Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Η λίστα Βαρουφάκη με τις 7 μεταρρυθμίσεις Τα επτά μέτρα


14:23 | 06 Μαρ. 2015
Νέα λίστα με 7 άξονες μεταρρυθμίσεων έστειλε στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας.
Η λίστα περιλαμβάνει την ρύθμιση για τις 100 δόσεις και την πρόβλεψη για νέο ελεγκτικό σώμα ενίσχυσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ενώ δεν υπάρχει αναφορά σε ιδιωτικοποιήσεις και στο θέμα του ΦΠΑ.
Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου οι 7 μεταρρυθμίσεις της λίστας Βαρουφάκη είναι οι εξής:
*Ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και την επέκταση της αποστολής του.
*Μεταρρυθμίσεις με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του Προϋπολογισμού και αναμόρφωση του Οργανικού Νόμου για τον Προϋπολογισμό.
*Συγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.
*Βελτιώσεις στη νομοθεσία για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
*Άμεση ροή δημόσιων εσόδων μέσω της ρύθμισης του πλαισίου αδειοδότησης των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών.
*Μείωση γραφειοκρατίας  και βελτίωση επιχειρηματικού κλίματος  μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών.
*Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

tvxs.gr

Καρφώνεστε κ. Νίκο Ανδρουλάκη



Δημήτρης Τρίμης
Ο νεαρός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης υπέβαλε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη νομιμότητα της μεταφοράς των αποθεμάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως αποφάσισαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Ο νεαρός ευρωβουλευτής, ξεπερνώντας σε ρεφλέξ αντικυβερνητικού πάθους ακόμα και τους συντηρητικούς Γερμανούς συναδέλφους του, ρωτά την Κομισιόν αν γνωρίζει και αν εγκρίνει αυτή την ταμειακή διευκόλυνση που αποφάσισε η νέα ελληνική κυβέρνηση (για να αντιμετωπίσει την «οικονομική ασφυξία» που εκδικητικά επιβάλλουν οι διεθνείς τοκογλύφοι στη χώρα).
Η συμπεριφορά του νεαρού πολιτικού μας φέρνει στο μυαλό ιστορίες με τους σπασίκλες μαθητές του σχολείου που καρφώνουν στο δάσκαλο (εν προκειμένω στον Γιούνκερ και στην υπόλοιπη ευρωκρατία) την «αταξία» του «κακού» και ανταγωνιστή συμμαθητή τους που τόλμησε να αμφισβητήσει τη διδακτέα ύλη (εν προκειμένω την επιτήρηση των δανειστών και την υποχρεωτική εφαρμογή των Μνημονίων), εν όψει... διαγωνίσματος (στην περίπτωσή μας, ενόψει των πρώτων βημάτων μια αυτοδύναμης, λαϊκής και ανεξάρτητης πολιτικής της κυβέρνησης Τσίπρα, κόντρα στους εκβιασμούς των ολετήρων της Ελλάδας).
Με λίγα λόγια ο γραμματέας του Βενιζελικού ΠΑΣΟΚ δεν άφησε καν τους ίδιους τους εκβιαστές της χώρας να «μαλώσουν» τους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα και αγνόησε επιδεικτικά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης της χώρας του ότι η πράξη αυτή δεν έχει, και δεν θα έχει, καμία αρνητική συνέπεια στη διαδικασία και στους χρόνους πληρωμής των κάθε είδους ενισχύσεων στους Έλληνες αγρότες. Προφανώς αν δεν ακούσει τη «φωνή των Βρυξελλών και του Βερολίνου» ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, δεν πρόκειται να πιστέψουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου που δήλωσε ότι "μόνο οφέλη μπορεί να δημιουργήσει η εν λόγω απόφαση μεταφοράς των διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα της Ελλάδας, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα θα αξιοποιηθούν κατά τρόπο αποδοτικότερο, με μεγαλύτερα δηλαδή επιτόκια, σε σχέση με σήμερα"».
Η επόμενη ερώτηση του κ. Ανδρουλάκη φοβόμαστε ότι θα αναφέρεται στην άμεση παύση όλων των ευρωπαϊκών αγροτικών επιδοτήσεων προς την νέα κυβέρνηση της Ελλάδας και την... αδικαιολόγητη καθυστέρηση της Κομισιόν (του ΔΝΤ και της ΕκΤ) να ρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να χρίσουν ισόβιους γκαουλάιτερ τους στην Ελλάδα τους Βενιζελο-Σαμαράδες και τη Διαπλοκή.

tvxs.gr

Η ΝΕΡΙΤ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΡΤ ...

