Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015 ·
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, διπλωματικές πηγές επιβεβαιώνουν πως οι ΗΠΑ έχουν καταθέσει αίτημα προς την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδος, να άρει τις άδειες υπερπτήσης ρωσικών πολιτικών αεροσκαφών μέσω του FIR Αθηνών προς τη Συρία.
Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν πως το συγκεκριμένο αίτημα βρίσκεται «υπό μελέτη».
Εφόσον και με επίσημο τρόπο επιβεβαιωθούν οι συγκεκριμένες πληροφορίες, έχουμε να κάνουμε με μια ακόμη περίπτωση απροκάλυπτης αμερικανικής επέμβασης. Οι ΗΠΑ, μαζί με την ΕΕ, αφού πρώτα «άναψαν τη φωτιά» της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και του πολέμου στη Συρία, προκαλώντας χιλιάδες αθώα θύματα κι ένα τεράστιο κύμα προσφύγων, τώρα επιδιώκουν να αποτελειώσουν το έργο τους.
Τα κόμματα που στήριξαν το δόγμα του «ανήκομεν εις την Δύσιν», στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ), όπως κι εκείνοι, που για μήνες το υπηρέτησαν από υπουργικές θέσεις (ΛΑ.Ε) και τώρα κάνουν τις «αθώες περιστερές», έχουν τεράστιες ευθύνες για την εμπλοκή και τη συμμετοχή της χώρας στα εγκληματικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ κατά άλλων λαών.
Το ΚΚΕ ζητά άμεσα και με σαφήνεια την απόρριψη εδώ και τώρα του αμερικανικού αιτήματος.

Να πού πηγαίνουν τα λεφτά μας, ενώ ο καυγάς των προθύμων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ–ΠΟΤΑΜΙ καλά κρατεί

της ΣΤΕΛΛΑΣ ΑΜΠΑΖΗ
Με το από 31-8-2015 Δελτίο Τύπου ενημερώναμε ότι Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου, δια του επικεφαλής της Στρατή Κόρακα, υπέβαλε προφορική ερώτηση και σε συνέχεια γραπτή στην Περιφερειάρχη κ. Χρ. Καλογήρου, καλώντας την και εγγράφως να ενημερώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου και δι’ αυτού τους κατοίκους της Περιφέρειας για το ύψος των ταμειακών διαθεσίμων που κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδας κατ’ εφαρμογή της απαράδεκτης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την πληρωμή των τοκογλύφων δανειστών, και τούτο παρά την εξαιρετικά άσχημη οικονομική κατάσταση της Περιφέρειας.:
Η οικονομική υπηρεσία της Περιφέρειας απέστειλε έγγραφο στον επικεφαλής της ΛΑ.Σ. με το οποίο γίνεται φανερό ότι κατατέθηκαν τελικά από την Περιφερειάρχη, έπειτα από εν λευκώ εξουσιοδότηση που της έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο, τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας ύψους περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ (!!!!), σε μια εποχή που η Περιφέρεια έχει το χαμηλότερο προϋπολογισμό της ιστορίας της, που δεν αρκεί να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες της.
Προφανώς, η κ. Περιφερειάρχης προχώρησε σ' αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια εκτιμώντας ότι η πληρωμή των τοκογλύφων είναι σημαντικότερη από την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της Περιφέρειάς μας.

Ο καυγάς των ψευτομονομάχων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο καλά κρατεί!!!!

ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

 Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3861/2010 παρ. 1 άρθρο 10 Α, όπως προστέθηκε με το άρθρο 15 του Ν. 4305/2014, θα πρέπει να δημοσιεύονται στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού των Ο.Τ.Α. και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών, στην ιστοσελίδα τους και στο «Πρόγραμμα Διαύγεια». Η δημοσίευση γίνεται το αργότερο εντός δέκα (10) ημερών μετά το πέρας κάθε ημερολογιακού μήνα (παρ. 2 άρθρο 10 Α του Ν 3861/2010, όπως προστέθηκε με το άρθρο 15 του Ν. 4305/2014, 

Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Δημοτικής Ενότητας Χίου


Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Δημοτικής Ενότητας Χίου, έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω δημόσιες ενημερώσεις, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χίου:
Τρεις θεματικές ενημερώσεις από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χίου:
· Την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 18:00, με θέμα: Οργάνωση Χρήσεων Γης και Προστασία Περιβάλλοντος (Χάρτης Π2)
· Την Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 18:00, με θέμα: Πολεοδομική Οργάνωση - Προτεινόμενες Πολεοδομικές Ενότητες και Όροι Δόμησης
· Την Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:00, με θέμα: Ανάγκες σε Γη για Κοινωνική Υποδομή και Απαιτούμενες Μελέτες και Έργα
Επίσης, την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου και ώρα 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χίου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δημόσιας Διαβούλευσης του Δήμου Χίου.
Υπενθυμίζεται ότι η ανάρτηση στο διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα του Δήμου Χίου www.chioscity.gr έχει, ήδη, γίνει από τις 5 Ιουνίου 2015 και η διαδικασία παρατείνεται έως τις 5 Δεκεμβρίου 2015.

