Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Φορολογική αμνηστία για κρυμμένους θησαυρούς!


Φέρτε πίσω τα λεφτά και ξεχάστε πόθεν έσχες, φορολογικούς ελέγχους και συντελεστές 42%. Βάλτε τα στις ελληνικές τράπεζες και με εφάπαξ φόρο 15% ή κάντε επενδύσεις και εξασφαλίστε φορολόγηση του κεφαλαίου με συντελεστή 7,5% μια και έξω και πλήρη φορολογική αμνηστία. Κοινώς φέρτε τα λεφτά, δώστε κάτι και δεν θα σας ενοχλήσουμε ξανά…
Το μήνυμα αυτό θέλει να εκπέμψει η κυβέρνηση, στον βαθμό που ξεπεράσει τις ενστάσεις της τρόικας, προς τους απανταχού Έλληνες με λεφτά κρυμμένα στο εξωτερικό ή ακόμα και σε σεντούκια ή θυρίδες στο εσωτερικό, εκτιμώντας ότι έτσι μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε κεφάλαια τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».
Με 15% συντελεστή φόρου, το κέρδος για το ελληνικό Δημόσιο είναι 1,5 δισ. ευρώ ή «μισός ΕΝΦΙΑ» όπως λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές. Θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν μια ταχύτερη μείωση των φορολογικών συντελεστών για όλους, συμπληρώνουν.
Τα 10 δισ. ευρώ των κεφαλαίων είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «όσα τα μαξιλάρι ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας», ποσό ικανό να δώσει βαθιά ανάσα ρευστότητας στις τράπεζες και αναπτυξιακή ώθηση. Μια τέτοιου μεγέθους ένεση ρευστότητας κρίνεται παραπάνω από πολύτιμη για τις τράπεζες ιδίως όταν-με τα σημερινά δεδομένα-δεν θα έχουν από τις αρχές του 2015 τη δυνατότητα να προσφεύγουν στην ΕΚΤ για φθηνό δανεισμό με ενέχυρο τίτλων.


aftodioikisi.gr

Επιστροφή στην ύπαιθρο με μπόνους 50.000 ευρώ


Πρόγραμμα για την ενίσχυση των νέων που θέλουν να επιστρέψουν στην ελληνική ύπαιθρο και να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.
Ο εθνικός φάκελος με τα κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται για τον αγροτικό τομέα, προβλέπει ειδικά μέτρα στήριξης των νέων αγροτών, ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Με ορίζοντα εξαετίας, περισσότεροι από 18.000 νέοι πρόκειται να ενισχυθούν με πριμ ύψους έως 50.000 ευρώ για ένα επιχειρηματικό ξεκίνημα στην ύπαιθρο.
Συγκεκριμένα, 16.000 νέοι θα μοιραστούν ποσά ύψους 300 εκατ. ευρώ, για να εισέλθουν στο αγροτικό επάγγελμα, ενώ περισσότερες από 2.000 νέες επιχειρήσεις, τα λεγόμενα «start-ups», που θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν στον αγροδιατροφικό τομέα θα χρηματοδοτηθούν με 100 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, όμως, το νέο εθνικό σχέδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, που διαιρεί τη χώρα σε τρεις ζώνες και αναπροσαρμόζει τις αξίες των ατομικών δικαιωμάτων των Ελλήνων παραγωγών, επιφυλάσσει ένα πολύ ευνοϊκό καθεστώς για τους νέους αγρότες και στις άμεσες ενισχύσεις.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι οι νέοι αγρότες έως 40 ετών θα λαμβάνουν αυξημένο τσεκ κατά 25% σε σχέση με τους υπόλοιπους αγρότες, που υπολογίζεται σε 50 εκατ. ευρώ το χρόνο από τη δέσμευση του 2% των κονδυλίων, ενώ θα μπει ανώτατο πλαφόν στις επιδοτήσεις και αναδιανεμητικό πριμ της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, ετησίως, μέχρι το 2020 για όσους νέους θέλουν να εισέλθουν στον πρωτογενή τομέα.
Η δέσμευση του 2% των κονδυλίων του εθνικού φακέλου για τους νέους αγρότες, που ισοδυναμεί με ένα ποσό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ – όπως αναφέρει ο ειδικός γραμματέας κοινοτικών πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Ιατρίδης – συνυπολογίζοντας κοινοτικές και εθνικές ενισχύσεις, θα οδεύσει σε 16.000 νέους που θα εισέλθουν στο αγροτικό επάγγελμα, με το πριμ να φθάνει έως και τις 50.000 ευρώ.
Πηγή: Έθνος

aftodioikisi.gr

«Ανάσα» στους οφειλέτες: “Ερχονται διευκολύνσεις για 3 εκατ. φορολογούμενους και ασφαλισμένους