Με εκβιασμούς και απειλές επιχειρούν διοίκηση και εργαζόμενοι της ΝΕΡΙΤ να μπλοκάρουν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, δημιουργώντας εμπλοκή στο παρά πέντε της κατάθεσης του νομοσχεδίου.
Η αναβολή που πήρε τουλάχιστον έως την Δευτέρα η κατάθεση του νομοσχεδίου οφείλεται αφ’ ενός στις απαιτήσεις των δανειστών για ακριβή κοστολόγηση της επανασύστασης της ΕΡΤ, αφ’ ετέρου σε ένα οργιώδες παρασκήνιο τελεσιγράφων και απειλών μέσα από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Εργαζόμενοι της ΝΕΡΙΤ που προσλήφθηκαν με αμφιλεγόμενες διαδικασίες απειλούν να προχωρήσουν σε αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα κατά της επαναπρόσληψης των απολυμένων, μπλοκάροντας ουσιαστικά την επιστροφή τους και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Οι προειδοποιήσεις για τις αγωγές ήρθαν μετά τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τον διαγωνισμό για τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν της και την εισαγγελική έρευνα που διεξάγεται για κατάθεση αμφισβητούμενων πτυχίων (γλωσσομάθειας, χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.λ.π.).
Οι έλεγχοι για αδιαφανείς προσλήψεις αφορούν τόσο τη ΝΕΡΙΤ όσο και το ενδιάμεσο σχήμα της ΔΤ, καθώς και για τις δύο διαδικασίες προσλήψεων έχει γίνει πληθώρα καταγγελιών. 
Αντιδράσεις, επίσης, και απειλές για έτερο κύμα αγωγών, προκαλεί και η προοπτική να ζητηθούν πίσω οι αποζημιώσεις όσων εργάζονταν στην ΕΡΤ και εν συνεχεία μεταπήδησαν στη ΔΤ και στη ΝΕΡΙΤ.
Την ίδια ώρα, φρένο στα κυβερνητικά σχέδια επιχειρεί να βάλει και η διοίκηση Μάη της ΝΕΡΙΤ, διεκδικώντας να αποτελέσει ο σημερινός φορέας το όχημα και ενδιάμεσο σχήμα για τη μετάβαση στη νέα ΕΡΤ. 
Η προσπάθεια αυτή της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ συνδέεται άμεσα με τις «μαύρες τρύπες» που έχει εντοπίσει η κυβέρνηση στα οικονομικά του φορέα και, στην ουσία, στόχος είναι να καλυφθούν διά της «ομαλής μετάβασης» οι όποιες παρατυπίες και να μην υπάρξει αναζήτηση και απόδοση ευθυνών για την διαχείριση των τελευταίων μηνών.

tvxs.gr

Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, καθ. Έφη Μπάσδρα, με αφορμή την «Παγκόσμια Hμέρα της Γυναίκας», έκανε την ακόλουθη δήλωση



Η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και η καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα και βασική αρχή των σύγχρονων κοινωνιών. Από το 1977, ο ΟΗΕ έχει θεσμοθετήσει την 8η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στα δικαιώματα των γυναικών. Μια γιορτή γύρω από έναν αγώνα! Γιατί, κάθε χρόνο, αυτή τη μέρα, οι γυναίκες ενώνουν τις φωνές τους στον κοινό και διαρκή αγώνα τους για ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, την εργασία, την υγεία, τα κέντρα λήψης αποφάσεων, την καταπολέμηση της φτώχειας, την εξάλειψη της βίας.

Σε περιόδους οικονομικής δυσπραγίας, κρίσης και ύφεσης, σαν τη σημερινή, η όποια πρόοδος και τα επιτεύγματα στον αγώνα για ισότητα διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο, καθώς οι επιπτώσεις ασκούν μεγαλύτερη πίεση στις γυναίκες. Η κρίση, όμως, αποκαλύπτει και μοναδικές ευκαιρίες για αλλαγές: η ισότητα των φύλων αποτελεί προϋπόθεση για βιώσιμη ανάπτυξη, απασχόληση και ανταγωνιστικότητα. Η απρόσκοπτη πρόσβαση στην εκπαίδευση αποτελεί προϋπόθεση για ανάδειξη ταλέντων και καινοτόμων ιδεών. Η κάθε μια από μας, με τη δική της δύναμη και τόλμη, προσπαθεί. Ο κοινός αγώνας, όμως, είναι εκείνος, που φέρνει τις αλλαγές! Όλες και όλοι μαζί διεκδικούμε αλλαγές πολιτικών σε κάθε παράμετρο, που επηρεάζει τη ζωή και την ευημερία των γυναικών και οδηγεί στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

Γιατί κοινωνίες, που λειτουργούν συνεκτικά, χωρίς αφαιρέσεις, περιορισμούς και αποκλεισμούς, «καταδικάζονται» σε ευτυχία, επιτυχία, πρόοδο, ανάπτυξη και ευημερία!




Πυρ και μανία ο Σαμαράς με τον Δένδια -Τον θεωρεί υπ΄αριθμόν ένα αμφισβητία



Πυρ και μανία είναι ο Αντώνης Σαμαράς με τον Νίκο Δένδια και δεν το κρύβει στους συνομιλητές του. «Κανέναν δεν βοήθησα όσο εκείνον και είναι ο πρώτος που στράφηκε εναντίον μου, είναι αχάριστος» λέει σε όλους. «Από τη Ντόρα δεν περίμενα τίποτα διαφορετικό, αλλά από τον Νίκο που τους έδωσα τόσο νευραλγικά υπουργεία και τον στήριξα προσωπικά, να έχω τέτοια αντιμετώπιση»;
Ο αρχηγός της ΝΔ θεωρεί ότι πρωτοστατεί σε κινήσεις αμφισβήτησής του, έχει πληροφορίες ότιοργανώνει γεύματα με βουλευτές και κομματικά στελέχη στα οποία εκφράζεται ανοιχτά εναντίον του, και προσπαθεί -όπως αναφέρει- να κινητοποιήσει και εξωκομματικούς παράγοντες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο σε εκείνον αναφέρθηκε ονομαστικά στη δευτερολογία του, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, και μάλιστα με τρόπο ειρωνικό.
«Δεν υπήρξε απόσταση μεταξύ εμού και των υπουργών καθώς και των βουλευτών, είτε με το κινητό, είτε με το τριψήφιο, είτε με δια ζώσης. Από τις 8 το πρωί ως τις 8 το επόμενο πρωί είχαμε συνεχείς συσκέψεις. Θυμάμαι τον Νίκο Δένδια που μου είχε πει: «Να ξεκουραστείς κύριε Προέδρε!». Τώρα κατάλαβα τι εννοούσε», είπε με νόημα.


aixmi.gr

Ντράγκι: Δεν θα δώσουμε χρήματα στις ελληνικές τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν την κυβέρνηση


Συγκεκριμένα, ο Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόβλημα ρευστότητας που μπορεί να αντιμετωπίσει η Ελλάδα και εάν η ΕΚΤ είναι πρόθυμη να αυξήσει το όριο των εντόκων γραμματίων, σημείωσε ότι ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος.
«Δεν είμαστε ένας πολιτικός οργανισμός. Είμαστε ένας οργανισμός που ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες. Δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε πρόγραμμα νομισματικής χρηματοδότησης. Απαγορεύεται από τους κανόνες. Δεν μπορούμε να δίνουμε χρήματα στις τράπεζες για να χρηματοδοτούν την κυβέρνηση».
Επίσης, ο κ. Ντράγκι κάλεσε, την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε δομικές, οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την χώρα μας είπε ότι «το τελευταίο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι η ΕΚΤ δεν υποστηρίζει την Ελλάδα».
«Σε ποιον βαθμό οι αποφάσεις εξαρτώνται από το τι συμβαίνει στο Eurogroup; Σε τεράστιο βαθμό», είπε στη συνέχεια ο επικεφαλής της ΕΚΤ.
Ο Μάριο Ντράγκι τόνισε τέλος, ότι η ΕΚΤ έχει δανείσει στην Αθήνα 100 δισ. ευρώ και έχει διπλασιάσει το δανεισμό. Ο δανεισμός είπε ανέρχεται στο 68% του ελληνικού ΑΕΠ, κάνοντας σαφές ότι προϋπόθεση για να επαναρχίσει η χρηματοδότηση της Ελλάδας είναι η επιτυχής αξιολόγηση εφαρμογής του προγράμματος

aixmi.gr

Φοροδιαφυγή με τη… σέσουλα – Η μακρά λίστα του ΣΔΟΕ με επιχειρήσεις, ιδιώτες αλλά και δημοσίους υπαλλήλους


Μακρά λίστα με μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής που βασίζεται στους ελέγχους του ΣΔΟΕ το πρώτο δίμηνο του 2015, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Ανάμεσα στις 56 υποθέσεις, πολλές αφορούν επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες όπως γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους και έναν αστρολόγο αλλά και ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους.
Όσον αφορά το Δημόσιο η Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κεντρικής & Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εντόπισε δημόσιο υπάλληλο που απέκρυψε φορολογητέο εισόδημα ύψους 246.000 ευρώ.
Παράλληλα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας εντόπισε δημόσιο υπάλληλο που προσαύξησε την περιουσία της κατά 155.227,83 ευρώ, χωρίς, να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης.
Τέλος, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείων Ιονίων Νήσων εντόπισε δημόσιο υπάλληλο προσαύξησε την περιουσία του κατά 185.000 ευρώ, χωρίς, να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης.
Αναλυτικά:
Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής-Αιγαίου
  1. Φυσικό πρόσωπο που ασχολείται με αστρολογικές προβλέψεις κατά τα έτη 2002-2013 απέκρυψε καθαρά εισοδήματα συνολικού ύψους 1.275.062,00 ευρώ. Η φοροδιαφυγή προέκυψε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών σε συνδυασμό με τα φορολογικά στοιχεία και τις δηλώσεις εισοδήματος.
  2. Τρείς δικηγόροι δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία για αμοιβές 242.569, 138.590 και 87.295 ευρώ αντίστοιχα.
  3. Δύο Νομικά Πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία για έσοδα συνολικού ύψους 1.115.166,00 ευρώ.
  4. Οδοντίατρος δεν εξέδωσε αποδείξεις και με αυτό τον τρόπο απέκρυψε εισοδήματα 226.648 ευρώ.
  5. Πολιτικός Μηχανικός δεν εξέδωσε αποδείξεις και με αυτό τον τρόπο απέκρυψε εισοδήματα 185.379 ευρώ.
  6. Υπάλληλος ΔΕΚΟ προσαύξησε την περιουσία του, κατά τα έτη 2000-2012, κατά 2.193.037 ευρώ χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές τους δηλώσεις.
  7. Συνταξιούχος ΔΕΚΟ, ομοίως, προσαύξησε την περιουσία του αδικαιολογήτως κατά τα έτη 1999-2011 κατά 666.383 ευρώ.
  8. Συνταξιούχος του δημοσίου δεν δικαιολόγησε προσαύξηση περιουσίας κατά 307.296 ευρώ.
  9. Μισθωτός δεν δικαιολόγησε προσαύξηση της περιουσίας του κατά 152.394 ευρώ.
  10. Ιατρός, κάτοικος Πάτρας, δεν δικαιολόγησε προσαύξηση περιουσίας κατά 298.774 ευρώ. Στον εν λόγω καταλογίσθηκε χαρτόσημο με το νόμιμο πρόστιμο για δάνειο ύψους 1.349.332 ευρώ.
  11. Τραπεζικός υπάλληλος βρέθηκε με περιουσία μεγαλύτερη εκείνης που δικαιολογείται από τις δηλώσεις του κατά 897.068 ευρώ.
  12. Συνταξιούχος δικηγόρος δεν δικαιολόγησε προσαύξηση περιουσίας κατά 494.661 ευρώ.
  13. Φυσικό πρόσωπο έμπορος βρέθηκε με περιουσία μεγαλύτερη κατά 1.187.103 ευρώ, εκείνης που δικαιολογείται από τις δηλώσεις του χωρίς, όμως, να προκύπτει σαφώς ότι προέρχονται από μη έκδοση φορολογικών στοιχείων. Σημειώνεται, ότι η αδικαιολόγητη προσαύξηση της περιουσίας θεωρείται εισόδημα και φορολογείται με τις γενικές διατάξεις στον χρόνο που προέκυψε ενώ επιβάλλονται στον αναλογούντα φόρο και οι νόμιμες προσαυξήσεις λόγω ανακρίβειας της δήλωσης.
  14. Δέκα έξι επιχειρήσεις έλαβαν παράνομα φορολογικά στοιχεία (εικονικά, πλαστά) με σκοπό τη μη απόδοση του ΦΠΑ και τη μείωση του φορολογητέου εισοδήματος. Το ύψος των ανύπαρκτων συναλλαγών ανέρχεται σε 29.638.556 ευρώ. Αναφέρονται μόνο περιπτώσεις που οι παράνομες ανά επιχείρηση συναλλαγές υπερβαίνουν το ποσό των 100.000 ευρώ.
  15. Δύο Λογιστές συνέπραξαν με επιχειρήσεις στην έκδοση 6.050 και 1.389 εικονικών τιμολογίων για ανύπαρκτες συναλλαγές ύψους 63.261.059 και 10.790134 ευρώ, αντίστοιχα, κατά τα έτη 2002-2009. Σε βάρος τους καταλογίσθηκαν οι προβλεπόμενες παραβάσεις.
  16. Δέκα τέσσερις επιχειρήσεις εξέδωσαν σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικού ύψους 8.969.420 ευρώ. Επίσης, και στην περίπτωση αυτή περιλαμβάνονται υποθέσεις με παράνομες συναλλαγές που υπερβαίνουν το ποσό των 100.000 ευρώ.
  17. Πέντε επιχειρήσεις χρησιμοποίησαν ανύπαρκτα πρόσωπα ή επιχειρήσεις αλλά και ευάλωτα πρόσωπα προκειμένου να καλύψουν δικές τους συναλλαγές με εικονικά φορολογικά στοιχεία. Κατ’ αυτό τον τρόπο δεν απέδιδαν ΦΠΑ και απέκρυπταν ισόποσα καθαρά κέρδη. Πρόκειται για συνήθη πρακτική φοροδιαφυγής αφού η είσπραξη των φόρων και των προστίμων από τα πρόσωπα αυτά είναι δυσχερής αν όχι αδύνατη, αφού στερούνται εισοδήματος και περιουσίας. Βεβαίως στις περιπτώσεις αυτές οι κυρώσεις επιβάλλονται τόσο στον φερόμενο ως εκδότη του στοιχείου, όσο και στον υποκρυπτόμενο, που είναι υπαρκτός.
  18. Ανώνυμη εταιρία εμπορίας μηχανών γραφείου δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία για πωλήσεις 1.263.402 ευρώ και κατ΄ αυτόν τον τρόπο δεν απέδωσε τον ΦΠΑ και απέκρυψε ισόποσα κέρδη.

Ειδική διεύθυνση Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς
  1. Φυσικό πρόσωπο, ιδιώτης, κατά τα έτη 2008-2010 προσαύξησε την περιουσία του κατά 5.609.846 ευρώ περισσότερα από εκείνα που δικαιολογούνται από τις φορολογικές του δηλώσεις. Η διαπίστωση προέκυψε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή με τις φορολογικές του δηλώσεις. Τα ποσά αυτά θεωρούνται φορολογητέο εισόδημα στον χρόνο που προέκυψαν.
  2. Φυσικό πρόσωπο, επιτηδευματίας, δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει καταθέσεις ύψους 831.043 ευρώ που έγιναν κατά τα έτη 2008-2010.
  3. Φυσικό πρόσωπο, μέλος Ν.Π. προσαύξησε την περιουσία της κατά 608.774,35 ευρώ, χωρίς, να προκύπτει η πηγή ή η αιτία προέλευση.
  4. Δύο φυσικά πρόσωπα, χωρίς επαγγελματική ιδιότητα, εμφανίζουν αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας κατά 209.041 και 100.098 ευρώ, αντίστοιχα.
  5. Δύο επιχειρήσεις εξέδωσαν ή έλαβαν 625 εικονικά τιμολόγια για ανύπαρκτες συναλλαγές συνολικού ύψους 10.519.010 ευρώ κατά τα έτη 2006-2012.
  6. Δύο επιχειρήσεις, προκειμένου να ωφεληθούν παρανόμως τον ΦΠΑ και μειώσουν τα φορολογητέα κέρδη τους έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 601.350 ευρώ.
  7. Δύο επιχειρήσεις δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία και κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν απέδωσαν τον αναλογούντα ΦΠΑ και δεν εμφάνισαν έσοδα ύψους 1.192.965 ευρώ.

Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κεντρικής & Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
1) Δημόσιος υπάλληλος απέκρυψε φορολογητέο εισόδημα ύψους 246.000 ευρώ.
2) Δύο ιατροί προσαύξησαν αδικαιολόγητα την περιουσία τους κατά 1.016.250 ευρώ και 100.000 ευρώ αντίστοιχα, χωρίς να μπορούν να δικαιολογήσουν την πηγή ή την αιτία προέλευσης.
3) Δεκαεπτά επιχειρήσεις έλαβαν παράνομα φορολογικά στοιχεία (εικονικά) με σκοπό την μη απόδοση του ΦΠΑ και την μείωση του φορολογητέου εισοδήματος. Το ύψος των ανύπαρκτων συναλλαγών ανέρχεται σε 41.109.557 Euro.
4) Επιχείρηση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας εξέδωσε σωρεία εικονικών τιμολογίων συνολικής αξίας 4.064.000 Euro.
5) Σε αυτοκινητιστή-μεταφορέα, που μετέφερε λαθραία εμπορεύματα στη Γερμανία, για μη έκδοση και λήψη φορολογικών στοιχείων επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 1.190.046 Euro.

Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας
1) Δύο φυσικά πρόσωπα, ανεπάγγελτοι, εμφανίζουν αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας κατά 303.164,04 και 114.700,00 ευρώ, αντίστοιχα.
2) Δημόσιος υπάλληλος προσαύξησε την περιουσία της κατά 155.227,83 ευρώ, χωρίς, να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης.
3) Τρεις αγρότες του ειδικού καθεστώτος έλαβαν 23 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 378.255 ευρώ.
4) Ένας αγρότης του ειδικού καθεστώτος εξέδωσε τέσσερα πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία και έλαβε είκοσι τρία πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 179.266 ευρώ.
5) Πρατήριο υγρών καυσίμων δεν εξέδωσε φορολογικό στοιχείο σε τουλάχιστον μία περίπτωση συνολικής καθαρής αξίας 199.647,36 ευρώ και δεν ζήτησε . δεν έλαβε, και δεν εξέδωσε τιμολόγιο ή άλλο στοιχείο που επέχει θέση τιμολογίου, για αγορά αγαθών συνολικής καθαρής αξίας 29.452,73 ευρώ.

Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίων Ιονίων Νήσων
1) Φυσικό πρόσωπο που δραστηριοποιείται στο χώρο των γεωργικών επιχειρήσεων εξέδωσε ανακριβή φορολογικά στοιχεία με συνέπεια να εμφανίζει αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας κατά 6.327.842,99 ευρώ.
2) Φυσικό πρόσωπο, ανεπάγγελτος, υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης με συνέπεια να εμφανίζει αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας κατά 1.709.704,20 ευρώ.
3) Κτηματομεσίτης, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία με συνέπεια να εμφανίζει αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας κατά 4.687.990,93 ευρώ
4) Δικηγόρος υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης συνολικής αξίας 270.000 ευρώ.

5) Μέλος Νομικού Προσώπου υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης συνολικής αξίας 592.350,07 ευρώ.
6) Επιχείρηση συμμετοχών και κατασκευών έλαβε – εξέδωσε ανακριβή τιμολόγια συνολικής καθαρής αξίας 16.071.811,98 ευρώ.
7) Επιχείρηση διαχείρισης ακινήτων εξέδωσε ανακριβές τιμολόγιο συνολικής καθαρής αξίας 2.163.046,55 ευρώ.
8) Επιχείρηση αγοραπωλησίας ακινήτων εξέδωσε ανακριβές τιμολόγιο συνολικής καθαρής αξίας 1.570.000 ευρώ.
9) Επιχείρηση αλουμινίου και οικοδομικών υλικών εξέδωσε ανακριβές τιμολόγιο συνολικής καθαρής αξίας 472.000 ευρώ.
10) Επιχείρηση του τουριστικού τομέα εξέδωσε ανακριβές τιμολόγιο συνολικής καθαρής αξίας 9.642.561 ευρώ.
11) Έξι αγρότες του ειδικού καθεστώτος έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 656.895,43 ευρώ.
12) Οικοδομική επιχείρηση έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 114.581,00,43 ευρώ.
13) Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου ξυλείας και οικοδομικών υλικών εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 1.152.884 ευρώ.
14) Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 578.063,59 ευρώ.
15) Φυσικό πρόσωπο, στο χώρο των κατασκευαστικών εργασιών, εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 181.581,12 ευρώ.
16) Επιχείρηση κατασκευών κτιρίων εξέδωσε σωρεία εικονικών τιμολογίων συνολικής καθαρής αξίας 574.295,27 ευρώ.

Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείων Ιονίων Νήσων
1) Φυσικό πρόσωπο, προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία της κατά 55.000 ευρώ, εισπράττοντας παρανόμως σύνταξη αποβιώσαντος.

2) Δημόσιος υπάλληλος προσαύξησε την περιουσία του κατά 185.000 ευρώ, χωρίς, να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης.
3) Δύο φυσικά πρόσωπα, αλλοδαποί υπήκοοι, προσαύξησαν αδικαιολόγητα την περιουσία τους κατά 200.000 ευρώ και 150.000 ευρώ αντίστοιχα, χωρίς, να μπορούν να δικαιολογήσουν την πηγή ή την αιτία προέλευσης.

Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κρήτης
1) Ιατρός – γυναικολόγος δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 416.900 Euro και προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 218.664 ευρώ.
2) Εργολάβος οικοδομών, εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 871.118 ευρώ.

aftodioikisi.gr

Ασφαλιστικό: Ποιοι γλιτώνουν τα νέα όρια ηλικίας – Τα τελευταία «παράθυρα» για σύνταξη πριν από τα 61


Δεν επηρεάζονται όσοι πέραν των ετών ασφάλισης έχουν και την ηλικία για να συνταξιοδοτηθούν και όσοι μπορούν να επισπεύσουν την έξοδο με πλασματικά έτη.
Αλλαγές στη θεμελίωση εξόδου στη σύνταξη με 25ετία και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με ανήλικο τέκνο θα επιφέρει η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων στο Δημόσιο.
Ωστόσο δεν θα επηρεαστούν όσοι πέραν των ετών ασφάλισης έχουν και την ηλικία να συνταξιοδοτηθούν.
Αντίθετα, όσοι θέλουν ένα ή δύο χρόνια για να πιάσουν την ηλικία κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν σε πιθανή αύξηση ορίων ηλικίας και να παραμείνουν στην υπηρεσία για ένα ή δυο ή και περισσότερα χρόνια.
Σε κίνδυνο είναι εκτεθειμένοι οι εκπαιδευτικοί καθώς έχουν μόνο μια φορά το χρόνο να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης (Απρίλιο με δυνατότητα ανάκλησης και Μάιο την οριστική) και σε περίπτωση αλλαγών και κατάργηση των πρόωρων πολλοί θα βρεθούν παγιδευμένοι σε αυξήσεις ορίων ηλικίας.
oria ilikias

oria ilikias2
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

aftodioikisi.gr

Πρόσληψη 1.720 υπαλλήλων σε όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης


Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης απέστειλε στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, επιστολή με την οποία ζητά την πρόσληψη 1.720 υπαλλήλων σε όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και «να σταματήσει, επιτέλους, η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και ο απαράδεκτα μεγάλος χρόνος αναμονής για την έκδοση των αποφάσεων συνταξιοδότησής τους». Ο Δημήτρης Σταρούλης χαρακτήρισε την κατάσταση με τις ουρές στο ΙΚΑ «ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη, και μάλιστα χωρίς λόγο». Σύμφωνα με τον ίδιο: «Οι πολιτικές ευθύνες των μνημονιακών κυβερνήσεων για αυτή την κατάσταση είναι καθοριστικές, όχι μόνο, επειδή άφησαν το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, αλλά και επειδή απέλυσαν, μέσω της διαθεσιμότητας, επιπλέον 200 εργαζόμενούς τους».

aftodioikisi.gr

Χωρίς τους ΟΤΑ η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες – Τι σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών για δήμους & περιφέρειες


Δεν θα συμπεριληφθούν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) στην παρούσα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών ιδιωτών προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr υπάρχουν κάποια τεχνικά προβλήματα τα οποία δεν επιτρέπουν προς το παρόν να εξυπηρετηθούν και οι οφειλέτες των δήμων και των περιφερειών. «Αν και γνωρίζουμε τη σημασία μιας τέτοιας ρύθμισης τόσο για τους ΟΤΑ όσο και για τους πολίτες επί του παρόντος κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει», τονίζουν πηγές του υπουργείο Οικονομικών προς την aftodioikisi.gr.  
Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σχετική ρύθμιση για τις οφειλές προς τους ΟΤΑ πρόκειται να έρθει το επόμενο διάστημα στη Βουλή και θα είναι παρόμοια με αυτή που πρόκειται να κατατεθεί για το Δημόσιο.  Δηλαδή,  θα αφορά χρέη που έγιναν ληξιπρόθεσμα ως 31 Ιανουαρίου 2015 και πιθανότατα θα περιλαμβάνει τρεις φάσεις:
Στην πρώτη φάση όσοι φορολογούμενοι εξοφλήσουν το σύνολο του χρέους τους και θα δικαιούνται τη διαγραφή του συνόλου των προσαυξήσεων. Δηλαδή αν το αρχικό χρέος είναι 500 ευρώ και οι προσαυξήσεις 500 ευρώ και εξοφληθεί στο σύνολό της η αρχική οφειλή σβήνει αυτόματα και το όλο το ποσό των προσαυξήσεων. Αν η αρχική οφειλή είναι 200 ευρώ και οι προσαυξήσεις 500 ευρώ τότε με την εξόφλησή της θα διαγράφεται το σύνολο των προσαυξήσεων, δηλαδή τα 500 ευρώ. Θα προβλέπεται η εναλλακτική να εξοφληθεί το 50% ή άλλο ποσοστό της αρχικής οφειλής και να σβήσει αντίστοιχοι ποσοστό προσαυξήσεων.
Στη δεύτερη φάση οι οφειλέτες θα μπορούν εξοφλούν κάποιο μέρος της αρχικής οφειλής και να διαγράφεται αυτόματα ισόποσο τμήμα των προσαυξήσεων. Δηλαδή αν η αρχική οφειλή είναι 500 ευρώ και οι προσαυξήσεις 1.000 ευρώ και αποπληρώνονται τα 500 τότε θα διαγράφονται 500 ευρώ προσαυξήσεων.
Τέλος, στην τρίτη φάση της ρύθμισης οι οφειλέτες θα μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος τους σε έως 100 δόσεις. Και στη φάση αυτή θα προβλέπεται διαγραφή προσαυξήσεων αλλά σε μικρότερα ποσοστά από τις δύο παραπάνω επιλογές.
Οι οφειλέτες που αξιοποιήσουν κάποια από τις δύο πρώτες επιλογές θα μπορούν για το υπόλοιπο της οφειλή τους να μπουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων αλλά χωρίς να δικαιούνται διαγραφή προσαυξήσεων.

aftodioikisi.gr

Προβολή του έργου «Καρυοθραύστης» στη Χίο


Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε για την παράσταση «Καρυοθραύστης» (του Ε.Τ.Β. Χόφμαν σε μουσική Π. Ίλιτς Τσαϊκόφσκι) από το Θεατρικό Οργανισμό «Μαγική Αυλαία – Παιδική σκηνή» στη Χίο. Η Παράσταση θα μεταδοθεί στις 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ "ΧΑΡΑΜΑ". Δείτε και συνημμένα.
Για πληροφορίες/κρατήσεις θέσεων και διοργάνωση των παραστάσεων, απευθυνθείτε στα
 τηλ: 210-7234149 ΚΑΙ 6981198532
 τηλ: 215- 5153846 – κιν: 6984838009
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                             ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ    ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΠΟΙΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΗΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Αναδρομικό μαχαίρι έρχεται για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν δυο συντάξεις εκ των οποίων η μία είναι σύνταξη χηρείας από το Δημόσιο.
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», που υπογράφει ο Κώστας Κατικος, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους απέστειλε προ ημερών μαζικά ειδοποιητήρια σε 112.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη χηρείας από το Δημόσιο και ταυτόχρονα κύρια σύνταξη είτε από το Δημόσιο είτε από άλλο Ταμείο και τους καλεί εντός 20 ημερών να δηλώσουν ποια από τις δυο συντάξεις θα κοπεί, αλλιώς, δηλαδή μετά την παρέλευση της 20ήμερης προθεσμίας, η περικοπή θα γίνει αυτόματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία!
Σε όσες περιπτώσεις μάλιστα έχουν περάσει τρία χρόνια μετά τη μεταβίβαση της σύνταξης χηρείας και δεν έχει γίνει έλεγχος οι μειώσεις θα γίνουν αναδρομικά!
Υπεύθυνες δηλώσεις
Οι περιορισμοί μπαίνουν σε εφαρμογή μετά από 5 χρόνια καθυστέρησης και οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούν όλους τους δικαιούχους σύνταξης χηρείας από το Δημόσιο να υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις με τις οποίες να γνωστοποιούν:
* Αν λαμβάνουν κύρια σύνταξη από το Δημόσιο ή οποιοδήποτε άλλο ταμείο και από πότε, για να αποφασίσουν ποια σύνταξη θα μειωθεί.
* Αν εργάζονται ως μισθωτοί ή αυτοαπασχολούνται και από πότε, οπότε αυτόματα η σύνταξη χηρείας αναστέλλεται.
Στην περίπτωση που δεν υποβάλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις με τα στοιχεία που τους ζητούνται, τότε οι περικοπές που προβλέπει ο νόμος 3865/10 όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4002/2011 θα γίνουν αυτόματα!

Στο στόχαστρο
Σύνταξη χηρείας από το Δημόσιο παίρνουν 112.000 δικαιούχοι οι οποίοι κατά πλειοψηφία έχουν και δική τους σύνταξη, είτε από το Δημόσιο είτε από το ΙΚΑ ή άλλους φορείς.
Εφόσον η σύνταξη λόγω θανάτου μεταβιβάστηκε στα πρόσωπα αυτά μετά τον Ιούλιο του 2010 (ημερομηνία ψήφισης του ν. 3865/10) και έχει παρέλθει η τριετία, τότε θα επιβληθούν περικοπές κατά 50% αν είναι κάτω των 65 ετών ή 30% αν είναι πάνω από 65.
Στην περίπτωση όμως που τα πρόσωπα αυτά λαμβάνουν και κύρια σύνταξη από το Δημόσιο, τότε σύμφωνα με τη νομοθεσία η μία από τις δυο θα πρέπει να μειωθεί κατά 75%!

Ενώ αν η σύνταξη χηρείας καταβάλλεται από το Δημόσιο και η κύρια από άλλο Ταμείο (π.χ. ΙΚΑ), τότε επιλέγουν σε ποια από τις δυο θα γίνει η μείωση κατά 50% ή κατά 30% ανάλογα με το αν είναι κάτω ή άνω των 65 ετών.
Από τις περικοπές εξαιρούνται όσοι παίρνουν σύνταξη χηρείας και έχουν αναπηρία 67%.
 topontiki.gr

ΔΕΝΔΙΑΣ : ΧΑΣΑΜΕ ΜΕ 8,5% ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΤΥΧΗΜΑ - ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Την άποψή του, πως πρέπει να συγκληθεί άμεσα συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε σε συνέντευξή του, ο Νίκος Δένδιας.
Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM, ο Νίκος Δένδιας σημείωσε:
Για τη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. και την πρόταση για έκτακτο συνέδριο
Με όλο το σεβασμό, θα ευχόμουν να έχει δεχθεί την πρότασή μου να συγκληθεί συνέδριο. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, κατά την κρίση του καθένας. Και ανεβάστε λίγο τον αριθμό στο 20 (σ.σ.: των βουλευτών που ζητούν συνέδριο). Η Ν.Δ. υπέστη μια δεινή ήττα και το λέω αυτό, διότι αμφισβητήθηκε. Υπέστη μια ήττα από ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, το οποίο πριν από ελάχιστα χρόνια είχε 3% και εμείς, προεκλογικά, το ονομάσαμε ατύχημα για τον τόπο, για να έχουμε και αίσθηση των αναλογιών.
Από ένα κόμμα που θεωρούμε ατύχημα, πέραν και της κοινής λογικής, χάσαμε με 8,5 μονάδες διαφορά. Επ’ αυτών, εμείς θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει γιατροσόφι μέσα από μισές δουλειές και έτσι η Ν.Δ. πρέπει να συγκαλέσει το ύπατο όργανό της, το συνέδριό της και να συζητήσει τον προγραμματικό της λόγο, τι έγινε λάθος και τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα. Η Ν.Δ., απορριφθείσα από ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος, και στις δημοσκοπήσεις πολύ πίσω, είμαστε έτοιμοι να απευθυνθούμε με υπευθυνότητα εάν τεθεί το ερώτημα για τον τόπο; Η απάντηση είναι όχι – τουλάχιστον κατ’ εμέ. Άρα, το ερώτημα είναι πώς αποκαθιστούμε την πειστικότητά μας προς την κοινωνία;
Για το αν θέτει και θέμα ηγεσίας
Αυτό είναι κάτι που δεν εναπόκειται σε μένα να το αποφασίσω. Δεν είναι πάντοτε το πρόταγμα ποιος είναι ο επικεφαλής. Αλλά αυτό που μου κάνει φοβερή εντύπωση είναι το «τι έχουμε να χάσουμε». Αυτό το πράγμα που συζητάμε και θεωρείται κακό, εσωστρέφεια.
Για το αν θα διεκδικήσει ο ίδιος την ηγεσία της Ν.Δ.
Αυτή τη στιγμή το ερώτημα δεν είναι αυτό. Ευθέως μπορώ να σας πω ότι δεν μπορώ να απαντήσω. Ο ακροατής μπορεί να είναι ευφυέστερος του ομιλούντος, να κρίνει και να καταλάβει. Εγώ απαντώ κάτω από τις συνθήκες που μου θέσατε το ερώτημα.

topontiki.gr