gps_chiou
 ΓΠΣ ΔΕ ΧΙΟΥ Β1 ΦΑΣΗ

Αναζήτηση

diavgeia all logo

Επιστολή- απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Ευφροσύνης Κιάου, στα αιτήματα που έθεσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης



Απάντηση σε σειρά αιτημάτων που τέθηκαν από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, αναφορικά με την ομαλή λειτουργία των σχολείων, έδωσε με επιστολή της η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Ευφροσύνη Κιάου.
Η υπουργός εξέφρασε τη ρητή διαβεβαίωση ότι «παρά τις δεσμεύσεις που προκαλεί η προεκλογική περίοδος, τα σχολεία θα αρχίσουν στις 11.9.2015 να λειτουργούν κανονικά, με τις τυχόν δυσκολίες που είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς προεκλογική περίοδο».

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στην πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού η κ. Κιάου διευκρινίζει ότι πραγματοποιήθηκε ήδη η απόσπαση 2.600 αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών.
Επίσης ότι εγκρίθηκαν:
·         Η χρηματοδότηση 10.500 εκπαιδευτικών (για τα ολοήμερα νηπιαγωγεία, τα ολοήμερα δημοτικά, τα ειδικά σχολεία κ.λπ.) από κονδύλια ΕΣΠΑ και προχωρά με την υπογραφή ΠΥΣ, η κατ΄ εξαίρεση πρόσληψή τους.
·         Η χρηματοδότηση 2.000 εκπαιδευτικών από τον τακτικό προϋπολογισμό και 1.000 εκπαιδευτικών επίσης από τον τακτικό προϋπολογισμό. Η σχετική Π.Υ.Σ. υπεγράφη ήδη.
·         Η χρηματοδότηση 500 εκπαιδευτικών (ειδικό βοηθητικό προσωπικό ειδικών σχολείων που θα προσληφθεί την 1.10.2015) από τις Διαχειριστικές Επιτροπές των Περιφερειών (ένταξη 12 έργων).
·         Η πρόσληψη 1.000 εκπαιδευτικών ενισχυτικής διδασκαλίας (προσλαμβάνονται την 1.11.2015, όπως πάντα).
Επίσης με ΠΝΠ εγκρίνεται η χρηματοδότηση 4.000 εκπαιδευτικών από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Θα ακολουθήσει η Π.Υ.Σ. για την πρόσληψή τους.
«Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω πράξεων οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν την επόμενη εβδομάδα (λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 11.9.2015 - εξέταση ενστάσεων) και κατά την εκτίμησή μας θα καλυφθούν τα κενά», τονίζει η αναπληρώτρια υπουργός κ. Κιάου.

Σε ότι αφορά τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων η υπουργός αναφέρει ότι προχωρά η πρόσληψη 9.000 καθαριστριών από τις Σχολικές Επιτροπές. Ήδη το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε αίτημα προς το υπουργείο Οικονομικών για μεταφορά πιστώσεων στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), ύψους 15.800.000 ευρώ. Μετά τη μεταφορά αυτή, θα ακολουθήσει η ανάθεση του έργου στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ..
Για τη Μεταφορά των μαθητών, αρμοδιότητας των Περιφερειών, η υπουργός αναφέρει ότι η Περιφέρεια Αττικής υπέβαλε αίτημα στον Γ. Γ. της Κυβέρνησης για την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατακύρωση του σχετικού διαγωνισμού στους προσωρινούς μειοδότες, οπότε να ακολουθήσει εν συνεχεία η σύναψη των συμβάσεων.


Η ΚΕΔΕ, παρά τις παραπάνω διαβεβαιώσεις τις οποίες ασφαλώς και αποδέχεται, θεωρεί και θα επιμείνει μέχρι τέλους για την απρόσκοπτη και χωρίς προβλήματα λειτουργία των σχολείων της χώρας, τη διασφάλιση της ομαλής μεταφοράς των μαθητών, τη φοίτησή τους σε ένα ασφαλές και καθαρό περιβάλλον. Εννοείται ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως συμβαίνει πάντα έως σήμερα, θα συμβάλει και εμπράκτως τα μέγιστα για την επίτευξη των παραπάνω. 

