Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ : ΘΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΟΙ ...ΜΙΣΕΣ ΑΠΟ Super Market ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

Καινούργιο ανέκδοτο κυκλοφόρησε για τις αποδείξεις. Οιοικονομικοί εγκέφαλοι του υπουργείου κατάλαβαν ότι εάν δεν μετρήσουν οι αποδείξεις από super market και βενζινάδικα οιμισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν διπλάσιο φόρο και έτσι αποφάσισαν να ισχύουν... οι μισές στην εφορία.
Το καινούργιο σενάριο που διέρρευσε από το υπουργείο Οικονομικών που αναδεικνύεται σε υπουργείο ... διαρροών σε ό,τι αφορά στις αποδείξεις καθώς πλήρες σχέδιο δεν υπάρχει παρά μόνο διαρροές και σχέδια επί χάρτου, λέει πως πλέον οι αποδείξεις από super market και βενζινάδικα θα υπολογίζονται από την εφορία στο 50% της αξίας τους.
Προς το παρόν δηλαδή σαν να μην αλλάζει τίποτα. Δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να συνεχίσουν να συλλέγουν αποδείξεις από όπου μπορούν ώστε να συγκεντρώσουν το 10% του εισοδήματός τους για να μην φορολογηθούν επιπλέον.
Ποιες άλλες αποδείξεις δεν θα μετράνε 100% δεν γνωρίζουμε, άλλωστε μάλλον δεν το γνωρίζουν ούτε οι εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών που συνεχίζουν την ... πλάκα στην πλάτη των φορολογούμενων.

newsit.gr

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 3 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνειδημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC για λογαριασμό της εφημερίδας «Ποντίκι», που κυκλοφορεί αύριο.Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 23% και ακολουθούν η ΝΔ με 20%, η Χρυσή Αυγή με 11%, το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.
Η ίδια διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται και στην αναγωγή της πρόθεσης ψήφου επί των εγκύρων. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,5%, η ΝΔ 22,5%, η Χρυσή Αυγή 12%, το ΠΑΣΟΚ 6%, το ΚΚΕ 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5% και η ΔΗΜΑΡ 3%


newsit.gr

Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ"




Η κίνηση πολιτών “Πρωτοβουλία” συστήθηκε τον Ιανουάριο του 2014 και αποτελείται
από ενεργούς πολίτες που δεν έχουν κατ’ ανάγκη προηγούμενη ενεργό ανάμειξη στην πολιτική.
Πολίτες προβληματισμένους που πιστεύουν ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι πολύ σοβαρή
υπόθεση για να αφήνεται σε λογικές και επιλογές του παρελθόντος.
Η ιδέα είναι απλή. Ένα πραγματικά ανεξάρτητο σχήμα που θα περιλαμβάνει μέλη της
κοινωνίας ικανά να αλλάξουν το τοπίο στον Δήμο της Χίου. Ειλικρινά. Χωρίς κομματικά
παιχνίδια και προσωπικές φιλοδοξίες, χωρίς δεύτερες σκέψεις και υποσημειώσεις.
Μοναδικός στόχος να οδηγήσει την Χίο στο αύριο με ρεαλιστικές πολιτικές που προκύπτουν
από ξεκάθαρους στόχους.
Οραματιζόμαστε μια Χίο που θα ευημερεί, ένα τόπο όπου να μπορούμε να ζήσουμε, να
εργαστούμε, να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας και να τον παραδώσουμε καλύτερο στα εγγόνια
μας. Σεβόμενοι το φυσικό και ιστορικό περιβάλλον που μας έχει κληροδοτηθεί και απαντώντας
ορθολογικά στις σύγχρονες ανάγκες. Εναν τόπο όπου κάθε πολίτης ανεξαρτήτως φύλου,
ηλικίας, επαγγέλματος, ιδεολογίας, τόπου κατοικίας και καταγωγής θα μπορεί να απολαμβάνει
ουσιαστικές υπηρεσίες από τον Δήμο της Χίου με αξιοπρέπεια, αξιοκρατία και διαφάνεια.
Η απαξίωση της πολιτικής κρατάει το πιο ενεργό τμήμα του πληθυσμού μακριά από τα
κοινά. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Οφείλουμε να τραβήξουμε μια διαχωριστική γραμμή με το
“παλαιό” και να προχωρήσουμε μπροστά με σταθερά βήματα, χωρίς να διαγράφουμε
οτιδήποτε θετικό έχει γίνει στο παρελθόν.
Πολλοί συμπολίτες μας έχουν εκφράσει ήδη ανάλογους προβληματισμούς τόσο ως
μονάδες όσο και ως οργανωμένα σύνολα διαμορφώνοντας μια δυναμική που διαρκώς
ενισχύεται. Είναι αυτονόητο οτι οι συνεργασίες είναι στις προθέσεις μας και θα τις επιδιώξουμε
εφόσον είναι συμβατές με τις αρχές μας.
Για επικοινωνία με την κίνηση, εκδήλωση ενδιαφέροντος και εγγραφή στην λίστα
ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: tiny.cc/protovoulia
Ας μην μείνουμε απαθείς και αυτή τη φορά!
Βουρνούς Μανώλης, Καράλης Δημήτρης, Αμύγδαλος Ιάκωβος, Γδύσης Στρατής

