Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ANAKOIΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ν.Ο ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ




  • Η Διοίκηση της ΠΝΟ καταγγέλλει την αντιδημοκρατική και επαίσχυντη απόφαση της Κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών στη διάρκεια μιας πέρα για πέρα νόμιμης απεργίας, με αιτήματα απόλυτα εύλογα και δίκαια τα οποία έχουν να κάνουν με την ίδια την επαγγελματική επιβίωση ενός κλάδου που επί σειρά δεκαετιών προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στην Πατρίδα και στην εθνική οικονομία. 
    Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας αψηφώντας και πάλι το απαράδεκτο για μια δημοκρατική και μάλιστα ευρωπαϊκή χώρα, μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης απεφάσισε τη συνέχιση της απεργίας στα λιμάνια του νομού Αττικής και καλεί τους ναυτεργάτες να συνεχίσουν με την ίδια ένταση τον αγώνα και ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν θα καθορίσει την παραπέρα στάση της. 
    Ο αγώνας πρέπει να περιφρουρηθεί και να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα σε κάθε πλοίο στα λιμάνια της Αττικής. 
    Η Διοίκηση καταγγέλλει σε όλους τους τόνους και με κάθε μέσο την αδιαλλαξία που επιδεικνύει η Κυβέρνηση και ο ΥΝΑ για την αντιμετώπιση καίριων προβλημάτων της ναυτεργασίας. 
    Συγχρόνως αποδοκιμάζει και καταγγέλλει τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης τόσο με τη λήψη της απαράδεκτης αντιδημοκρατικής απόφασης για την πολιτική επιστράτευση – την οποία και απαιτεί άμεσα να ανακαλέσει – όπως και την απαράδεκτη στάση της κατά τη διάρκεια της απεργίας με τη χρήση απεργοσπαστικού μηχανισμού. 
    Εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες της προς τους ναυτεργάτες που παρά τις πιέσεις και τις απειλές με απαράμιλλο σθένος ανταποκρίθηκαν και ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του αγώνα και συμμετέχουν μαζικά στην απεργία. 
    Η Διοίκηση της ΠΝΟ χαιρετίζει την πρωτοφανή αλληλεγγύη και συμπαράσταση που εκδηλώνεται από δεκάδες συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς της χώρας, στην απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών.
    Ήδη η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας απεφάσισε την κήρυξη 24ωρης Παν-Αττικής απεργίας ενώ παράλληλα και η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά απεφάσισε 24ωρη Παν-Πειραϊκή απεργία. 
    Είναι αξιοσημείωτο και χαρακτηριστικό ότι οι κυβερνήσεις για τέταρτη φορά καταφεύγουν στην πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών προκειμένου να κάμψουν το αγωνιστικό τους φρόνημα. 
    Είναι βέβαιο ότι και αυτή τη φορά θα αποτύχουν.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΝ : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ



Ο «Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΝ» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Η "πολυδιαφημισμένη ανασυγκρότηση" του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με το σχέδιο νόμου του Κωστή Μουσουρούλη για το οποίο οι μόνοι οι οποίοι συμφωνούν είναι οι εφοπλιστές και κάποιες συντεχνίες του ΥΝΑ, είναι η ανασύσταση ενός τριτοκοσμικού μοντέλου δημόσιας διοίκησης το οποίο στρατιωτικοποιεί τον διοικητικό φορέα της ναυτιλίας και αντί παραγωγικού - οικονομικού υπουργείου δημιουργεί μηχανισμό στρατοπέδου.

Η επιλογή στρατιωτικού "τύπου" υπουργείου είναι επιλογή των εφοπλιστών όπως άλλωστε έχει δηλώσει στο παρελθόν πρώην Υπουργός και την επιλογή αυτή ακολουθεί κατά γράμμα ο κ. Μουσουρούλης.

Στο τελικό σχέδιο του νομοσχεδίου το οποίο ουδέποτε δόθηκε από τον Υπουργό επίσημα στη δημοσιότητα προστέθησαν άρθρα τα οποία δεν υπήρχαν στο προς διαβούλευση σχέδιο και τα οποία δεν προτάθηκαν στην επίσημη διαβούλευση με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι καθεστωτικές συντεχνίες του Υπουργείου και να μοιραστούν θέσεις στους υπεράριθμους ανώτατους αξιωματικούς αδιαφορώντας για την πρόσθετη γραφειοκρατία και το κόστος των υπηρεσιών.

Πέρα από το θέμα του νομοσχεδίου, η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΝΑ και ειδικά του Γενικού Γραμματέα με την αδράνεια του τους τελευταίους έξι μήνες οδηγούν μεθοδευμένα στην πλήρη αποδιοργάνωση των υπηρεσιών των πολιτικών υπαλλήλων οι οποίες βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρευση.

Παρά τα συνεχή διαβήματα και τις πιέσεις του ΔΣ του Συλλόγου καμμία απόφαση που αφορά στην οργάνωση και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών δεν έχει προωθηθεί από τον Γενικό Γραμματέα κ. Μπούσιο και συγκεκριμένα:

1. Για δύο μήνες δεν έχει καταφέρει να δόσει λύσει στο θέμα της διαθεσιμότητας αδυνατόντας στο διάστημα αυτό να επικοινωνησει με τον Γενικό γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρύθμισης.