Προς Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής τη Δευτέρα για το μεταναστευτικό


 
Un barcone di migranti ANSA / ETTORE FERRARI
Τη χώρα μαCς θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Και όποιος δεν το κατάλαβε, ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα γίνεται αντιμνημονιακός στο δικό του μνημόνιο


pappas-attica-tvΔια στόματος Νίκου Παππά σε ενημερωτική εκπομπή του AtticaTV, ακούσαμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ που απέμεινε, αυτός του Αλέξη Τσίπρα, θα προσπαθήσει να εφαρμόσει το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Όχι το φετινό.. εκείνο το περσινό το καλό! 

Και αν το λέει ο Νίκος Παππάς, κάτι θα ξέρει ή καλύτερα κάτι θα υπονοεί.

Γιατί δεν βγάζει σε κανένα άλλο λογικό συμπέρασμα η προεκλογική περίοδος του Αλέξη Τσίπρα:

Συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, που μάλλον δεν μπαίνουν στη Βουλή... αλλά και να μπουν, φτάνουν για να υπάρχει κοινωνική συναίνεση; 

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, μας λέει σε όλους τους τόνους πως αρνείται να εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο που αυτός έφερε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, μας λέει πως θα γίνει αντιμνημονιακός στο δικό του μνημόνιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, ήδη βιώνει μία καθημερινή ραγδαία πτώση. Η συμμετοχή του σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα ήταν αντίθετη στον ιδεοληπτικό ψυχαναγκασμό της ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για την επανάσταση με σκοπό μόνο την ...επανάσταση. Ένας κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ, κινδυνεύει να γίνει ΠΑΣΟΚ...

Μονόδρομος για το μικροκομματικό ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει αντιπολίτευση στο δικό του Μνημόνιο. 

Για αυτό δηλώνει πως δεν συνεργάζεται με κανένα... για να υπάρχει το άλλοθι του νέο-αντιμνημονιακού.

Έτσι δεν είναι κύριε Παππά;;

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.com

Καμμένος: Να αποδείξει ο Μεϊμαράκης πως η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο, διαφορετικά να παραιτηθεί!

Καμμένος: Να αποδείξει ο Μεϊμαράκης πως η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο, διαφορετικά να παραιτηθεί!


Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Πάνος Καμμένος τράβηξε κι άλλο το σχοινί σχετικά με την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, τονίζοντας πως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης λέει ψέματα και δεν μπορεί να διεκδικεί την πρωθυπουργία!
“Ο κ. Μεϊμαράκης πρέπει να προσκομίσει το έγγραφο που λέει ότι η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο, διααφορετικά να παραιτηθεί από τον προεκλογικό αγώνα”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε:
“Καταγγέλλω τα στοιχεία εδώ στην ΕΡΤ. Να εξεταστεί η δικογραφία, να διερευνηθεί η υπόθεση. Αυτό λέω, δεν καταδικάζω κανέναν. Ζητήθηκε από τις 30/1/2015 η δικογραφία να πάει στη Βουλή. Η δικογραφία παρελήφθη από τον κ. Μεϊμαράκη, ανεγνώσθη τον Μάρτιο στη Βουλή και στη συνέχεια μπήκε στο συρτάρι.
Η υπόθεση δεν είναι στο αρχείο και από τη δικογραφία προκύπτει ότι επί υπουργίας Μεϊμαράκη δόθηκαν 105 εκ. ευρώ για τα υποβρύχια ενώ δεν υπήρχε κανένας λόγος”.

Οι ημερομηνίες που θα πληρωθούν προνοιακά και οικογενειακά επιδόματα (πίνακας)



Στον παρακάτω πίνακα θα δείτε τις ημερομηνίες που πληρώνονται τα προνοιακά και οικογενειακά επιδόματα. Ειδικά για τα οικογενειακά επιδόματα πρέπει να σημειωθεί ότι όσοι δεν έχουν λάβει το εκκαθαριστικό της φορολογικής δήλωσης δεν θα πάρουν τη δόση.
CAM01302 (2)








aftodioikisi.gr

Έρευνα: Σε ποια επαγγέλματα θα γίνουν προσλήψεις και σε ποια απολύσεις στην Ελλάδα