Αυξήσεις από 10% έως 30% στους ένστολους (αναλυτικοί πίνακες)

Αυξήσεις από 3% έως και 25% στους βασικούς μισθούς και από 10% έως και 37% στα επιδόματα των εν ενεργεία στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών θα πρέπει να καταβάλει το δημόσιο, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, εάν επιβεβαιωθεί ότι με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές του μνημονιακού νόμου 4093/2012, οι οποίες επιβλήθηκαν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012.
Στην περίπτωση αυτή, οι βασικοί μισθοί των ενστόλων θα πρέπει να αυξηθούν κατά 8 έως και 464 ευρώ το μήνα, ενώ τα επιδόματα θα πρέπει να αυξηθούν κατά 3 έως και 178 ευρώ το μήνα.
Οι συνολικές αποδοχές των ενστόλων θα απαιτηθεί να αυξηθούν κατά 10% έως και 30% ώστε να επανέλθουν στα επίπεδα που βρίσκονταν τον Ιούλιο του 2012.
Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα αποτελέσματα που θα έχει η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ θα είναι τα ακόλουθα:
Δείτε αναλυτικά τους πίνακες:
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

aftodioikisi.gr

ΤΟ "ΠΑΓΩΜΑ" ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Το «πάγωμα» της διαδικασίας αξιολόγησης του προσωπικού στο Δημόσιο, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη αποφασίστηκε προκειμένου να εφαρμοστεί το νέο σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων, με τις αλλαγές που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή. Η μετάβαση αυτή γίνεται επειδή η τρέχουσα αξιολόγηση δεν οδηγεί στη δημιουργία «δεξαμενής» υπαλλήλων προς απόλυση, επειδή σχεδόν όλοι βαθμολογούνται με «άριστα».
Το βασικό νέο στοιχείο στη διαδικασία αξιολόγησης που θα υιοθετηθεί είναι η εισαγωγή της ποσόστωσης, δηλαδή της συγκριτικής αξιολόγηση στον προσδιορισμό των ανώτατων ποσοστών του προσωπικού ανά κλίμακα βαθμολογίας. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, με βαθμούς 9 έως 10 (άριστα) αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων. Με 7 έως 8 (καλώς) έως έως και 60% των υπαλλήλων, ενώ με 1 έως 6 (κάτω από τη βάση) έως και 15% των υπαλλήλων.
Οι εργαζόμενοι που δεν θα πιάνουν τη βάση θα είναι οι πρώτοι που θα οδηγηθούν σε αποχώρηση από τοΔημόσιο, μαζί με όσους δεν τοποθετηθούν σε νέα θέση στο Δημόσιο αφού περάσουν οι 8 μήνες της διαθεσιμότητας.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πιέζεται ασφυκτικά από την Τρόικα να δείξει αποτελέσματα σε σχέση με τη λίστα των 11.400 απολύσεων του 2014 και η αλλαγή στο σύστημα αξιολόγησης συνδέεται ακριβώς με αυτό το άγχος, παρόλο που λέγεται ότι ζητούμενο είναι η αναδιάρθρωση και η βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

aftodioikisi.gr

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΧΙΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/1/2014 , ΣΤΙΣ 8.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΤΗΝ ΧΙΛΙΑΝΗ ΤΑΙΝΙΑ "ΝΟ"


