Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

YΨΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΕ 2 ΠΛΟΙΑ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ




Την ελληνική σημαία σε δύο νεότευκτα δεξαμενόπλοια θα υψώσει η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία Sun Enterprises LTD του Σταύρου Λιβανού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα δεξαμενόπλοια αυτά θα ναυτολογηθούν ελληνικά πληρώματα.

Πρόκειται για έναν από τους Έλληνες εφοπλιστές που στηρίζουν ένθερμα το ελληνικό νηολόγιο έχοντας εκεί εγγεγραμμένο την συντριπτική πλειοψηφία των πλοίων του. Η εταιρεία διαθέτει στόλο από 19 πλοία εκ των οποίων 13 δεξαμενόπλοια μεταξύ των οποίων δύο VLCCκαι πέντε φορτηγά.

O Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της ναυτιλιακής εταιρείας.

Σκοπός της συνάντησης, ήταν η ανακοίνωση της πρόθεσης της εταιρείας για ύψωση της ελληνικής σημαίας στα δύο νεότευκτα δεξαμενόπλοια, που πρόκειται να παραληφθούν τον προσεχή Ιανουάριο από Ναυπηγείο της Ν. Κορέας και εν συνεχεία να νηολογηθούν στο λιμένα Χίου, όπου και παραδοσιακά η εταιρεία νηολογεί τα πλοία της.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ευχαριστώντας τους εκπροσώπους της εταιρείας για την κίνηση αυτή, υπογράμμισε τη γενικότερη συμβολή της ναυτιλίας στον εθνικό στόχο για έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.

«Η προσέλκυση ολοένα και περισσότερων πλοίων κάτω από την ελληνική σημαία, αλλά και η αντιμετώπιση της ανεργίας του Έλληνα ναυτικού απετέλεσαν προτεραιότητες που θέσαμε εξαρχής και μέρα με τη μέρα προσπαθούμε να υλοποιήσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.


ΠΗΓΗ  protothema.gr

ANAKOINΩΣΗ ΛΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ : ΑΥΞΗΣΕΙΣ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΕ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

ΣΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΠΕΡΝΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΕ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Σε κάθε ευκαιρία ως Λαϊκή Συσπείρωση κατονομάζουμε αυτή τη Δημοτική Αρχή ,  φορομπηχτική και φοροεισπρακτική,  την καταγγέλλουμε ως δεκανίκι της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης  ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, που κυβερνά τη χώρα μας.
Δε χάνει ευκαιρία για να το επιβεβαιώνει. Με εισήγηση του τμήματος Εσόδων και με αφορμή περιπτώσεις δημοτών που δε δηλώνουν τετραγωνικά, προτείνει την αλλαγή των συντελεστών στα πρώην δημοτικά διαμερίσματα, με το πρόσχημα να μπει σε όλο το δήμο ενιαίος συντελεστής.
Προτείνει λοιπόν τον 1, 6Ευρώ/τμ και τον 3,2ευρώ/τμ για τους επαγγελματίες. Αυτό όμως οδηγεί τα 8 στα 10 δημοτικά διαμερίσματα στη σφαγή, και μόνο την Ομηρούπολη ευνοεί που εκεί τα Πασοκοδεξιά σαΐνια είχαν συντελεστή 1,83!
Ο πίνακας που παραθέτουν για το τι ίσχυε  είναι χαρακτηριστικός, για να καταλάβει και ο πιο ανίδεος ότι θα πληρώσει αυξήσεις που φτάνουν μέχρι και 2,4 φορές επάνω όπως ο Δήμος Αγ. Μηνά Νεχώρι:
ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΙ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΔΕΗ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ
ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΕΠ. ΧΡΗΣΗΣ  ΔΕΗ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΕΠ. ΧΡΗΣΗΣ ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΔΦ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΝΗΣ
0,98
1,02
1,13
1,18
0,06
ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΜΗΝΑ ΘΥΜΙΑΝΑ
0,93
0,98
1,59
1,70
0,06
ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΜΗΝΑ ΝΕΧΩΡΙ
0,66
0,69
1,44
1,54
0,06
ΔΗΜΟΣ ΙΩΝΙΑΣ
1,59
1,59
2,12
2,12
0,06
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ
1,30
1,30
1,95
1,95
0,04
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ(ΧΩΡΙΑ)
1,08
1,30
1,95
1,44
0,04
ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΠΟΧΩΡΩΝ
0,96
0,96
1,12
1,12
0,06
ΔΗΜΟΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ
1,83
1,83
3,39
3,39
0,06
ΔΗΜΟΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΥΚΙΑΔΑ ΣΙΔΗΡΟΥΝΤΑ
0,96
0,96
1,81
1,81
0,06
ΔΗΜΟΣ ΜΑΣΤ/ΡΙΩΝ
1,05
1,05
1,90
1,90
0,06
ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ
1,57
1,57
3,17
3,17
0,06

