Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ : ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Τρεις νέες εξαιρέσεις από τη διαθεσιμότητα θεσμοθετεί η κυβέρνηση μέσω τροπολογίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «αναδιάρθρωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης» που ψηφίζεται την Τρίτη στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη το βράδυ στη Βουλή εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα:
1) Οι 1891 υπάλληλοι που επί υπουργίας Αντώνη Μανιτάκη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αλλά τοποθετήθηκαν σε νέες θέσεις με βάση το πρώτο πρόγραμμα κινητικότητας και δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό καθώς πρόσφατα κρίθηκε ως αναγκαίο από τους φορείς για την κάλυψη κενών.
2) Οι συγγενείς των θανόντων σε ώρα υπηρεσίας  δημόσιων λειτουργών.
3) Οι υπηρετούντες σε εγκαταστάσεις διεθνών οργανισμών (ΝΑΤΟ κλπ) οι οποίοι σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης   είναι με 4 με 5 άτομα και μισθοδοτούνται από τους Διεθνείς Οργανισμούς και όχι από τον κρατικό προυπολογισμό
aftodioikisi.gr

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ : "ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΩΦΕΛΕΙΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ "


Πολιτικές ωφέλειες πίσω από τις αλλαγές στις Δημοτικές Εκλογές
«Γενικότητες όσα έχουν ακουστεί για αλλαγές στις Δημοτικές Εκλογές. Χρειάζεται διαβούλευση και σοβαρότητα σε τόσο σημαντικά ζητήματα» απάντησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε δημοσιογραφική ερώτηση στο «mega σαββατοκύριακο», συμπληρώνοντας, εκφράζοντας ουσιαστικά την αντίθεσή του στην εφαρμογή της «απλής αναλογικής» και του «διπλού ψηφοδελτίου» από τις προσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές: «Τέτοιες κινήσεις, λίγο πριν τις Εκλογές, είναι ύποπτες και κρύβουν πολιτικές σκοπιμότητες, σε μία προσπάθεια αποκόμισης πολιτικών ωφελειών».
Ο κ. Καμίνης, συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, επί του θέματος, στάθηκε και στην αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του εκάστοτε εκλεγμένου Δημάρχου, στην προσπάθειά του να εφαρμόσει το πρόγραμμα του, με τη μη ύπαρξη της απαραίτητης πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την εφαρμογή της «απλής αναλογικής» στον τρόπο ανάδειξης των αιρετών. 

ATYXHMA KAI AΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΑΠΟ Ι.Χ. ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ



Απεγκλωβισμός ατόμου από Ι.Χ. αυτοκίνητο στην περιοχή Κοντάρι πλησίον του ξενοδοχείου MORNING STAR.

 Ο εγκλωβισμός προκλήθηκε από πρόσκρουση του οχήματος, την εκτός δρόμου κατάληξη και ανατροπή του. Απεγκλωβίστηκε η οδηγός του οχήματος Β.Μ. με χρήση ειδικής διασωστικής σειράς και διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο ενώ φαινόταν να μην έχει υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς. Τον έλεγχο της κυκλοφορίας συντόνιζε η τροχαία Χίου.