Είδος: Δραματική
Διάρκεια: 118'
Γλώσσα: Ισπανικά
Χώρα: Χιλή, Γαλλία, Η.Π.Α.
Σκηνοθεσία: Pablo Larraín
Σενάριο: Pedro Peirano, Antonio Skármeta (θεατρικό)
Ηθοποιοί: Gael García Bernal (René Saavedra), Alfredo Castro (Lucho Guzmán), Antonia Zegers (Verónica Carvajal), Luis Gnecco (José Tomás Urrutia), Richard Dreyfuss, Jane Fonda

Το 1988, όταν ο Πινοσέτ ετοιμάζεται για το δημοψήφισμα που θα καθορίσει την προεδρία του στη Χιλή, η αντιπολίτευση αναθέτει σ’ ένα νεαρό μαρκετίστα την καμπάνια της. O Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ υποδύεται υπέροχα  έναν παράτολμο νέο, στέλεχος μιας διαφημιστικής εταιρίας που ηγείται της εκστρατείας ‘ΝΟ’, εναντίον του Πινοσέτ.  O Πάμπλο Λαραΐν ασχολείται για τρίτη φορά με την ιστορία της δικτατορίας στη χώρα του, παίρνει μια αληθινή ιστορία, βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και αφηγείται με λεπτομέρειες το παρασκήνιο μιας διαδικασίας που έφερε πίσω την δημοκρατία στη Χιλή.
 Και όχι ακριβώς παράδοξα, κάνει την πιο αποτελεσματική και πετυχημένη ταινία της φιλμογραφίας του και μαζί την πιο πολιτικά επίκαιρη. Σ’αυτό το καλοζυγισμένο σμίξιμο προσωπικής και επίσημης Ιστορίας κυριαρχούν η κάμερα στο χέρι, το υπέροχο φυσικό φως, η όμορφη λάτιν μουσική υπόκρουση και, κυρίως, το αριστοτεχνικό πάντρεμα των αυθεντικών τηλεοπτικών και μη ντοκουμέντων με το σημερινό φιλμάρισμα, χάρη στη χρήση βιντεοκάμερας του ’80.

Βραβεία:

- Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2013

- Βραβείο Κοινού, 53ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2012

- Βραβείο C.I.C.A.E. στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών, Φεστιβάλ Καννών 2012

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Τη σκυτάλη πήραν από τις συναδέλφισσες Νηπιαγωγούς οι Διευθυντές των σχολείων Χίου, Κάμπου και Θυμιανών,  αποχωρώντας  από το σεμινάριο που  οργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι, Α΄ και Β΄ Περιφέρειας.  
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες που συμμετείχαν στη 2ωρη στάση του συλλόγου μας, μαζί με τα μέλη του ΔΣ, Αμπαζή Γιώργη, πρόεδρο, Μαυρέλο Βασίλη αντιπρόεδρο, Τσίγκο Στέφανο γραμματέα, Καμπούρη Στέλιο και Σκούφαλο  Μάρκο , μέλη του ΔΣ αντίστοιχα, αποτέλεσαν τις ομάδες που απηύθυναν το αγωνιστικό κάλεσμα του συλλόγου  μας και της ΔΟΕ για κατάργηση στην πράξη ενός νομοθετικού οπλοστασίου που μας καταργεί ως ανθρώπους και εκπαιδευτικούς λειτουργούς, που εκ των προτέρων προγράφει διαθεσιμότητες και απολύσεις. 
Η στάση των συναδέλφων δ/ντων και δ/ντριων των προαναφερόμενων σχολείων, έδειξε ότι κατανοούν στη συγκεκριμένη φάση ότι πρέπει να συμπαραταχθούν με τις κατευθύνσεις του συνδικαλιστικού εκπαιδευτικού κινήματος και των οργανώσεων του.
Ο δρόμος πλέον ανοίγει για τους υπόλοιπους  Διευθυντές των σχολείων της Περιφέρειας, τους οποίους καλούμε να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο αλληλεγγύης,  ώστε να πεταχτεί ο νόμος έκτρωμα της αξιολόγησης-χειραγώγησης-απόλυσης-διάλυσης στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Το ΔΣ Δασκάλων και Νηπιαγωγών για το σκοπό αυτό ενεργοποιεί την απόφαση της ΔΟΕ και κηρύττει το ίδιο διευκολυντική δίωρη στάση εργασίας από τις 12-2 μ.μ. τις ημέρες  Τετάρτη και Παρασκευή,  22, και 24-1-2014, με σκοπό να μπλοκάρουμε την επιμόρφωση στην αξιολόγηση των υπόλοιπων Διευθυντών της 1ης  και 2ης περιφέρειας Χίου  από τους σχολικούς συμβούλους.
Καλούμε τους Διευθυντές να μη συμμετέχουν και όλους τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρόν, αξιοποιώντας τη στάση εργασίας:
v  Την Τετάρτη 22/1/2014 11:45πμ
Ø  Έξω από το Δημοτικό των Νενήτων
Ø  Έξω από το Δημοτικό του Θολοποταμίου
v  Την Παρασκευή 24/1/2014 11:45πμ
Ø  Έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου (Ερυθιανή)
Ø  Έξω από το Δημοτικό Βολισσού