Σε έξι χρόνια θα καταβάλλονται τα ποσά εξόφλησης χρεών σε Εφορείες και Ασφαλιστικά Ταμεία μέσω ρυθμίσεων που θα προβλέπουν «κούρεμα» προσαυξήσεων και προστίμων,
Στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Ημερησία» κάνει λόγο για ρυθμίσεις που δίνουν «ανάσα» στους οφειλέτες και για επικείμενες  διευκολύνσεις για 3 εκατ. φορολογούμενους και ασφαλισμένους.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα καθίσταται αδύνατη η είπραξη των οφειλών χωρίς να συνοδευθεί από γενναία ρύθμιση που θα αφορά την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, με το συγκεκριμένο πλαίσιο να αποτελεί και το επιχείρημα της κυβέρνησης προς την τρόικα για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου. Σύμφωνα με την «Ημερησία» δεν αποκλείεται ακόμα και η θέσπιση 100 μηνιαίων δόσεων για την εξόφληση χρεών αδύναμων κοινωνικά ομάδων.
Υπάρχει ένα καταρχήν «ναι» από την τρόικα ως προς την περικοπή προστίμων που η ίδια χαρακτηρίζει ιδιαίτερα υψηλά. Οι νέες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο συσσωρεύονται επικίνδυνα υψηλά. Η ρύθμιση των χρεών αναμένεται να κατατεθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Τσίπρας: Kάθε ένας που απολύθηκε παράνομα θα κερδίσει ξανά την εργασία του


«Θα επουλώσουμε τις πληγές και τις αδικίες του Μνημονίου. Ο κάθε ένας που παράνομα απολύθηκε θα κερδίσει ξανά την εργασία του» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους Financial Times.
Ουσιαστικά, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε την πρόθεση να αποκαταστήσει όσους δημόσιους λειτουργούς απομακρύνθηκαν από τις θέσεις εργασίας τους ενώ κάλυπταν πάγιες ανάγκες «παρανόμως και καταχρηστικώς», όπως είχε τονίσει στο πλαίσιο της ομιλίας του στη ΔΕΘ.
Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως είχε θέσει ως προτεραιότητά του κόμματός του, «τον απογαλακτισμό της δημόσιας διοίκησης από την κομματική εξάρτηση, το ρουσφέτι και την αναξιοκρατία. Η κατάργηση του πελατειακού κράτους. Εμείς μπορούμε να το κάνουμε. Γιατί δεν το σχεδιάσαμε δεν το στελεχώσαμε. Και, επιπλέον, λειτούργησε εναντίον μας. Για αυτό και θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και τον πολίτη», είχε πει
Περιατέρω, μιλώντας στους FT, είπε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, ενώ στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μεταρρυθμίσει και όχι να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Παράλληλα πρόσθεσε: «Το σχέδιό μας είναι να αυξήσουμε τους κατώτατους μισθούς και τις χαμηλότερες συντάξεις και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ψυχολογία στην πραγματική οικονομία. Δεύτερον, θα κάνουμε ορισμένες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και θα έχουμε κάποιες στοχευμένες φορολογικές μειώσεις».
Αναφορικά με τη λειτουργία της ΕΕ, τόνισε: «Πρέπει να προχωρήσουμε σε μία νέα ευρωπαϊκή συμφωνία, αν θέλουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Η κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία. Πρόκειται για δομική κρίση της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Για να συμπληρώσει χαρακτηριστικά: «Είναι αναγκαίο να σπάσουμε αυτό το πλαίσιο του Μερκελισμού και της γερμανικής ηγεμονίας».
Σημειώνεται ότι στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται ως «εν αναμονή πρωθυπουργός» λόγω του προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, της πρωτιάς στις ευρωεκλογές, αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει κατά καιρούς ο κυβερνητικός συνασπισμός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


aftodioikisi.gr