Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Πιστοποιητικά πληροφορικής: Αγωνία τέλος για τους κατόχους τους;- Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ


Στον αέρα βρίσκονταν περίπου 1 εκατομμύριο πιστοποιητικά πληροφορικής, καθώς στις 30 Ιουνίου, έληξε η ισχύς τους για το Δημόσιο.
Πριν λίγες μέρες όμως εκδόθηκε νέα υπουργική απόφαση, η οποία καθορίζει τη διαδικασία πιστοποίησης και εποπτείας των Φορέων χορήγησης πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ. Στη συγκεκριμένη απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απουσιάζει η παράγραφος που αναφέρεται στη διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών.
Πιο αναλυτικά, από την νέα ΚΥΑ απουσιάζει η επίμαχη παράγραφος 7 του άρθρου 13, στην οποία γινόταν αναφορά για τη διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών. Σύμφωνα με την προηγούμενη υπ΄ αριθμ. 4204/2014 Κ.Υ.Α. υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα «Διαδικασία πιστοποίησης και εποπτείας Φορέων χορήγησης Πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ της ημεδαπής – Aναγνώριση φορέων και αντιστοίχιση τίτλων γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ της αλλοδαπής», η οποία καταργείται, η διάρκεια ισχύος των Πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ ανερχόταν σε τρία έτη από την ημερομηνία έκδοσής ή ανανέωσής τους.

aftodioikisi.gr

Τι ισχύει για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοτικών αστυνομικών που μετακινήθηκαν σε άλλους φορείς


Διευκρινήσεις σχετικά με το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς που ισχύει στις περιπτώσεις των δημοτικών αστυνομικών που έχουν μετακινηθεί στα Καταστήματα Κράτησης, την Ελληνική Αστυνομία και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, δίνει η ΠΟΕ- ΟΤΑ.
Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί μπορούν να διατηρήσουν το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό καθεστώς τους που ίσχυε πριν τη μετάθεση, αρκεί να υποβάλουν σχετική δήλωση εντός τριών μηνών.
Συγκεκριμένα, η ΠΟΕ- ΟΤΑ αναφέρει τα εξής: 
«Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ.17 του Ν.3513/2006 από 1-1-2003 όσοι υπάλληλοι του Δημοσίου ή των Ν.Π.Δ.Δ. ή των ανεξάρτητων αρχών ή των Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού ή των Ν.Π.Δ.Δ. των Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού, μετατάσσονται ή μεταφέρονται σε θέσεις Υπηρεσιών ή Φορέων που διέπονται από διαφορετικό ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό καθεστώς από αυτό στο οποίο υπάγονταν μέχρι τη μετάταξη ή μεταφορά τους, δύνανται αντί της αυτοδίκαιης υπαγωγής τους στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό καθεστώς κύριας, επικουρικής ασφάλισης, πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης που διέπει το αντίστοιχο προσωπικό της νέας τους θέσης, να διατηρήσουν από την ημερομηνία της μετάταξης ή μεταφορά τους το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό καθεστώς της θέσης από την οποία προέρχονται και όλη η εφεξής υπηρεσία τους στη νέα τους θέση θεωρείται ότι διανύεται στο καθεστώς αυτό.
Η διατήρηση του προηγούμενου της μετάταξης ή μεταφοράς ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού καθεστώτος από τους ως άνω υπαλλήλους γίνεται με ανέκκλητη δήλωσή τους που υποβάλλεται στην Υπηρεσία ή το Φορέα στην οποία μετατάσσονται ή μεταφέρονται. Η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης είναι τρείς (3) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής πράξης μετάταξης ή μεταφοράς.
Επειδή στις νέες υπηρεσίες που μεταφέρθηκαν δηλώνουν άγνοια για τις πιο πάνω διατάξεις είναι υποχρέωση ΟΛΩΝ μας να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ώστε να μην κάνουν επιλογές που θα τους δημιουργήσουν στο μέλλον σοβαρά προβλήματα στα συνταξιοδοτικά-ασφαλιστικά δικαιώματά τους.»