Το ΔΣ υπενθυμίζει και καλεί τους πάντες στη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 22 -1-2014 και ώρα 7μμ στα γραφεία του συλλόγου, για να συζητήσουμε τα φλέγοντα προβλήματά μας μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γραμματέας

Αμπαζής Γιώργος                                                            Τσίγκος Στέφανος


EΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ



Σε επεμβάσεις για τον καθαρισμό του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, όπου απαιτείται, προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Χίου σε συνεργασία και με ιδιωτικά συνεργεία.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε άρση καταπτώσεων και καθαρισμός του οδικού δικτύου στην περιοχή της Αμανής (Αφροδίσια). 

Ρακιντζής: «Οι δήμαρχοι δίνουν τις καλές θέσεις περιπτέρων στους δικούς τους – διακομματικές οι συνεργασίες»


Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος αμφισβήτησε ευθέως τα στοιχεία για 7.500 επίορκους δημόσιους υπαλλήλους, κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για «τρελά νούμερα», έκανε παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά στη διαφθορά στους ΟΤΑ.
Όπως είπε ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής, τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνεχίζουν να παρατηρούνται, ενώ πρόσθεσε πως δεν είναι λίγες οι φορές που η αντιπολίτευση συμπράττει με την συμπολίτευση προκειμένου να εξαφανίζονται τα «ίχνη» των παρατυπιών. Αναφέρθηκε δε παραδειγματικά στο «σπάσιμο» των έργων σε κόστος κατασκευής μέχρι 45.000 ευρώ ώστε να γίνονται απευθείας αναθέσεις.
Παράλληλα, ο κ. Ρακιντζής είπε ότι «οι δήμαρχοι κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους και δίνουν τα καλά σημεία σε εκλεκτούς δικούς τους» ενώ εξέφρασε το φόβο ότι «σε λίγο δεν θα υπάρχει κανένα. Θα κλείσουν όλα».

