Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ"



Εκτεταμένη ενημέρωση για την πορεία λύσης και εκκαθάρισης του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Σάμου με την επωνυμία «Σαμιακή Αρωγή», ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Όπως αποκαλύπτει ο Πολιτευτής Σάμου του Κινήματος Δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, «με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σάμου, λύονται η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βαθέως – Σαμιακή Αγορά, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Πυθαγορείου, η Δημοτική Επιχείρηση Καρλοβασίου και η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Μαραθοκάμπου», ενώ μέχρι τη δημοσίευση της λύσεως των ανωτέρω επιχειρήσεων, στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, τα Διοικητικά Συμβούλια παραμένουν ενεργά έως ότου οριστούν οι εκκαθαριστές.

Υπενθυμίζεται ότι στους σκοπούς του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Σαμιακή Αρωγή», εντάσσονταν η εφαρμογή προγραμμάτων ή συμμετοχή σε προγράμματα και δράσεις παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, βρεφοκομείων, ορφανοτροφείων, γηροκομείων, Κ.Α.Π.Η., Κ.Η.Φ.Η. και η εφαρμογή προγραμμάτων ή συμμετοχή σε προγράμματα και δράσεις Κέντρων Ανοικτής Περίθαλψης και Ημερήσιας Φροντίδας, ψυχαγωγίας και αναψυχής ηλικιωμένων, Βοήθειας στο Σπίτι, Μονάδων Κοινωνικής Μέριμνας, Κέντρων Ημερήσιας φροντίδας, Κέντρων για ΑΜΕΑ, ελληνικής γλώσσας στους μετανάστες και αναψυχής ατόμων με αναπηρία.

«Έγινε η λύση της επιχείρησης και η εκκαθάριση αυτής; Ορίστηκε μετά από την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορκωτός λογιστής;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να κατατεθούν στην Εθνική Αντιπροσωπεία το πόρισμα του ελέγχου των υπό εκκαθάριση επιχειρήσεων του Δήμου Σάμου και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου που αφορά στον ορισμό του ορκωτού λογιστή.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΘΕΜΑ: Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ «ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ»


Κύριε Υπουργέ,

Με την υπ’ αρίθμ. 82/14-03-2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σάμου (Φ.Ε.Κ. 1391/16-06-2011), συστήθηκε το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  «ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ», που προέκυψε από τη συγχώνευση υφιστάμενων Ν.Π.Δ.Δ., μεταξύ των σκοπών του οποίου είναι:

-Η εφαρμογή προγραμμάτων ή συμμετοχή σε προγράμματα και δράσεις παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, βρεφοκομείων, ορφανοτροφείων, γηροκομείων, Κ.Α.Π.Η., Κ.Η.Φ.Η. κ.α.

-Η εφαρμογή προγραμμάτων ή συμμετοχή σε προγράμματα και δράσεις Κέντρων Ανοικτής Περίθαλψης και Ημερήσιας Φροντίδας, ψυχαγωγίας και αναψυχής ηλικιωμένων, Βοήθειας στο Σπίτι, Μονάδων Κοινωνικής Μέριμνας, Κέντρων Ημερήσιας φροντίδας, Κέντρων για ΑΜΕΑ, ελληνικής γλώσσας στους μετανάστες, αναψυχής ατόμων με αναπηρία κ.α.»

Όπως αποκαλύπτει ο Πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, «η 84/14-03-2011 ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σάμου προβλέπει:

«Α. Τη λύση των παρακάτω δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Σάμου:

1.ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΑΘΕΟΣ - ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ (ΦΕΚ 836 τ. Β /6-5-2009)

2.ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ (ΦΕΚ 207 τ. Β /1-3-2010)

3.ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ (ΦΕΚ 917 τ. Β /4-7-2003)

4.ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ (2472 τ.Β /18-12-2009)

5.Μέχρι τη δημοσίευση της λύσης τους σε ΦΕΚ, τα Διοικητικά Συμβούλια των παραπάνω επιχειρήσεων παραμένουν ενεργά και ακολούθως το Δημοτικό Συμβούλιο θα ορίσει εκκαθαριστές».

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Έγινε η λύση της επιχείρησης και η εκκαθάριση αυτής;

2.Ορίστηκε μετά από την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορκωτός λογιστής;

Παρακαλώ να κατατεθούν στην Εθνική Αντιπροσωπεία:


1.Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου που αφορά τον ορισμό ορκωτού λογιστή.

2.Το πόρισμα του ελέγχου των υπό εκκαθάριση επιχειρήσεων του Δήμου Σάμου.



Ο Ερωτών Βουλευτής



Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