2. Για ενάμισυ μήνα δεν έχει αντικατασταθεί ένα μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και μέχρι σήμερα το ΥΣ δεν λειτουργεί με συνάπεια να εκκρεμούν σοβαρά θέματα του προσωπικού και να υπάρχει κίνδυνος να χαθούν προθεσμίες για το προσωπικό που είναι σε διαθεσιμότητα.

3. Για περισσότερους από έξι μήνες που είναι Γενικός Γραμματέας δεν έχει υπογράψει την προκήρυξη για κρίσεις προϊσταμένων όταν στη Γ.Γ. Αιγαίου έχουν προκηρυχθεί από τον προηγούμενο Οκτώβριο.

4. Για όλο το διάστημα που είναι Γενικός Γραμματέας οι μετακινήσεις προσωπικού που υπέγραψε δημιούργησαν παρά έλυσαν προβλήματα.Σε Δ/σεις όπως ναυτικής εκπαίδευσης και εργασίας οι οποίες με το νομοσχέδιο υποστηρίζονται από το ένστολο προσωπικό δεν έχει μετακινηθεί κανένας ένστολος αλλά μόνο πολιτικοί υπάλληλοι με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις υπηρεσίες από τις οποίες αποχώρησαν.

5. Για μετακινήσεις προσωπικού από άλλους φορείς και για ενεργοποίηση των εγκεκριμένων προσλήψεων από το ΑΣΕΠ υπήρξε πλήρης αδράνεια.

Οι διοικητικές καθυστερήσεις και η αδράνεια που έχουν στην κυριολεξία διαλύσει τις υπηρεσίες, ίσως να έχουν άμεση σχέση με τις επιδιώξεις των εντός ΥΝΑ συντεχνιών για απαξίωση των πολιτικών υπαλλήλων και την μετατροπή του Υπουργείου σε στρατόπεδο.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργεί και θα βρεθεί προ εκπλήξεων στο άμεσο μέλλον από την δυναμική μας αντίδραση.

Οι πολιτικοί υπάλληλοι του ΥΝΑ μαζί με τους ναυτεργάτες, λιμενεργάτες, το προσωπικό της Πλοηγικής Υπηρεσίας, τους εργαζόμενους στην Ε/Β και του ΝΑΤ ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα και την προοπτική για ένα σύγχρονο οικονομικό - παραγωγικό διοικητικό φορέα της ναυτιλίας.

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ.
- ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ
ΠΝΟ.
- ΤΟ ΔΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗ ΤΡΙΤΗ
12/2/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 08.30 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ».
e-nautilia.gr

TO ΠΟΛΙΤΙΚΟ "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ" ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ



Από το μεσημέρι της Τρίτης παίχτηκε ένα παιχνίδι μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Ναυτιλίας ποιος θα χρεωθεί την απόφαση της επιστράτευσης.

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Κωστής Μουσουρούλης στις συνομιλίες του με το Μέγαρο Μαξίμου υποστήριξε ότι εφοσον η απόφαση της ΠΝΟ για συνέχιση της απεργίας ελήφθη με ψήφους 8 υπέρ και 7 κατά (ενώ η αρχική απόφαση είχε ληφθεί με 15-0), θα έπρεπε να συνεχιστούν οι συζητήσεις για να ανατραπεί και να λήξει ειρηνικά απεργία.

Το Μέγαρο Μαξίμου όμως με εισήγηση του συμβούλου του πρωθυπουργού κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη παρέκαμψε τις επιφυλάξεις του αρμόδιου υπουργού και του ζήτησε να ετοιμάσει την ανακοίνωση της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών. Η εντολή δόθηκε στις 2.00 το μεσημέρι αλλά η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά από αρκετές ώρες.

Ενώ ο κ. Μουσουρούλης έγραφε την ανακοίνωση παράλληλα έκανε επικοινωνίες με παράγοντες των ναυτεργατών για να πετύχει μία συμβιβασική λύση.

Τελικώς το γραφείο του πρωθυπουργού του ζήτησε να επισπεύσει και ανακοίνωσε την επίταξη των απεργών που αρχίζει την Τετάρτη στις 6.00 τα ξημερώματα.

Είναι η δεύτερη επιτράτευση εργαζομένων στην οποία προχωρά η κυβέρνηση μετά τους απεργούς στο Μετρό. Η κυβέρνηση επικαλείται το κόστος που έχει η απεργία στους νησιώτες και στην τοπική οικονομία των νησιών λόγω της καταστροφής των ευπαθών προϊόντων.

Ωστόσο η απόφαση της κυβέρνησης συναντά επιφυλάξεις ακόμη και στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Ακόμη και προβεβλημένα στελέχη είχαν διαμηνύσει στον κ. Σαμαρά ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζει όλα τα κοινωνικά αιτήματα με καταστολή και επιστράτευση.

Διαφορετική άποψη έχει το πρωθυπουργικό περιβάλλον με προεξάρχοντες τους δύο συμβούλους κ.κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη και Δημήτρη Σταμάτη που θεωρούν ότι “το δόγμα νόμος και τάξη πρέπει να εφαρμοστεί ακόμη κι αν χρειαστεί η μισή Ελλάδα να ντυθεί στο χακί”.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσουν και τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης με δεδομένο ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί και σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.




protothema.gr
e-nautilia.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Olympic Air ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΝΑΥΛΑ



Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Σε συνέχεια επιστολών σχετικών με το θέμα των ακριβών εισιτηρίων της Olympic Air, καθώς και της συλλογής υπογραφών διαμαρτυρίας για το ίδιο θέμα, σας επισημαίνω ότι μέχρι στιγμής καμία απάντηση εκ μέρους σας δεν έχουμε λάβει.
Επιπρόσθετα, σας γνωρίζω τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αεροπορική συγκοινωνία στο νησί μας, καθώς μετά τις πρόσφατες κακοκαιρίες και την απεργία στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, το κόστος μεταφοράς προς την Αθήνα έφτασε το ποσό των 170 ευρώ. Αντιλαμβάνεστε ότι ο κάτοικος της ακριτικής Χίου θα πρέπει να καταβάλει το αστρονομικό ποσό των 340 ευρώ για ένα εισιτήριο μετ' επιστροφής στην Αθήνα.
Καθώς η τοπική κοινωνία έχει δικαιολογημένα εξεγερθεί και η απραξία του Ελεγκτικού Μηχανισμού για τυχόν συμπτώματα αισχροκέρδειας μόνο ανάλγητη μπορεί να χαρακτηριστεί, παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε άμεσα για τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβείτε για την επίλυση του ζητήματος.
.
Με εκτίμηση
ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ
Δήμαρχος Χίου

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ




Στην επιστράτευση και των ναυτεργατών κατέφυγε η κυβέρνηση, μετά τη νέα 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΠΝΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπουργική απόφαση είναι ήδη έτοιμη και σε λίγη ώρα αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις.     Σύμφωνα με τον κ. Μουσουρούλη, η απόφαση των ναυτεργατών να συνεχίσουν την απεργία τους δεν δίνει κανένα περιθώριο διαλόγου. «Εισηγήθηκα ο ίδιος την επιστράτευση καθώς πρέπει να αποκατασταθεί η διασύνδεση με τα νησιά μας», είπε.   Σημειώνεται πως η επιστράτευση θα ισχύσει από τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης.   Χθες ο κ. Μουσουρούλης έστειλε μετά την άκαρπη συνάντηση με την ΠΝΟ τελεσίγραφο, δίνοντας διορία 24 ώρες για να επιστρέψουν στη δουλειά τους. όμως, σήμερα οι ναυτεργάτες που δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις στα αιτήματα τους, αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία. Οι εκπρόσωποι των ναυτεργατών επανέλαβαν μετά τη συνάντηση πως «το υπουργείο συνεχίζει να μη δίνει καμία ικανοποιητική απάντηση στα αιτήματά μας». Ο πρόεδρος της Ένωσης Ναυτών, Αντώνης Νταλακογιώργος, υπογράμμισε ότι «στο αίτημά μας για απόσυρση του σχεδίου νόμου δεν υπήρξε απόκριση, ενώ ακόμα και οι υποσχέσεις του υπουργού για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων ήταν αόριστες και γενικόλογες. Επομένως συνεχίζουμε τον αγώνα μας»   Πηγή: www.lifo.gr

ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΧΡΗΣΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ




ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΥΡΡΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ : ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΤΕΧΝΙΚΟΥ




Συμπατριώτες μου Χιώτες, 

είπα να σας μηνύσω πως, ΤΩΡΑ πρέπει να τιμήσουμε, με όποιο μέσον και δύναμη διαθέτει ο καθένας, τον επί σαράντα χρόνια πρόεδρο του Φιλοτεχνικού Ομίλου Χίου, τον σεμνό και άοκνο υπηρέτη του πολιτισμού και του πνεύματος στο νησί μας, τον Γιάννη Καράλη, ο οποίος πρόσφατα παρέδωσε τα ηνία του Ομίλου σε νέο προεδρείο, ώστε να του προσφέρουμε χαρά, να εκδηλώσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τις όλο ταπεινότητα πρωτοβουλίες του, να τιμήσουμε την πολυετή προσφορά του και να του αποδείξουμε πως ότι έκανε για τον Όμιλο, την Χίο και το πλήθος των αξιών και ανθρώπων που εκείνος τίμησε δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστούν.
Τονίζω γι’ άλλη μια φορά το «ΤΩΡΑ», γιατί, οι καθυστερημένοι διθύραμβοι, τα εκ των υστέρων χειροκροτήματα, οι ύμνοι, οι τιμητικές εκδηλώσεις μνήμης κι οι αναφορές, καμιά χαρά, τιμή και περηφάνια δεν προκαλούν στους τιμώμενους, παρά μόνο σ’ εκείνους που τα οργανώνουν και τα διαφημίζουν ώστε, μέσ’ απ’ αυτά, να προβάλλουν τους εαυτούς τους. ΤΩΡΑ…λοιπόν

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΥΡΡΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΧΙΟΥ




ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

ΑΠΟ 03/02/2013
1. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.  αρ.δελτίου 1389439 - ομάδα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
2. ΦΩΚΑΣ Ν.  αρ.δελτίου 1364404 - ομάδα Α.Ε ΧΙΟΥ/ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
3.
 ΝΙΑΡΧΟΣ Π. αρ.δελτίου 1326765 - ομάδα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ -  8 αγωνιστικές και 80,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
ΑΠΟ 04/02/2013
4.
 ΒΟΛΑΚΗΣ ΑΘ. αρ.δελτίου 1153163  -  ομάδα  ΠΥΡΓΟΣ - 1 αγωνιστική και 10,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.



 

ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΈΝΑΡΞΗΣ: 05/02/2013
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: 20 ημερολογιακές ημέρες και 50,00 ευρώ χρηματικό πρόστιμο στον παράγοντα ΤΣΑΡΔΑΚΑ Β. για αποβολή του από τον πάγκο λόγω υβριστικής συμπεριφοράς προς τους διαιτητές και 100,00 χρηματικό πρόστιμο στο Σωματείο για είσοδο φιλάθλων του στον αγωνιστικό χώρο και απειλητική συμπεριφορά προς τους διαιτητές.