Οι εργοδότες στην Ελλάδα καταγράφουν υποτονικές προοπτικές προσλήψεων για το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2015 σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας της ManpowerGroup για τις Προοπτικές Απασχόλησης.
Από τους 750 εργοδότες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 5% αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 18% προβλέπει μείωση, το 51% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή στο εργατικό δυναμικό, ενώ 26% των εργοδοτών δεν γνωρίζει εάν θα υπάρξουν αλλαγές κατά το προσεχές τρίμηνο.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε -2%, μειωμένες κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
«Η έρευνά μας διεξήχθη κατά τη διάρκεια μίας περιόδου σημαντικών κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων σε εθνικό επίπεδο, η οποία συνδυαστικά με μία παρατεταμένη περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας, είχε ως αποτέλεσμα οι εργοδότες να παραμείνουν επιφυλακτικοί, περιορίζοντας τα σχέδια προσλήψεων για τους τελευταίους τρεις μήνες του 2015. Ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας είναι η αξιοσημείωτη αύξηση του ποσοστού των εργοδοτών (από 5% στο προηγούμενο τρίμηνο ανέβηκε στο 26%) που απάντησαν ‘Δεν γνωρίζω’ όταν κλήθηκαν να προβλέψουν μεταβολές στον αριθμό των εργαζομένων. Προφανώς, η σημαντική αυτή μεταβολή αντικατοπτρίζει τη γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί σήμερα στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας μας. Είναι επομένως, επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει άμεση και ουσιαστική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο την ανάπτυξη εποικοδομητικών πολιτικών, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι το 26% των εργοδοτών αυτών δεν θα συνταχθεί τελικά με όσους έχουν αρνητικές προοπτικές όσον αφορά την απασχόληση», τονίζει η Δρ Βενετία Κουσία, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ManpowerGroup.
«Ωστόσο, αξίζει να υπογραμμισθεί, ότι η κοινωνικο-οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε και η οποία έχει επηρεάσει σημαντικά τη δυναμική του ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος, δεν αποδυναμώνει τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας, παρά τις ενδείξεις ότι ο ρυθμός ανάκαμψης της οικονομίας θα συνεχίσει να είναι αργός. Συγκεκριμένοι τομείς όπως ο τομέας των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις και ο τομέας του Τουρισμού, προβλέπουν, ακόμη και εν μέσω δύσκολων εποχών, αύξηση του αριθμού εργαζομένων τους», δηλώνει η Δρ Κουσία.
Συγκρίσεις ανά Τομέα Οικονομικής Δραστηριότητας
Το εργατικό δυναμικό αναμένεται να μειωθεί σε επτά από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας κατά το Δ’ Τρίμηνο του 2015.
Οι εργοδότες του τομέα του Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης καταγράφουν τις πιο αδύναμες προβλέψεις προσλήψεων, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του -11%. Παράλληλα, απαισιόδοξες προοπτικές της τάξης του -10% καταγράφονται τόσο στον τομέα του Δημοσίου & Κοινωνικών Υπηρεσιών, όσο και στον τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών, ενώ οι Προοπτικές ανέρχονται σε -6% στον τομέα των Κατασκευών και στον τομέα της Μεταποίησης. Στον αντίποδα, μικρές αυξήσεις στον αριθμό των εργαζομένων -της τάξης του +2%- αναμένονται στον τομέα των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις και στον τομέα του Τουρισμού.
Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι προθέσεις προσλήψεων αποδυναμώνονται και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Η σημαντικότερη μείωση, της τάξης των 16 ποσοστιαίων μονάδων, καταγράφεται στον τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών.
Οι εργοδότες στον τομέα του Χονδρικού & Λιανικού Εμπορίου καταγράφουν μείωση της τάξης των 12 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ οι Προοπτικές εμφανίζονται αποδυναμωμένες κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, τόσο στον τομέα των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, όσο και στον τομέα της Μεταποίησης. Παράλληλα, τα σχέδια προσλήψεων μειώνονται κατά 9 και 8 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα, στον τομέα του Δημοσίου & Κοινωνικών Υπηρεσιών και στον τομέα του Τουρισμού.
Επιπρόσθετα, συγκριτικά με το Δ’ Τρίμηνο του 2014, οι προθέσεις προσλήψεων φθίνουν και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Η σημαντικότερη μείωση –της τάξης των 22 ποσοστιαίων μονάδων- καταγράφεται από τους εργοδότες του τομέα Μεταφορών & Επικοινωνιών, ενώ οι Προοπτικές εμφανίζονται αποδυναμωμένες κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες, τόσο στον τομέα της Μεταποίησης, όσο και στον τομέα του Δημοσίου & Κοινωνικών Υπηρεσιών. Οι προοπτικές απασχόλησης σημειώνουν πτώση 13 ποσοστιαίων μονάδων στον τομέα των Κατασκευών και στον τομέα των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, ενώ οι τομείς της Γεωργίας και του Χονδρικού & Λιανικού Εμπορίου εμφανίζονται αποδυναμωμένοι κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες.
Προοπτικές Απασχόλησης σε σχέση με το Μέγεθος του Οργανισμού
Οι εργοδότες των Μεγάλων Επιχειρήσεων αναμένουν αύξηση του εργατικού δυναμικού κατά το προσεχές τρίμηνο, καταγράφοντας Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +6%. Ωστόσο, οι προβλέψεις προσλήψεων στις άλλες τρεις κατηγορίες μεγέθους οργανισμού αναμένεται να μειωθούν, με την πιο αδύναμη αγορά εργασίας να καταγράφεται από τους εργοδότες στις Πολύ Μικρές επιχειρήσεις με Προοπτικές της τάξης του -10%. Παράλληλα, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης για τις Μεσαίου και Μικρού μεγέθους επιχειρήσεις διαμορφώνονται σε -7% και -4% αντίστοιχα.
Οι προθέσεις προσλήψεων εμφανίζονται αποδυναμωμένες και στις τέσσερις κατηγορίες μεγέθους οργανισμού σε σύγκριση με το Γ’ Τρίμηνο του 2015, με τις πιο σημαντικές πτώσεις, 13 και 12 ποσοστιαίων μονάδων αντίστοιχα, να καταγράφονται στις Μεσαίου και Πολύ Μικρού μεγέθους επιχειρήσεις. Οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης για τις Μικρές Επιχειρήσεις εμφανίζονται αποδυναμωμένες κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ μείωση 5 ποσοστιαίων μονάδων σημειώνεται από τους εργοδότες των Μεγάλων επιχειρήσεων.
Σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, οι Προοπτικές μειώνονται και στις τέσσερις κατηγορίες μεγέθους οργανισμού, με σημαντικότερες τις μειώσεις 20 και 17 ποσοστιαίων μονάδων στις Μεσαίες και Πολύ Μικρές επιχειρήσεις αντίστοιχα. Παράλληλα, οι προοπτικές προσλήψεων αποδυναμώνονται κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες για τις Μικρές επιχειρήσεις και κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες για τις Μεγάλες επιχειρήσεις.






