Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΔΟΕ : ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 320.000 ΕΥΡΩ



Τον πλουσιότερο δήμαρχο της χώρας, με δηλωθέν εισόδημα το 2011 πάνω από 320.000 ευρώ έχει βάλει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στο στόχαστρό του το ΣΔΟΕ. Πρόκειται για γνωστό ανά το πανελλήνιο δήμαρχο μεγάλου δήμου της χώρας που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην περιοχή του και μετά το ασυμβίβαστο που θέσπισε ο «Καλλικράτης» από 1.1.2011 εξακολουθεί να δηλώνει τεράστια εισοδήματα.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  το συγκεκριμένο εισόδημα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε από την μεγάλη ακίνητη περιουσία που διαθέτει ο εν λόγω αιρετός.
«Short list» από τους  500
Να σημειωθεί ότι οι ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.grαναφέρουν ότι στη λίστα του ΣΔΟΕ με τα 32 πολιτικά πρόσωπα βρίσκονται και αυτοδιοικητικοί (γίνεται λόγος για έξι ή εφτά): δήμαρχοι ή πρώην δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι ή πρώην αντιδήμαρχοι, πρώην νομάρχες και πρώην αντινομάρχες αλλά και πρώην (διορισμένοι) περιφερειάρχες.
Πρόκειται στην ουσία για τη short list των περίπου 500 πολιτικών προσώπων (αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, βουλευτές κλπ)  και  ανώτερων, κυρίως,  κρατικών λειτουργών για τους οποίους είχε ξεκινήσει έρευνα όταν ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ ήταν ο εισαγγελέας Ι. Διώτης.
aftodioikisi.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ




«ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑΣO ΚΑΙ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ;»


Τη νέα «φαεινή» ιδέα του Υπουργείου Οικονομικών, να συμπεριλάβει το  Νομό Λέσβου στην 4η ζώνη του πετρελαίου θέρμανσης με το χαμηλότερο επίδομα, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Ιωάννη Στουρνάρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Siemens ΜΕ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: «Επτά χρόνια μετά την έναρξη της ποινικής διερεύνησης για την υπόθεση SIEMENS ουδεμία εξέλιξη!
Αρνησιδικία;»

Κύριε Υπουργέ,

Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης «SIEMENS» στο σύνολό της, το οποίο συνετάγη μετά από περίπου ένα (1) χρόνο εργασιών της Επιτροπής κατέληξε σε οκτώ προτάσεις. Η πρώτη των προτάσεων της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία κατέθεσε το πόρισμα το 2011 στην Ολομέλεια της Βουλής είναι: «Να επισπευστεί το ταχύτερο δυνατό η ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας για τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο SIEMENS που έχει αρχίσει ήδη από το 2005».

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ



 Όλο αυτό το διάστημα μια σειρά περιοχών της χώρας μας  παραδόθηκαν στις φλόγες και μεταξύ αυτών και το νησί μας.. Οι εργαζόμενοι, ο λαός της Χίου και της Ελλάδας,  ζουν με τραγικό τρόπο τις συνέ­πειες της αντιδασικής πολιτικής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις ή συγκυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πότε με το ΛΑΟΣ πότε με τη ΔΗΜΑΡ στα πλαίσια των κατευθύνσεων της ΕΕ, που θέλει τη γη εμπόρευμα, τα δάση στην υπηρεσία της οικονομίας της αγοράς.

AΠΕΡΓΙΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ- ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ




ΠΑΡΑΛΎΕΙ ΑΠΌ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΉΣΕΙΣ Η ΧΏΡΑ ΛΌΓΩ ΤΗΣ 24ΩΡΗΣ ΓΕΝΙΚΉΣ ΑΠΕΡΓΊΑΣ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΕΞΑΓΓΕΊΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΆΡΤΗ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ. 

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΆΤΑ ΚΑΛΟΎΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΟΥΣ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΊ, ΣΤΟ ΠΕΔΊΟΝ ΤΟΥ 'ΑΡΕΩΣ, ΕΝΏ ΤΟ ΠΑΜΕ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΣΕΙ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΟΜΌΝΟΙΑ.


Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν βιοτέχνες και επαγγελματίες, καθώς μετά από απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ως τις 3.00 μετά το μεσημέρι.
Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι,
Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Το Μετρό, θα λειτουργήσει κανονικά όλο το 24ωρο προκειμένου να εξυπηρετηθούν, όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις.
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, ενώ οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι σταΜέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι οποίοι απεργούν αύριο Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί ως τις 15.00 το μεσημέρι, με εξαίρεση τον χρόνο που θα αφιερωθεί στην κάλυψη των κινητοποιήσεων.
Ακόμη, παράταση των κινητοποιήσεών τους, έως το τέλος του μήνα, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, ενώ άλλοι 16 Σύλλογοι (Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσων, Πέλλας, Κερκύρας, Ηρακλείου, Ηλείας, Αργολίδας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Έβρου, Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας και Λακωνίας) δεν έχουν υιοθετήσει την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για αναστολή της κινητοποίησης, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα φάρμακά τους ή να τα αναζητούν σε άλλες περιοχές, όπου τα φαρμακεία χορηγούν με πίστωση.