Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ...



thumb
Της Βάλιας Μπαζού ----
 Και για την ακρίβεια οι δυο τελευταίες τζίφρες που έπεσαν από τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Σηφουνάκη την προτελευταία ημέρα της παραμονής του στο ΥΠΕΚΑ, αφορούσαν την εκλογική του περιφέρεια, τη Λέσβο.
Σύμφωνα με τις δυο τελευταίες αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, ο Νίκος Σηφουνάκης επέλεξε να κλείσει (αυτόν) τον κύκλο του, υπογράφοντας στις 15 Μαΐου :
-τον «χαρακτηρισμό ως πυκνοδομημένων τμημάτων των πολεοδομικών ενοτήτων «Βαρειά – Ακρωτήρι», «Βίγλα» και «Ταξιάρχες» της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης του Δήμου Λέσβου (ν. Λέσβου)»
-την « έγκριση της πολεοδομικής προμελέτης των πολεοδομικών ενοτήτων «Βαρειά – Ακρωτήρι», «Βίγλα» και «Ταξιάρχες» της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης του Δήμου Λέσβου (ν. Λέσβου)».
Τι κι αν δεν εκλέχθηκε στις εκλογές της 6ης  Μαΐου βουλευτής, το μήνυμα είναι σαφέστατο… Μέχρι την τελευταία στιγμή, λίγες ώρες πριν την παράδοση του χαρτοφυλακίου στον υπηρεσιακό υπουργό, η σκέψη του ήταν στη Λέσβο εκεί που χτυπάει η «καρδιά» των ψηφοφόρων του.
Δεν ξέρω εάν οι αποφάσεις είναι ρουσφέτι ή όχι. Σίγουρα, όμως, είναι μια ισχυρή σημειολογική κίνηση που επιβεβαιώνει την κυρίαρχη λογική των περισσοτέρων εκ των αντιπροσώπων της πατρίδας (sic).
Όταν το ριντό πέφτει, όταν το έργο κατεβαίνει, υπάρχει, πάντα χρόνος για να διευθετήσουν τα του στενού τους οίκου. Και μετά… στάχτη και μπούρμπερη!
topontiki.gr

10.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ



Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της aftodioikisi.gr για τη δυσλειτουργία στους δήμους εξαιτίας της απαγόρευσης στις προσλήψεις ελέω... ακυβερνησίας και παρατεταμένης εκλογικής περιόδου, το υπουργείο Εσωτερικών διά του υφυπουργού ΠάρηΚουκουλόπουλου, κινήθηκε προς την κατεύθυνση της επίλυσης αυτού του προβλήματος μέσα από ένα «παραθυράκι» του νόμου.
Έτσι, με επιστολή του υφυπουργού προς την Επιτροπή του άρθρου 28, παρ. 4 του Ν. 2190/1994 (σ.σ: νόμου Πεπονή) τουΣυμβουλίου της Επικρατείας ζητεί να γίνουν περίπου... 10.000 (για την ακρίβεια 9.403) «εξαιρέσεις» για τους δήμους της χώρας, καθώς «η παράταση της περιόδου αναστολής, σε συνδυασμό με την έλευση της θερινής περιόδου που οδηγεί σε κατακόρυφη άνοδο των αναγκών των φορέων αρμοδιότητάς μας σε προσωπικό έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί σοβαρές δυσχέρειες στη λειτουργία τους, με άμεσο αντίκτυπο στους εξυπηρετούμενους πολίτες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ελλοχεύει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία».
Έτσι, ο Π. Κουκουλόπουλος ζητεί να υπάρχουν κατ' εξαίρεση προσλήψεις σε ανταποδοτικούς τομείς των δήμων. Αναλυτικότερα, αιτείται:
- 4.703 προσλήψεις στις υπηρεσίες καθαριότητας («η έλλειψη έχει άμεσο αντίκτυπο στη δημόσια υγεία, ιδίως κατά τη θερινή περίοδο, οπότε ο όγκος των απορριμμάτων αυξάνεται λόγω της τουριστικής κίνησης και ο σχετικός κίνδυνος από τη μη έγκαιρη αποκομιδή τους επεκτείνεται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών»).
4.000 δίμηνες συμβάσεις προσωπικού για:
  • ναυαγοσώστες («η πρόσληψή τους είναι υποχρεωτική εκ του νόμου για την κάλυψη εκμισθούμενων από τους ΟΤΑ ακτών και παραλιών από την 1η-6 έως την 31η-8-2012. Η μη πρόσληψή τους επισείει την επιβολή προστίμων από τις Λιμενικές Αρχές»).
  • τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, που θα λειτουργούν έως το τέλος Ιουλίου («οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό -συνταξιοδοτήσεις τακτικών υπαλλήλων, λήξη συμβάσεων εκτάκτου προσωπικού- έχουν ως αποτέλεσμα οι εναπομείναντες εργαζόμενοι να μην επαρκούν για τη στοιχειώδη λειτουργία τους και τη φροντίδα των νηπίων που έχουν εγγραφεί σε αυτούς -βρεφονηπιοκόμοι-, αλλά και για την κάλυψη των αναγκών σίτισης και καθαριότητας -μάγειροι, καθαρίστριες»).
  • την πυρασφάλεια (καθώς «οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ επικουρούν το αντιπυρικό έργο των αρμόδιων υπηρεσιών προσλαμβάνοντας εργάτες για τον καθαρισμό δασών»).
500 υδρονομείς άρδευσης («στις περιοχές, όπου η έναρξη της αρδευτικής περιόδου συνέπεσε με την προεκλογική περίοδο, δεν πραγματοποιήθηκαν οι προσλήψεις αυτές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι καλλιέργειες»).
700 στελέχη για τις δημοτικές παιδικές κατασκηνώσεις («είναι αυτονόητο ότι η μη πρόσληψη του προσωπικού αυτού, ενώ επίκειται η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος, θα σημάνει την αναστολή της λειτουργίας του, στις οποίες έχουν εγγραφεί πολλά παιδιά»).
Να σημειωθεί πως εξαιρέσεις στις προσλήψεις στους δήμους για τους συγκεκριμένους τομείς ζήτησε και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού τους συμβουλίου 
aftodioikisi.gr