Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ


Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δημόσια δέσμευση του υπουργού Εργασίας Ι. Βρούτση καθώς και για τη δέσμευση της γενικής γραμματέως Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, 'Αννας Δαλλαπόρτα στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου από τη μη χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών των δήμων ( βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ κ.λπ.) θα αντιμετωπιστεί άμεσα με τη διασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησής τους.

ΕΠΙΛΕΓΩ ΑΙΓΑΙΟ !





Με την ολοκλήρωση της δεύτερης δύσκολης χρονιάς της πρυτανικής θητείας, η Πρυτανική Αρχή, την Παρασκευή 22 Ιουνίου, στην αίθουσα της Συγκλήτου,  παραχώρησε συνέντευξη τύπου για την έγκυρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας αναφορικά σε ιδιαίτερα σημαντικά ζητημάτων για τη λειτουργία και την εξέλιξη του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ



 
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr ή www.civilprotection.gr) για σήμερα Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).
         Για το λόγο αυτό παρακαλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς / υπηρεσίες να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, σύμφωνα με το (β) σχετικό, από σήμερα έως και την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.
            Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου
     
   
                                                                           Κωνσταντίνος Γανιάρης