aftodioikisi.gr

Με μεγάλη καθυστέρηση ο διαγωνισμός της ΕΣΔΔΑ – Πότε & πώς θα διεξαχθεί


Με μεγάλη χρονική καθυστέρηση υπολογίζεται να διεξαχθεί ο διαγωνισμός εισαγωγής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ). Οι πολιτικές εξελίξεις καθιστούν αβέβαιη την ολοκλήρωση των θεσμικά προβλεπόμενων διαδικασιών για τη διενέργεια του 24ου διαγωνισμού εισαγωγής στην Σχολή εντός του 2015, καθώς, παρότι η αρμόδια Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων μόλις συγκροτήθηκε, δεν έχει ακόμη προλάβει να συνεδριάσει προχωρώντας στην προκήρυξη του διαγωνισμού.
Λόγω των εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου, η συνεδρίαση της Επιτροπής αναμένεται για τον Οκτώβριο. Η προκήρυξη απαιτεί δύο μήνες έως την έναρξη των εξετάσεων, οι οποίες, κατ’ επέκταση, αναμένονται για τον Δεκέμβριο, ίσως και τον Ιανουάριο του 2016.
Ηδη, πάντως, έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αφενός η απόφαση που ορίζει σε 80 τους σπουδαστές που θα εισαχθούν στην ΕΣΔΔΑ με τον 24ο διαγωνισμό και αφετέρου η απόφασηκαθορισμού των υπηρεσιών στις οποίες θα διοριστούν.
Υπενθυμίζεται ότι με τον νόμο Κατρούγκαλου επανήλθαν τόσο τα δύο στάδια εξετάσεων για την εισαγωγή στην ΕΣΔΔΑ όσο και η γραπτή και η προφορική εξέταση σε Φάκελο Επίκαιρου Θέματος, ενότητα που δεν καλύπτει συγκεκριμένη ύλη, αλλά αναφέρεται σε ένα επίκαιρο θέμα ή πρόβλημα, και κατά συνέπεια αντανακλά το προφίλ που απαιτείται στη δημόσια διοίκηση.
Ο υποψήφιος για τη Σχολή θα δίνει γραπτές εξετάσεις στις ενότητες:
1. «Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους»,
2. «Μικρο-οικονομική – Μακρο–οικονομική και Δημόσια Οικονομική»,
3. «Γνώσεις και Δεξιότητες», με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, και
Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει Φάκελο Επίκαιρου Θέματος, με γραπτή και προφορική δοκιμασία.
Με τον φάκελο που θα παραλαμβάνει ο υποψήφιος, θα εξετάζεται σε ένα θέμα που θα περιλαμβάνει εξίσου ζητήματα επικαιρότητας όσο και εφαρμοσμένες δημόσιες πολιτικές, με γραπτό τρόπο εντός περιορισμένου χρονικού διαστήματος και με προφορικό τρόπο, εντός συντομότερου χρονικού πλαισίου.
Σύμφωνα με αποφοίτους, με αυτόν τον τρόπο ο εξεταζόμενος θα κληθεί να αποδείξει την ικανότητα να διαχειριστεί έναν όγκο πληροφοριών και να τις αποτυπώσει ορθά, ανταποκρινόμενος και σε συνθήκες χρονικής πίεσης. Παραμένει εκτός διαγωνισμού η εξέταση στην ξένη γλώσσα και αντικαθίσταται από πιστοποιητικό άριστης γνώσης ξένης γλώσσας, για ταχύτερη διενέργεια του διαγωνισμού, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση. Εκτιμάται ότι οι διαδικασίες των επόμενων εξετάσεων θα ξεκινήσουν κοντά στον Σεπτέμβρη.
Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με το νόμο, στη συνέχεια, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία εκδίδεται ύστερα από γνώμη του ΔΣ του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. ρυθμίζονται θέματα οργάνωσης και διεξαγωγής του διαγωνισμού, και ιδίως το περιεχόμενο και η διαδικασία εξέτασης των εξεταζόμενων ενοτήτων, η κλίμακα και ο τρόπος βαθμολόγησης των γραπτών δοκιμίων των υποψηφίων, τυχόν συντελεστές βαρύτητας βαθμολογίας που καθορίζουν τη διαμόρφωση του τελικού βαθμού, ο αριθμός των υποψηφίων που προκρίνονται στο β ́ στάδιο, ο τρόπος διαπίστωσης της αδυναμίας της γραπτής εξέτασης υποψηφίων και η διεξαγωγή προφορικής εξέτασης, τα εξεταστικά κέντρα, ο τρόπος επιλογής και μετάδοσης των θεμάτων του Εισαγωγικού διαγωνισμού, ο τρόπος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του παραπάνω διαγωνισμού, το δικαίωμα πρόσβασης των υποψηφίων στα γραπτά δοκίμια και ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος τήρησής τους στο αρχείο του ΕΚΔΔΑ και η διαδικασία πλήρωσης τυχόν κενών θέσεων που προκύπτουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής στη Σχολή των επιτυχόντων του Εισαγωγικού διαγωνισμού και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.






