Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΟΝΗ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΛΙΘΙ
Mεγάλη φωτια , είναι σε εξέλιξη από τις πρωτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου στην κεντρική Χίο  από την περιοχή που βρίσκεται η Νέα Μονή μέχρι τον Προβατά με κατεύθυνση προς το Λιθί. Επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής , η πολιτική προστασία και εθελοντές δασοπυροσβέστες συνδράμουν στην κατάσβεσή της. Το έργο τους είναι δύσκολο γιατί στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι

ΣΧΟΛΕΙΑ -ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ : ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 2013


ΣΧΟΛΕΙΑ-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 2013

Ένα χρόνο αργότερα θα μεταφερθεί τελικά η αρμοδιότητα του καθαρισμού των σχολικών μονάδων στους δήμους. Αυτό προβλέπει άρθρο του νόμου για τα ΑΕΙ που ψηφίστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την 1η Αυγούστου. Ποια θα είναι η επιπλέον επιβάρυνση για τους δήμους, με δεδομένους τους μειωμένους ακόμη και κατά 50% ΚΑΠ μέχρι το τέλος του χρόνου;  Το ότι τις όποιες συμβάσεις συνάψουν θα τις πληρώνουν μέσω ΚΑΠ, ενώ σήμερα καλύπτονται από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (το οποίο βρίσκεται στη λίστα των υπό κατάργηση Οργανισμών).
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση για το άρθρο 6 του Ν. 4076/2012 (νόμου για τα ΑΕΙ):
«Με το παρόν άρθρο ρυθμίζεται το ζήτημα της σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου του προσωπικού που απασχολείται για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων για το διδακτικό έτος 2012-2013, που δεν καλύπτονται από προσωπικό καθαριότητας, που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις.
»Με την εν λόγω ρύθμιση παρατείνεται για ένα έτος η αρμοδιότητα των οργάνων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αντιμετώπιση των αναγκών καθαριότητας των σχολικών μονάδων και επιπροσθέτως παρέχεται η δυνατότητα στο Υπουργείο Εσωτερικών να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες κατά τρόπο ώστε οι οικείοι Δήμοι να είναι σε θέση από το διδακτικό έτος 2013-2014 και εφεξής να αναλάβουν την αρμοδιότητα σύναψης των εν λόγω συμβάσεων».
aftodioikisi.gr


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέττο Καραμίχα, ο οποίος βρίσκεται στη Χίο, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Γανιάρης.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη της Χίου, καθώς επίσης στο διαμετακομιστικό εμπόριο και στην προώθηση και προβολή των τοπικών αγροτικών προϊόντων στην Ελληνική, την Ευρωπαϊκή και τη διεθνή αγορά.

ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΑΠΟΒΙΒΑΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ 10 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΣυνελήφθη έπειτα από καταδίωξη σε απόσταση 2 ν.μ. από τις ακτές της Μυτιλήνης, 24χρονος αλλοδαπός χειριστής φουσκωτού, ο οποίος νωρίτερα είχε αποβιβάσει δέκα παράνομους μετανάστες (τέσσερις άνδρες, δύο γυναίκες και τέσσερα παιδιά) στο νησί.
Όλοι τους συνελήφθησαν στις ακτές του νησιού από Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της τοπικής Λιμενικής Αρχής.
protothema.gr