Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ¨ΚΟΠΟΥΝ"



Να μην καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία ζητούν οι θεσμοί, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει ακόμη και πρόταση για αντίστοιχη πρόβλεψη ρήτρας βιωσιμότητας και στα ταμεία κύριας ασφάλισης. Η κυβέρνηση, όμως...
δεν φαίνεται διατεθειμένη να συζητήσει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο, επιμένοντας στη... βαθιά κόκκινη γραμμή του ότι δεν θα μειωθεί καμία σύνταξη.

Το βάρος των διαπραγματεύσεων πέφτει στο θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, με τους δανειστές να επιμένουν ότι άμεσα πρέπει να κλείσει οποιαδήποτε πόρτα πρόωρης εξόδου πριν από το 62ο έτος ηλικίας. Η κυβέρνηση δεν δέχεται καμία παρέμβαση που να θίγει όχι μόνο τα θεμελιωμένα, αλλά και τα ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Βέβαια, πληροφορίες θέλουν οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο να αφορούν τη σταδιακή αύξηση των ενδιάμεσων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, από το 2020 έως και το 2025. Δεν αποκλείεται βέβαια η χρυσή τομή να βρεθεί στην αύξηση των ενδιάμεσων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2017 και μετά, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν εξαιρέσεις κάποιων ειδικών ομάδων ασφαλισμένων, όπως είναι αυτοί με καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών, τα ΑμεΑ, οι τρίτεκνοι κ.ά.

Να σημειωθεί πάντως ότι ήδη οι εκπρόσωποι του υπουργείου Εργασίας στις Βρυξέλλες παρουσίασαν στους εκπροσώπους των δανειστών αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με τις οποίες είναι αντισυνταγματική η κατάργηση θεμελιωμένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Με βάση τα στοιχεία 120.000 ασφαλισμένοι έχουν πιάσει τόσο τα έτη ασφάλισης, όσο και το όριο ηλικίας (θεμελιωμένα δικαιώματα), ενώ περίπου 100.000 άτομα έχουν τα έτη ασφάλισης και περιμένουν να συμπληρώσουν το όριο ηλικίας.

Ειδικοί στο ασφαλιστικό εκτιμούν πως από αυτούς περίπου 80.000 έχουν ώριμα δικαιώματα, δηλαδή μπορούν να αποχωρήσουν μέσα στην επόμενη πενταετία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών επαναφέρουν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων το αίτημα για αύξηση των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, από 4.500 σε 6.000 ή έστω σε 5.500 που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης όμως αποκλείει οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι κύριες συντάξεις

Ανοικτό μένει και το θέμα των κύριων συντάξεων, όπου το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον τρόπο υπολογισμού τους. Το υπουργείο Εργασίας έχει προχωρήσει στο πάγωμα της εφαρμογής του νόμου 3863/2010, γνωστού και ως νόμου Λοβέρδου - Κουτρουμάνη που προέβλεπε σταδιακά την εφαρμογή νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα από 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών ζητούν να εφαρμοστεί ο νέος τρόπος υπολογισμού και μάλιστα για όσους βγαίνουν στη σύνταξη από 1η Ιανουαρίου 2015 (ακόμα και αν είχαν θεμελιώσει δικαίωμα νωρίτερα και επέλεξαν να παραμείνουν στην εργασία τους).

Σημαντικό ζήτημα πάντως στις διαπραγματεύσεις θεωρείται αυτό της κατάργησης της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία. Η κυβέρνηση επιμένει στο θέμα, το οποίο χαρακτηρίζει κόκκινη γραμμή και επισημαίνει ότι τα ισοδύναμα για την τρύπα των 326 εκατ. ευρώ που θα προκύψει θα βρεθούν: 136 εκατ. ευρώ από τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής, 100 εκατ. από τον εντοπισμό της αδήλωτης εργασίας και 100 εκατ. από τη ρύθμιση οφειλών. Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, σε περίπου 150 εκατ. ευρώ σε σταθερή μηνιαία βάση εκτιμώνται τα έσοδα των ταμείων από τα ανείσπρακτα χρέη που θα ενταχθούν σε ρύθμιση.