Η άθλια αυτή λογική, με το πρόσχημα της εφαρμογής του νόμου είναι τιμωρητική απέναντι στα δημοτικά διαμερίσματα που με το ζόρι κρατούν τους κατοίκους τους, είναι βαθιά ταξική αφού εξισώνει τις αστικές και ημιαστικές περιοχές με τα χωριά και είναι πέρα για πέρα άδικη αφού στο 1,6 βάζει «για ξενοδοχεία ύπνου οι χώροι που χρησιμοποιούνται για ύπνο και οι λοιποί  βοηθητικοί τους χώροι, οι μη στεγασμένοι χώροι ακινήτων , βιομηχανικών και κινηματογραφικών επιχειρήσεων σταθμών και συνεργείων αυτοκινήτων και εν γένει επιχειρήσεων σε μη στεγασμένους χώρους , οι μη στεγασμένοι χώροι πώλησης οικοδομικών υλικών .» , φωτογραφίζοντας έτσι ποιους ευνοεί, και από την άλλη βάζει 3,2 συντελεστή,   «για τους στεγασμένους χώρους για καταστήματα, βιοτεχνίες ιδιωτικές κλινικές , για τους χώρους χρησιμοποιούμενους ως αίθουσες εκδηλώσεων , εστιατόρια στα ξενοδοχεία ύπνου», στοχοποιώντας έτσι τα μικρομάγαζα που είναι και τα περισσότερα. Τους διαλύει που τους διαλύει η κρίση και η πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μπαίνει στο χορό και ο Δήμος με τη φοροεισπρακτική του πολιτική.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε πολλαπλά δηλώσει ότι είμαστε κατά των ανταποδοτικών τελών που αποτελούν διπλή και άδικη φορολογία για ήδη υπηρεσίες που έχουμε πληρώσει στο κεντρικό κράτος.
Ωστόσο επειδή δεν κυβερνούμε και δεν έχουμε την εξουσία εμείς,  απαιτούμε και πρέπει να αγωνιστούμε ,οι συντελεστές να παραμείνουν διαφοροποιημένοι ανά δημοτικό διαμέρισμα, όλοι να μειωθούν κατά 40%, όσο έχουν μειωθεί οι μισθοί και οι συντάξεις μισθωτών και συνταξιούχων. Θέμα υπάρχει μόνο για όσους δεν πληρώνουν και παρουσιάζουν μηδενικά τετραγωνικά. Διπλασιασμό των τελών μπορούμε να δούμε σε Τράπεζες, βιομηχανίες και μεγάλα πολυκαταστήματα, Super Markets και γενικά στο μεγάλο κεφάλαιο και στις βίλες του.
Τα έσοδα στο Δήμο της Χίου είναι μειωμένα γιατί οι συγκυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τα δεξιά ή αριστερά δεκανίκια τους και με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μείωσαν κατά 60% τις χρηματοδοτήσεις προς τους Δήμους, παρακρατούν παράνομα πάνω από 10 δις, βεβαιωμένους πόρους προς τους ΟΤΑ, προσκυνούν τα αφεντικά του μεγάλου κεφαλαίου και φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας.
Τα Λεφτά μας από την κυβέρνηση να ζητήσει η Δημοτική Αρχή και ο επιμελής δήμαρχος κ. Λαμπρινούδης και όχι να χαρατσώνει και μάλιστα με κουτοπονηριές το λαό του δήμου Χίου τη στιγμή που ήδη τα χαράτσια στην κατοικία έχουν ξεπεράσει κάθε όριο!


