Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑ ΨΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΤΟΝ 18ο και 19ο ΑΙΩΝΑ




Τo Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Η ναυτιλία των Ψαρών τον 18o και 19o αιώνα» στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ιόνιου Πανεπιστημίου . Συντονίστρια θα είναι η καθηγήτρια Τζελίνα Χαρλαύτη και ομιλητές :

*Κατερίνα Παπακωνσταντινου (λέκτορας Ιόνιου Πανεπιστημίου) μεθέμα «Τα Ψαρά ως συγκοινωνιακός κόμβος των 18ο και 19ο αιώνα»

*Παναγιώτης Καπετανάκης (Δρ Ιστορίας) με θέμα «Πλέοντας από το Ιόνιο στο αιγαίο το πρώτο μισό του 19ου αιώνα»

*Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου (Δρ Ιστορίας) με θέμα «εμπορικές διαδρομές και ναυτιλιακή ανάπτυξη των Ψαρών και Σπετσών»

*Μαρία Κωνσταντινίδη (Υποψήφια Διδάκτωρ) με Θέμα « Τα ταξίδια του ατμόπλοιου Θηρεσία μέσα από χειρόγραφα της Βιβλιοθήκης Χίου «Κοραής».

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ

Λόγω ακαταλληλότητας των κτιρίων, αναστέλλεται, με εντολή του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η λειτουργία των εγκαταστάσεων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, στη Νέα Μηχανιώνα.
Αναβάλλεται για ένα μήνα η έναρξη των μαθημάτων της Σχολής μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη λύση με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε περίπτωση που δεν βρεθείαποδεκτή λύση, οι σπουδαστές πλοίαρχοι και μηχανικοί θα φοιτήσουν για όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς σε άλλες Σχολές της χώρας.

Επιπρόσθετα ο Μ. Χρυσοχοϊδης ζήτησε από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης να διενεργηθεί έλεγχος για τις συνθήκες λειτουργίας των κτιρίων της Σχολής στη Νέα Μηχανιώνα κατά τα τελευταία χρόνια.

enet.gr

ΑΠΟ 600 ΕΩΣ 900 ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΤΗ ΧΙΟ, ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ (φόρος ακινήτων)

Βαθιά το χέρι στη τσέπη καλούνται να βάλουν χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα μετά και τον νέο φόρο που επέβαλε η κυβέρνηση στους ιδιοκτήτες ακινήτων και θα εξοφλείται μέσω των λογαριασμών τη ΔΕΗ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε μάλιστα χθες κατα τησυζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, την επέκταση του μέτρου πέρα από τη διετία 2012-2013 που είχε αρχικά προσδιοριστεί. Ως εκ τούτου, οι απώλειες στους μισθούς και τις συντάξεις αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερες εξαιτίας του νέου φόρου.
Τέλος, από 600 έως 900 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν οι κάτοικοι της Χίου, γι'αυτό το χαράτσι, σύμφωνα με τους δημοσιοποιηθέντες πίνακες.
newpost.gr