aftodioikisi.gr

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Ν.ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΕ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑ , ΚΟΙΝΗ ,ΝΕΝΗΤΑ

Κατά τη διάρκεια της περιοδίας, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι προτεραιότητά μας είναι να πάρει, και πάλι, μπροστά η πραγματική Οικονομία. Να πάρουν μπρος οι μηχανές της ανάπτυξης. Να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας. Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις δουλειάς.
Ο Νότης Μηταράκης με τη ΝΟΔΕ Χίου και τους συνυποψήφιους του στην Καλλιμασιά

Απάντηση της Κ.Ε.Δ.Ε. στις κατηγορίες Βούτση σχετικά με το χειρισμό του ζητήματος των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων



Με αφορμή τα όσα ανέφερε σήμερα ο κ. Βούτσης σε ραδιοφωνικό σταθμό  σχετικά με τη στάση της ΚΕΔΕ και του προέδρου της Γ. Πατούλη στο ζήτημα των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:

Πρώτον, από την πρώτη στιγμή η Κ.Ε.Δ.Ε. εξέφρασε τη διαφωνία της με την απόφαση της Κυβέρνησης να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα των Δήμων και των δημοτών, για άλλους σκοπούς πέραν αυτών που προορίζονταν. Την άποψη αυτή υιοθέτησε η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων όλης της χώρας. Ήταν λοιπόν απόφαση όλης της Αυτοδιοίκησης να μην δοθούν τα ταμειακά μας διαθέσιμα, κι όχι μόνον της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Προέδρου της. Εφόσον η Κυβέρνηση χρειαζόταν τα χρήματα αυτά, μπορούσε να εκδώσει και νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θα της δινόταν η δυνατότητα να πάρει η ίδια απευθείας τα χρήματα από τα ταμεία των Δήμων, χωρίς τη συγκατάθεση των δημοτικών συμβουλίων. Γιατί δεν το έκανε; Φοβήθηκε το πολιτικό κόστος; Ή την έπιασαν ξαφνικά οι δημοκρατικές της ευαισθησίες;

Δεύτερον, αυτό που δεν είπε ο κ. Βούτσης, είναι ότι τελικά η Αυτοδιοίκηση δικαιώθηκε από τις εξελίξεις. Και δικαιώθηκε γιατί αποδείχθηκε ότι ήθελαν τα χρήματά μας για να στηρίξουν τις μπλόφες Βαρουφάκη σε όλη την περίοδο που δήθεν διαπραγματευόταν με τους δανειστές, όταν παράλληλα προετοίμαζε την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την ευρωζώνη. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι  που δεν επιτρέψαμε να μας χρησιμοποιήσει τόσο ο κ. Βαρουφάκης, όσο και αυτοί που τον στήριζαν όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά τώρα εμφανίζονται να διαφωνούν με τους χειρισμούς του.