Χρειάζεται ξεσηκωμός για να μην περάσει αυτή η πολιτική. Το θέμα είναι σοβαρότατο, εξαθλιώνει ακόμα πιο πολύ τις ζωές μας και πρέπει σύσσωμος ο λαός της Χίου στο Δημοτικό Συμβούλιο να απαιτήσει την απόσυρσή του.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ = ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ : Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΕΛΕΙ , Η ΤΡΟΪΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ;


Θέμα προσμέτρησης των οικειοθελώς αποχωρούντων από το δημόσιο στο συνολικό αριθμό απομακρύνσεων που ζητεί η τρόικα, θα θέσει στις επόμενες διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των δανειστών ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Έχουμε αναλάβει τη δέσμευση να απομακρυνθούν 12.500 υπάλληλοι το 2014. Υπάρχει μεγάλος αριθμός υπαλλήλων του δημοσίου που ήδη απομακρύνθηκαν οικειοθελώς και θεωρώ ότι πρέπει να προσμετρηθούν»δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας το πρωί στο Σκάϊ.
Καμία απόλυση στην Υγεία
Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στην Υγεία και  ξεκαθάρισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα τοποθετηθούν σε άλλες μονάδες υγείας, ενώ θα μετακινηθούν και εντός της Αττικής.
«Αυτή η μεταρρύθμιση θα είναι παράδειγμα θετικής κινητικότητας» τόνισε.
Όπως ανέφερε, η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας περίπου 1.600 εργαζόμενοι στον κλάδο της Υγείας θα υπογραφεί σήμερα με τον συναρμόδιο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη.
aftodioikisi.gr

EΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 9η ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Αγαπητοί φίλοι,
Όπως γνωρίζετε, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου στην προσπάθεια της να προβάλει την τοπική παράδοση και τον πολιτισμό ως τουριστικό προϊόν, έχει καθιερώσει τον θεσμό της Γιορτής Αγροτουρισμού.
Στοχεύοντας στη διαρκή βελτίωση της Γιορτής, το Τμήμα Τουρισμού της Π.Ε. Χίου έχει ετοιμάσει ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο ικανοποίησης των επισκεπτών της έκθεσης. Το ερωτηματολόγιο βρίσκεται στη διεύθυνση http://goo.gl/oaYka3 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το συμπληρώσουν σε λίγα μόνο λεπτά, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το προφίλ των εκθετών και των επισκεπτών καθώς και με τα δυνατά και αδύναμα σημεία της Γιορτής Αγροτουρισμού.
Παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθειά μας αυτή, προωθώντας το εν λόγω ερωτηματολόγιο στο Χιακό κοινό, με όποιο τρόπο κρίνετε εσείς καλύτερο.


Με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ

          ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

OMHΡΕΙΑ 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 /08 

Θεατρική Παράσταση με την Υρώ Μανέ και το ΔΗΠΕΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ  με το έργο του Δ Ψαθά "Φωνάζει ο Κλέφτης" 

Δασκαλόπετρα ωρα 8.30 μμ 
 τιμή εισόδου 10 ευρώ. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ



«Σήμερα συμπληρώνονται δύο μήνες από την ημέρα, που η κυβέρνηση αποφάσισε πραξικοπηματικά τον «ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ». Δεν κατάφερε όμως να σταματήσει τη λειτουργία της χάρη  στον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων με το σύνολο της κοινωνίας στο πλευρό τους. Δύο μήνες μετά η δικομματική (πλέον) πλειοψηφία δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει κανένα αξιόπιστο σχέδιο για δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, πέρα από το έκτρωμα της «Δ(Ν)Τ». Αποκορύφωμα της προχειρότητας και της έλλειψης σοβαρού σχεδίου είναι ο πρόσφατος νόμος για τη «ΝΕΡΙΤ». ‘Ένα ξεχασμένο στο συρτάρι σχέδιο με αντισυνταγματικές προσθήκες, σύμφωνα με τον ίδιο τον εμπνευστή του Καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, στο οποίο δεν προβλέπεται καν πόσα κανάλια και ραδιόφωνα θα έχει ο νέος φορέας.