 


         ΠΡΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΓΟΣ

Η Πειθαρχική Επιτροπή στη συνεδρίαση της την Δευτέρα 05/02/2013 αφού έλαβε υπ’όψιν της το Φύλλο Αγώνος, τις διευκρινήσεις των σωματείων καθώς και του διαιτητή και παρατηρητή του αγώνα Πύργος – Ηρακλής την 03/02/2013 επιβάλλει τις κάτωθι ποινές στο σωματείο Πύργος ως υπαίτιο για την διακοπή του αγώνα:
α) κατακυρώνει τον αγώνα με τέρματα 3 – 0 στο Σωματείο Ηρακλής (αρθ.21 παρ.3 ΚΑΠ).
β) Αφαίρεση 3 βαθμών από το τρέχων πρωτάθλημα και αφαίρεση 2 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα (αρθ.21 παρ.2β ΚΑΠ).
γ) Ποινή 2 αγωνιστικών της έδρας από το τρέχον πρωτάθλημα ( πειθ.κωδ. αρθ.15 παρ.4β ).
δ) Χρηματικό πρόστιμο 400,00 ευρώ ( πειθ.κωδ. αρθ. 15 παρ.6α )

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ


Σύμφωνα με απάντηση του Υπουργού Υγείας Α. Λυκουρέντζου, σε Ερώτηση του βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλου, από τις 31 Οκτωβρίου 2012 είναι συμβατικά περαιωμένο το έργο της κατασκευής της νέας πτέρυγας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου του νησιού.
Επιπλέον, η τρέχουσα εργολαβία κλείνει και τα θέματα επικαιροποίησης της μελέτης του 2002, η οποία απαιτείται για τις επισκευαστικές εργασίες στο παλαιό κτίριο, -γιατί λόγω των ανασκαφικών ερευνών και των αρχαιολογικών ευρημάτων προκλήθηκε πολύχρονη καθυστέρηση στο έργο και τροποποίηση του φυσικού αντικειμένου -, θα εξεταστούν στα πλαίσια εκτέλεσης νέας εργολαβίας. Σύμφωνα με τον Υπουργό, έχουν, ήδη, γίνει προκαταρτικές συζητήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για ένταξη των επικαιροποιημένων και σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις εργασιών στο ΕΣΠΑ.

OI ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΝΓΚΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ




Με το πάθος που διακρίνει το tango  η ομάδα χορευτών της Χίου,  χορεύει στο FLOCAFE το ερχόμενο Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 21.30μμ

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΣΟΒΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ



Ερώτηση με θέμα τη συνέχιση της ισόβιας σύνταξης των πολύτεκνων μητέρων συνυπέγραψε ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής. Η Ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή στις 31 Ιανουαρίου και συνυπογράφεται από συνολικά 25 Βουλευτές.
Η χορήγηση ισόβιας σύνταξης στις πολύτεκνες μητέρες, η οποία καθορίστηκε από το άρθρο 63 του Ν.1892/1990, καταργήθηκε πρόσφατα από το Ν.4093/2012. Οι συνυπογράφοντες Βουλευτές υπογραμμίζουν πως η εν λόγω ρύθμιση είχε γίνει στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, γι’ αυτό και θεωρείται αναγκαία η επαναφορά της εν ισχύ.
Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, δήλωσε σχετικά πως:
«Με δεδομένη τη μεγιστοποίηση της υπογεννητικότητας λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αλλά και με δεδομένα τα στοιχεία που προβλέπουν ότι το 2050, ένας στους τρεις Έλληνες θα είναι άνω των 65 ετών, η διατήρηση της ισόβιας σύνταξης στις πολύτεκνες μητέρες δεν μπορεί παρά να κρίνεται απαραίτητη. Είναι το ελάχιστο θα λέγαμε, κίνητρο, αλλά και βοήθημα που μπορεί η πολιτεία να εξασφαλίσει για την αντιμετώπιση του τόσο κρίσιμου δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας».

N.T. XIOY THΣ ΑΔΕΔΥ : ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ




H Εκτελεστική Επιτροπή του ΝΤ Χίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει  κατηγορηματικά την άγρια κυβερνητική, κρατική καταστολή, τις συλλήψεις και τους τραυματισμούς στελεχών και διαδηλωτών του ΠΑΜΕ έξω από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Το δόγμα της μηδενικής ανοχής που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση, δείχνει συνειδητή κατάπνιξη κάθε αντίστασης από την πλευρά του εργατικού λαϊκού κινήματος. Είναι προφανές ότι κάνουν το παν ώστε να επιβάλουν με κάθε τρόπο τα μέτρα του μνημονίου και της κοινωνικής καταστροφής προς όφελος του κεφαλαίου.
Η ποινικοποίηση των απεργιών, των διαμαρτυριών, οι συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζομένων δεν θα περάσει.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους διωκόμενους και καλούμε σε επαγρύπνηση τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους συλλόγους. Μοναδική απάντηση απέναντι σε αυτή την πολιτική είναι η μαζική συλλογική δράση, η κλιμάκωση των αγώνων με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής ώστε ο πλούτος να επιστρέψει σε αυτούς που τον παράγουν.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