 Τρίτον, αισθανόμαστε επίσης δικαιωμένοι που δεν έχουν προστεθεί τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων μας στο επιπλέον χρέος των 90 δις ευρώ που φόρτωσε στη χώρα η αποτυχημένη διαπραγμάτευση της απελθούσας κυβέρνησης.

Ας φροντίσει λοιπόν ο κ. Βούτσης να κάνει πρώτα την αυτοκριτική του και να ζητήσει συγγνώμη που εμπιστεύθηκαν συνολικά ως Κυβέρνηση τους χειρισμούς Βαρουφάκη, που μας έφεραν στο κατώφλι της εξόδου από την ευρωζώνη, ας αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν για το κλείσιμο των τραπεζών και τα
capital controls, που τόσο ταλαιπωρούν σήμερα την πραγματική οικονομία, ας απαντήσουν γιατί πάγωσαν εκατοντάδες έργα των δήμων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και αν θα υποχρεωθούν οι δημοτικές αρχές να επιστρέψουν την μέχρι πρότινος χρηματοδότησή τους και μετά να ζητά ευθύνες από την Κ.Ε.Δ.Ε. και τον Γ. Πατούλη για τη στάση τους στο ζήτημα των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων.



Η Θάνου… καθησύχασε τον Ιερώνυμο για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη




Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για την τραγική απώλεια του 4χρονου Mixael Rabia στην περιοχή του Κάμπου χθες το πρωί. Στους οικείους του εκφράζω τα από καρδιάς συλλυπητήρια μου για το βαρύ πένθος τους.
Με αφορμή αυτή την τραγική απώλεια, οφείλω να επισημάνω ότι η ύπαρξη αφύλαχτων πηγαδιών στην ευρύτερη περιοχή μας αποτελεί εγκληματική αμέλεια που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους


Ο Βαγγέλης ζητά συναίνεση και πετυχαίνει ..συσπείρωση


vaggelis-meimarakis-omiliaΟ Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ο πρώτος Νεοδημοκράτης αρχηγός (της εποχής των Μνημονίων) που ζητά συναίνεση και το πιστεύει.
Ο Κώστας Καραμανλής δεν είχε βρει ανταπόκριση το 2008-2009 στο τότε ανώριμο ΠΑΣΟΚ, για το ίδιο αίτημα.

Στο σύντομο Προεδρικό του βίο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αποδεικνύει καθημερινά πως το εθνικό στοίχημα της πολιτικής συνεννόησης στα βασικά, είναι προαπαιτούμενο για να γίνει επανεκκίνηση το κράτος.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά (που δεν παρέδωσε το Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα και άλλα πολλά…), παραδίδει μαθήματα πολιτικού πολιτισμού, με σκοπό τη μεγάλη κοινωνική άθροιση δυνάμεων μετά τις εκλογές.

Παρά το παρορμητικό του χαρακτήρα του και παρά κάποιες εκφράσεις του που κρίνονται ως «λαϊκές», ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καταφέρνει να είναι άμεσος στην επαφή του με τον κόσμο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δυνάμεις της κεντροδεξιάς και του μεσαίου χώρου, να συσπειρώνονται γύρω από το κόμμα της ΝΔ. Αυτό δείχνουν όλες οι μετρήσεις.

Οι διαρκείς αναφορές του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πως επιθυμεί συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα, τη στιγμή που ο τέως πρωθυπουργός συνεργάζεται αποκλειστικά και μόνο με τον Πάνο Καμμένο, δημιουργούν την αίσθηση και την ασφάλεια πως η ΝΔ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι έτοιμη και ώριμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα τη σύνθεση και όχι τη διαίρεση.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφέρει σε συνεργάτες του, πως το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρωτίστως πολιτικό και ύστερα οικονομικό. Και σε αυτή τη βάση πορεύεται.

Η 21η Σεπτεμβρίου, θα δείξει ποια κόμματα και με ποιο τρόπο θα συνταχθούν στο κάλεσμα εθνικής ενότητας της ΝΔ. Και αν φυσικά η ΝΔ με αρχηγό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θα είναι σε θέση να προστατεύσει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες απ' όσα δύσκολα φέρνει το 3ο Μνημόνιο.. Το στοίχημα των ισοδύναμων μέτρων πρέπει να κερδηθεί από την επόμενη κυβέρνηση και αυτό θα γίνει μόνο με τη συστράτευση των δυνάμεων του δημοκρατικού κεντρώου χώρου.