aftodioikisi.gr

Έρευνα-σοκ: Οκτώ στους 10 Έλληνες δεν έχουν για βασικά τρόφιμα


Σοκάρουν οι αριθμοί της δυστυχίας στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, με την έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Praksis να αποτυπώνει με τον πλέον αδυσώπητο τρόπο την εξαθλίωση της πλειονότητας των ελληνικών νοικοκυριών.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 90% των Ελλήνων έχασε μεγάλος μέρος του εισοδήματός του, το 31% είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια, το 80% αναγκάστηκε να κάνει περικοπές σε βασικά είδη διατροφής, το 50% δεν είναι σε θέση να καλύψει καθημερινές ανάγκες και το 83% υποχρεώθηκε να κάνει περικοπές και στη θέρμανση του σπιτιού. Παράλληλα, το 40% των πολιτών έχει μη εξυπηρετούμενα χρέη σε τράπεζες και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες, ενώ ένας στους δύο Έλληνες αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να βουλιάξει στα χρέη και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές του υποχρεώσεις.
Μια από τις δραματικότερες επιπτώσεις της κρίσης αγορά την απώλεια της στέγης και το πώς εξελίσσεται η «αστεγία» σε θλιβερό φαινόμενο των καιρών διαφαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο συρρέουν καθημερινά οι νεό-Αθλιοι της πρωτεύουσας στα δύο κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων στην Αθήνα και τον Πειραιά. Από τον Μάιο του 2012 έως και τον Σεπτέμβριο του 2013 έγιναν 49.893 επισκέψεις και 4.405 ιατρικές πράξεις, ενώ ωφελήθηκαν 3.184 άνθρωποι που ζουν στον δρόμο ή σε συνθήκες επισφαλούς στέγασης. Αποκούμπι για τις οικογένειες που κινδύνευσαν να βρεθούν στο δρόμο, λόγω της ανεργίας είναι το πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας «Συν στο πλην» της οργάνωσης Praksis, που υλοποιείται με την υποστήριξη του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 1.267 οικογένειες, με 2.126 παιδιά. Ηδη, 735 οικογένειες δεν έχουν πια χρέη, ενώ εκκρεμούν για ένταξη στην κοινωνική κατοικία άλλα 5.304 αιτήματα. Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν από την οργάνωση Praksis στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
 aftodioikisi.gr

Δημόσιο: «Παγώνει» προσωρινά η αξιολόγηση προσωπικού – τι αναφέρει επείγουσα εγκύκλιος του ΥΠΔΜ


Τις  διαδικασίες αξιολόγησης  των δημοσίων υπαλλήλων «παγώνει» ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του σχεδίου νόμου το οποίο περιλαμβάνει αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Συγκεκριμένα, με έγγραφό του που έχει την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης  ζητά να μην προχωρήσει προς η σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης για την επαγγελματική ικανότητα και καταλληλότητα των υπαλλήλων σε σχέση με το αντικείμενο της εργασίας τους και τα καθήκοντα που ασκούν.
Κι αυτό γιατί σήμερα έληξε ο χρόνος δημόσιας διαβούλευσης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τίτλο «Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων ΠΔ 318/1992 και λοιπές ρυθμίσεις», που αλλάζει τον τρόπο αξιολόγησης στο Δημόσιο
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο:
«Την 15η Ιανουαρίου 2014 αναρτήθηκε προς διαβούλευση στην οικεία ιστοσελίδα (http://www.opengov.gr/minreform/?p=1320) το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τίτλο «Διοικητικές Απλουστεύσεις-Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα-Τροποποίηση διατάξεων ΠΔ 318/1992 (Α’ 161) και λοιπές ρυθμίσεις».
Δεδομένου ότι στο εν λόγω σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες τροποποιούνται και καταργούνται διατάξεις του Π.Δ. 318/1992 (ΦΕΚ 161 Α’), που αποτελεί το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο για την σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, και ενόψει της επικείμενης εισαγωγής του εν λόγω σχεδίου νόμου προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, παρακαλούνται οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού να μην προβούν στις προβλεπόμενες από τις ισχύουσες διατάξεις του Π.Δ. 318/1992 ενέργειες εντός των προβλεπόμενων σε αυτές προθεσμιών και να ενημερώσουν σχετικά το προσωπικό που υπάγεται στην αρμοδιότητά τους.
Οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των υπηρεσιών, παρακαλούνται να κοινοποιήσουν άμεσα την παρούσα στους φορείς που εποπτεύουν», καταλήγει στο έγγραφο ο Κ. Μητσοτάκης.


aftodioikisi.gr

ΥΠΕΣ: 6,9 εκ. ευρώ στις Περιφέρειες προς κάλυψη δαπανών τους (πίνακας) - 232.385,88 στο Βόρειο Αιγαίο


Από το υπουργείο Εσωτερικών έγινε γνωστό ότι κατανέμεται στις Περιφέρειες της χώρας, από το λογαριασμό του
που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Περιφερειών», συνολικό ποσό 6.899.606,00€, ως πρώτη τακτική επιχορήγηση έτους 2014, προς κάλυψη δαπανών τους, συμπεριλαμβανομένων και αυτών για την καταβολή αντιμισθίας στα αιρετά όργανά τους, ως ακολούθως :
aftodioikisi.gr