NEA 48ΩΡΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΠΝΟ





Με οριακή πλειοψηφία οι ναυτεργάτες αποφάσισαν να κρατήσουν για άλλες δύο ημέρες δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, αφού δεν υποχωρούν και συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ολοκληρώθηκε και στην ψηφοφορία που ακολούθησε με ψήφους 8-7 αποφασίστηκε να μην αποπλεύσουν τα πλοία από τα λιμάνια.
Το μπαλάκι λοιπόν πέφτει τώρα στην κυβέρνηση, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης, αφού η «ανακωχή» που είχε ζητήσει ο υπουργός Ναυτιλίας Κώστής Μουσουρούλης δεν αποφασίστηκε με αποτέλεσμα τα νησιά να παραμείνουν αποκλεισμένα για έξι ημέρες ίσως και για οκτώ όπως φαίνεται μετά την απόφαση της ΠΝΟ.
Υπενθυμίζεται πως η χθεσινή συνάντηση μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας και των ναυτεργατών κατέληξε σε ναυάγιο και η ΠΝΟ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσωρήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με την κυβέρνηση να απαντά ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα πάρει τις αποφάσεις της.
Συγκεκριμένα ο κ. Μουσουρούλης είπε «Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου κινείται και δρα με γνώμονα τη διατήρηση στο ακέραιο, τώρα και στο μέλλον, των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Η κυβέρνηση κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τους ναυτικούς και τις οικογένειές τους. Ενημερωθήκαμε ότι οι οφειλές των ακτοπλοϊκών εταιρειών στους εργαζόμενους θα εξοφληθούν σε δύο δόσεις. Ενημέρωσα την ΠΝΟ ότι ο Οίκος Ναύτου θα συνεχίσει, με νομοθετική ρύθμιση, να παρέχει υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο κεντρικό του κατάστημα και στα παραρτήματα. Ενημέρωσα επίσης ότι το Γραφείο Ευρεύσεως Ναυτικής Εργασίας θα παραμείνει αυτοτελές και θα ενισχυθεί, προκειμένου να μπορεί να υλοποιεί προγράμματα στήριξης και ανακούφισης των ναυτικών μας. Περιμένω απόφαση της ΠΝΟ για λήξη της απεργίας».
Υπενθυμίζεται πως πριν από 2,5 χρόνια στις 29 Νοεμβρίου 2010 η οι ναυτεργάτες είχαν επιστρατευθεί και ωστόσο τον Νοέμβριο του 2012 ο πρωθυπουργός είχε κάνει άρση της πολιτικής επιστράτευσης των πληρωμάτων των πλοίων


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ





Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Βιώσιμου Τουρισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου συνάντηση του Διευθυντή Βιώσιμης Ανάπτυξης Τουρισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Luigi Cabrini με τους Τουριστικούς φορείς της Λέσβου.
Στη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση σχετικά με τη δημιουργία του Παρατηρητηρίου και ανταλλαγή απόψεων με τους τοπικούς φορείς.
Αντικείμενο λειτουργίας του Παρατηρητηρίου αποτελεί:

  • Η καταγραφή των σημαντικών τουριστικών πόρων και δραστηριοτήτων ανά νησί. Δημιουργία τουριστικής εικόνας ανά νησί-προορισμό
  • Η καταγραφή ποσοτικών δεδομένων σχετικά με τη τουριστική προσφορά, ζήτηση και απόδοση ανά νησί
  • Η ανάλυση της κατάστασης ανά νησί και παρακολούθηση-αξιολόγηση των τουριστικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή
  • Η υποστήριξη των τοπικών φορέων – διαχειριστή προορισμού σχετικά με (α) την αξιολόγηση της κατάστασης ανά νησί – προορισμό και (β) την επεξεργασία προτάσεων δράσης για τη διαχείριση του προορισμού σε ότι αφορά τη προσφορά τουριστικών υπηρεσιών από ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την προβολή-προώθηση του προορισμού

ΠΗΓΗ lesvosreport.gr

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΙΑΜΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ




Φίλε Κωστή Μουσουρούλη – κύριε Υπουργέ Εμπορικής Ναυτιλίας , άκουσα τις απόψεις σας για την Εμπορική Ναυτιλία και τους Έλληνες Ναυτικούς ....... Δεν με πείσατε και ΔΕΝ ΠΕΙΣΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ – Ούτε τους Ναυτεργάτες Συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας . Πιστεύω να το αντιληφτήκατε αυτό που σας λέγω, στην κοπή της πίτας των εν ενεργεία Πλοιάρχων (Π.Ε.Π.Ε.Ν) - Δυστυχώς συνεχίζετε μια σκληρή Φιλο- Εφοπλιστική πολιτική, όπως όλοι οι προκάτοχοι σας, με αποτέλεσμα τον ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ και την αποψίλωση από το ανθρώπινο δυναμικό των νησιών μας . Τα Χωριά που Ζούσαν Ναυτικοί, σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, όμορα με την Τουρκία, είναι Πλέον ΕΡΗΜΑ .... Σαν νησιώτης , γνωρίζω τα προβλήματα του αποκλεισμού και τις εξ αυτού οικονομικές συνέπειες και δυσκολίες των κατοίκων. Πρέπει όμως και εμείς να επιβιώσουμε . Μας εξαθλιώσατε ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. Έλεος πια ....! Πληρώνουμε για λάθη των πολιτικών μόνο , εμείς που εργαστήκαμε και για κάτι που δεν φταίμε . Οι βουλευτές απέχετε των θυσιών του λαού. Δεν νοιώσατε στο πετσί σας τη σκληρή τιμωριτική φορολογίας και το κόψιμο μισθών και παροχών σας. Ένα κράτος ανισότητας φτιάξατε. Με τους διορισμούς γνωστών και φίλων , κάνατε «ΑΞΙΩΜΑ» το «Δεν έχει αξία τι γνωρίζεις αλλά ποιον γνωρίζεις » Με τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών απαξιώνεστε μόνοι σας. Σας τονίζω ότι απαιτούμε Συνταγματική αλλαγή για να διορθωθούν οι εις βάρος μας αδικίες και για να γίνουμε ίσοι . Φίλε Κωστή, μη ξεχνάς πως στα χωριά μας «Πουργό» λέμε τον βοηθό . Με αυτή την έννοια , βοηθοί του λαού μας είσαστε κύριοι και τίποτα άλλο. Φίλε, κύριε υπουργέ , να σας θυμίσω ότι οι ναυτικοί και πατριώτες και λογικοί άνθρωποι είμαστε , για αυτό και δεν ξεχνάμε τον ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ ευεργέτη, υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας τον κ. ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ . Γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχουν Ναυτικοί απλήρωτοι επί επτάμηνο ......... Η Επίταξη των συναδέλφων μου, θα είναι ήττα για την κυβέρνηση σας. Με τις αψυχολόγητες φορομπηχτικές αποφάσεις της τρικομματικής κυβέρνησης σας και την ανεργία φθάσαμε στο σημείο που μια επί πλέων σταγόνα θα ξεχειλίσει το ποτήρι . Ακούστε την φωνή ενός φίλου σας, απόμαχου του κύματος που η θάλασσα του αγάπησε, ύμνησε και υπηρέτησε τον ξέβρασε ανήμπορο σακάτη στην στεριά.
Μιχάλης Γ. ΚΑΡΙΑΜΗΣ
Συνταξιούχος Πλοίαρχος Ε.Ν.
Πρώην Πρόεδρος ΝΑΥΤΙΚΟΎ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ANOIKTH EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ


Ανοικτή επιστολή της γραμματείας Χίου του ΠΑΜΕ
Ποιοι νοιάζονται για τα νησιά και τις συγκοινωνίες;
Πρόκληση που ξεπερνάει κάθε όριο απέναντι στους Χιώτες ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχους, τις εργατικές λαϊκές οικογένειες του νησιού μας αποτελούν τα όσα αναφέρει στην πρόσφατη επιστολή του ο υπουργός Ναυτιλίας, Κ. Μουσουρούλης, προς τα ναυτεργατικά σωματεία. Ο στόχος του να συκοφαντήσει, να λοιδορήσει την απεργία στα καράβια δουλεύοντας όπως πάντα για λογαριασμό των εφοπλιστών, ξαφνικά τον πήρε ο πόνος «για την αναγκαιότητα της εύρυθμης κι απρόσκοπτης παροχής υπηρεσιών θαλάσσιων ενδομεταφορών»! Ενώ «ανακάλυψε» ότι: «η αποκοπή των κατοίκων της νησιωτικής χώρας από την ηπειρωτική Ελλάδα με σύνοδες συνέπειες την ομαλή διαβίωση των κατοίκων, την έλλειψη βασικών ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και του απαραίτητου υγειονομικού υλικού, προκαλεί και οξύνει τα προβλήματα στις ήδη βεβαρυμένες από την οικονομική κρίση τοπικές κοινωνίες των νησιών μας»!
Που ήταν ο κύριος υπουργός να σκεφτεί τους συμπατριώτες του και όλους τους νησιώτες όταν αύξαναν τα ναύλα μεταφοράς επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων με την δική του υπογραφή. Που ήταν ο κύριος υπουργός όταν οι εφοπλιστές άφηναν τα νησιά χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη δική του υπογραφή; Που ήταν ο κύριος υπουργός όταν ο πρόεδρος της ένωσης ελλήνων εφοπλιστών ανακοίνωνε την πρόθεση του να δημιουργήσει 100.000 νέων θέσεων εργασίας και να βρούν μπάρκα τα ελληνόπουλα με ατομικές συμβάσεις εργασίας 400€; Που ήταν ο κύριος υπουργός προχθές στις 31/1 που οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες έβλεπαν μειωμένες τις συντάξεις τους; Που ήταν ο κύριος υπουργός που καθημερινά οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι ναυτεργάτες αδυνατούν να έχουν στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;
Ο υπουργός εμφανίζεται ευαίσθητος «για την εύρυθμη και απρόσκοπτη» λειτουργία των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, όταν η κυβέρνησή του, συνεχίζοντας και εντείνοντας τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, με το νομοσχέδιο για την «ανασυγκρότηση του ΥΝΑ και άλλες διατάξεις», το οποίο οι ναυτεργάτες απεργούν για να μην περάσει, αποδιαρθρώνει πλήρως τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Δίνει το ελεύθερο στους εφοπλιστές να δρομολογούν και να αποδρομολογούν πλοία ανάλογα με το συμφέρον τους, απειλώντας νησιά με πλήρη αποκλεισμό. Πριν ακόμα ψηφιστεί το νομοσχέδιο οι εφοπλιστές έχουν αρχίσει να το εφαρμόζουν. Για παράδειγμα εδώ και 15 μέρες η ΝΕΛ με το «έτσι θέλω» έχει αποδρομολογήσει δύο πλοία της, τα «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» και «EUROPEAN EXPRESS». Άφησε τα νησιά ακάλυπτα, καταδίκασε το Β. Αιγαίο να εξυπηρετείται επίσης από ένα καράβι, το «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ», για το οποίο μάλιστα έχει δηλώσει την πρόθεσή της να το αποδρομολογήσει γιατί «δε βγαίνει». Επιπρόσθετα η εταιρεία σταμάτησε τα πλοία, ενώ οφείλει στους ναυτεργάτες μισθούς ως και 6 μηνών.
Ο Κ. Μουσουρούλης κάνει λόγο για την «ομαλή διαβίωση των κατοίκων» των νησιών οι οποίοι πριν ακόμα εφαρμοστούν τα νέα ακόμα χειρότερα μέτρα, βλέπουν καράβι με το κιάλι, πληρώνουν πανάκριβα εισιτήρια και ναύλα, τιμές που μετακυλιούνται στα εμπορεύματα κάνοντας ακόμα πιο δυσβάσταχτη τη ζωή τα νησιά. Χώρια ότι, όχι μόνο «χρυσοπληρώνουν» αυτές τις «υπηρεσίες» των εφοπλιστών - τόσο με τα εισιτήρια, όσο και με τις επιδοτήσεις προς τους εφοπλιστές που και αυτές βγαίνουν από τις τσέπες τους - αλλά καλούνται να ταξιδέψουν και με σαπιοκάραβα, όπως το 40χρονο ΘΕΟΦΙΛΟΣ. Όσο για το ποιος πλήττει την υγεία των νησιωτών, για την οποία ο υπουργός εκφράζει την ανησυχία του, του θυμίζουμε ότι και με τη δική του υπογραφή το Νομαρχιακό Νοσοκομείο προϋπολογισμού 12,5 εκατομμυρίων έπεσε το 2012 στα 7,5 εκατομμύρια και το 2013 στα 6 εκατομμύρια. Του θυμίζουμε ότι μείωσε τις εφημερίες των γιατρών κατά 34%. Του θυμίζουμε την κατάργηση 8 θέσεων γιατρών και οι συμπατριώτες μας που χρήζουν χημειοθεραπειών θα αναγκάζονται να μετακινούνται στην Αθήνα.
 Η αλήθεια κύριε Υπουργέ είναι διαφορετική από αυτή που η κυβέρνηση σας παρουσιάζει. Εκείνοι που πραγματικά νοιάζονται για την απρόσκοπτη λειτουργία των συγκοινωνιών, για να μην ερημώνουν τα νησιά, για να κυκλοφορούν τα πλοία με ασφάλεια και όχι με εξαντλημένα πληρώματα, για να υπάρχουν φτηνές και τακτικές θαλάσσιες συγκοινωνίες για το λαό, είναι οι ναυτεργάτες που αντιπαλεύουν την πολιτική που υπηρετεί τους εφοπλιστές. Πολιτική που ακριβώς επειδή υπηρετεί το κεφάλαιο δε θα μπορέσει ποτέ να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες.
Για αυτό:
«ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ!»
Χίος, 4/2/2013

