Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

XIOΣ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα μέλη του, σε Τακτική Γενική Συνέλευση
την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011, στην αίθουσα του Συλλόγου, στην πλατεία
Φρουρίου και ώρα 5.30 το απόγευμα, με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας
διάταξης:
1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα Συνέλευσης.
2. Εκλογή τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής.
3. Διοικητικός απολογισμός απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
4. Οικονομικός απολογισμός απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
5. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.
6. Συζήτηση επί των θεμάτων 3, 4 και 5.
7. Ψηφοφορία για την έγκριση των απολογισμών και την απαλλαγή του
απερχόμενου Δ. Σ. από κάθε ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις κατά τη
διάρκεια της θητείας του.
8. Ανάγνωση ονομάτων υποψηφίων μελών του νέου Δ. Σ. και της νέας
Εξελεγκτικής Επιτροπής
9. Ψηφοφορία για την ανάδειξη πέντε τακτικών και τεσσάρων
αναπληρωματικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και τριών τακτικών
και δύο αναπληρωματικών μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου.
10. Ανακοίνωση αποτελεσμάτων ψηφοφοριών.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την ίδια
ημέρα, στον ίδιο τόπο και ώρα 6.30 το απόγευμα, με τα ίδια θέματα
ημερήσιας διάταξης.
Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τα άρθρα 13 (παρ.δ), 5 (παρ.ε) και 7
(παρ.α) του ισχύοντος καταστατικού, δικαίωμα ψήφου και υποψηφιότητας
έχουν τα εγγεγραμμένα, προ έτους τουλάχιστον, μέλη, τα οποία έχουν
εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Σύλλογο.
Παρακαλούνται λοιπόν τα μέλη μας που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη Γ.
Σ., να φροντίσουν για την έγκαιρη εξόφληση των τυχόν οφειλόμενων
συνδρομών τους.
Όσα από τα μέλη μας ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα για τα όργανα
του Συλλόγου, παρακαλούνται, σύμφωνα με το άρθρο 16, παρ. α του
καταστατικού, να συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση και να την
καταθέσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο, το αργότερο έως την Τετάρτη 2
Νοεμβρίου 2011 και ώρα 12.00.
Θεωρούμε απαραίτητη την παρουσία όλων των μελών, εν όψει της κρίσιμης
περιόδου που θα ακολουθήσει, για την επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο
Γ. Γραμματέας





Ν. Στείρος
Ε. Αναγνώστου

ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι πρόκειται να οργανωθεί η έκθεση – Φεστιβάλ Περιπτερούχων στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα από 28 – 30 Οκτωβρίου 2011.
Η έκθεση έχει ως στόχο την προβολή όλων εκείνων των προϊόντων που βρίσκουμε σε ένα περίπτερο ή εκείνων που μπορεί να συναντήσει κάποιος σε αυτό.
Ο Δήμος Χίου θα λάβει μέρος με περίπτερο 24τ.μ, το οποίο θα διατεθεί δωρεάν από την διοργανώτρια εταιρεία, για τη προβολή της Χίου ως τουριστικού προορισμού αλλά και για τα προϊόντα που παράγει το νησί.
Παρακαλούμε όσους από τους παραγωγούς της Χίου επιθυμούν να λάβουν μέρος στην έκθεση για την προβολή και την προώθηση των προϊόντων τους να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Απασχόλησης Ναυτιλίας και Τουρισμού (κ. Ουρανία Τώρα τηλ. επικοινωνίας 2271044389 ή κ. Ρένα Παγούδη – Δαμίγου τηλ. επικοινωνίας 2271350866), με σκοπό την προετοιμασία και δωρέαν συμμετοχή στο περίπτερο, που διατίθεται στο Δήμο Χίου.
Η Υπηρεσία μας είναι στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφόρηση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

Για τον εορτασμό της Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών, στις 24 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Δευτέρα, ορίζουμε τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

1. Σημαιοστολισμός όλων των Δημόσιων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων από της ογδόης πρωινής μέχρι της δύσεως του ηλίου την ημέρα αυτή.
2. Ώρα 12 μεσημβρινή:
Κατάθεση στεφάνου από τον αντιπεριφερειάρχη Χίου στο Ηρώο των Πεσόντων.

Τελετάρχης του εορτασμού θα είναι ο κ. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Καλούνται οι Αρχές, οι Οργανώσεις και ο Λαός της Χίου να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.