 Euro2day.gr

AΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ





Θα πάει πολύς κόσμος φυλακή”, είπε κορυφαία πηγή του ΥΠΕΘΑ στο Onalert.gr σχολιάζοντας την σύλληψη του απόστρατου αντισυνταγματάρχη ο οποίος φέρεται να είχε σε λογαριασμούς του 3 εκατομμύρια ευρώ.
Ο απόστρατος αξιωματικός ,με εξαιρετικά προσόντα σ΄ ότι έχει να κάνει με το βιογραφικό του αλλά και την καριέρα του στις Ενοπλες Δυνάμεις ,είχε διατελέσει στενός συνεργάτης του εισαγγελέα Γιώργου Ζορμπά την αμέσως μετά από την εκλογική νίκη της ΝΔ το 2004. Από την θέση αυτή είχε γνώση και άποψη για τα περισσότερα από τα εξοπλιστικά προγράμματα που “κληρονόμησε” τότε η ΝΔ από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τα πιο σημαντικά απ΄αυτά ήταν τα άρματα μάχης Leopard και βέβαια το θέμα των γερμανικών υποβρυχίων. 

Η ΝΔ είχε ανέλθει στην εξουσία έχοντας κάνει σημαία την διαφθορά στο χώρο των εξοπλισμών και η τοποθέτηση του εισαγγελέα Γιώργου Ζορμπά είχε γίνει αποδεκτή απ΄ όλο το πολιτικό σύστημα. Η πορεία του στο χώρο της Δικαιοσύνης ήταν η εγγύηση ότι θα γινόταν τουλάχιστον σοβαρή προσπάθεια για να ριχτεί άπλετο φως σε κάποιες έστω υποθέσεις εξοπλισμών. Και εκ του αποτελέσματος αυτό έγινε με τις συλλήψεις ,καταδίκες και φυλακίσεις του Άκη Τσοχατζοπουλου, Γιάννη Σμπώκου και άλλων. Μπορεί ο Ζορμπάς να αποχώρησε σχετικά σύντομα από τη θέση του στο ΥΠΕΘΑ, ωστόσο οι βάσεις για να στοιχειοθετηθούν έρευνες που είχαν ξεκινήσει είχαν μπει.

Η σύλληψη του πρώην συνεργάτη του έσκασε σαν βόμβα στο χώρο της Άμυνας με ότι αυτός περιλαμβάνει. Και βέβαια στον χώρο των εξοπλισμών. Ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης είχε αναπτύξει νόμιμα μετά από την αποστρατεία του επαγγελματική δραστηριότητα στο χώρο των εξοπλισμών κυρίως με γερμανικών συμφερόντων εταιρείες. 

Εξαιρετικά ικανός και εύστροφος όπως χαρακτηρίζεται από τους συναδέλφους του, είχε εξίσου καλή πορεία στον ιδιωτικό τομέα όπως και στην στρατιωτική του σταδιοδρομία. Τα πρώτα “σύννεφα” άρχισαν να συγκεντρώνονται όταν ενεπλάκη στις έρευνες για το μαύρο χρήμα στους εξοπλισμούς το όνομα του Πάνου Ευσταθίου, με τον οποίο ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης είχε σχέση. Κανείς όμως δεν ανέμενε ότι θα έφθανε η στιγμή να συλληφθεί, κατηγορούμενος όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες για 3 εκατομμύρια ευρώ που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Με δεδομένο ότι οι κατηγορίες που μπορεί να του απαγγελθούν θα είναι σοβαρές πολλοί στον χώρο της Άμυνας , θεωρούν δεδομένο ότι θα υπάρξουν εκ μέρους του αποκαλύψεις που θα οδηγήσουν πιθανότατα στην επιβεβαίωση της δήλωσης που έκανε κορυφαία πηγή του ΥΠΕΘΑ στο Onalert.gr, σύμφωνα με την οποία “θα πάει πολύς κόσμος φυλακή”.