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Μ.ΑΣΙΑΣ.





Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου ενημερώνει ότι κατόπιν εντολής του Υπουργείου Εσωτερικών οι προγραμματισμένες για τις 20 Σεπτεμβρίου εκδηλώσεις για την «Ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος» αναβάλλονται εξαιτίας της διεξαγωγής των Εθνικών Εκλογών.
Νεότερη ημερομηνία πραγματοποίησης των Εκδηλώσεων ορίζεται η Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015.
Θα ακολουθήσει αναλυτικό Πρόγραμμα-Πρόσκληση τις προσεχείς ημέρες.



.


ΙΕΚ ΟΑΕΔ: Όλη η εγκύκλιος για τις εγγραφές των σπουδαστών


Δικαίωμα εγγραφής στο Α εξάμηνο κατάρτισης έχουν οι απόφοιτοι Λυκείου, καθώς και οι απόφοιτοι ΕΠΑΣ ΕΠΑΛ, ΤΕΕ Β Κύκλου Σπουδών, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι υποψήφιοι – υποψήφιες θα πρέπει να υποβάλουν στο ΙΕΚ προτίμησής τους ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ, σύμφωνα
με το συνημμένο υπόδειγμα, από 07-09-2015 έως και 17-09-2015.





aftodioikisi.gr

Η ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων για τη Δημόσια Διοίκηση στα χέρια Παυλόπουλου


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος συναντήθηκε με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος τού παρέδωσε την ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων για τη Δημόσια Διοίκηση
Ωστόσο, στις πρώτες επίσημες δηλώσεις δεν έγινε λόγος για το περιεχόμενο της Έκθεσης παρά μόνον για την «επιστημονική προσφυγιά»…
Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, εξαιτίας της κρίσης, η χώρα μας δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα καλύτερα μυαλά, με αποτέλεσμα αυτά να φεύγουν στο εξωτερικό, δημιουργώντας ένα είδος προσφύγων. Μαλιστα, σημείωσε ότι αυτό «αποτελεί μία μεγάλη παθογένεια και όσο εντείνεται η κρίση, αυτό θα εντείνεται και ένας από τους λόγους που πρέπει να αγωνισθούμε όλοι για να σταματήσει αυτή η κατάσταση είναι και η αξιοποίηση ό,τι άξιων ανθρώπων έχουμε στην Ελλάδα».
Αφορμή για το σχόλιο του Προέδρου της Δημοκρατίας στάθηκε η επισήμανση του κ. Ρακιντζή, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη δημόσια διοίκηση αυτήν τη στιγμή είναι η φυγή Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό.
Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η κρίση έχει δημιουργήσει προϋποθέσεις, ώστε να έχουμε πολύ συχνή αλλαγή των κανόνων δικαίου και της νομοθεσίας μας. Και όπως παρατήρησε, αυτή η αλλαγή έχει το έξης τεράστιο μειονέκτημα: Ούτε οι διοικούμενοι, ούτε καν οι υπάλληλοι που καλούνται να εφαρμόσουν αυτούς τους κανόνες δικαίου, αυτήν τη νομοθεσία, δεν γνωρίζουν -πολλές φορές- το περιεχόμενό τους. Δηλαδή, παρανομούν χωρίς να γνωρίζουν ότι δεν ισχύει πια αυτό το οποίο είχαν συνηθίσει να θεωρούν νόμιμο. Αυτό για την καρδιά του κράτους δικαίου και την αρχή της νομιμότητας έχει πολύ μεγάλη σημασία, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι πρέπει να πάψει να υπάρχει αυτή η συχνή αλλαγή νομοθεσίας, να προσπαθήσουμε να νομοθετούμε, όσο γίνεται, με προοπτική.
Ο κ. Ρακιντζής ανέφερε ότι βασική αρχή για την ανάπτυξη είναι η ασφάλεια δικαίου και παρατήρησε ότι η συχνή αλλαγή των κανόνων βάλλει κατά της ασφάλειας δικαίου, γεγονός το οποίο προβληματίζει τους επενδυτές, που δεν γνωρίζουν τι καθεστώς θα υπάρχει σε βάθος χρόνου. Μάλιστα, τάχθηκε κατά της εύκολης αλλαγής των κανόνων και παράλληλα υπέρ της κωδικοποίησης, που δεν υπάρχει σήμερα, σε κρίσιμα σημεία, για να λάβει την απάντηση από τον κ. Παυλόπουλο ότι χρειάζεται και σταθερή φορολογική νομοθεσία, όσον αφορά τις επενδύσεις.





aftodioikisi.gr