Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

965 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΜΕ -380 ΣΕ ΧΙΟ , ΨΑΡΑ, ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ


Σύνταξη: Αναστασία Σπυριδάκη   

mathitesΈντονη ανησυχία επικρατεί από χθες στους εκπαιδευτικούς μετά από πληροφορίες που αναφέρουν ότι μέχρι τις 8 Ιουλίου θα κατατεθεί σχετική τροπολογία στη Βουλή που θα αφορά την μετατροπή στο καθεστώς της διαθεσιμότητας 8.000 εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Από νωρίς σήμερα το πρωί συνεδριάζουν τα ΠΥΣΔΕ και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ώστε να ορίσουν τα κενά που υπάρχουν και τα πλεονάσματα στα σχολεία. Τα αποτελέσματα των συσκέψεων, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορούν στην κατάρτιση με τους πίνακες των υπεράριθμων εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους οι ΕΛΜΕ, για τη Λέσβο αφορά σε 270 εκπαιδευτικούς, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο σε 90, τη Χίο τα Ψαρά και τις Οινούσσες σε 380, τη Σάμο σε 165 και την Ικαρία και τους Φούρνους σε 60. «Εδώ που έχουν φτάσει δεν υπάρχει μεμονωμένος τρόπος αντίδρασης. Η συλλογική αντίδραση είναι η απάντηση» δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου Μαρία Περδικούρη. Οι ΕΛΜΕ του Βορείου Αιγαίου θα αποφασίσουν για τις μορφές των κινητοποιήσεων τους μετά και το συνέδριο της ΟΛΜΕ που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

era-aegean.gr

ΣΕ 16 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ


Σύνταξη: Δήμητρα Λαχουρή   

xiosΣτην δημοσιότητα δόθηκε με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη οι αντικειμενικές τιμές των οικοπέδων σε 16 περιοχές του Βορείου Αιγαίου στις οποίες δεν ισχύει το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού των τιμών. Οι τιμές κυμαίνονται από 7 έως και 83 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και θα αποτελέσουν τη βάση του υπολογισμού για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011, 2012 και 2013. Οι νέες τιμές είναι: Αγ. Κηρύκου 7,00 €, Βαθέος 15,00 €, Ευδήλου 10,00 €, Καρλοβασίων 25,00 Μαραθοκάμπου 35,00 €, Πυθαγορείου 25,00 €, Ραχών 8,00 €, Φούρνων Κορσέων 83,00 €, Αγ. Μηνά 51,00 €, Αμανής 20,00 €, Ιωνίας 24,00 €, Καμποχώρων 46,00 €, Καρδαμύλων 28,00 €, Μαστιχοχωρίων 41,00 €, Οινουσσών 42,00 €, Ομηρούπολης 31,00 €, Χίου 42,00 €, Ψαρών 39,00 €.


era-aegean.gr

"ΦΡΕΝΟ" ΣΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΔΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΑ !


Ανατροπές στο καθεστώς της καταβολής αντισταθμιστικών οφελών στους Δήμους στα γεωγραφικά όρια των οποίων λειτουργούν εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων φέρνει απόφαση κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του κλιμακίου προληπτικού ελέγχου δαπανών του VII Τμήματος, που εξέτασε τη νομιμότητα θεώρησης ενταλμάτων πληρωμής ΦοΔΣΑ εκτός Αττικής προς Δήμο στα όρια του οποίου λειτουργεί ΧΥΤΑ, η συγκεκριμένη δαπάνη κρίθηκε μη νόμιμη και επομένως το ποσό δεν πρέπει να καταβληθεί.

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Στο σκεπτικό της απόφασής του, το Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου επισημαίνει ότι: «Από το ειδικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και τη λειτουργία των Φο.Δ.Σ.Α. στις περιφερειακές ενότητες δεν προβλέπεται ότι μέρος των εσόδων του οικείου Φο.Σ.Δ.Α -όπως είναι εν προκειμένω και οι αυξημένες εισφορές των μελών του- μπορεί να προορίζεται, εκτός από την κάλυψη του ετήσιου κόστους διαχείρισής του, όπως τούτο ειδικότερα προσδιορίζεται στην προαναφερθείσα Κ.Υ.Α. 2527/2009, και για την κάλυψη αντισταθμιστικών οφελών προς το Δήμο εκείνο, στα γεωγραφικά όρια του οποίου λειτουργεί Χ.Υ.Τ.Α.» και προσθέτει «Μια τέτοια δαπάνη έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την αρχή της ανταποδοτικότητας που προσδιορίζει την εν γένει τιμολογιακή πολιτική του Φο.Δ.Σ.Α. και συνιστάαδικαιολόγητη επιβάρυνση του προϋπολογισμού τόσο των μελών του, όσο και του ίδιου του Συνδέσμου με δαπάνες (εισφορές) που δεν έχουν καμία σχέση είτε με την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης στερεών αποβλήτων είτε με την κάλυψη του ετήσιου κόστους διαχείρισης του Φο.Δ.Σ.Α.».
Επίσης, σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι: «Περαιτέρω, ο ανωτέρω λόγος μη νομιμότητας της εντελλόμενης δαπάνης δεν θα μπορούσε να θεραπευτεί ούτε μέσω της σύναψης σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου και του Δήμου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 223 παρ.1 του ν. 3463/2006, καθόσον οι εν λόγω διατάξεις αφορούν στη βεβαίωση και είσπραξη τελών, δικαιωμάτων, εισφορών και προστίμων που έχουν θεσμοθετηθεί με ειδικό νόμο…».

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής καταβάλλει σε ετήσια βάση, σύμφωνα με συμβάσεις που είχε υπογράψει ο προηγούμενος φορέας ο ΕΣΔΚΝΑ με τους Δήμους Φυλής, Άνω Λιοσίων, Ασπροπύργου (για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής) και σύμφωνα με αποφάσεις κατανομής αντισταθμιστικών οφελών προς τους Δήμους Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος (για τη λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό), ποσά που ξεπερνούν τα 43 εκ. €, τα οποία προέρχονται από τα ανταποδοτικά τέλη που καταβάλλουν οι πολίτες μέσω της ΔΕΗ ΑΕ.
Τα εντάλματα πληρωμής εγκρίνονται και θεωρούνται από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είναι εγκατεστημένος στον ΕΔΣΝΑ, ωστόσο η απόφαση του κλιμακίου έρχεται πλέον να ανατρέψει τα μέχρι σήμερα δεδομένα.


Πηγη epoli.gr

"ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ... ΕΠΙΛΕΓΩ ΑΙΓΑΙΟ"


Το Γραφείο Διασύνδεσης της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υποστηρίζοντας τους/τις υποψήφιους/ιες φοιτητές/τριες στη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού τους Δελτίου, ανακοινώνει τη λειτουργία της υπηρεσίας «Συμπληρώνω Μηχανογραφικό …Επιλέγω Αιγαίο».
Η υπηρεσία αυτή αποτελεί μια καινοτόμο  δράση του Γραφείου Διασύνδεσης –Δ.Α.ΣΤΑ., η οποία ωφελεί τους/τις απόφοιτους B/θμιας Εκπαίδευσης σε θέματα ακαδημαϊκού προσανατολισμού και επαγγελματικής σταδιοδρομίας, θέτοντας  σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης του κοινού ως προς τις Σπουδές που παρέχει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Παράλληλα επιθυμώντας να διευκολύνουμε τους/τις υποψήφιους/ιες να γνωρίσουν τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τους καλούμε να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου  «Συμπληρώνω Μηχανογραφικό» www.aegean.gr/mixanografiko/.
Οι ενδιαφερόμενοι, για περισσότερες πληροφορίες ως προς τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στα Τμήματά του, μπορούν να επικοινωνούν στο 22510 36770, 10.00-13.00, τις εργάσιμες ημέρες, από την Παρασκευή 28 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013.



Νίκος Σουλακέλλης, Αναπληρωτής Καθηγητής
Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Κτήριο Διοίκησης
Λόφος Πανεπιστημίου
81100 Μυτιλήνη
τηλ.: 22510-36021, fax: 22510-36029
e-mail: 
vice-rector-afsw@aegean.gr
 
Nikos Soulakellis, Associate Professor
Vice-Rector of Academic Affairs and Student Welfare
University of the Aegean
Administration Building
University Hill
GR 81100 Mytilene, Lesvos Greece
tel: (+30)22510-36021, fax: (+30)22510-36029
e-mail: vice-rector-afsw@aegean.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ , ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου, (άρθρο 67 Ν. 3852/2010)

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου «Μιχ. Βουρνούς» στις 2 του μηνός Ιουλίου του έτους 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 19.00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου



Καμπούρης Ι. Στυλιανός

Συνημμένα:
Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης
Παρακαλούνται οι παρατάξεις να ορίσουν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης με γραπτή δήλωση τους στο Προεδρείο τους ειδικούς αγορητές ανά θέμα.
Με τον ίδιο τρόπο παρακαλούνται να εγγραφούν ως ομιλητές και οι δημοτικοί σύμβουλοι που επιθυμούν να τοποθετηθούν ανά θέμα. (Άρθρο 67, παρ. 6 του Ν. 3852/2010, άρθρο 10 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου).


ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 02/07/2013.
ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 33093/2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
(Άρθρο 67, Ν.3852/10)
Αρ. θέματος
Θέμα
Εισηγητής
 1
Παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Αίπους στην "Κιβωτό του Κόσμου"
Αντιδήμαρχος, κ. Νύκτας & Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 2
Παραλαβή μελετών: "Αντιπλημμυρική προστασία περιοχής Κλούβα Κάμπου", Αναστήλωση μύλου Καλλιμασιάς στον Ανέμωνα", "Αναστήλωση μύλου Θολοποταμίου στον Ανέμωνα"
κ. Αποστολίδης & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 3
Έγκριση μελετών και υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης στο Ε.Π. «Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου» Άξονας Προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου» για τα έργα: «Βελτίωση Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Υποδομών Σχολείου Βολισσού», «Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου ανοικτού θεάτρου Δ.Ε. Καρδαμύλων Δ. Χίου», «Αντιπλημμυρική προστασία περιοχής Κλούβα Κάμπου», «Αποκ/ση αρχαιολογικού χώρου Δασκαλόπετρας και αρχιτεκτονική παρέμβαση δημιουργίας πολιτιστικής διαδρομής ανάδειξης της ναυτικής παράδοσης», «Ανάπλαση άνω πόρτας Πυργίου», «Αναστήλωση μύλων Ανέμωνα».
κ. Αποστολίδης & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 4
Υποβολή αίτησης στην αριθ. 1360/19-6-2013 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της δράσης "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής".
Αντιδήμαρχος, κ. Κλεισσάς & Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού
 5
Έγκριση εκτέλεσης του έργου "Εσωτερική οδοποιία Καρδαμύλων"
κ. Αποστολίδης & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 6
Έγκριση εκτέλεσης του έργου "Εσωτερική οδοποιία Αμανής".
κ. Αποστολίδης & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 7
Έγκριση εκτέλεσης του έργου "Πλακόστρωτο τμήματος δρόμου από Πύργο προς Χριστό"
κ. Αποστολίδης & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 8
Έγκριση εκτέλεσης του έργου "Διαπλατύνσεις πεζοδρομίων οδού Κ. Μονομάχου".
κ. Αποστολίδης & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 9
Έγκριση εκτέλεσης του έργου "Κατασκευή χώρων εγκατάστασης απορριμματοκιβωτίων"
Αντιδήμαρχος, κ. Μαρτάκης & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 10
Παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης για τις "Εργασίες Καθαρισμού και διαμόρφωσης κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε. Ιωνίας"
κ. Αποστολίδης & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 11
Παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Διαμορφώσεις κοινοχρήστων χώρων Φρουρίου Λάδης.
κ. Αποστολίδης & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 12
Παράταση της προθεσμίας εκπόνησης της μελέτης "Σχέδιο χωρικής οικιστικής οργάνωσης ανοικτής πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) Δήμου Αμανής"
κ. Αποστολίδης & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 13
Παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Αποκατάσταση ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων ΧΑΔΑ Δ.Ε. Καρδαμύλων στη θέση Πλακούσα"
κ. Αποστολίδης & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 14
Παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Αποκατάσταση ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων ΧΑΔΑ Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων στη θέση Περιβόλα"
κ. Αποστολίδης & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 15
Παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Διαμόρφωση και διάνοιξη κοινοχρήστων χώρων (Αμάδες)-Έγκριση 1ου ΑΠΕ
κ. Αποστολίδης & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 16
Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου "Στατικός και αντισεισμικός έλεγχος σχολικών κτιρίων-Λύκειο Καλαμωτής. Ενίσχυση υπάρχοντος κτιρίου."
κ. Αποστολίδης & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 17
Μετάθεση χρόνου παράδοσης προμηθειών της SPIDER WASTECHNOLOGY-Ν. ΠΕΤΣΙΟΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.
Αντιδήμαρχος, κ. Μαρτάκης
 18
Άδεια Δημοτικού Συμβουλίου για διενέργεια ερευνητικών εργασιών εντοπισμού μαρμάρου στην τ.κ. Ελάτας
κ. Δήμαρχος
 19
Έγκριση προμηθειών, υπηρεσιών και εργασιών του Δ. Χίου.
Δ/νσεις Δ. Χίου
 20
Τροποποιήσεις προϋπολογισμού. Αποδοχές πιστώσεων. Καταχωρήσεις τιμολογίων
Δ/νσεις Δ. Χίου.
 21
Μεταφορά λογαριασμού Δ. Ομηρούπολης
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 22
Εκμίσθωση-Παραχώρηση ακινήτων.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών & Οικονομική Επιτροπή
 23
Μεταβίβαση-Υπενοικίαση μισθωτικών σχέσεων δημοτικών ακινήτων.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών & κ. Αλοίμονου
 24
Παραίτηση από δημοπρασία δημοτικού ακινήτου στην πλατεία Θολοποταμίου.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 25
Αίτηση Μαναγού Λουκίας.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών & κ. Αλοίμονου
 26
Αίτημα μισθωτή Νικολάου Φύκαρη για πληρωμή εξόδων αποχέτευσης
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 27
Διαγραφή τελών ύδρευσης τ. Δήμου Ομηρούπολης .
Αντιδήμαρχος, κ. Νύκτας
 28
Διαγραφή οφειλών
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών & κ. Αλοίμονου
 29
Καταβολή αποζημίωσης στους σχολικούς τροχονόμους. Απόδοση στις Σχολικές Επιτροπές επιχορήγησης από ενοίκια πρώην εφορείας σχολείων.
Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών, κ. Γιαννάρας
 30
Έγκριση αποφάσεων Ν.Π.
Πρόεδροι Ν.Π.
 31
Λογαριασμοί διαχείρισης 2012 Ν.Π. του Δήμου
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 32
Αλλαγή ορισμού υπευθύνου για το πρόγραμμα διανομής τροφίμων σε απόρους-πρόγραμμα Ε.Ε. 2013
Αντιδήμαρχος, κ. Κλεισσάς & Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού
 33
Συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 34
Χορήγηση άδειας ίδρυσης υπεραγοράς τροφίμων στη ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
 35
Διαρρύθμιση γραφείων του δημοτικού καταστήματος.
κ. Δήμαρχος
 36
Μετακινήσεις.
κ. Δήμαρχος




ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΚΕΔΕ



Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή, 28 Ιουνίου, και ώρα 11 π.μ. το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στα γραφεία της Ένωσης (Γενναδίου 8 & Ακαδημίας 65, 3ος όροφος).
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

  • Ενημέρωση από τον πρόεδρο Κώστα Ασκούνη για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  • Εισήγηση της Επιτροπής Οικονομικών για τα κριτήρια κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων
Εισηγητές: Δ. Τσιαντής, πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών
                               Γ. Μουράτογλου, αντιπρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών

  • Συζήτηση και απόφαση για το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό
Εισηγητές: Φ. Προβατάς, πρόεδρος Επιτροπής Αναπτυξιακών
                                Προγραμμάτων και Τουρισμού
                    Γ. Κοτρωνιάς: πρόεδρος Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης

                     και Περιβάλλοντος  

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ



«ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗN ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ  ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία 19 Εκλογικές Περιφέρειες της χώρας, έκανε την εξής δήλωση - διευκρίνιση:

«Η χθεσινή (26/6/2013) απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ήταν εξαιρετικά σημαντική για την καλύτερη οργανωτική ανάπτυξη του Κινήματος σε όλη την Ελλάδα.

Όπως ανακοινώθηκε, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Πάνο Καμμένο  στο Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο, αξιόμαχα στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αναλαμβάνουν το συντονιστικό - εποπτικό ρόλο σε οργανωτικά ζητήματα σε όλα τα περιφερειακά γεωγραφικά διαμερίσματα. Είναι μία οργανωτική εξέλιξη την οποία τόσο ανάγκη είχαν οι τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές ως σημείο αναφοράς τους με τον κεντρικό πυρήνα του Κινήματος και πρωτίστως με το νέο Γενικό Γραμματέα μας Σπύρο Γαληνό.

Επειδή, όμως, οι μη γνωρίζοντες επαρκώς την οργανωτική δομή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ενδέχεται να παρερμηνεύσουν τις δράσεις που έχει αναλάβει ο καθένας από εμάς, διευκρινίζω ότι η επιβεβλημένη νέα οργανωτική δομή, σε καμία περίπτωση δεν παρεμβαίνει ή δεν αναστέλλει το ρόλο που έχουμε εμείς οι Βουλευτές έναντι των Εκλογικών Περιφερειών που έχουμε «υιοθετήσει».

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι θα συνεχίσω να εποπτεύω τις 19 Περιφέρειες που έχω αναλάβει και μάλιστα απαλλαγμένος από το βάρος του να πρέπει να εμπλέκομαι σε ζητήματα Οργανωτικού, που πλέον έχουν αναλάβει άλλοι εκ μέρους του Κινήματος.

Και μάλιστα χαίρομαι ιδιαίτερα που με βάση τη χθεσινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, τα νησιά του Βόρειου και του Νότιου Αιγαίου, μια πολυδαίδαλη εκλογική περιφέρεια, τα ανέλαβε προσωπικά ο Πρόεδρος Πάνος Καμμένος.

Μετά την επίλυση αυτού του σημαντικού προβλήματος, δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες και οφείλουν όλοι οι Πολιτευτές και τα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών, στις περιοχές που εποπτεύω, να αυξήσουν τη συνεργασία τους μαζί μου για θέματα κοινοβουλευτικού ελέγχου (Ερωτήσεις, Επερωτήσεις) όπως και για δημόσιες παρεμβάσεις μου, προκειμένου για λογαριασμό τους να αναδεικνύονται με σκοπό την επιζήτηση λύσεων, όλα τα προβλήματα, μικρά ή μεγάλα, καθημερινά ή διαχρονικά που απασχολούν τον τόπο τους».


AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΣΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ

Πληροφορήθηκα πως το όνομά μου αναφέρθηκε σε ένα Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής των ΑΝ-ΕΛ, κος Τέρενς Κουίκ, το οποίο αφορούσε στη συνεδρίαση της 26ης Ιουνίου 2013 της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Επιτροπή στην οποία και συμμετέχω εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Με εξέπληξε δυσάρεστα τόσο ο ανακριβής τίτλος του : «Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» όσο και ο ανακριβής ισχυρισμός του συντάκτη, ότι δηλαδή εκ μέρους του κου Κουίκ: «…….υπήρξε έντονη και αποφασιστική αντίδρασή του στην απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να απαλειφθούν οι λέξεις «Ορθοδοξία» και «Χριστιανική Θρησκεία» από την ετήσια έκθεση για τα πεπραγμένα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ). Το θέμα τέθηκε από τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.».
Η έκπληξη μου και η έντονη δυσαρέσκειά μου για το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου πηγάζει κυρίως από το γεγονός πως ένα μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου παραποιεί, με δημόσια δήλωση, την αλήθεια και δευτερευόντως από το γεγονός πως αυτό το μέλος είναι ο κος Κουίκ, ο οποίος μέχρι σήμερα επεδείκνυε σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αξιοπρέπεια. Δεν είχε δώσει δείγματα ούτε μη κατανόησης των λεγόμενων των συνομιλητών του, ούτε παραγωγής προπαγανδιστικής λασπολογίας.
 Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, αυτό το οποίο πρότεινα στη συνεδρίαση της Επιτροπής είναι να συμπεριληφθούν, εκτός από την χριστιανική θρησκεία και το ορθόδοξο δόγμα και οι υπόλοιπες θρησκείες, καθώς υπάρχουν ελληνικές οικογένειες της διασποράς στις οποίες έχουν πραγματοποιηθεί γάμοι με άτομα άλλων θρησκειών.
Η  παραπάνω διόρθωση έγινε δεκτή από τον εισηγητή, βουλευτή της Ν.Δ. κ. Σάββα Αναστασιάδη, ο οποίος για το εν λόγω θέμα μου απάντησε (αυτολεξεί από τα πρακτικά): Νομίζω ότι είναι γνωστό τοις πάσι ότι η ορθόδοξη θρησκεία είναι αυτή που ενώνει τον ελληνισμό και το ελληνικό έθνος. Βεβαίως, και είναι, έτσι όπως το λέτε και υπάρχουν και άλλες θρησκείες. Για να διευκολύνω, συμπληρώνω το κείμενό μου, «με την ορθόδοξη θρησκεία και κάθε άλλη θρησκεία και που ενδεχομένως να υπάρχει μέσα στις τάξεις της ομογένειας».
Αδιάψευστος μάρτυρας των παραπάνω αποτελούν τα πρακτικά της Επιτροπής, είναι εξάλλου ο μοναδικός τρόπος για να αποδειχθούν τα λεγόμενα και οι ισχυρισμοί του καθενός μας
Κατόπιν αυτών, η αλήθεια αποκαθίσταται με τρόπο σαφή και αδιαμφισβήτητο. Αυτό που παραμένει ασαφές είναι η αιτία που ώθησε τον συνάδελφο στην σύνταξη ενός Δελτίου Τύπου που παράγει μια διαστρεβλωμένη εικόνα των όσων πραγματικά διημείφθησαν χθες στην Επιτροπή για τον Ελληνισμό της Διασποράς.  
Αυτό όμως, όπως είναι αυτονόητο, το γνωρίζει μόνο ο κος Κουίκ.
Το κάθε μέλος μιας τόσο νευραλγικής Επιτροπής που αφορά τον απανταχού Ελληνισμό είναι και το μοναδικό υπεύθυνο για το ρόλο, τις προθέσεις, τις σκοπιμότητες και τις συμπεριφορές του.
Ο δικός μας ρόλος στην Επιτροπή παραμένει σταθερά και υπεύθυνα η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των καλώς εννοούμενων συμφερόντων του ομογενών και η διατήρηση του ομφάλιου λώρου των μεταναστών μας με την Ελλάδα, πολύ περισσότερο αυτή την εποχή, που το μαύρο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, απομονώνει πιο πολύ τον Ελληνισμό της διασποράς από την πατρίδα του.



EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ"



Εκτεταμένη ενημέρωση για την πορεία λύσης και εκκαθάρισης του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Σάμου με την επωνυμία «Σαμιακή Αρωγή», ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Όπως αποκαλύπτει ο Πολιτευτής Σάμου του Κινήματος Δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, «με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σάμου, λύονται η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βαθέως – Σαμιακή Αγορά, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Πυθαγορείου, η Δημοτική Επιχείρηση Καρλοβασίου και η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Μαραθοκάμπου», ενώ μέχρι τη δημοσίευση της λύσεως των ανωτέρω επιχειρήσεων, στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, τα Διοικητικά Συμβούλια παραμένουν ενεργά έως ότου οριστούν οι εκκαθαριστές.