 http://thesecretrealtruth.blogspot.com

ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗς 'ESPRESSO"



Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την Διευθύντρια της εφημερίδας «ESPRESSO»Αμαλία Βεβελάκη και τη δημοσιογράφοΜαρία Μεϊμάρη, που σήμερα δημοσίευσαν την πλήρη κατάθεση του υπόπτου για την δολοφονία της μικρής Άννυς. Το ΔΣ της Ενωσης καλεί, επίσης, το 
Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο να διεξάγει αμέσως έρευνα για την παραπομπή όλων των δημοσιογράφων που δημοσίευσαν ή αναδημοσίευσαν αντίστοιχα ρεπορτάζ σε εφημερίδες ή ηλεκτρονικά και διαδικτυακά Μέσα.
Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, οι φρικιαστικές λεπτομέρειες που αναπαράγονται και έρχονται εις γνώση του αναγνωστικού κοινού, εν είδει «δημοσιογραφικής .. 
επιτυχίας», δεν προάγουν τις αρχές και τις αξίες της δημοσιογραφίας ούτε υπηρετούν τον σκοπό της ενημέρωσης των πολιτών. Αντιθέτως, εθίζουν την κοινή γνώμη στην ανάλωση της φρίκης.
Δύο φορές το Δ.Σ.της Ενωσης, εντός της εβδομάδας, με ανακοινώσεις του συνέστησε σε κάθε κατεύθυνση την ανάγκη απαρέγκλιτης τήρησης του Κώδικα Δεοντολογίας. Δυστυχώς, ορισμένα Μέσα και δημοσιογράφοι επέλεξαν τον δρόμο της αναπαραγωγής της φρίκης. Για το λόγο αυτό, το ΔΣ της Ενωσης καλεί το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας να συνεδριάσει αμέσως και να λάβει θέση για τα όσα συμβαίνουν

 Απάντηση της Μαρίας Μεϊμάρη
H δημοσιογράφος Μαρία Μεϊμάρη έστειλε επιστολή στην ΕΣΗΕΑ όπου αναφέρει ότι δεν είχε την παραμικρή σχέση με το δημοσίευμα. Αναλυτικά η επιστολή της:
«Σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ με σημερινή ημερομηνία (8/5/2015) αναφέρεται ότι με παραπέμπετε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο ως υπεύθυνη για τη δημοσίευση της πλήρους κατάθεσης του υπόπτου για τη δολοφονία της μικρής Άννυ. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν είχα την παραμικρή σχέση με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, αλλά απλώς υπογράφω το θέμα με τίτλο «Χαλαρός στο κλουβί του ο Χάνιμπαλ», στην 1η σελίδα ενός πεντασέλιδου που αφορά την υπόθεση. Ούτε έγραψα, ούτε -πολύ περισσότερο- υπέγραψα το θέμα της κατάθεσης του υπόπτου. Ως εκ τούτου, θεωρώ εξαιρετικά άδικη την παραπομπή μου και ζητώ (σε αποκατάσταση της αλήθειας) να ανασκευάσετε άμεσα την ανακοίνωση απαλείφοντας το όνομά μου, καθώς πλήττεται η δημοσιογραφική μου υπόληψη χωρίς αιτία.
Με τιμή,
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ
Μέλος ΕΣΗΕΑ»
Η ανωτέρω επιστολή θα διαβιβαστεί στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν.

ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΩΝ

Στην χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Δημόσιας Τάξης, βγήκαν δύο επιπλέον ειδήσεις.

Η πρώτη, όταν κατακεραύνωσε εκ νέου την ηγεσία και κάποιους αξιωματικούς για τις διαρροές για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ όμως γι αυτό το ζήτημα αργότερα και η δεύτερη όταν αναφέρθηκε στο νέο......


