Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ : ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΔΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ




 Με μια γενναία απόφαση που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν λάμβαναν, η κυβέρνηση Α.Τσίπρα- Π.Καμμένου σταματά την μετατροπή της χώρα μας σε "αποθήκη ψυχών", "ξεφορτώνοντας" τους δυστυχισμένους στην Ευρώπη....

Μιας Ευρώπης η οποία επί σειρά ετών "ένιπτε τας χείρας της" παρακολουθώντας την Ελλάδα να βουλιάζει από την εισβολή λαθρομεταναστών που είχαν δημιουργήσει πόλεμοι άλλων.
Μιας Ευρώπης που όχι μόνο δεν βοηθούσε την Ελλάδα με το να σφραγίσει τα κοινά ευρωπαϊκά σύνορα αλλά αντίθετα μας επέβαλε πρόστιμα και επιπλήξεις σε κάθε προσπάθεια να σταματήσει τον ασύδοτο και κατευθυνόμενο από ξένα κέντρα εξουσίας "λαθρεπικοισμό".
Σύμφωνα με τις αποφάσεις που προέκυψαν από τη σύσκεψη η Ελλάδα θα δώσει έγγραφα πρόσφυγα σε όλους όσους έχουν την ιδιότητα του πρόσφυγα, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία όσων εισέρχονται στην χώρα έτσι ώστε και με βάσει τους κανόνες της συνθήκης του Σένγκεν να μπορούν να ταξιδέψουν σε όποια ευρωπαϊκή χώρα της ΕΕ επιθυμούν.
Με την αποφάση αυτή δικαιώνεται και η στάση του  υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου ο οποίος είχε προειδοποιήσει για την κίνηση αυτή εάν οι Ευρωπαίοι δεν αναλάμβαναν τις ευθύνες τους.
Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση ουσιαστικά φέρνει την υπόλοιπη Ευρώπη προ των ευθυνών της θεωρώντας πως η Ελλάδα ήταν μια καλή περίπτωση για την συγκέντρωση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών χωρίς αυτοί να να μπορούν να φτάσουν στις υπόλοιπες χώρες.
O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε:
«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη ροή προσφύγων για λόγους που έχουν να κάνουν με την διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στην Συρία αλλά και σε άλλες περιοχές. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι την ίδια ακριβώς περίοδο σημειώνεται έντονα αυξητική τάση εισροής προσφύγων και στην Ιταλία.
Από τις πρώτες καταγραφές προκύπτει ότι το κίνητρο της συντριπτικής πλειοψηφίας αυτών των ανθρώπων δεν είναι τόσο η οικονομική ανέχεια αλλά ο άμεσος κίνδυνος για την ζωή τους.
Στην διυπουργική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συμμετείχαν οι:
    Βούτσης Νίκος, υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,
    Πανούσης Γιάννης, αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη,
    Δρίτσας Θόδωρος, αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και
    Χριστοδουλοπούλου Τασία, αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.
 Επίσης συμμετείχαν οι κύριοι:
    Αθανασόπουλος Αθανάσιος, ναύαρχος Λιμενικού
    Πατρινός Νικόλαος, υπαρχηγός Β’ Λιμενικού και Καλογερόπουλος Αριστείδης, ειδικός σύμβουλος του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου».
Πιο συγκεκριμένα τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν έχουν ως εξής:
1. Η μεταφορά των νεοεισελθέντων από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα και ο διαχωρισμός τους εκεί σε πρόσφυγες και σε μετανάστες.
2. Στους Σύρους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο θα δίνονται άμεσα, τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα προτίμησής τους.
3. Εγκρίθηκε σχέδιο  για τη διαμόρφωση ειδικών χώρων διαμονής σε κλειστούς χώρους, σε καταυλισμούς, αλλά και σε υπάρχουσες υποδομές, όπου θα γίνονται και όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
4. Εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, αλλά και στη Σύνοδο των αρμόδιων υπουργών, η κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη και να υπάρξει αναλογικός καταμερισμός των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
«Το προσφυγικό ζήτημα είναι διεθνές και όχι ελληνικό. Απαιτεί σοβαρότητα, ψυχραιμία και πάνω από όλα ανθρωπιά. Αυτή την ώρα δεν νοούνται πολιτικά παιχνίδια και ανέξοδοι λαϊκισμοί με τις ανθρώπινες ζωές» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.