Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Tουρκικά υδροπλάνα σε Σαρωνικό και Μύκονο!


tourkika_udroplana_se_sarwniko_kai_mukono_
Στα ελληνικά νησιά Μύκονο, Αίγινα και Πόρο αρχίζουν δρομολόγια τουρκικά υδροπλάνα!
Με τον τίτλο «Το πουλί της θάλασσας θα πετάξει στο Αιγαίο» η εφημερίδα Ασκάμ – αλλά και άλλες – γράφει ότι η εταιρία BURULAS που ανήκει στο δήμο της Προύσας αυξάνει τις πτήσεις της με δύο υδροπλάνα στην Κωνσταντινούπολη και αυξάνει επίσης και τον αριθμό των αεροσκαφών αυτών.
Τα «πουλιά της θάλασσας» της BURULAS μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα μεταβαίνουν στα ελληνικά νησιά Μύκονο, Αίγινα και Πόρο.

e-nautilia.gr

Δημόσιο – εφάπαξ: Γλιτώνουν τις μειώσεις όσοι κατέθεσαν αίτηση μέχρι 31 Αυγούστου 2013


Με νέο μαθηματικό τύπο θα υπολογίζεται πλέον το εφάπαξ σε όλα τα ταμεία πρόνοιας, με τις αλλαγές να αγγίζουν κατά κύριο λόγο τους δημόσιους υπαλλήλους.
Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρουτση, εξαιρούνται από τις αλλαγές όσοι πρόλαβαν να καταθέσουν τα χαρτιά τους μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2013, των οποίων το εφάπαξ θα υπολογιστεί με το παλαιό σύστημα και χωρίς νέα μείωση.
Οι υπόλοιποι θα έχουν μείωση που δεν θα ξεπερνά το 15%.
Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης, σε δηλώσεις του στο mega, ξεκαθάρισε πως οι δικαιούχοι θα λάβουν το ποσό εντός του 2014, καθώς έχουν εξασφαλιστεί τα αναγκαία διαθέσιμα, συνολικού ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ.

aftodioikisi.gr

Τι αλλάζει στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Οι νέες προθεσμίες


Νέες προθεσμίες τόσο για τους συνδυασμούς όσο και για τις αποφάσεις για τα εκλογικά τμήματα και τους δικαστικούς αντιπροσώπους, θέτει η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που καθορίζει τις (νέες) ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.
Συγκεκριμένα:
1)      Η δήλωση κατάρτισης του συνδυασμού στον Άρειο Πάγο πρέπει να γίνεται 12 και όχι 13 ημέρες από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου (παράγραφος 4).
2)      Η κοινοποίηση από τον αντιπεριφερειάρχη στον Άρειο Πάγο της λίστας με τα εκλογικά τμήματα και τα καταστήματα ψηφοφορίας πρέπει να γίνεται εντός 10 ημερών από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και όχι 15, όπως ίσχυε έως σήμερα (παράγραφος 5).
3)      Οι κατάλογοι με τα ονόματα των δικαστικών αντιπροσώπων στον Άρειο Πάγο πρέπει να αποστέλλονται εντός 10 και όχι 15 ημερών από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.
 aftodioikisi.gr

Οι ημερομηνίες για περισσότερες από 443.000 θέσεις εργασίας (πίνακες)

Στην τελική ευθεία μπαίνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία 443.474 θέσεων εργασίας.
Όπως αναφέρει η Ημερησία, η εφορμογή του σχεδίου -το οποίο είχε ανακοινώσει στα τέλη του περασμένου μήνα ο πρωθυπουργός- ξεκινά στα τέλη του Φεβρουαρίου και θα αναπτυχθεί σταδιακά έως το τέλος του 2015.
Ειδικότερα, προβλέπεται η διάθεση 782, 7 εκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση 113.713 ανέργων στον ιδιωτικό τομέα, η επιχορήγηση 356,6 εκ. ευρώ για την απορρόφηση στην αγορά εργασίας 89.761 ανέργων που προέρχονται από οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο, ενώ θα διατεθούν επίσης 388,2 εκ. ευρώ νέους ηλικίας έως 24 ετών.
Δείτε τους πίνακες (κάντε κλικ για μεγέθυνση):
aftodioikisi gr

«Βόμβες» ΓΑΠ κατά κυβέρνησης για ψήφο μεταναστών και ημερομηνίες εκλογών ΟΤΑ


Για αποδόμηση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησής του «που προωθήθηκε μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον μετά το 2009″, κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτδιοικητικών εκλογώνκαι την αποστέρηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα μετανάστες.
«Αποδομούν το μεταρρυθμιστικό έργο που προωθήθηκε μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον μετά το 2009. Παράλληλα, υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης. Συμβάλλουν στην διαίρεση της Ελληνικής κοινωνίας σε ζητήματα που αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά αίτια της κρίσης. Απειλούν να θέσουν σε αμφισβήτηση τα αποτελέσματα των θυσιών που καταβάλουν οι Έλληνες για να σταθεί η χώρα στα πόδια της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου
«Σε μια περίοδο που απαιτείται διαρκής και έντονη μεταρρυθμιστική δράση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα και να διαμορφωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για περισσότερη Δημοκρατία, ισονομία, ευνομία, αλλά και οι συνθήκες για μια βιώσιμη ανάπτυξη, το μεταρρυθμιστικό πνεύμα δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο, ενώ η στροφή σε αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές που μας κρατούν δέσμιους σε ό,τι μας οδήγησε στην κρίση, αποτελούν σύνηθες πλέον φαινόμενο.
Στην αρχή ήταν το πλήγμα που δέχτηκε ο Νόμος που είχε ψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή, για τα Πανεπιστήμια, ακολούθησε η κατάργηση στην πράξη της επιλογής στελεχών μέσω της ηλεκτρονικής – ανοιχτής διακυβέρνησης (open.gov), αργότερα ήρθε η προσπάθεια αποδόμησης της Διαύγειας, προχθές η απαράδεκτη συζήτηση περί των θρησκευτικών αντιλήψεων ενός πολιτικού αρχηγού, χθες το δραματικό γεγονός του Φαρμακονησίου και τώρα, η αποδόμηση του Καλλικράτη, με την κατάθεση μιας τροπολογίας για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών – αυτοδιοικητικών και Ευρωεκλογών – και την αποστέρηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα μετανάστες.
Πρόκειται για ορισμένα, ενδεικτικά και μόνον παραδείγματα, που σηματοδοτούν αρνητικά δυστυχώς, την επιμονή σε ό,τι δεν έχει ανάγκη η χώρα.
Αποδομούν το μεταρρυθμιστικό έργο που προωθήθηκε μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον μετά το 2009.
Παράλληλα, υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Συμβάλλουν στην διαίρεση της Ελληνικής κοινωνίας σε ζητήματα που αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά αίτια της κρίσης.
Απειλούν να θέσουν σε αμφισβήτηση τα αποτελέσματα των θυσιών που καταβάλουν οι Έλληνες για να σταθεί η χώρα στα πόδια της.
Τα σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κρίσιμο και καθοριστικό παράγοντα διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας υπονομεύονται, τη στιγμή μάλιστα, που οι εταίροι μας με όλο και μεγαλύτερη ένταση σημειώνουν την ανάγκη ανάληψης μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών.
Η αλήθεια είναι ότι, δεν χρειάζεται να υποδείξει κανείς το αυτονόητο, όπως επίσης αλήθεια είναι ότι, όσοι εκ των εταίρων μας σήμερα κόπτονται για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, χθες κινούνταν στη γραμμή «εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν».
Αλλά και οι δύο αυτές αλήθειες, δεν αναιρούν, αντιθέτως υποδεικνύουν την αναγκαιότητα να αλλάξει η χώρα για να σωθεί οριστικά και παράλληλα για να αποκτήσει έναν βιώσιμο βηματισμό, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει νέους κινδύνους σε ένα περιβάλλον σύνθετο και αχαρτογράφητο.
Αργά ή γρήγορα – ελπίζω, η ανάγκη δανειοδότησης από τους εταίρους μας, και άρα η ανάγκη μνημονίου, θα πάψει να υπάρχει. Γι” αυτό, η αντίληψη υπέρ ή κατά του μνημονίου, δεν απαντά στο βασικό ερώτημα: Και μετά το μνημόνιο τι;
Σήμερα θα έπρεπε να θέτουμε τα θεμέλια μια διαφορετικής Ελλάδας, αυτής που εγγυάται διαφάνεια, δημοκρατία, σωστή αξιοποίηση του πλούτου της χώρας μας για δουλειές στον ιδιωτικό τομέα, στρατηγική ενίσχυσης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, ένα κράτος δικαίου και προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Όσον αφορά την τελευταία πράξη οπισθοχώρησης, αυτή του Καλλικράτη, οφείλουν να γνωρίζουν όσοι έλαβαν τη σχετική απόφαση, ότι δεν αποτελεί δικαιολογία η απόφαση του ΣΤΕ.
Η σημερινή κυβέρνηση με την απόφασή της θέλει να στερήσει το δικαίωμα φωνής σε ανθρώπους καθόλα νόμιμα διαβιούντες στην Ελλάδα, που δουλεύουν στις οικοδομές, στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία μας, στα σπίτια μας φροντίζοντας ασθενείς, παιδιά και υπερήλικες, που έχουν ανοίξει μικρές επιχειρήσεις βοηθώντας στην ανάπτυξη του τόπου.
Τι φοβάται αυτή η κυβέρνηση; Τη φωνή των ασθενέστερων στην κοινωνία μας; Αν αυτοί δεν έχουν φωνή, θα υπονομευτεί και η φωνή γενικότερα όσων εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες, δηλαδή και Ελλήνων πολιτών.
Ή μήπως θεωρεί η κυβέρνηση ότι στερώντας την φωνή στους εργαζόμενους αυτούς θα συμβάλλει στην ομαλή ενσωμάτωση των μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία;»

ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ "ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ" ΤΟΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ

Στα "χαρακώματα" οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στηνΠελοπόννησο για την υποψηφιότητα του ΟδυσσέαΒουδούρη."Βράζει' η Πελοπόννησος για την υποψηφιότητα του βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια.
Στην Κόρινθο η τοπική οργάνωση απέρριψε την υποψηφιότητα Βουδούρη, ενώ και στους άλλους νομούς υπάρχουν διαφωνίες, όπως είπε, μιλώντας στο Mega o βουλευτης Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος.
"Οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Πελοποννήσου αυτές τις ημέρες συζητούν, ήδη η Κορινθία έχει πάρει αρνητική απόφαση, η Μεσσηνία ακολουθεί την Κυριακή...Καλούμε τη Πολιτική Γραμματεία του κόμματος να επανεξετάσει την υποψηφιότητα γιατί δεν θεωρεί ότι είναι μια υποψηφιότητα που συσπειρώνει. Υπάρχουν αντιρρήσεις πολλές", είπε χαρακτηριστικά

newsit.gr

ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΣΤΕΙΛΑΝ 3,5 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ -ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

- 600 μεγαλογιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες και μηχανικοί έχουν φυγαδεύσει άλλα 2 δισ.€
- Δύο γνωστοί επιχειρηματίες "έβγαλαν" από τη χώρα πάνω από 40 εκ. €
- Όλοι τους θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το πού βρέθηκαν τα χρήματα καθώς δεν έχουν δηλωθεί τα τελευταία 10 χρόνιαΤο ποσό των 3,5 εκ € έστειλαν με εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού την περίοδο 2009-2012 τρεις βουλευτές της ΝΔ, όπως προκύπτει από τους ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσιών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου ανακάλυψε άλλους 600 φορολογούμενους που έχουν διακινήσει μεγάλα ποσά χωρίς προηγουμένως να έχουν δηλωθεί στην Εφορία.
Στον κατάλογο που έστειλε το Κέντρο στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνονται γνωστοί έλληνες επιχειρηματίες, γιατροί δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, αλλά και πολιτικοί, για τους οποίους ο έλεγχος διαπίστωσε ότι έχουν διακινήσει συνολικά σε τράπεζες του εξωτερικού από το 2009 έως το 2012, πάνω από 2 δισ. € μαύρο χρήμα.
Για τους τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρεται πως διαπιστώνεται ακόμα ότι τα εμβάσματά τους στο εξωτερικό δεν δικαιολογούνται από τα “πόθεν έσχες” που έχουν καταθέσει και είναι δημοσιοποιημένα.
Επίσης, σύμφωνα με τον έλεγχο που έγινε δύο πολύ γνωστοί έλληνες επιχειρηματίες έχουν καταθέσεις πάνω από 20 εκατ. ο καθένας, που δεν δικαιολογούνται.
Θα κληθούν τα δώσουν εξηγήσεις
Τις επόμενες ημέρες, οι 600 φορολογούμενοι θα κληθούν από τις φορολογικές αρχές να δικαιολογήσουν πού βρήκαν τα χρήματα, τα οποία η εφορία θεωρεί μαύρα καθώς δεν έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 10 ετών.
Τη Δευτέρα θα παραλάβουν επιστολή, στην οποία θα αναγράφεται ότι μέσα στις επόμενες 5 μέρες θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία του ΚΕΦΟΜΕΠ στη λεωφόρο Κηφισίας.
Στην περίπτωση που δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν τα αδήλωτα ποσά, τότε θα επιβληθούν φόροι και πρόστιμα που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Αυτό αφορά και τους τρεις βουλευτές της ΝΔ με τα αδήλωτα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό, το ύψος των οποίων είναι λίγο παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ για τον καθένα.

newsit.gr