στρατηγικό σχεδιασμό των ευέλικτων περιπολιών σε περιοχές με διαφορετικό ειδικό ενδιαφέρον αναφορικά με τα στοιχεία και ζητήματα που συνθέτουν το ειδικό βάρος καθεμιάς.

Ο κ. υπουργός έκανε λόγο για τη συγκρότηση 24μελούς ομάδας αστυνομικών που θα σαρώνουν ανά οχτάωρο διαφορετικές κάθε ημέρα και φορά περιοχές.

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα των δηλώσεων.

"Επιπλέον, θα σας αναφέρω ότι έχουμε αποφασίσει, πέραν των συναντήσεων που κάνουμε στην περιφέρεια, να περπατήσουμε - και το εννοώ - σε δύσκολες περιοχές. Τη Δευτέρα θα πάμε στο Μενίδι. Την άλλη βδομάδα θα πάμε στη Μάνδρα με σκοπό να περπατήσουμε, να δούμε, να μιλήσουμε με ανθρώπους.

Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε την πρώτη αξιολόγηση του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» που «αγκαλιάστηκε», όπως ξέρετε, με στόχο να διευρύνουμε το θεσμό.

Ετοιμάζουμε την ευέλικτη δράση πεζών περιπολιών, δηλαδή 24 άτομα κάθε μέρα, με έναν συγκεκριμένο τρόπο, θα πηγαίνουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή στην οποία θα περιπολούν καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου τους.

Την άλλη μέρα σε άλλη περιοχή. Αυτό θα συμβαίνει ανεξάρτητα με το τι κάνει το εκάστοτε Αστυνομικό τμήμα. Θα κάνουμε ευέλικτες δράσεις.»

πηγή: www.bloko.gr

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ




Κατά την διάρκεια του μηνός Απριλίου του έτους 2015, από τις υπηρεσίες των υφισταμένων της ΓΕ.Π.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου, Διευθύνσεων Αστυνομίας, ήτοι: Λέσβου, Χίου και Σάμου:
1. Συνελήφθησαν συνολικά εβδομήντα (70) άτομα και ειδικότερα:
• Για κλοπές – διαρρήξεις : 2 άτομα.
• Για καταδικαστικές αποφάσεις : 6 άτομα.
• Για παράβαση του νόμου «Περί Ναρκωτικών» : 13 άτομα. 
• Για παραβίαση της νομοθεσίας «Περί Όπλων & Εκρηκτικών: 5 άτομα.
• Για παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό πλημμελήματος: 4 άτομα
• Για παραβίαση της νομοθεσίας «Περί Ενδοοικογενειακής Βίας» : 2 άτομα
• Για κατοχή και χρήση πλαστών εγγράφων: 3 άτομα
• Κατόπιν εγκλήσεως ιδιωτών: 13 άτομα.
• Για παράβαση νομοθεσίας « Περί βεγγαλικών»: 3 άτομα
• Για παράβαση του νόμου « Περί αλλοδαπών» ( διακινητές ) : 1 άτομο
• Για παράβαση νομοθεσίας « Περί κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων»: 1 άτομο
• Για παράβαση άρθρου 302 Π.Κ. « Ανθρωποκτονία από αμέλεια» : 1 άτομο
• Για παράνομα σφαγεία: 1 άτομο
• Για εγκλεισμό σε θεραπευτήριο: 1 άτομο
• Για παράβαση «Περί ΓΟΚ» : 2 άτομα
• Για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του Νόμου περί
Αλλοδαπών) : 12 άτομα.
2. Εξιχνιάσθηκαν :
• Ληστεία: 1
• Κλοπές-διαρρήξεις : 6
• Κλοπές τροχοφόρων: 1
3.Ανευρεθέντα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που είχαν κλαπεί : 2 εκ των οποίων (1) δικ/λη μοτ/τα και (1) μοτ/το.
4. Εξαρθρώθηκαν :
5. Κατασχέθηκαν συνολικά :
• Ηρωίνη : 32,5 γρ.
• Κάνναβη : 6,02 γρ.
• Ναρκωτικά Δισκία: 2 και 0,7 γραμ (θρυμματισμένα)
• Πλαστά χαρτονομίσματα: 3
• Κυνηγετικά όπλα : 2 κυνηγετικά όπλα
• Λοιπά: 5 βαμβάκια εμποτισμένα με ηρωίνη
• Πιστόλια : 1 αεροβόλο πιστόλι και 300 μεταλλικές μπίλιες
• Πυροτεχνήματα: 244 τεμάχια κροτίδες , 5596 τεμάχια παιδικά αθύρματα, 262 ρουκέτες, 715 καλούπια αυτοσχέδιων ρουκετών,2 αυτοσχέδια σφυριά,1 καρφί,1 νάιλον σακούλα που περιείχε μίγμα αναγόμωσης ρουκετών,11 αυτοσχέδιοι σωλήνες.

H ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ



Το πρώτο βήμα για απευθείας ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις έκανε στις Βρυξέλλες η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μαΐου η ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις Βρυξέλλες, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Συνόδου για την Επιχειρηματικότητα, με υψηλού επιπέδου ομιλητές, άμεσα εμπλεκόμενους σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης και ιδιωτικών χρηματοδοτήσεων.
Συγκεκριμένα, στο πάνελ της εκδήλωσης ήταν:
Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΟΟΣΑ για τη Δημόσια Διακυβέρνηση και Περιφερειακή Ανάπτυξη, κ. Luiz De Mello.
Η Γενική Γραμματέας της CPMR, κα Ελένη Μαριάνου.
Ο Οικονομικός Διευθυντής της FTI κ. Hans Hack.
Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Εκτελεστικός Γραμματέας, κ. Νίκος Κωστόπουλος.
Οι ομιλητές χαιρέτισαν την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να συμμετάσχει σε ένα καθαρά επιχειρηματικό γεγονός όπως η Σύνοδος Επιχειρηματικότητας, τονίζοντας ότι οι ελληνικές Περιφέρειες –όπως και όλες οι ευρωπαϊκές- χρειάζονται τέτοιου είδους εξωστρεφείς ενέργειες και απευθείας επαφή με τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων, προκειμένου να διεκδικήσουν επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις στα πλαίσια Juncker plan.
Η αλλαγή νοοτροπίας στη δημόσια διοίκηση, το σταθερό φορολογικό περιβάλλον, η διάθεση συνεργασίας από τους δημόσιους φορείς και η ύπαρξη χρηματοδοτικών εργαλείων που θα στηρίξουν τις ιδιωτικές επενδύσεις, αναφέρθηκαν επίσης ως οι σημαντικότεροι παράγοντες για την προσέλκυση επενδύσεων σε μια περιοχή.
Τόσο ο κύριος Mello, όσο και ο κύριος Hack, δήλωσαν μετά την εκδήλωση πρόθυμοι να συζητήσουν προτάσεις που θα σχετίζονται με την ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Η εκδήλωση αποτελεί το πρώτο βήμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην προσπάθειά της να δημιουργήσει απευθείας επαφές με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, αλλά και να προσελκύσει πιθανούς μελλοντικούς επενδυτές. Μια προσπάθεια που γίνεται συστηματικά, με στοχευμένες δράσεις και συνεχή παρουσία στις Βρυξέλλες μέσω του γραφείου εκπροσώπησης της Περιφέρειας.
Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Επιχειρηματικότητας στις Βρυξέλλες, αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση για την Επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη, που διοργανώνεται κάθε χρόνο εδώ και 15 χρόνια με τη συμμετοχή Επιτρόπων, στελεχών Διεθνών Οργανισμών και κορυφαίων στελεχών ιδιωτικών επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο και για πρώτη φορά μετέχει ενεργά ελληνική Περιφέρεια. Φέτος την εκδήλωση άνοιξε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Timmermans και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του πολυεθνικού κολοσσού Huawei, κ. Guo Ping. Στη Σύνοδο συμμετείχε και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης.