυτήν.


e-nautilia.gr

Tο «ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ» προεκτείνει τo δρομολόγιo του


pelagitis_aktoploia_
Σας ενημερώνουμε ότι το Φ/Γ -Ο/Γ «ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ» τροποποιεί τα δρομολόγια του τις Παρασκευές 03.10.2014 και 17.10.2014 από Πειραιά προς Χίο και Μυτιλήνη με νέα ώρα αναχώρησης τις 16:00 και πλέον θα προεκτείνει τα Σάββατα 04.10.2014 και 18.10.2014 στις 08:45 τα δρομολόγια του από το λιμάνι της Μυτιλήνης, με προορισμό τη Λήμνο και τη Θεσσαλονίκη.
Τις Κυριακές 05.10.2014 και 19.10.2014 θα αναχωρεί στις 02:00 από Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη, ώστε να εκτελέσει τα προγραμματισμένα δρομολόγια του από Μυτιλήνη προς Χίο και Πειραιά με νέα ώρα αναχώρησης τις 20:00. Με αυτό το τρόπο η «ΑΕΙΝΑΥΤΗΣ Ν.Ε.» αποκαθιστά την διακοπείσα ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου.


e-nautilia.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ ,ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/10/2014

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου, (άρθρο 67 Ν. 3852/2010)

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Χίου «Ανδρέας Λοΐζος» την του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου



Χρύσης Αλ. Κλέαρχος

Συνημμένα:
Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης
Παρακαλούνται οι παρατάξεις να ορίσουν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης με γραπτή δήλωση τους στο Προεδρείο τους ειδικούς αγορητές ανά θέμα.
Με τον ίδιο τρόπο παρακαλούνται να εγγραφούν ως ομιλητές και οι δημοτικοί σύμβουλοι που επιθυμούν να τοποθετηθούν ανά θέμα. (Άρθρο 67, παρ. 6 του Ν. 3852/2010, άρθρο 10 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου).


ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 08/10/2014.
ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ41752/2014 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
(Άρθρο 67, Ν.3852/10)
Αρ. θέματος
Θέμα
Εισηγητής
 1
Ορισμός Δ.Σ. στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δ. Χίου.
κ. Δήμαρχος
 2
Ορισμός μέλους στο Δ.Σ. της εταιρείας "ΔΙΑΠΟΡΙ-ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.
κ. Δήμαρχος
 3
Ορισμός εκπροσώπων του Δ. Χίου για τη διοικητική παραλαβή για χρήση του έργου "Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στη Βολισσό Ν. Χίου".
κ. Δήμαρχος
 4
Ορισμός εκπροσώπων του Δ. Χίου στην Επιτροπή Διαχείρισης Τοπικού Προγράμματος LEADER Αλιείας Ν. Χίου 2007-2013.
κ. Δήμαρχος
 5
Ορισμός εκπροσώπου Δήμου Χίου και Γραμματέα για τη συγκρότηση επιτροπής για την πρόσληψη στο Δήμο Χίου ενός δικηγόρου με σχέση έμμισθης εντολής με πάγια αντιμισθία.
Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών
 6
Συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δ. Χίου.
κ. Δήμαρχος
 7
Συγκρότηση επιτροπής διαπίστωσης της καταλληλότητας ή ασύμφορου κυκλοφορίας και απογραφής των κάθε είδους οχημάτων και μηχανημάτων του Δ. Χίου.
Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης
 8
Καθορισμός εξόδων παράστασης και αποζημιώσεων των Προέδρων των Ν.Π. του Δήμου Χίου.
κ. Δήμαρχος
 9
Εξαίρεση από τις διαδικασίες του άρθρου 33 του Ν. 4269/2014 του ΣΧΟΟΑΠ Αγ. Μηνά.
Δ/νση Υπηρεσίας Δόμησης
 10
Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου "Αγροτική οδοποιία Αγίου Μηνά".
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 11
Χορήγηση παράτασης της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Προσθήκη-Βελτίωση Γυμνασίου-Λυκείου Καλλιμασιάς Δ. Χίου".
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 12
Έγκριση έκθεσης αποκατάστασης ελαττώματος στα πλαίσια του έργου "Βελτίωση κτιριακών υποδομών στο 1ο Γυμνάσιο".
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 13
Συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου "Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων Φρουρίου-Λάδης".
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 14
Συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου "Εξωραϊσμός & Φ/Σ πλατείας  Νενήτων και  εισόδων".
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 15
Συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου "Επισκευή δημοτικού κτιρίου στην Αθήνα".
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 16
Συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου "Πλακόστρωση και διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων".
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 17
Συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής "Πλακοστρώσεις οικισμού Συκιάδας".
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 18
Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου "Δίκτυο αποχέτευσης όμβριων στην περιοχή ρέματος Σκύλλας".
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 19
Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής έργου «Εσωτερική οδοποιία Δ.Ε. Αμανής».
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 20
Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου "Εσωτερική οδοποιία Δ.Ε. Καμποχώρων".
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 21
Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου "Εσωτερική οδοποιία Δ.Ε. Αγ. Μηνά".
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 22
Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου "Ανάπλαση Άνω Πόρτας Πυργίου".
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 23
Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου "Διαμόρφωση αύλειου χώρου παιδικού σταθμού και λοιπών κοινοχρήστων χώρων" Βερβεράτο.
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 24
Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου "Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Καμποχώρων" 2012.
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 25
Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου "Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Αμανής".
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 26
Αίτημα Ένωσης Καταναλωτών για συνέχιση παραχώρησης περιπτέρου στο Βουνάκι.
κ. Δήμαρχος
 27
Παράταση μίσθωσης δημοτικού ακινήτου στον Αγ. Ιωάννη Βουνού, (Βασίλης Ισίδωρος).
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 28
Παράταση μείωσης μισθώματος δημοτικών ακινήτων επί της οδού Αρχέρμου της Δ.Κ. Χίου, (Τσουρής Ανδρέας).
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 29
Παράταση μείωσης μισθώματος παραδοσιακού καφενείου στο Ζυφιά, (Ιωαννίδου Δέσποινα).
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 30
Μείωση μισθώματος δημοτικού ακινήτου επί της οδού 11ης Νοεμβρίου 5 της Δ.Κ. Χίου, (Μαργαρίτα Ξενιά & ΣΙΑ Ε.Ε.).
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 31
Παράταση των μισθώσεων των δημοτικών ακινήτων επί των οδών 11ης Νοεμβρίου 1, 11ης Νοεμβρίου 5, Βουπάλου & Αρχέρμου της Δ.Κ. Χίου, κατόπιν εξώδικων δηλώσεων βουλήσεως  των "Μαργαρίτα Ξενιά & ΣΙΑ Ε. και και «Ξενιάς Στυλιανός & ΣΙΑ Ε.Ε.»
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 32
Κατάπτωση εγγυητικής της Ο.Ε. με την επωνυμία Χρυσοβαλάντη Μενδώνη.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 33
Δημοπράτηση ακινήτου-αγροτεμαχίου στην περιοχή Αγ. Γεώργιος Χατζηλουκής.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 34
Παράταση μίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην οδό Φιστέλ ντε Κουλάνς, (Δημίδης Σταύρος).
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 35
Έγκριση προμηθειών, υπηρεσιών κ.λ.π.
Δ/νσεις Δ. Χίου
 36
Τροποποίηση του προϋπολογισμού.
Οικονομική Επιτροπή
 37
Διαγραφή ποσού από την Εθνική Τράπεζα λόγω λανθασμένης βεβαίωσης.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 38
Διαγραφή χρηματικών καταλόγων δικαιωμάτων βοσκής κτηνοτρόφων Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων και Αμανής.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 39
Τροποποίηση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου
κ. Δήμαρχος
 40
Έγκριση αποφάσεων Ν.Π. του Δήμου Χίου.
Πρόεδροι Ν.Π.
 41
Υποβολή αιτήματος στην Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου για διάθεση χώρου Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου για τη στέγαση των τμημάτων μάθησης στα πλαίσια της λειτουργίας του Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Χίου.
Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού
 42
Έγκριση δαπανών για τις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου και 11ης Νοεμβρίου.
Αυτοτελές Γραφείο Επικοινωνίας & Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων
 43
Μετακίνηση του Δημάρχου στην Τουρκία.
Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
 44
Μετακινήσεις
κ. Δήμαρχος