aftodioikisi.gr

ΟΑΕΔ: Μέχρι τις 11/8 οι αιτήσεις για δωρεάν διακοπές- Δείτε αν είστε δικαιούχοι


Διακοπές με ημερήσιο κόστος από 3 ως 13 ευρώ ανά άτομο, μπορούν να κάνουν φέτος 130.000 εργαζόμενοι, αλλά και άνεργοι που πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ.
Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι τις 12 το μεσημέρι της 11ης Αυγούστου. Όσοι επιλεγούν, θα πάρουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν από τις 15 Σεπτεμβρίου 2014 ως τις 31 Αυγούστου του 2015.
Την επιταγή αυτή θα την παραδώσουν στο κατάλυμα που θα διαλέξουν για τις ολιγοήμερες διακοπές τους, συμπληρώνοντας οι ίδιοι με δικά τους χρήματα το επιπλέον ποσό ανάλογα με την κατηγορία του καταλύματος.
Αν πρόκειται για κάμπινγκ, η συμμετοχή είναι μηδενική, ενώ, αν μία οικογένεια τριών ατόμων πάει σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, θα έχει επιδότηση (επιταγή) 22 ευρώ τη μέρα για το κάθε άτομο (άρα 66 ευρώ επιδότηση ημερησίως) και ανάλογα με το αν θέλει πρωινό ή όχι, θα επιβαρυνθεί με 13 ή 10 ευρώ το άτομο ημερησίως.
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Eργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν πραγματοποιήσει το έτος 2013 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και έχουν καταβάλει εισφορά 0,35% υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας.
Άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα).
Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
Με περσινές τιμές
Η επιδότηση του ΟΑΕΔ και η ιδιωτική συμμετοχή πρέπει να καλύπτει τις τιμές πόρτας που έχουν συμφωνήσει τα συμβεβλημένα με τον ΟΑΕΔ ξενοδοχεία για την υλοποίηση του προγράμματος. Ακόμη και αν αλλάξουν οι τιμές πόρτας για το 2015, η συμφωνία προβλέπει ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος θα κάνουν διακοπές με τις τιμές του 2014.
Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν, όσοι είχαν 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το 2013. Οι άνεργοι θα πρέπει να είχαν πάρει επίδομα για 50 ημέρες από τον ΟΑΕΔ. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν και οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στο ειδικό μητρώο ανέργων με αναπηρία (67% και άνω).
Η αίτηση γίνεται από το δικαιούχο και, εφόσον επιλεγεί, παίρνει τόσες επιταγές κοινωνικού τουρισμού, όσα και τα μέλη της οικογένειας που χαρακτηρίζονται ως ωφελούμενοι του προγράμματος.

aftodioikisi.gr

Ριζικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ μετά τη θύελλα- Πώς θα υπολογιστεί