Με εκτίμηση



Κωνσταντίνος Γανιάρης Αντιπεριφερειάρχης Χίου

AΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΓΙΟΜΕΛΟ

Προς: κα Πρόεδρο και ΔΣ/ΟΝ
Δεν μπορώ να θυμηθώ μεγάλη ή μικρή περίοδο, τα τελευταία είκοσι χρόνια, που οι ασφαλισμένοι στο ΠΟΝ Χίου, να βρίσκονται από τα μαύρα μεσάνυχτα μπροστά στην είσοδο των ιατρείων για να εξασφαλίσουν ένα χαρτάκι προτεραιότητας από τα 15 – 20 που εκδίδονται καθημερινά. Αφού οι θεράποντες ιατροί είναι δύο, εκ των οποίων ο ένας εκτελεί χρέη ελεγκτού.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε με την διακοπή παροχής υπηρεσιών εκ μέρους της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου, η οποία μας εξασφάλιζε δύο ιατρούς. Το κόστος ανά δίμηνο ήταν 5.000,00€
Αυτή η τόσο πολύτιμη για μας εξυπηρέτηση και ισορροπία διαλύθηκε με την έλευση του Καλλικράτη, και η κυβέρνηση με πιο βάρβαρη, σκληρή, ανελέητη κοινωνική πολιτική, με το πάγωμα μισθών και συντάξεων , την βίαιη αφαίρεση του 13ου και 14ου μισθών, αφαίμαξε μισθούς και συντάξεις για να κρατήσει ζωντανούς και ανταγωνιστικούς μεγάλους εμπορικούς ομίλους, βιομηχανίες, εφοπλιστές, επικαλούμενη τη λαϊκή ρήση «βοήθα με φτωχέ μου να μη γίνω σαν και σένα»
Αυτή την περίοδο η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να εύρη καλλίτερο καπετάνιο για το τιμόνι του Οίκου Ναύτου, ο οποίος χωρίς κανένα ενδοιασμό θα εφαρμόσει αυτή τη βάρβαρη κοινωνική πολιτική την ανάλγητη και απάνθρωπη, η εφαρμογή της οποίας οδηγεί τους ασφαλισμένους να πυκνώσουν τις γραμμές που οδηγούν , κάτω από τα όρια φτώχειας και στην εξαθλίωση. .
Σήμερα ο Ο.Ν. Χίου, εξυπηρετείται από μία μόνιμο ιατρό , η οποία βρίσκεται σε διαρκή άδεια λόγω τοκετών, και από δύο ελεγκτές ιατρούς με οκτάμηνη σύμβαση εκ των οποίων η μία βρίσκεται σε άδεια λόγω τοκετού επίσης και η άλλη έπαψε να εξυπηρετεί λόγω λήξης της σύμβασής της.
Όπως αντιλαμβάνεσθε, σήμερα εξυπηρετούμεθα από τους δύο μόνιμους θεράποντες εκ των οποίων ο ένας εκτελεί καθήκοντα θεράποντος ιατρού και ο άλλος καθήκοντα ελεγκτού.
Ουσιαστικά στο Π.Ο.Ν. Χίου εξυπηρετούνται από ΕΝΑΝ θεράποντα ιατρό οι 13.000 ασφαλισμένοι.
ΑΙΣΧΟΣ!!
Επίσης απαράδεκτο και βάρβαρο είναι το γεγονός ότι, άνθρωποι υπερήλικες, από τα μαύρα μεσάνυχτα ( 4 το πρωί) μαζεύονται έξω από τον Ο.Ν. για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν ένα από τα 15 – 20 χαρτάκια προτεραιότητας, διότι με το νέο σύστημα συνταγογράφησης αυτόν τον αριθμό μπορούν να εξυπηρετήσουν.
Όσον αφορά τους συμβεβλημένους κατά πράξη και περίπτωση, η βοήθεια είναι ελάχιστη , μια και συμπληρώνουν το πλαφόν τις πρώτες 5 μέρες του μήνα.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα προς κάθε κατεύθυνση, για την καταδίκη 13.000 ασφαλισμένων στο ΠΟΝ Χίου, οι οποίοι εξυπηρετούνται από ένα θεράποντα ιατρό καθημερινά και σπανίως από δύο
Διαμαρτυρόμαστε και καταδικάζομε όλους τους υπεύθυνους για την εσκεμμένη αδιαφορία τους να στελεχώσουν το Π.Ο.Ν. Χίου με το σωστό ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα σήμερα ο Ο.Ν. να έχει καταντήσει οίκος ταλαιπωρίας.
Διαμαρτυρόμαστε για τη συνεχή περικοπή των κοινωνικών δαπανών για την υγεία και τη κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας που καταδικάζει στην πείνα και στην εξαθλίωση χαμηλοσυνταξιούχους και ανέργους.
Με την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία οδηγηθήκαμε με τις περικοπές μισθών και συντάξεων με την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση με το ΔΝΤ και την τρόικα είναι αδύνατο για τους περισσότερους από εμάς όχι μόνο να έχουμε μια ικανοποιητική ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και να έχουμε μια αξιοπρεπή ζωή.
Η εικόνα της ζωής που ζούμε σήμερα ύστερα από τόσες θυσίες στη θάλασσα , δυστυχώς για τον κλάδο μας, συνταξιούχους και εν ενεργεία ναυτικούς , είναι απαράδεκτη και σκοτεινή και καθημερινά χειροτερεύει.
Ο παράδεισος που υπόσχονταν και ακόμη υπόσχονται με την ένταξη μας στην Ε.Ε. γίνεται σωστή κόλαση για τους πολλούς, και το μόνο που μας μένει είναι η αποφασιστικότητα και οργάνωση για αντεπίθεση για να σταματήσουμε την κοσμοχαλασιά .
Νικ. Γιόμελος
Συνταξιούχος ΝΑΤ

