Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΠΑ ΣΕ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ




Nέα δημόσια παρέμβαση στο ελληνικό ζήτημα έκανε ο Λευκός Οίκος, παροτρύνοντας δια του εκπροσώπου του, Τζος Έρνεστ,  “όλα τα μέρη να συνεχίσουν να κάνουν τη σημαντική δουλειά που χρειάζεται για να λύσουν τις διαφορές τους όσο το δυνατόν συντομότερο.
Αυτό που φοβίζει τους Αμερικανούς και τους αναγκάζει να ζητούν να ξεπερασθεί άμεσα το αδιέξοδο, είναι να αποφευχθεί η οποιαδήποτε αβεβαιότητα και αστάθεια  στις διεθνείς αγορές, καθώς θεωρούν ότι η πρόκληση αναταραχής στη παγκοσμιοποιημένη οικονομία, μπορεί να έχει αρνητικές οικονομικές συνέπειες συνολικά και να καθηλώσει την αμερικανική οικονομία που βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης.
Ο εκπρόσωπος του Προέδρου Ομπάμα, υπενθύμισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού «μίλησε για το θέμα την περασμένη εβδομάδα στη σύνοδο του G7 στη Δρέσδη, όπου προέτρεψε ξανά όλα τα μέρη να βρουν κοινό έδαφος και να φτάσουν σε συμφωνία γρήγορα».
Σύμφωνα με τον κ. Ερνεστ, όσο ήταν στη Δρέσδη ο κ. Λιού «μίλησε επίσης με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να επικοινωνεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, των Ευρωπαίων εταίρων της και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».
“Λειτουργούμε σίγουρα”, σημείωσε,  ο κ. Ερνεστ, “σε μία διασυνδεδεμένη παγκόσμια οικονομία, και τυπικά η αστάθεια σε ένα μέρος της παγκόσμιας οικονομίας επηρεάζει τις ΗΠΑ. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ξεκάθαρο πόσο σημαντικές επιπτώσεις θα έχει, αλλά φαίνεται να είναι ένα αναίτιο βάρος, γι’ αυτό και ο Λιου έχει κάνει πολύ σημαντική δουλειά στο παρασκήνιο», τόνισε ο  εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΕΟΠΠΥ ΑΠΟ 1Η ΙΟΥΛΙΟΥ



Oι ασφαλισμένοι από 1η Ιουλίου θα κλείνουν ραντεβού με συμβεβλημένο γιατρό μέσω διαδικτύου.   Στην υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ τίθεται το διαδίκτυο αφού πλέον οι ασφαλισμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού με συμβεβλημένο γιατρό μέσω του διαδικτύου και χωρίς χρέωση. Η πλήρη εφαρμογή του σχεδίου αυτού θα τεθεί στις 1η Ιουλίου ενώ «πιλοτικά» θα λειτουργήσει από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου. Ειδικότερα, μέχρι τις 12 Ιουνίου οι πάροχοι θα περνούν στο σύστημα τα στοιχεία τους, προκειμένου να είναι προσβάσιμα από τους ασφαλισμένους. Όλα αυτά προβλέπονται σε σχετική εγκύκλιο, την οποία απέστειλε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Σύμφωνα με τον υπουργό, το νέο σύστημα που θα λειτουργεί παράλληλα με το ισχύον (τηλεφωνικό ραντεβού), αναπτύσσεται με πόρους του ΕΣΠΑ και θα υλοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο μέσω της πλατφόρμας της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ). Πιο αναλυτικά, θα περιλαμβάνει τις δημόσιες δομές παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας, το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, καθώς και τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Για την υλοποίησή του, η ΗΔΙΚΑ αναπτύσσει μία κεντρική βάση δεδομένων, στην οποία θα καταχωρίζεται η διαθεσιμότητα των γιατρών ανά ειδικότητα. Στο πλαίσιο αυτό τα ραντεβού θα κλείνονται και οι γιατροί θα ενημερώνονται για τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Πηγή www.life2day.gr: http://www.life2day.gr/2015/05/eopuurantevou-me-ton-giatro-mesw-diadiktuou-1i-iouliou/