Στο υπουργείο Οικονομικών ο ένας κοιτάζει τον άλλον και άπαντες προς την πλευρά του Γιάννη Στουρνάρα για το τι πήγε λάθος στους υπολογισμούς του φόρου με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά για να διορθωθούν κραυγαλέες αδικίες, κυρίως σε εκτάσεις της περιφέρειας, καθώς τα μηνύματα που είχαν φτάσει από νωρίς στο Μέγαρο Μαξίμου από τους «γαλάζιους» βουλευτές και την επαρχία ήταν άκρως ανησυχητικά.
Έτσι το υπουργείο κάνει όπισθεν ολοταχώς και με εντολή του πρωθυπουργού ο φόρος θα υπολογιστεί με τις περσινές αξίες γης. Με αυτή την οδηγία αποφασίστηκε η απόσυρση και αλλαγή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων σε 4.000 οικισμούς σε όλη την Ελλάδα, εκεί όπου δεν υπάρχει σύστημα αντικειμενικών αξιών.
Στοχευμένες αλλαγές στους 4.000 οικισμούς που «χτύπησε» ο ΕΝΦΙΑ
Επί της ουσίας, φαίνεται ότι θα αξιοποιηθεί η περσινή Απόφαση του Γ. Μαυραγάνη, με την οποία ορίστηκαν ειδικές τιμές σε 457 περιοχές, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να εφαρμόζονται κατά περίπτωση και ειδικοί συντελεστές απομείωσης. Ακόμα κι έτσι, ενδέχεται να δημιουργηθεί πρόβλημα με περιοχές στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς η επαναφορά αυτούσιων των περσινών αξιών, θα φέρει και επιβαρύνσεις. Σύμφωνα, πάντως, με διαβεβαιώσεις που δίνονται ατύπως από το υπουργείο Οικονομικών, η επαναφορά θα είναι στοχευμένη στους 4.000 οικισμούς που «χτύπησε» το σύστημα.
Σκέψεις για να αυξηθούν οι δόσεις
Ωστόσο, ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της κυβέρνησης. Η Βουλή κλείνει σήμερα και θα ανοίξει στις 26 Αυγούστου. Έτσι, παρά το γεγονός ότι οι αλλαγές θα ανακοινωθούν άμεσα θα ψηφιστούν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Με μια νομοθετική ρύθμιση οι δόσεις μπορούν εύκολα να επεκταθούν έως τον Φεβρουάριο του 2015 χωρίς να επηρεαστούν τα έσοδα του προϋπολογισμού του 2014.
Εκεί που τα χωράφια «μετατράπηκαν» σε παλάτια
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση για οικόπεδο στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, η αντικειμενική αξία του οποίου υπολογίστηκε πέρσι από το υπουργείο Οικονομικών στις 98.670 ευρώ και φέτος υπολογίστηκε στις 815.568 ευρώ! Σε άλλο χωριό των Τρικάλων, για κτίσμα 30 τ.μ. του 1930, σε οικόπεδο 1.500 τ.μ., η αντικειμενική τους αξία υπολογίστηκε στις 168.062 ευρώ και ο ιδιοκτήτης κλήθηκε να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ. Σε χωριό στη Β. Κεφαλλονιά για οικόπεδο και οίκημα 75 τ.μ., ο ιδιοκτήτης κλήθηκε να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 3.636 ευρώ ενώ πέρσι ο φόρου του ήταν 323 ευρώ! Στον Άγιο Προκόπιο Τρικάλων για οικόπεδο και σπίτι 40 τ.μ., η αντικειμενική αξία τους υπολογίστηκε πέρσι από το υπουργείο Οικονομικών στις 8.000 ευρώ, ενώ φέτος υπολογίζεται στις 38.000 ευρώ!

aftodioikisi.gr

Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για 30.000 ανέργους- Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις


Ξεκινάει σήμερα στις 10 το πρωί και λήγει τα μεσάνυχτα της 15ης Σεπτεμβρίου, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο  http://www.voucher.gov.gr  για όσους ανέργους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση Voucher 2014 «Επιταγή Εισόδου για νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».
Η σχετική πρόσκληση δημοσιεύτηκε χθες από την Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων Υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν συνολικά 30.000 άνεργοι ηλικίας 25 έως 29 ετών εκ των οποίων οι 12.000 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και οι 18.000 θα είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των ανέργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά μπορεί να καταλήξει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.
Στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων θα περιλαμβάνει τα εξής:
*Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών
*Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 450 ωρών σε δύο φάσεις. Οι πρώτες 200 ώρες θα αφορούν την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του καταρτιζόμενου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης και οι υπόλοιπες 250 ώρες θα αφορούν δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής άσκησης. Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης στο σύνολό της δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες. Επιχειρήσεις που θα προβούν στην πρόσληψη του ωφελούμενου μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης, δύναται να επιχορηγηθούν.
Η κατάρτιση θα παρασχεθεί από παρόχους κατάρτισης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο «Μητρώο Παρόχων» της συγκεκριμένης δράσης. Κάθε άνεργος που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εάν επιλεγεί βάσει τον κριτηρίων που ισχύουν στη συγκεκριμένη δράση, θα εγγραφεί σε «Μητρώο Ωφελουμένων» και θα δικαιούται την «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας», η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να λάβει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρία και πρακτική).
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 108  εκατ ευρώ. Η Επιταγή Εισόδου αντιστοιχεί σε ποσό 1.080 ευρώ το άτομο, προς τους παρόχους κατάρτισης για θεωρία και πρακτική άσκηση. Το ποσό αυτό αυξάνεται στα 1.380 ευρώ το άτομο στην περίπτωση που η πρακτική άσκηση μετατραπεί σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, διάρκειας έξι μηνών το λιγότερο.
Επίσης παρέχεται στον ωφελούμενο εκπαιδευτικό επίδομα, τόσο για τη θεωρητική κατάρτιση, όσο και για την πρακτική άσκηση.Το επίδομα ανέρχεται στο ποσό των 2.550 ευρώ για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ (θεωρητική κατάρτιση 480 ευρώ και 2.070 ευρώ πρακτική άσκηση). Για αποφοίτους δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το επίδομα ανέρχεται στο ποσό των 2.280 ευρώ (θεωρητική κατάρτιση 480 ευρώ και 1.800 ευρώ επίδομα πρακτικής άσκησης).
Οι ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και της πρακτικής άσκησης, καταβάλλονται από τον πάροχο κατάρτισης μετά την ολοκλήρωση της κάθε φάσης είτε της θεωρητικής κατάρτισης, είτε της πρακτικής άσκησης. Η δράση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως 30.06.2016.
Κάθε άνεργος που θα εγγραφεί στο Μητρώο Ωφελούμενων δικαιούται  μια προσωπική επιταγή εισόδου για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας με την οποία θα λάβει υπηρεσίες κατάρτισης (θεωρία και πρακτική), καθώς και υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης. Επίσης, αποκτά τη δυνατότητα να επιλέξει τον πάροχο κατάρτισης, το πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και το αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιθυμεί.
Μέσω της Επιταγής, ο πάροχος κατάρτισης θα πληρωθεί για τις υπηρεσίες που θα παρέχει στον καταρτιζόμενο. Το αργότερο δύο μήνες μετά την εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η επιταγή εισόδου. Αυτό θα γίνει με την ηλεκτρονική υποβολή της υπογεγραμμένης σύμβασης μεταξύ του καταρτιζόμενου, του παρόχου κατάρτισης και της επιχείρησης για πρακτική άσκηση.
Η πρακτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα, στις οποίες δεν συμμετέχει άμεσα το ελληνικό δημόσιο. Επίσης, δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΓΓΔΚΑΠ θα υπάρξει ξεχωριστή προκήρυξη για κάλυψη 8.000 θέσεων εργασίας στον τουριστικό κλάδο, τον Σεπτέμβριο. Οι επιχειρήσεις που θα χρησιμοποιηθούν για την πρακτική άσκηση ανέργων, δεν επιτρέπεται να πραγματοποιήσουν μείωση προσωπικού για όσο διάστημα διαρκεί η συγκεκριμένη διαδικασία. Κάθε ενδιαφερόμενος, έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε μια μόνο Διοικητική Περιφέρεια.
Η επιλογή και η εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων θα γίνει με μοριοδότηση βάσει τον εξής κριτηρίων:
*Διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας.
*Συνολικό εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, οικονομικού έτους 2014.
*Συμμετοχή ωφελούμενων σε αντίστοιχες δράσεις. Η μέγιστη μοριοδότηση είναι τα 90 μόρια.
Οι μη επιλεγέντες άνεργοι έχουν δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων εντός 10 ημερών από την δημοσίευση του Μητρώου Ωφελούμενων. Το αργότερο είκοσι μέρες μετά την υποβολή των αντιρρήσεων, θα πρέπει η αρμόδια επιτροπή να αποφανθεί γι’ αυτές.