Η ΓΝΩΜΗ TOY ΓΙΩΡΓΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

Διάβασα τη Δευτέρα 3-10-2011 διακήρυξη διαγωνισμού στις 25-10-2011 για ανάθεση του έργου “ Διαμορφώσεων Κοινοχρήστων Χώρων Φρουρίου - Λάδης ’’ με προϋπολογισμό 224.137,93 €, χωρίς ΦΠΑ.
Σκέφτηκα ότι το έργο προφανώς είχε σχεδιαστεί σε καιρούς ευφορίας.
Ήλπιζα ότι σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, σύντομα θα διορθωνόταν το λάθος και θα δημοσιευόταν ανακοίνωση ακύρωσης του διαγωνισμού.
Γνωρίζω ότι δεν υπάρχει καμιά μελέτη και κανένας σχεδιασμός για το Φρούριο.
Επειδή δεν θέλω να μιλώ για έργα που είναι σε εξέλιξη, όποια κι αν είναι αυτή, όπου τίποτα πιά δεν διορθώνεται, γράφω σήμερα, πριν υπάρξουν δεσμεύσεις για να παρακαλέσω κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο να δώσει από τη μικρή μας Χίο το φωτεινό παράδειγμα της σύνεσης και του νοικοκυρέματος και να ανακοινώσει ακύρωση έστω αυτού του μικρού έργου και όποιας άλλης δαπάνης θεωρεί άστοχη.
Σε εποχή οικονομικής εισβολής και επιβουλής, ας μην σπαταληθούν χρήματα. Όταν ζητούν να μας πάρουν το σπίτι, εμείς ας μην γυρεύομε ζαρντινιέρες, λουλούδια και παγκάκια.

Γιώργης Λυσ. Καλλέργης
Δημότης Χίου

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ : Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Πριν λίγες ημέρες ταξίδεψα για επαγγελματικούς λόγους στις Βρυξέλλες. Είχα και στο παρελθόν επισκεφθεί αυτή την πόλη πολλές φορές. Λόγω του κλίματος, του τρόπου ζωής, των ανθρώπινων σχέσεων, της «καλουπωμένης» καθημερινότητας κλπ., πάντα σκεφτόμουνα πόσο τυχερός είμαι που ζω στην Ελλάδα. Δεν κρύβω, όμως, ότι την τελευταία φορά ζήλεψα αυτή την «τακτική» καθημερινότητα αναλογιζόμενος την κατάσταση στον τόπο μας και κυρίως το γεγονός ότι εδώ και δυο χρόνια και μάλλον για πολλά ακόμα στο μέλλον, κανένας από μας δεν ξέρει τι ξημερώνει η επόμενη ημέρα, ότι δυστυχώς τα παιδιά μας δεν μπορούν πια να ονειρεύονται για την ζωή τους.

Η χώρα, μάλλον η ελληνική κυβέρνηση, όλο και περισσότερο μοιάζει με τον βαριά τραυματισμένο πολίτη, όποιας κοινωνικής ή οικονομικής τάξης, όπου σοκαρισμένος από το ατύχημα αφήνεται αδιαμαρτύρητα στο έλεος του οποιοδήποτε προστρέξει, άσχετου ή σχετικού, για τη διάσωσή του.

Τη σημερινή τραγική κατάσταση επιβαρύνει το γεγονός του συνδρόμου του λύκου και του προβάτου , όπου κακομαθημένοι για δεκαετίες οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις να μας γεμίζουν ψέματα και υπερβολές, ελπίζουμε και πάλι, δυστυχώς απατηλά, ότι κάτι στο τέλος θα γίνει και θα καθαρίσουμε στα μαλακά. Ο λύκος, όμως, είναι πια στο μαντρί και αποδεικνύεται ότι οι επιλογές μας ήταν και πάλι λάθος, αφού, οι «φύλακες» που επιλέξαμε αντί για τσοπανόσκυλα προέκυψαν τσιουάουα.