Υπενθυμίζεται ότι στους σκοπούς του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Σαμιακή Αρωγή», εντάσσονταν η εφαρμογή προγραμμάτων ή συμμετοχή σε προγράμματα και δράσεις παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, βρεφοκομείων, ορφανοτροφείων, γηροκομείων, Κ.Α.Π.Η., Κ.Η.Φ.Η. και η εφαρμογή προγραμμάτων ή συμμετοχή σε προγράμματα και δράσεις Κέντρων Ανοικτής Περίθαλψης και Ημερήσιας Φροντίδας, ψυχαγωγίας και αναψυχής ηλικιωμένων, Βοήθειας στο Σπίτι, Μονάδων Κοινωνικής Μέριμνας, Κέντρων Ημερήσιας φροντίδας, Κέντρων για ΑΜΕΑ, ελληνικής γλώσσας στους μετανάστες και αναψυχής ατόμων με αναπηρία.

«Έγινε η λύση της επιχείρησης και η εκκαθάριση αυτής; Ορίστηκε μετά από την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορκωτός λογιστής;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να κατατεθούν στην Εθνική Αντιπροσωπεία το πόρισμα του ελέγχου των υπό εκκαθάριση επιχειρήσεων του Δήμου Σάμου και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου που αφορά στον ορισμό του ορκωτού λογιστή.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΘΕΜΑ: Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ «ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ»


Κύριε Υπουργέ,

Με την υπ’ αρίθμ. 82/14-03-2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σάμου (Φ.Ε.Κ. 1391/16-06-2011), συστήθηκε το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  «ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ», που προέκυψε από τη συγχώνευση υφιστάμενων Ν.Π.Δ.Δ., μεταξύ των σκοπών του οποίου είναι:

-Η εφαρμογή προγραμμάτων ή συμμετοχή σε προγράμματα και δράσεις παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, βρεφοκομείων, ορφανοτροφείων, γηροκομείων, Κ.Α.Π.Η., Κ.Η.Φ.Η. κ.α.

-Η εφαρμογή προγραμμάτων ή συμμετοχή σε προγράμματα και δράσεις Κέντρων Ανοικτής Περίθαλψης και Ημερήσιας Φροντίδας, ψυχαγωγίας και αναψυχής ηλικιωμένων, Βοήθειας στο Σπίτι, Μονάδων Κοινωνικής Μέριμνας, Κέντρων Ημερήσιας φροντίδας, Κέντρων για ΑΜΕΑ, ελληνικής γλώσσας στους μετανάστες, αναψυχής ατόμων με αναπηρία κ.α.»

Όπως αποκαλύπτει ο Πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, «η 84/14-03-2011 ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σάμου προβλέπει:

«Α. Τη λύση των παρακάτω δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Σάμου:

1.ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΑΘΕΟΣ - ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ (ΦΕΚ 836 τ. Β /6-5-2009)

2.ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ (ΦΕΚ 207 τ. Β /1-3-2010)

3.ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ (ΦΕΚ 917 τ. Β /4-7-2003)

4.ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ (2472 τ.Β /18-12-2009)

5.Μέχρι τη δημοσίευση της λύσης τους σε ΦΕΚ, τα Διοικητικά Συμβούλια των παραπάνω επιχειρήσεων παραμένουν ενεργά και ακολούθως το Δημοτικό Συμβούλιο θα ορίσει εκκαθαριστές».

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Έγινε η λύση της επιχείρησης και η εκκαθάριση αυτής;

2.Ορίστηκε μετά από την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορκωτός λογιστής;

Παρακαλώ να κατατεθούν στην Εθνική Αντιπροσωπεία:


1.Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου που αφορά τον ορισμό ορκωτού λογιστή.

2.Το πόρισμα του ελέγχου των υπό εκκαθάριση επιχειρήσεων του Δήμου Σάμου.



Ο Ερωτών Βουλευτής



Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