Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΝ : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ



Ο «Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΝ» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Η "πολυδιαφημισμένη ανασυγκρότηση" του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με το σχέδιο νόμου του Κωστή Μουσουρούλη για το οποίο οι μόνοι οι οποίοι συμφωνούν είναι οι εφοπλιστές και κάποιες συντεχνίες του ΥΝΑ, είναι η ανασύσταση ενός τριτοκοσμικού μοντέλου δημόσιας διοίκησης το οποίο στρατιωτικοποιεί τον διοικητικό φορέα της ναυτιλίας και αντί παραγωγικού - οικονομικού υπουργείου δημιουργεί μηχανισμό στρατοπέδου.

Η επιλογή στρατιωτικού "τύπου" υπουργείου είναι επιλογή των εφοπλιστών όπως άλλωστε έχει δηλώσει στο παρελθόν πρώην Υπουργός και την επιλογή αυτή ακολουθεί κατά γράμμα ο κ. Μουσουρούλης.

Στο τελικό σχέδιο του νομοσχεδίου το οποίο ουδέποτε δόθηκε από τον Υπουργό επίσημα στη δημοσιότητα προστέθησαν άρθρα τα οποία δεν υπήρχαν στο προς διαβούλευση σχέδιο και τα οποία δεν προτάθηκαν στην επίσημη διαβούλευση με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι καθεστωτικές συντεχνίες του Υπουργείου και να μοιραστούν θέσεις στους υπεράριθμους ανώτατους αξιωματικούς αδιαφορώντας για την πρόσθετη γραφειοκρατία και το κόστος των υπηρεσιών.

Πέρα από το θέμα του νομοσχεδίου, η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΝΑ και ειδικά του Γενικού Γραμματέα με την αδράνεια του τους τελευταίους έξι μήνες οδηγούν μεθοδευμένα στην πλήρη αποδιοργάνωση των υπηρεσιών των πολιτικών υπαλλήλων οι οποίες βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρευση.

Παρά τα συνεχή διαβήματα και τις πιέσεις του ΔΣ του Συλλόγου καμμία απόφαση που αφορά στην οργάνωση και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών δεν έχει προωθηθεί από τον Γενικό Γραμματέα κ. Μπούσιο και συγκεκριμένα:

1. Για δύο μήνες δεν έχει καταφέρει να δόσει λύσει στο θέμα της διαθεσιμότητας αδυνατόντας στο διάστημα αυτό να επικοινωνησει με τον Γενικό γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρύθμισης.

2. Για ενάμισυ μήνα δεν έχει αντικατασταθεί ένα μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και μέχρι σήμερα το ΥΣ δεν λειτουργεί με συνάπεια να εκκρεμούν σοβαρά θέματα του προσωπικού και να υπάρχει κίνδυνος να χαθούν προθεσμίες για το προσωπικό που είναι σε διαθεσιμότητα.

3. Για περισσότερους από έξι μήνες που είναι Γενικός Γραμματέας δεν έχει υπογράψει την προκήρυξη για κρίσεις προϊσταμένων όταν στη Γ.Γ. Αιγαίου έχουν προκηρυχθεί από τον προηγούμενο Οκτώβριο.

4. Για όλο το διάστημα που είναι Γενικός Γραμματέας οι μετακινήσεις προσωπικού που υπέγραψε δημιούργησαν παρά έλυσαν προβλήματα.Σε Δ/σεις όπως ναυτικής εκπαίδευσης και εργασίας οι οποίες με το νομοσχέδιο υποστηρίζονται από το ένστολο προσωπικό δεν έχει μετακινηθεί κανένας ένστολος αλλά μόνο πολιτικοί υπάλληλοι με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις υπηρεσίες από τις οποίες αποχώρησαν.

5. Για μετακινήσεις προσωπικού από άλλους φορείς και για ενεργοποίηση των εγκεκριμένων προσλήψεων από το ΑΣΕΠ υπήρξε πλήρης αδράνεια.

Οι διοικητικές καθυστερήσεις και η αδράνεια που έχουν στην κυριολεξία διαλύσει τις υπηρεσίες, ίσως να έχουν άμεση σχέση με τις επιδιώξεις των εντός ΥΝΑ συντεχνιών για απαξίωση των πολιτικών υπαλλήλων και την μετατροπή του Υπουργείου σε στρατόπεδο.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργεί και θα βρεθεί προ εκπλήξεων στο άμεσο μέλλον από την δυναμική μας αντίδραση.

Οι πολιτικοί υπάλληλοι του ΥΝΑ μαζί με τους ναυτεργάτες, λιμενεργάτες, το προσωπικό της Πλοηγικής Υπηρεσίας, τους εργαζόμενους στην Ε/Β και του ΝΑΤ ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα και την προοπτική για ένα σύγχρονο οικονομικό - παραγωγικό διοικητικό φορέα της ναυτιλίας.

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ.
- ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ
ΠΝΟ.
- ΤΟ ΔΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗ ΤΡΙΤΗ
12/2/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 08.30 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ».
e-nautilia.gr