Δεν έχω σκοπό να κουράσω με σκέψεις τις οποίες, είμαι βέβαιος, ότι έχουν κάνει όλοι οι αναγνώστες, για το πώς φθάσαμε ως εδώ, για τους υπαίτιους, τους κλέφτες, την ατιμωρησία, την αδράνειά μας, τη συντεχνιακή συμπεριφορά μας, την αίσθηση έλλειψης της μεγαλύτερης αξίας για την δημοκρατία δηλαδή την απονομή δικαιοσύνης, το έλλειμμα κανόνων κοινωνικής συμπεριφοράς κλπ.. Με αγωνία, όμως, και προβληματισμό αναρωτιέμαι πού είναι οι εντεταλμένοι μας, τι έχουν πράξει τα τελευταία δυο χρόνια για να μας κρατήσουν όρθιους, τι έχουν ψηφίσει, τι πρωτοβουλίες άραγε έχουν λάβει για να μας ανακουφίσουν, να μας καθοδηγήσουν, να μας ενημερώνουν, με ποιο άραγε τρόπο νοιάζονται για την καθημερινή πάλη του επαγγελματία, του οικογενειάρχη, πώς έχουν αντιδράσει στις μέχρι σήμερα καταστροφικές αστοχίες στην οικονομία;

Διαβάσαμε προχθές την παρέμβαση τριών σημαντικών πολιτικών του κυβερνητικού χώρου, Διαμαντοπούλου-Λοβέρδου-Ραγκούση με τίτλο «Ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί ή θα σωθούμε όλοι μαζί». Ανάμεσα στα άλλα, αναφέρουν «… εχθρός της κοινωνίας σήμερα (εχθές;;;) είναι η δημαγωγία, ο λαϊκισμός, η ατιμωρησία, ο συντεχνιασμός και οι καθυστερήσεις…» και ακόμα «…Καμιά εισαγγελική ή αστυνομική ενέργεια δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική αυτενέργεια …» και πώς άραγε προσδιορίζουν την κρατική βία και καταστολή των ειρηνικών εκδηλώσεων των αγανακτισμένων του περασμένου Ιουλίου; Τι άραγε απαντούν για το απέραντο πλιάτσικο δεκαετιών του δημόσιου ταμείου από πολιτικούς και ευνοούμενους χωρίς να πληρώσει κανείς; Τι μας λένε λοιπόν; Εμείς (οι σημερινοί διαχειριστές) που σας σπρώξαμε στο γκρεμό, επειδή συναισθανόμενοι τις εγκληματικές ευθύνες μας, προσπαθούμε (την ύστατη στιγμή) να σας ανασύρουμε, ε! θα είστε και υποχρεωμένοι και ξεχασιάρηδες.

Παρά ταύτα, κανένας σώφρων πολίτης δεν μπορεί να διαφωνήσει με το περιεχόμενο και τις διαπιστώσεις του κειμένου, πλην όμως, η τελευταία παράγραφος « …. όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (όχι όλοι οι Έλληνες) πρέπει να δώσουμε ενωμένοι τις δύσκολες μάχες τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία και με την ενότητά μας αυτή να εξοπλίσουμε τον Πρωθυπουργό, που θα διαπραγματευτεί την τελική και οριστική λύση για τη χώρα μας, στο πλαίσιο της Ε.Ε. ….» μας επαναφέρει, δυστυχώς, στην σκληρή κομματική πραγματικότητα. Τέτοιες αντιλήψεις χαρακτηρίζουν την πολιτική του κυβερνώντος κόμματος και της κυβέρνησης, δηλαδή «βοηθήστε με να δοξασθώ». Αυτή η μονοσήμαντη παραίνεση «..προς όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ…» δημιουργεί προϋποθέσεις πολιτικής και εθνικής συναίνεσης;

Ο λαός σήμερα απαιτεί με αγωνία συνεννόηση εθνικής σωτηρίας, όπως όμως δείχνουν οι εξελίξεις αυτή δεν είναι ορατή, είναι πάνω από τις δυνάμεις και την πολιτική κουλτούρα της κυβέρνησης, η αγωνία της οποίας, φαίνεται, δεν είναι η σωτηρία της χώρας αλλά της ίδιας και του κόμματος.