aftodioikisi.gr

Ευνοϊκή ρύθμιση του ΥΠΕΣ για τη συνταξιοδότηση των διαθέσιμων σχολικών φυλάκων


Νομοθετική ρύθμιση σχετικά με το το θέμα της συνταξιοδότησης σχολικών φυλάκων που είναι σε διαθεσιμότητα και βρίσκονται κοντά στο όριο συνταξιοδότησης κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο μαζί με τους συναρμόδιους Υπουργούς Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.
Τη νομοθετική ρύθμιση υποστήριξε χθες στην ολομέλεια της Βουλής ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος.
Σύμφωνα με αυτή τη νομοθετική ρύθμιση όσοι από τους σχολικούς φύλακες είχαν εργαστεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενταγμένοι σε προγράμματα κατάρτισης, θα μπορέσουν να συνυπολογίσουν αυτό το χρονικό διάστημα (έως και 5 χρόνια) στο σύνολο του ασφαλιστικού τους χρόνου.
Οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα καταβληθούν από τους Ο.Τ.Α. οι οποίοι θα λάβουν την αντίστοιχη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η νομοθετική αυτή ρύθμιση ήταν αίτημα των ίδιων των σχολικών φυλάκων οι οποίοι μπήκαν σε διαθεσιμότητα και δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στους πίνακες κατάρτισης, δηλαδή να απορροφηθούν σε άλλη θέση στο δημόσιο, λόγω χαμηλής μοριοδότησης.
Με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, αυτοί οι σχολικοί φύλακες (που είναι άνω των 50 ετών) αντί να οδηγηθούν στην ανεργία, θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν.


aftodioikisi.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΥΜΜΑΖΕΥΤΑ ΤΟΥ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΥ ΕΝΦΙΑ

«ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ  ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ. ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΑΙΚΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΑΡΙΤΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΚΑΜΙΑ ΧΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»




Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, σχετικά με το αλαλούμ γύρω από τον ΕΝΦΙΑ, έκανε την εξής δήλωση:

«Έλεος Να Φορολογούνται Ιδιοκτήτες Αδιακρίτως. Αυτό σημαίνει ο ΕΝΦΙΑ για την συγκυβέρνηση, που φορολογεί όπως ο Σουλτάνος και μετά τρέχει πανικόβλητη να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, αποδεικνύοντας πόσο επικίνδυνα, ανεύθυνα και εξοντωτικά νομοθετούσε και νομοθετεί όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια.


Όσο για την περίοδο χάριτος ενός μηνός που έδωσε για τον ΕΝΦΙΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αυτή η κοροϊδία θα απαντηθεί με την ΜΗ ΧΑΡΗ που θα αποφασίσουν οι Έλληνες και στις εκλογές και μετά τις εκλογές».

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ : " ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ "

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΧΙΟΥ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο Οικοδόμων Χίου καταδικάζει απερίφραστα τις συνεχείς εγκληματικές ενέργειες του Ισραηλινού στρατού κατά του Παλαιστινιακού Λαού στη Λωρίδα της Γάζας.
Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες ενός κύματος βίας που θερίζει αλόγιστα παγκοσμίως. Λαοί που βρίσκονται στη γύρω περιοχή μας, όπως η Ουκρανία, η Συρία, η Παλαιστίνη, η Λιβύη, είναι θύματα αιματηρών συγκρούσεων και σφαγιασμών. Άνθρωποι σφάζονται, οικογένειες ξεκληρίζονται. Και όλες αυτές οι ανθρωποθυσίες γίνονται στο βωμό των παγκοσμίων οικονομικών συμφερόντων που μας κυβερνούν.
Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών  αυξάνεται καθημερινά. Σχολεία και νοσοκομεία δέχονται ανελέητους βομβαρδισμούς με αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων αμάχων και μικρών παιδιών. 
Η Διεθνής κοινότητα επιβάλλεται να παρέμβει άμεσα. Δεν μπορεί να εθελοτυφλεί όταν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο και  όταν οι επιθέσεις έχουν ως θύμα έναν λαό που αγωνίζεται για την ελευθερία και την εθνική του ανεξαρτησία. 
Είμαστε αλληλέγγυοι στο Λαό της Παλαιστίνης  που δίνει μάχη για τη ζωή του στην στρατιωτική επιχείρηση που συνεχίζεται εδώ και μέρες και κάνουμε  έκκληση  προς την διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα τα Ηνωμένα Έθνη για να γίνουν επείγοντα βήματα προκειμένου να τερματιστεί η Ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση κατά της Γάζας.
Ζητάμε άμεσα λύση στο Παλαιστινιακό με απόσυρση των Ισραηλινών στρατευμάτων από την περιοχή.
Να σταματήσει τώρα τα έγκλημα στη λωρίδα της Γάζας.

Να σταματήσουν τώρα οι κάθε είδους πολεμικές ενέργειες που γίνονται στους Λαούς της Γης. 

ΤΗΛΕΔΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ






Για 21η χρόνια λειτουργεί και φέτος η Γραμμή Αντιμετώπιση Επειγόντων Οδοντιατρικών Περιστατικών.
Οι ασθενείς προκειμένου να πληροφορηθούν ποιος οδοντίατρος εργάζεται στην περιοχή τους, μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής 210.3821109, ή μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΟΣΑ (www.osanet.gr).


Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθανάσιος Υφαντής δήλωσε ότι «Εμείς γνωρίζουμε καλά ότι ο πονόδοντος δεν πάει...διακοπές. Η λειτουργία της γραμμής εντάσσεται στην προσπάθεια για συνεχή παροχή οδοντιατρικής περίθαλψης και βασίζεται στη εθελοντική συνεργασία των οδοντιάτρων - μελών. Η εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου, αποτελεί κυρίαρχο μέλημά μας. Είναι άρρηκτα δεμένο με το επάγγελμα μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε».

Σύμφωνα με τον κ. Υφαντή, οι περίπου 200 οδοντίατροι που θα εργασθούν τον Αύγουστο, καλύπτουν όλες τις περιοχές του λεκανοπεδίου.

Οδηγίες:

Οι εκπρόσωποι του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής εξέδωσαν χρήσιμες οδηγίες στην περίπτωση που παρουσιαστεί ξαφνικός πονόδοντος ή συμβεί κάποιο ατύχημα και δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση σε οδοντίατρο.

Πριν ξεκινήσετε για τις διακοπές σας επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας ώστε να περιορίσετε την πιθανότητα εκτάκτων περιστατικών.
Μην ξεχάσετε να βάλετε στις αποσκευές σας την οδοντόβουρτσά σας.
Προσοχή στα ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, τις εξερευνήσεις, τις αναρριχήσεις σε δένδρα και βράχους. Συχνά καταλήγουν σε σπασίματα και απώλεια των μπροστινών δοντιών.
Προσοχή και στις καταδύσεις από βράχους, προκυμαίες και σκάφη.
Εάν εξαιτίας κάποιου ατυχήματος, τα δόντια φύγουν από την θέση τους, διατηρείστε την ψυχραιμία σας. Αν απλά έχουν αλλάξει θέση πιέστε τα να έλθουν στην αρχική τους θέση και επισκεφθείτε τον πλησιέστερο οδοντίατρο.
Αν έχουν φύγει από το στόμα, φυλάξτε τα σε φυσιολογικό ορό, γάλα ή σάλιο και επειγόντως πηγαίνετε σε οδοντίατρο.
Μετά τις διακοπές επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας για την αποκατάσταση των διαφόρων προβλημάτων.