Η κυβέρνηση βλέποντας πως οι προσφιλείς της μέθοδοι της συκοφάντησης και της διάσπασης δεν κάμπτουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ προχώρησε σε εκστρατεία  “φίμωσης” της ΕΡΤ με στόχο αυτή τη φορά σταθμούς της  παραμεθορίου. Αστυνομικές δυνάμεις σε συνεργασία με ιδιώτες έκοψαν  το σήμα στο Βίτσι της Φλώρινας, στη Λέσβο και στο Πήλιο.

Ειδικότερα στη Λέσβο η κυβέρνηση διάλεξε για «δήμιο» της ΕΡΤ έναν  ιδιοκτήτη ραδιοφωνικών σταθμών με πρόσφατη πρωτόδικη καταδίκη για υπόθεση εκβιασμού. Ο γνωστός και για άλλες παρανομίες στη μικρή κοινωνία της Λέσβου και καταδικασμένος για εγκλήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου διέρρηξε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπομπής στον Όλυμπο Λέσβου και βύθισε στο μαύρο τις συχνότητες της ΕΡΤ σε ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο. Φεύγοντας τοποθέτησε ένα νέο λουκέτο στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ και πήρε τα κλειδιά μαζί του σαν να πρόκειται για δικό του μαγαζί.   

Μέσα στο πλούσιο βιογραφικό  του εν λόγω κυρίου συμπεριλαμβάνονται και αρκετές καταδικαστικές αποφάσεις  από το ΕΣΡ και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για ραδιοτηλεοπτικές υποθέσεις. Αξιοσημείωτο είναι πως η κυβέρνηση έδωσε τα κλειδιά των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ σε έναν παραβάτη της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας.

Με παρακρατικές μεθόδους και με την αστυνομία συνεργούσα  (παρά την επίσημη άρνηση της, που προκαλεί ερωτήματα) δημόσια περιουσία υψηλής αξίας και σπουδαιότητας περιήλθε στα χέρια  υποδίκου για κακουργηματικές πράξεις.

Κάποιοι μάλλον πιστεύουν πως οι πρακτικές αυτές συνάδουν με το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Ευχή όλων μας είναι όταν μελλοντικά αναζητηθούν ευθύνες τα μηχανήματα να είναι στη θέση τους και στην κατάσταση που τα άφησαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συντηρώντας τα μέχρι και την τελευταία στιγμή».

 

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Σε διακοπές βρίσκεται από σήμερα και για μία εβδομάδα και η διαδικασία για την οριστικοποίηση των υπόλοιπων 4.800 «διαθέσιμων» του πρώτου κύματος  του Σεπτεμβρίου και την εξεύρεση 12.500 «διαθέσιμων» του δεύτερου κύματος του Δεκεμβρίου αλλά και των υπόλοιπων 2.000 απολύσεων ώστε να συμπληρωθούν οι 4.000 του 2013 μαζί με αυτές της ΕΡΤ.
Κι αυτό γιατί τόσο ο συντονιστής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο έτερος υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, από το υπουργείου του οποίου και συγκεκριμένα από τους ΟΤΑ,  αναμένεται να «αντληθεί» μεγάλο μέρος από τους «διαθέσιμους» αλλά και τους υπό απόλυση, βρίσκονται ήδη σε διακοπές και θα επιστρέψουν στα γραφεία τους στις 19 Αυγούστου.
Να σημειωθεί πάντως ότι η «υπόθεση απολύσεις» βρίσκεται στη πρώτη θέση της ατζέντας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ζήτησε από τους υπουργούς του ενόψει της έλευσης της τρόικας να είναι έτοιμοι μέχρι τέλος Αυγούστου.
Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Σεπτεμβρίου φθάνουν τα χαμηλά κλιμάκια της τρόικας, στις 17 τα μεσαία και στις 21 η ηγεσία των εκπροσώπων των δανειστών μας,  με τις απολύσεις  να βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτεραιότητές τους.
aftodioikisi.gr