Από τις μέχρι σήμερα εμπειρίες μας, οι εκλογές στην Ελλάδα πριν την λήξη του χρόνου που καθορίζει το Σύνταγμα, δεν διεξάγονται για το συμφέρον του λαού, αλλά για το κομματικό συμφέρον και τη διάσωση όσο γίνεται περισσότερων βουλευτικών εδρών της κυβέρνησης που τις προκηρύσσει. Στο σημείο, όμως, που είμαστε σήμερα, της απόλυτης ανικανότητας και ανυπαρξίας ρεαλιστικού σχεδίου εξόδου από το τέλμα, η απόφαση του εκλογικού σώματος επιβάλλεται για την ύπαρξη και την πορεία του έθνους. Έφθασε η ώρα ανάληψης των μεγάλων και ιστορικών ευθυνών και για την δική μας άκαπνη γενιά.

Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης
Υποναύαρχος (ε.α.) Λ.Σ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΧΙΟΥ

Προς όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του μαχόμενου μαζικού κινήματος
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 - 20 Οκτωβρίου: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

Οι τελευταίες εξελίξεις είναι συγκλονιστικές! Τεράστιες λαϊκές δυνάμεις συγκεντρώνονται σε ένα πρωτοφανές ποτάμι ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, που απειλεί να πνίξει το σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Με αγωνιστικό σταθμό τη διήμερη Γενική Πανεργατική Απεργία 19-20/10, ο εργαζόμενος λαός μπαίνει στη μάχη για να ανατρέψουμε τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα, την κυβέρνηση και συνολικά το σάπιο πολιτικό σύστημα. Μυριόστομη έρχεται η κραυγή: ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ – ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ. Καμιά αναμονή, καμιά υποταγή.

ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ που θα συνταράξουν την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο. Η ανατροπή της κυβέρνησης και όλου του σάπιου πολιτικού συστήματος είναι Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για να μην εφαρμοστούν τα βάρβαρα Μνημόνια και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, να ανασάνει ο κόσμος της δουλειάς, να παραλύσουν τα σενάρια για «κυβερνήσεις εθνικής ενότητας», «προσωπικοτήτων» κλπ. που κλιμακώνουν την επίθεση ενόψει της χρεοκοπίας του λαού και της συμφωνημένης ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, που μας οδηγούν η τρόικα, η κυβέρνηση, οι «δανειστές», οι ξένοι και ντόπιοι καπιταλιστές, για να οδηγήσουν το λαό σε μισθούς πείνας, να διαλύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και να κλέψουν κάθε δημόσια περιουσία!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα με απεργίες διαρκείας, καταλήψεις, παραμονή στους δρόμους, πολύμορφες δράσεις και συνεχίζουμε και μετά τις 19-20/10, μέχρι να τους ανατρέψουμε! Οργανώνουμε απεργιακές φρουρές και περιφρουρούμε τις κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας, συμμετέχοντας στις πανεργατικές πορείες της Τετάρτης, την περικύκλωση και τον αποκλεισμό της Βουλής την Πέμπτη. Επιμένουμε στην ανυπακοή στα ληστρικά χαράτσια.

Παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας μέσα από συνελεύσεις και επιτροπές βάσης παντού: σωματεία, συλλόγους, σχολές, σχολεία, πλατείες. Συντονίζουμε τους αγώνες από τα κάτω. Για να νικήσουμε πρέπει να αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι για τις τύχες μας. Χτίζουμε λαϊκά όργανα αγώνα, αυτοοργάνωσης, δράσης. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, σε όλους τους αγωνιστές που απεγκλωβίζονται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και διαλέγουν το δρόμο του αγώνα, για ανατρεπτική κοινή δράση μέσα στο κίνημα. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ πρέπει να σφυρηλατήσουμε την ταξική αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, μέσα στη φλόγα των απεργιών και των καταλήψεων.

Οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρωτοπόροι σε όλους τους αγώνες, παλεύουν για να γίνει κοινή συνείδηση ότι μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο του εργαζόμενου λαού. Παλεύουμε για να αναδειχθούν μέσα στο μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα οι κρίσιμοι πολιτικοί στόχοι της μάχης για την επιβίωση του λαού:

- Στάση πληρωμών – διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους.

- Έξω τώρα από το ευρώ– αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ.

- Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγική σημασίας με εργατικό έλεγχο.

- Όχι στις απολύσεις – αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων.

- Δημόσια δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ! Με τη δύναμη του αγώνα και του εργατικού - λαϊκού ξεσηκωμού, με την Αριστερά της νίκης και της ανατροπής, να συμβάλουμε στο να ανατείλει μια ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ για την κοινωνία, ένας νέος κόσμος χωρίς καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς πείνα και πολέμους.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