Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΣΑΡΩΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ



Απο μηδενική βάση θα ξεκινήσει έλεγχος του τρόπου απόκτησης της περιουσίας των μεγαλοκαταθετών εξωτερικού της λίστας Λαγκάρντ και των άλλων σχετικών λιστών (λίστα Λουξεμβούργου κτλ) από τη νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Όπως είχε γίνει γνωστό και κατά την προεκλογική περίοδο, το ΣΔΟΕ θα υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, ο οποίος και θα είναι ο εγγυητής πως το μαχαίρι στους ελέγχους θα φτάσει στο κόκκαλο. Από τον έλεγχο των λιστών και των εμβασμάτων προς το εξωτερικό η νέα κυβέρνηση φιλοδοξεί να υπερκαλύψει τους πόρους που απαιτούνται για την χρηματοδότηση του «κοινωνικού» προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτό διατυπώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

EΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ - ΕΔΩΣΕ ΑΜΕΣΑ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ



Αστραπιαία ήταν η αντίδραση του νέου ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου μετά την ενημέρωση -εισήγηση που είχε  απο τους Αρχηγούς  κατά την χθεσινή ενημέρωση στο Πεντάγωνο !

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες  ο  νέος ΥΕΘΑ  αφού ενημερώθηκε απο τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταράκο   έδωσε  την εντολή  για άμεση επαναχορήγηση του  Επιδόματος Παραμεθορίου στα Στελέχη των  Ενόπλων Δυνάμεων !

Ήταν η πρώτη πρόταση που έπεσε στο τραπέζι από τους Αρχηγούς  Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ …ενώ ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος το έθεσε ως  απόλυτη και άμεση  προτεραιότητα   …Συγκεκριμένα φέρεται να είπε στον Υπουργό!

Δεν μπορεί αν τους ζητάμε να είναι καθημερινά στην «τσίτα να είναι στο Ποτάμι και στα νησιά με το όπλο επί σκοπόν και να μην τους δίνουμε τα αυτονόητα !»

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΥΕΘΑ Καμμένου που διέταξε την άμεση χορήγηση και η εντολή έφυγε αστραπιαία  και προς το Υπουργείο των Οικονομικών…

Για την Ιστορία να αναφέρουμε οτι το Αν και ο πρώην ΥΕΘΑ Αβραμόπουλος   είχε δηλώσει στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας ότι η υπόθεση της καταβολής “αποζημίωσης παραμεθορίου έχει δρομολογηθεί”, φαίνεται όμως ότι στο υπουργείο Οικονομικών  περί άλλων ετύρβαζαν.

Χορήγηση ημερών εκτός έδρας παραμεθορίου με εντολή του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου

Η πρώτη εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, αφορά την άμεση χορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας νομού Έβρου και νησιών Αιγαίου, σε εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 200/93.

Μετά λένε γιατί Σάρωσε ο  Σύριζα και γιατί ο Καμμένος θα αφήσει εποχή αφού ξεκίνησε με ένα «Τεράστιο Συγγνώμη στα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων !»
 
Πηγή ➤ veteranos

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ



Βροχές ή καταιγίδες κυρίως σε περιοχές της βορειοδυτικής χώρας και του Αιγαίου, αλλά και σταδιακή σημαντική επιδείνωση του καιρού στα δυτικά με τοπικά πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες, περιμένουμε την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015.
Μέχρι το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στο Αιγαίο καθώς και σε περιοχές της Κεντρική και Βόρειας Ελλάδας, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -2 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 11 στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 9 στην Ήπειρο, από 6 έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από 8 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά τοπικά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις, 7 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ.
Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις, 8 μποφόρ.
Νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας το βράδυ τοπικές βροχές ή καταιγίδες, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

KOTZIAΣ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ



Τη στάση που κράτησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας Νίκος Κοτζιάς στο έκτακτο συμβούλιο των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών για τη Ρωσία, σχολιάζει δημοσίευμα του Reuters.
Το Reuters κάνει αναφορά στον συμβιβασμό που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες για την παράταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και της τροποποίησης του κειμένου συμπερασμάτων και στο γεγονός ότι ξεπεράστηκαν οι όποιες ανησυχίες που υπήρχαν για τη στάση της Ελλάδας.
Εκτός από την Ελλάδα που ζήτησε να καθυστερήσει η όποια απόφαση για αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας την ίδια άποψη είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ιταλίας και της Αυστρίας, σημειώνει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Επίσης σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία επικαλείται  τους υπουργούς Εξωτερικών που συμμετείχαν στην συνεδρίαση, σχολιάζει ότι ο κ. Κοτζιάς πολύ γρήγορα διέλυσε κάθε ανησυχία ότι θα τορπίλιζε κάθε προσπάθεια για την επιβολή κυρώσεων.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών που επικαλείται το Reuters, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε στους συναδέλφους του «Δεν είμαι μαριονέτα της Ρωσίας».
Ο κ. Κοτζιάς συνεχίζει το Reuters υπέγραψε μια αυστηρή ανακοίνωση στην οποία η Μόσχα καθίσταται υπεύθυνη για τη βία στην ανατολική Ουκρανία και απαιτείται από τη Ρωσία να σταματήσει την υποστήριξη που παρέχει στους αυτονομιστές.