ΠΑΜΕ ΧΙΟΥ : ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ


Ανακοίνωση – Κάλεσμα της γραμματείας Χίου του ΠΑΜΕ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
20 Φλεβάρη να νεκρώσουν τα πάντα!
Η μάχη της Συλλογικής Σύμβασης αφορά όλους τους εργαζομένους.
Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι βιομήχανοι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, μας θέλουν σκλάβους χωρίς σταθερό μισθό, χωρίς ένσημα, μας θέλουν ξεμοναχιασμένους, ο καθένας για τον εαυτό του, για να μας τσακίζουν. Θέλουν να μας σκλαβώσουν και να μας περάσουν αλυσίδες, να μετατρέψουν τους χώρους σε σύγχρονα κάτεργα.
Μας πηγαίνουν όλους στα 300 και 400 ευρώ!
Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ στην Εθνική Γενική Σύμβαση Εργασίας, ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις, υπεράσπιση των κλαδικών συμβάσεων.
Η ανάπτυξη που ονειρεύονται είναι βαμμένη με αίμα από το σφαγιασμό των δικαιωμάτων, την εξαθλίωση του λαού. Το σχέδιο για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, επιδομάτων, δώρων, αδειών, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις, τα προγράμματα τζάμπα εργασίας για τους νέους και τους ανέργους, είναι κομμένα και ραμμένα στους σχεδιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για την αύξηση της κερδοφορίας τους.
Μας θέλουν στη δουλειά με μεροκάματα πείνας, από ήλιο σε ήλιο, χωρίς κανένα δικαίωμα, σύγχρονους ζητιάνους να ψάχνουμε στα προγράμματα του ΟΑΕΔ για δίμηνες - τρίμηνες ανάσες. Αυτήν την ανάπτυξη θέλουν, με τους εργαζόμενους εξαθλιωμένους και αλυσοδεμένους, με παράλληλη ανεργία στα ύψη για να απειλούν και να εκβιάζουν με απόλυση όσους ξεζουμίζουν.
Αυτός είναι ο "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης και των καπιταλιστών. Από τη μία σημαίνει δουλειά χωρίς δικαιώματα και μισθούς εξαθλίωσης και από την άλλη σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους. ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, το δίκιο του λαού!
Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε. Δεν έχουμε.
Να πούμε όχι στα χαράτσια. Οχι στους φόρους.
Η χιονοστιβάδα των φόρων, τα συνεχόμενα χαράτσια, το τσεκούρι στις παροχές Υγείας και Παιδείας, μας ματώνει.
Κανείς να μη μείνει μόνος του.
Τα σωματεία, οι λαϊκές επιτροπές σε κάθε γειτονιά μπορούν και πρέπει να σηκώσουν ψηλά τη σημαία της αλληλεγγύης. Να μην περάσει ως φάρμακο στην εξαθλίωση η ελεημοσύνη των δήθεν ΜΚΟ, τα προγράμματα της ανακύκλωσης της φτώχειας και του μοιράσματος της ανεργίας. Δε μας αξίζει τέτοια ζωή! Ουσιαστική προστασία για τους ανέργους και τις οικογένειές τους με διεύρυνση του επιδόματος ανεργίας και του χρόνου διάρκειάς του, με πάγωμα των χρεών τους.
Είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει. Εχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρεπείς μισθούς. Εχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας! Να βάλουμε τέλος στη σαπίλα να γίνεται ο ιδρώτας μας καταθέσεις και πλούτος για τους λίγους.
Απαιτούμε την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, την έξοδο της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τη διαγραφή του χρέους.
Εχουμε τη δύναμη. Αρκεί να ξεθαρρέψουμε όλοι!
Να μπούμε στη μάχη πιο αποφασιστικά.
Στην αντεπίθεση και τους αγώνες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών ελάτε κι εσείς, που έως τώρα δεν έχετε απεργήσει, αλλά βασανίζεστε και πιέζεστε από τα μέτρα. Ηρθε η ώρα να κάνετε το βήμα της σύγκρουσης. Η δυσαρέσκεια και η οργή δεν αρκούν για να γυρίσει ο τροχός. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα στην οργάνωσή μας. Να σκορπίσουν οι αυταπάτες ότι τάχα μπορεί να διορθωθεί και να γίνει ανθρώπινος ο καπιταλισμός. Με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας να οργανώσουμε την πάλη μας μέσα στους τόπους δουλειάς.
Με τους αγώνες μας, με την ενότητά μας να απομονώσουμε κάθε φωνή που βρίσκεται απέναντι, τους μηχανισμούς του κράτους, τους ανθρώπους της εργοδοσίας, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Σήμερα χρειάζεται κίνημα και ηγεσίες αποφασισμένες για σκληρούς αγώνες με τη δικτατορία των μονοπωλίων, που θα αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων, δε θα είναι νεροκουβαλητής του συστήματος στην εναλλαγή των κυβερνήσεων για να σωθεί ο καπιταλισμός. Να υψωθεί στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές πανεργατικό - παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 10:30ΠΜ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ
Χίος, 4/2/2012

OΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 8ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013



Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 4 Φεβρουαρίου 2013 το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Χίου επικύρωσε τις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν και είναι οι κάτωθι:
Τακτικά μέλη Διοικητικού Συμβουλίου:Αφενδής Σταύρος του Κωνσταντίνου
Βενέτης Ιωάννης του Σπυρίδων
Γιαγκίνης Κωνσταντίνος του Ανδρέα
Κουκής Φραγκούλης του Δημητρίου
Μήτσουρας Βασίλειος του Φανουρίου
Μονιός Ιωάννης του Αντωνίου
Νικολαϊδης Κωνσταντίνος του Γεωργίου
Σαρρής Γεώργιος του Παντελή
Φρατζέσκος Γεώργιος του Κωνσταντίνου
Αναπληρωματικά μέλη Διοικητικού Συμβουλίου:
Δημητρακόπουλος Παναγιώτης του Δημητρίου
Κωστάλας Σπυρίδων του Κωνσταντίνου
Παπασταμάτης Ιωάννης του Κωνσταντίνου
Σεράφη Χριστίνα του Νικολάου
Φεργαδιώτης Ευστράτιος του Δημητρίου
Τακτικά μέλη Εξελεγκτικής Επιτροπής:
Πιτσόλης Σταύρος του Γεωργίου
Ταναϊνης Σταμάτιος του Αριστόδημου
Τομάζος Δημήτριος του Κωνσταντίνου
Αναπληρωματικά μέλη Εξελεγκτικής Επιτροπής:
Λορέντζος Ιάκωβος Μιχαήλ
Ντομάτας Ιωάννης του Ισιδώρου

OΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΠΣ ΧΙΟΥ




Ορισμός Διαιτητών 05/02/2013
Ημερ/νία 
ωρα
ΓήπεδοΓηπεδούχοςΦιλοξενούμενηΔιαιτητήςΑ΄ΒοηθόςΒ΄Βοηθός
06/02/2013
16:00
Ε.Π.Σ ΧΙΟΥΑΤΡΟΜΗΤΟΣΝέωνΔΑΦΝΗΝέωνΚΑΤΣΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΣΠΥΡΙΑΔΗΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
06/02/2013
18:15
Ε.Π.Σ ΧΙΟΥΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΝΙ
 
Νέων
Α.Ε ΧΙΟΥ/ΒΡΟΝΤΑΔΟΥΝέωνΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΣΠΥΡΙΑΔΗΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣΚΑΤΣΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
07/02/2013
16:00
Ε.Π.Σ ΧΙΟΥΚΥΒΕΛΗ/ΛΕΩΝΝέωνΟΜΗΡΟΣΝέωνΤΣΟΥΧΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΣΚΑΠΙΝΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
07/02/2013
18:15
Ε.Π.Σ ΧΙΟΥΔΟΞΑΝέωνΗΡΑΚΛΗΣΝέωνΣΚΑΠΙΝΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΤΣΟΥΧΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